søndag 6. mars 2011

Gi litt mer faen!

Dette er en klassiker som går igjen som sjekketips; "du må gi mer faen."
De såkalte snille guttene får ikke drømmejentene sine siden de ikke gir nok faen, de må bli litt mer "badboys"... Men hva vil det egentlig si å gi faen? Hvordan gjør man det i praksis?


For å illustrere kan vi dikte opp en liten historie og se hvordan den KAN utarte seg:

Kåre er på fest. På vei til sofaen dulter han borti en ølflaske som står på bordet som velter og søler da øl på gulvteppet.
Kåre sine første tanker er at han må unnskylde seg høyt til alle, plukke opp ølflaska og stresse bort til kjøkkenet for å hente papir. Men, Kåre har lært seg at han skal gi faen for å være en mer tiltrekkende og alfa person, så han rykker likegyldig med skuldrene og setter seg i sofaen. "Nå var jeg en ureaktiv badboy" tenkte han fornøyd med seg selv.
Resten av folka i rommet tenker "for en jævla douchebag, har han ikke sosiale antenner?".

Vi prøver på nytt.

Kåre er på fest. På vei til sofaen dulter han borti en ølflaske som står på bordet som velter og søler da øl på gulvteppet.
Kåre sine første tanker er at han må unnskylde seg høyt til alle, plukke opp ølflaska og stresse bort til kjøkkenet for å hente papir. Men, Kåre har lært seg at han skal gi faen for å være en mer tiltrekkende og alfa person, og han har også virkelig forstått hva det innebærer. Kåre sier et lavt og likegyldig "ups, det var ikke meningen" til seg selv, tar opp ølflasken og setter den rolig på bordet, tusler avslappet til kjøkkene for å hente papir mens han ber folk i nærheten av sølet være obs på det og tørker så opp etter seg. Han gjør ikke noe større ut av det enn å ta det i et rolig tempo som om han gjorde hva som helst annet vanlig. Da han er ferdig med å tørke opp sølet setter han seg i sofaen og fortsetter der han slapp ved å hoppe rett inn i en samtale med de ved siden av.

Hva er forskjellen? Hvorfor er den ene mer "riktig" enn den andre?


Som et sjekketips skal det å gi faen IKKE bety at man skal være dust, uansvarlig, uempatisk eller hensynsløs. Tingen er at man helt enkelt ikke skal legge så mye i de tingene som skjer, "det er ikke så farlig, slapp av!"
Man tar lett på det som skjer rundt en selv siden man skjønner at det virkelig ikke er noe stress. Det som har skjedd har skjedd, ingen reaksjon kan endre det som alt er i fortiden. Da kan man like gjerne(og burde!) akseptere det med en gang, men som i eksemplene mine må man samtidig ta det ansvaret en må når en skade alt er skjedd.

Når det gjelder "å gi faen" som en holdning generelt handler det om å ikke være så utrolig selvbevisst og urolig hele tiden. Folk flest tenker bare på seg selv mesteparten av tiden, hva du enn gjør så er du ikke så utsatt for andres øyne og bedømmelse så mye som du antageligvis tror; det er bare å slappe av.
Det er ikke "jeg gir faen i alt og alle", det er heller en "det er ikke noe stress, dette årner seg".

Man kan altså gi faen på både en tiltrekkende måte, OG en ukalibrert douchebag måte; du vil ikke være sistenevnte. Det er han gærne som har lest The Game og tror han virkelig har skjønt hvordan man skal være badboy.

- Lars

3 kommentarer:

  1. Dette innlegget fortjener en kommentar :)

    SvarSlett
  2. Det fortjener faktisk to kommentarer ;)

    SvarSlett
  3. Det fortjener faktisk tre kommentarer :D

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...