lørdag 5. mai 2012

Hvorfor jenter ikke liker drittsekker

Hvis du tar turen til et tilfeldig utested med klientell i alderen 20-30 en lørdags kveld og ser på hvilken strategi gutter forsøker når de sjekker jenter så er det slående: De forsøker å virke TØFFE. De har fått det for seg at det er om å gjøre å være mest mulig BADBOY, eller i verstefall har de fått det for seg at jenter liker DRITTSEKKER.

Det er egentlig ikke så rart, for som Sondre var inne på i en tidligere artikkel: I guttefilmer er det ofte tøffasene som har draget. Og verden er full av eksempler på jenter som er SAMMEN med drittsekker på tross av at de nettopp er drittsekker. Og de fleste av oss har venninner som klager høylytt over drittsekker som har lurt de. Med andre ord er det ikke rart mange tenker at å være drittsekk er snarveien til suksess hos jenter.

Sånn jeg ser det er det tre sterke myter om hva som er attraktivt som regjerer:

1. Svære muskler er bra. Jo større jo bedre. Gutten med størst muskler får jenta.
2. Å være mest mulig tøff er bra. Jo tøffere jo bedre. Gutten som er tøffest får jenta.
3. Å være drittsekk er bra. Jo mer drittsekk jo bedre. Gutten som er mest drittsekk får jenta.

Men hvorfor i all verden blir ikke Vin Diesel eller The Rock kåret til verdens kjekkeste menn? Hvorfor er det plakater av pusegutter som Orlando Bloom som henger på soveromsveggene til de fleste jenter?

Tro meg, dersom å gå rundt å være mest mulig macho og tøff hadde fungert BEST, så ville sikkert vi instruktørene i Gode Vibber også gått rundt sånn. Men det vi har sett av ERFARING er at de aller fleste jenter ikke tiltrekkes gutter som går rundt og er tøffe i trynet. Og enda færre jenter liker gutter som går rundt og er duste mot andre.

Jeg skal både forklare hvorfor mytene har oppstått, og deretter så godt jeg kan, forsøke å avlive de en gang for alle.

"Men jeg har jo selv sett at gutter med svære muskler drar damer!" kan du kanskje finne på å tenke. For det første: NOEN få jenter liker kjempestore muskler på gutter (kanskje 10%?), men de aller fleste jenter foretrekker enten NORMALT TRENTE, tynne, eller gjennomsnittlige gutter. Når de aller fleste jenter lukker øynene og ser for seg drømmegutten er det ikke Vin Diesel de ser. De ser en helt normal gutt. For jenter er det mye viktigere hvilke EGENSKAPER og PERSONLIGHET gutten har. For det andre: Når du ser en muskuløs kar sammen med en jente er det fort gjort å LEGGE MERKE til musklene og tenke at det "må være derfor", selv om det kan hende jenta EGENTLIG har preferanse for tynnere gutter men er tiltrukket av personligheten hans. For det tredje: Gutter med mye muskler har en tendens til å føle seg TRYGGE i omgivelsene, og være UREAKTIVE ovenfor andre gutter. Begge deler er ting som I SEG SELV er attraktivt, men som ikke forutsetter at man faktisk har muskler. Det er altså ikke musklene i seg selv som er attraktivt, men adferden og personligheten som er der på GRUNN av musklene. Med unntak av Sondre, som er normalt godt trent, er samtlige av oss instruktørene enten undervektige eller normalt bygd."Men jeg har jo selv sett at gutter som er tøffe drar damer!" kan du kanskje skynde deg å tilføye. For det første: Å være SELVSIKKER er attraktivt. Å være UREAKTIV, tilbakelent og sorgfri er attraktivt. Men å gå rundt med et skummelt, nesten bittert uttrykk i ansiktet er ikke attraktivt. Hvis du AKTIVT går rundt og viser at du ser på andre som trusler eller fiender kommuniserer du at du slett ikke er trygg på deg selv. Aggresjon er ALLTID tegn på usikkerhet. Genuint selvsikre mennesker er stort sett aldri aggressive. De guttene som VIRKELIG har overflod av jenter er ordentlige godgutter som stort sett er inkluderende og vennlige med alle de møter. Er du FOR snill kan det fort oppfattes som desperat eller som "vær-så-snill-lik-meg"-oppførsel, men å være i godt humør og hyggelig med nye mennesker er tegn på at du trives med den du er og er trygg. Og er det noe jenter virkelig liker, så er det TRYGGE gutter.


"Men hva med drittsekkene da, alle vet jo at drittsekker drar jenter. Jeg har selv sett at en gutt som først var skikkelig dust mot jenta klina med henne en halvtime senere!" fortsetter du kanskje? Igjen, det er viktig å skille hva som faktisk er attraktivt og hva det kan VIRKE som er attraktivt. Det er nemlig ikke sånn at jenter går rundt og drømmer om å møte en "høy og mørk fyr som er skikkelig, skikkelig dust mot andre". Ihvertfall ikke de aller fleste. Igjen finnes det et lite segment jenter som faktisk DIGGER gutter som går rundt og gjør livet surt for andre, men da er det snakk om jenter med ekstremt lav selvtillit og som trenger noen til å "leve ut" all dritten de skulle ønske de turte å gjøre selv. Egentlig ikke jenter du har lyst til å møte uansett. Det er dog et SNEV av sannhet i at drittsekkoppførsel er attraktivt. Det vil si, det er ikke drittsekkoppførselen I SEG SELV som er attraktivt, det er heller det faktumet at vedkommende tydeligvis ikke er redd for represalier fra omgivelsene som er attraktivt. Det er nemlig et tegn på at han føler seg TRYGG nok TIL Å VÆRE drittsekk. Og er det noe jenter liker så er det, igjen, gutter som er TRYGGE. Men det finnes MYE mer effektive måter å vise at man er trygg på. Som ikke går ut over andre, og som også tiltrekker de jentene som ser drittsekkoppførsel for det det er. Med andre ord, jenter du har LYST til å møte.

Kim skrev en artikkel om en stil-stereotyp han kaller Badboyen. Det som er viktig å forstå er at det handler om en STIL, ikke om å være DUST. Badboy-looken og personligheten passer ikke for alle, og er heller ikke attraktivt for ALLE jenter, men det er absolutt en stereotyp som tiltaler MANGE jenter. Både fordi det er en stil som er MASKULIN, og fordi det er en stil som er SPENNENDE. Du virker ihvertfall ikke kjedelig.

Det er bare viktig å vite at å være badboy ikke nødvendigvis handler om å være "bad" mot andre, men om å være trygg på seg selv.

-Andreas (snill badboy)

20 kommentarer:

 1. Liker denne artikkelen. Må bare legge til at muskelgutter ikke nødvendigvis bare er trygge og ureaktive, selvom det å være veltrent hjelper på dette. Men mange gutter blir ofte veldig reaktive mot slike gutter [nesten på kanten av å være redde], så det er nok litt flytende årsak/virkning.

  SvarSlett
 2. Ack, disse mytene om at X og Y er sånn ting er.

  En litt trist ting jeg ser ofte (som forsåvidt jeg har gjort selv før også) er at folk har en tendens til å kun se ting som støtter opp under deres egne meninger.

  Dette gjelder egentlig at fra Donald Trump tilhengere som nekter å akseptere bevis som er rett foran trynet på de, til gutter som går ut på byen og tror at kun badboys drar damer. Hvis man tror kun badboys drar damer så er det eneste man ser badboys som drar damer og selv om gutten ikke er så badboy klarer man å lete frem en eller to egenskaper ved han som gjør at man sier "aha!! Han er en badboy!" (har gjort det selv for mange år siden)

  Ser også det samme hos jenter, har hatt flere samtaler med jenter som tror at det eneste gutter er interessert i er dumme jenter med slutty utseende. Noen av de har "testet" det også ved å kle seg slutty, spilt dum og vært skikkelig flørtete.

  Men de ser helt bort fra alle de andre tingene de gjorde mens de testet det ut, ting som å gjøre seg tilgjengelig og å respondere positivt til gutter som viste interesse i stede for å sitte i en krok bak fire venninner og diskutere hvor jævlige alle gutter er fordi de kun er interessert i utseende.


  Vel personlig har jeg tatt en viktig lærdom fra samtaler med slike folk, det er poengløst å prøve å hjelpe folk som ikke vil ha hjelp. Så nå hopper jeg fint over disse samtalene og skifter tema med mindre det er åpenbart at personen er villig til å akseptere at det kanskje er dem det er noe feil med, ikke alle andre i verden.

  SvarSlett
 3. Hva faen er det som skjer på det nest nederste bildet?! :D

  SvarSlett
 4. @Taz: Tre drittsekker som plager en jente og et romvesen. Streetkreds til førstemann som vet navnet på fotografen.

  SvarSlett
 5. Jeg er oppvokst med Arnold og Sly, og for min egen del skulle jeg godt hatt enda mer muskler enn jeg har i dag... jeg får imidlertid konsistent beskjed fra jenter om at jeg ikke må bli noe større! Og jeg er, som Andreas sier, bare over gjennomsnittlig trent, langt ifra noen bodybuilder eller strongman.

  Taz: FØKK, det jævla bildet kommer til å hjemsøke drømmene mine i måneder! Creeeeepy!:D

  SvarSlett
 6. @Andy: To internetz og fem streetcredz til deg. Og litt kudos.

  SvarSlett
 7. Jeg tror at det er den bitesegileppa-faktoren som er så tiltrekkende med "badboys" for jenter. Det ser alltid ut som de har lyst å gjøre veldig, veldig skitne ting mot deg.

  :-)

  SvarSlett
 8. @Ananas: Den bitesegileppa-tingen er faktisk noe vi lærer bort på Bootcamp;)

  SvarSlett
 9. Da jeg møtte min nåværende kjæreste ble jeg tiltrukket av at han røykte (tro det eller ei!), var musiker og rocka. Men forholdet hadde aldri vart hvis det bare var det han var, og ikke den sjarmerende snille gutten han er. Min mening er at jenter blir lei den drittsekk greia etter en stund, og går videre..

  Jenter har mer enn nok bekymringer fra før. Gutter som slåss og er drittsekker mot damer er ikke bare BARNSLIG, men også syyykt kjedelig..

  Jente (20)

  SvarSlett
 10. hei, har blitt litt fan av siden her i det siste, men der han fyren spør om drittsekk oppførsel og det der, så vil jeg bare legge til noe.

  å være drittsekk er det samme som "negs"? hvertfall sånn ca det samme?

  for da funker det, men ikke den ærligste måten akkurat, men det funker. og selv da er det ikke direkte drittsekk man er, men litt småfrekk

  SvarSlett
 11. Enig, særlig når det gjelder punktet om å tørre å stå for det en gjør. I tillegg liker jenter å kjenne at følelser vekkes og det klarer A-holes i motsetning til nervøse, ynkelige, selvmedlidende gutter.

  I tillegg må jeg si at bloggen deres er en herlig forandring til de mange virkelighetsfjerne PUA-bloggene som ellers dominerer nettet.

  Takk.

  SvarSlett
 12. få rauå i gir med någe podcast gutta!! :((

  SvarSlett
 13. Flott artikkel gutter! Kunne dere linke eller tipse om badboy-looken sånn klesmessig?

  SvarSlett
  Svar
  1. http://www.0330.no/2011/05/badboyen.html

   Slett
 14. Konge at bloggen deres endelig fungerer på smartphone!

  SvarSlett
 15. Jeg er en jente på 23 år som faller for drittsekker! WHY! Jo større drittsekk gutten er mot meg, jo mer vil jeg ha han. Det er helt sprøtt og ender som regel veldig kjipt, men jeg klarer ikke kontrollere det! Hvis en gutt er snill mot meg og behandler meg bra, så får jeg panikk og trekker meg unna. Men hvis en gutt er veldig "care", så blir jeg helt avhengi. Jeg tror det jeg prøver på er å "overbevise" gutten om at han vil ha meg likevel. Det er utrolig slitsomt, har dere noen tips for å innse at disse guttene ikke er noe for meg?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvem vil du ha i det lange løp, for eksempel som far til dine barn eller som samboer?
   En arrogant drittsekk som bryr seg kun om seg selv, kanskje er utro og behandler deg om dritt slik at du blir sittende hjemme å gråte mens han er på byen, eller en snill gutt som tar vare på deg og behandler deg med den respekten du fortjener?

   Slett
 16. Jeg har nå nedlagt ca. 20 jenter i året fra diverse nettsider, samt på byen, fordi damene digger at jeg er markert og har svære muskler.....inkludert to nye erobringer det siste døgnet. ;)

  Hadde null drag på damene før jeg ble diger, selv om jeg har høy utdannelse, får damene til å le og er en generelt hyggelig fyr. Store muskler hjelper åpenbart, men er kun et verktøy. Er man helt dust hjelper det lite med store armer.

  SvarSlett
 17. Veldig bra! Og det er så sant det som skrives her. Dere gjør Norge til et bedre sted med bedre holdninger :D

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...