tirsdag 29. november 2011

Hvordan velge riktig film til datenDu har sjekket henne opp etter alle kunstens regler, og nå skal dere to sitte inntil hverandre å se en film... Men, hvilken film velger du?

Skal du være dominant alfa-badboy og bare sette på terminator 2, eller vise dine følsomme sider ved å foreslå den siste Twilight filmen?

For det første, uansett hvor stolt du er av den nye tven din, ikke se filmen fra soffaen.
Heller kjør filmen på laptopen din i senga. På den måten er dere allerede der, sånn i tilfelle dere får lyst til å gjøre noe annet.
Selv om dere kun har kjent hverandre en liten stund, er det fullt lov å be henne legge seg ned ved siden av/bak/foran deg(ofte forventet!).

Terminator eller Twilight?
Ingen av filmene, finn en film dere begge liker. Velg deg 2-3 filmer på forhånd, så kan du la henne velge blant de. Ellers ender man veldig ofte opp med å bruke unødvendig lang tid på å bli enige.

Hva du burde unngå når du velger:
*Filmer lengre enn 1 time og 50 min(gjerne kortere)
*Sære / rare
*Vanskelige temaer
*Tunge filmer (f.eks kunstfilmer)

3 typer filmer som passer på date:

Lett komedie
Enkleste og mest vanlige datefilmer. Med lette mener jeg at det burde være mulig å se 10 min, bli borte i en time for så å fortsatt være med på handlingen.

Awesome
Består av filmer som jenta (forhåpningsvis) ikke har hørt om før, men blir overasket når hun ser. Når du viser en ekstremt kul ukjent film, ser jenta på deg med litt ekstra kulhet etterpå.

Super-kjedelige
Noen ganger foreslår jeg en som jeg vet hun kommer til å hate, men som høres kul ut. Ofte er det enklere å be jenta over for "å se film" enn "henge", selv om jeg egentlig kun har lyst til å "henge". Da er det ofte lurt å sette på en film som er så kjedelig at hun lett er med på andre ting.


Men... når alt kommer til alt er ikke jenta egentlig der for å se "Hangover 2", hun er der for å treffe deg. Ville hun kun se "Hangover 2" hadde hun sett den alene.

-Anders

Ps. Jeg kommer snart med mine top 10 mest bruke datefilmer.

fredag 25. november 2011

Slik blir du bedre til å flørte

Stian er på fest, og der treffer han Silje. Han havner ved siden av henne i sofaen, og de begynner å prate. Stian er verdens snilleste gutt, og samtalen er hyggelig: de snakker om felles interesser, jobb og hobbier. Egentlig har han lyst til å være på tomannshånd med Silje og kanskje til og med kline litt, men han vet ikke helt hvordan han skal få det til og er redd for at hun skal si nei. Eller enda verre, at han skal drite seg ut foran de andre på festen! Dessuten vil han ikke være en sånn ekkel fyr som grafser.

Festen går sin gang, og til slutt er det på tide å dra. Stian insisterer på å følge Silje hjem som den gentlemannen han er, selv om hun sier at han ikke trenger det. "Joda, det går så bra så", sier Stian.

"Det er ikke så lang omvei!" Vel fremme utenfor hos Silje blir de liksom stående og prate litt, og til slutt sier hun "Men nå er det sent, så nå må jeg legge meg!" Stian får en klem, og vandrer hjem med sommerfugler i magen.


***

Vi skal komme tilbake til historien om Stian når vi nærmer oss slutten av denne artikklelen... vi skal snakke litt om hva som skjedde og se hvordan det går videre med han og Silje. Og nei, den ender ikke lykkelig - ikke for Stian, ihvertfall. Når vi er ferdige kommer du imidlertid til å fortå hvorfor... du kommer til å legge merke til alle tabbene Stian begår, og lære hvordan du skal unngå dem.


Hva er egentlig flørting? Vi skal forsøke oss på en definisjon:"Flørting er en interaksjonsmåte som skaper spenning mellom deg og den du interagerer med"

Simple as that. Men hva mener vi egentlig med "spenning?" Det er ikke så lett å beskrive... noen ting oppleves best i virkelighetens verden, men jeg vil tro de fleste kjenner igjen spenning når de føler den. Det vi snakker om er den ladde stemningen, den lille gnisten... i motsetning til den vanlige vennskaplige og hyggelige tonen, som er trygg og koselig men uten noen form for spenning. Å ende opp med det sistnevnte når man forsøker å sjekke opp en jente er en svært vanlig feil. For å unngå dette må man kunne flørte: man må forstå hvordan man kan SKAPE en mer ladet stemning mellom seg selv og jenta man er interessert i!

1) Oppfør deg "flørtete"
Hva man sier og gjør er viktig... vi skal snakke mer om det i punktene som kommer. Minst like viktig er det imidlertid HVORDAN man sier og gjør ting: Hvis man vil bli flinkere til å flørte er det å kunne oppføre seg på en "flørtete måte" første skritt.

Det er snakk om små ting som hvordan man ser på henne og hvordan man smiler, hele "attituden" man har mot henne. Nok en gang er det vanskelig å beskrive akkurat hva vi mener med tekst på en skjerm... men ofte sier vi at man bør se på jenta man flørter med som om man visste en morsom og kanskje litt pinlig hemmelighet om henne. "Jeg vet noe du ikke vet"... da får man fort det litt ertende blikket og det lekne smilet man er på jakt etter. Når man kan dette kan man få alt til å høres flørtete ut... man subkommuniserer intensjonen sin fremfor å verbalisere den.

En del har kanskje holdt seg til den trygge og vennskaplige tonen når de prater med jenter, og da kan det ofte være litt vanskelig å begynne å oppføre seg flørtete. Husk imidlertid at det dreier seg om å lære en ny måte å kommunisere på, ikke om å være noe man ikke er. Det kjentes rart ut første gangen man skulle prøve å snakke engelsk også! For å bli flink må man rett og slett tørre å ape etter folk som kan prate språket, og ettersom man øver og praktiserer blir det naturlig for en selv også... akkurat slik er det med den flørtete væremåten. Det å se på sjarmører på film og legge merke til måten de er på kan også være en nyttig øvelse.

2) Erting og lek
"Erting" og "lek" er nyttige begreper når det kommer til flørting: Vi har allerede brukt dem for å beskrive den flørtete væremåten, men man kan med fordel bruke ertig og lek til å krydre innholdet i samtalen også. Lekne samtaleemner skaper en avslappet og morsom stemning, mens ertingen som gjerne følger med skaper en spenning mellom dere. Ikke vær redd for å erte litt: Det er vanlig, spesielt for gutter som ikke er vant til å være rundt jenter, å tro at det motsatte kjønn er porselensdukker som må behandles med forsiktighet. Ikke vær klysete eller usympatisk frekk, men vær leken og grip sjansen når det dukker opp småting som du kan erte henne med på en vennskapelig måte. Målet ditt er at hun skal le, eller enda bedre, begynne å ta igjen! Balansen mellom sjarmerende småfrekk og klysete dust er ikke alltid like lett å finne, men dette er en treningssak. Som et generelt hint skal du være snille og mer godhjertet i ertingen din enn du tror!

Det å ta frem den lekne siden sin er altså nyttig når en flørter. Man kan til og med slenge inn teite små leker og konkurranser. Det er dog viktig å passe på at det man gjør er passende i den aktuelle settingen: Man kan tillate seg mer utagerende lek og tull på fest eller på byen enn på en kafé på ettermiddagen eller under lunch med kolleger i kantina på jobben.

3) Ladde samtaleemner
Det finnes samtaleemner som skaper spenning i seg selv: Dating og sex er typiske eksempler, det samme gjelder mange andre temaer hvor gutter vs jenter er en hovedsak. Nok en gang er det om å gjøre å ha litt antenner... i noen tilfeller kan det være helt greit å ha rimelig drøye samtaler med en fremmed jente på byen selv om dere nettopp har møtt hverandre, men på date, eller enda verre, på jobben, må man tone det ned til et nivå som passer seg i den aktuelle situasjonen. Sjekking, derimot, er et tema som er litt mer stuerent. Hvordan kommer man inn på slike temaer? Du kan styre samtalen dit du vil så lenge du ikke prøver så hardt at det blir tydelig.

Han: Gjort noe kult i helga ell?
Hun: Bla bla bla
Han: Fett. Var ute jeg... vi stakk på XXX. DET er kjøttmarked ass!
Hun: Hihi! Bla bla bla
Han: Hehe. Hva er den verste måten du har blitt sjekka opp på?


Det er ikke noe poeng å memorere setningene over... det er prinsippet som er viktig, nemlig å se mulighetene til å ta samtalen inn på et tema som hjelper til med å skape spenning når disse dukker opp. Men nok en gang: Hold det passende og bruk antennene dine. Ikke bli en gris eller ekling!

4) Vekk følelser!
Jenter er ofte litt mer opptatt av føleler enn oss gutta. Det å gi henne et spekter av følelser i ditt nærvær skaper en fin grobunn for spenning mellom dere. Se en skrekkfilm, lur henne eller ert henne etterpå... vær litt dyp og seriøs og snakk om noe trist, le litt sammen, lekesloss med henne og ha putekrig. Vekk følelser, rett og slett!

5) Vis litt sårbarhet
Det er positivt å virke selvsikker... men det betyr ikke at du skal være supermann heller! Vis gjerne at du blir flau hvis hun erter deg... og du kan godt innrømme noen nerdete sider ved seg selv! Er du sjenert, så bruk det istedenfor å skjule det! En touch av sårbarhet er det som gjør deg "søt".

6) Tør å ta ledelsen!
Mange gutter er så snille og hensynsfulle at de virker tafatte. Bytt ut "Jeg vet ikke jeg, hva vil du?" med "Vi stikker og spiser! Kom!". Hvis hun nøler litt, hold ut hånda og forvent at hun blir med. Det er positivt å ta ledelsen! Husk imidlertid at hun alltid har vetorett... du skal ikke bli en som forsøker å bestemme over henne, men en som vet hva han vil og kommer med forslag om å gjøre det! En som tar nei for et svar, men som ikke gir seg på grunn av litt forsiktig nøling. Ubesluttsomhet, vingling og tafatthet er definitive turnoffs... og dersom hun må lede deg istedenfor omvendt mister hun fort all interesse. Dette gjelder egentlig hele flørte-fasen... ikke vent på lov fra henne eller spør henne om hun liker deg før du tør å gjøre noe! Ta heller initiativ i små steg av gangen og trekk deg hvis hun virker ukomfortabel. Mange gutter tror de må be jenta ut på date før de kan begynne å flørte: Årsaken er som regel at de ønsker bekreftelse på hennes interesse (i form av "ja" til date) før de tør gjøre noe. Denne fremgangsmåten er typisk for gutter som ikke skjønner flørting. Spenningen du skaper når du flørter med henne er jo viktig for å gi henne lyst til å dra på date med deg!

Under det å “ta ledelsen” regner vi også det å si det man mener og stå for det, uansett hva hun måtte mene. Dersom du er uenig med henne, så ikke vær redd for å la henne få høre det... det kommer bare til å gjøre deg mer interessant! Det dummeste du kan gjøre er å være en føyelig fjott som er enig med henne i alt. Det betyr dog ikke at du skal hisse deg opp, være kranglete eller ufin!

Et siste viktig poeng er å spille på hjemmebane hvis mulig. Ta henne heller med på fest med dine venner enn å bli med dit hun kjenner alle, lær henne noe du kan, vis henne noe du liker å drive med... ta henne med inn i din verden, ikke dilt etter inn i hennes.

4) Vis riktig mengde interesse!
Noen gang sittet ovenfor en jente i nærheten av din egen alder på T-banen og følt hvordan det kjennes annerledes enn å sitte ovenfor en gammel dame eller en mann? Hvor "bevisst" du er på nærværet hennes? Det du føler er en liten mengde spenning. Hvorfor er det slik? Vel: Du er gutt, hun er jente, dere er i hverandres aktuelle aldersgruppe... dere er fremmede og aner ingenting om hverandres intensjoner. Fordi du ikke VET om hun er interessert i deg er det en mulighet for at hun KAN være det. Jeg tør vedde penger på at en liten stemme i hodet ditt sier "Hm, jeg lurer på om hun der hadde likt meg? Har hun sett meg? Hadde hun vært hypp, tro?" Og vet du hva? Hun tenker akkurat det samme om deg! Hva blir resultatet når begge to sitter og lurer på om den andre kanskje er interessert? You guessed it: Spenning.

Hvilke implikasjoner har dette for flørting? Behold usikkerheten... usikkerhet skaper spenning! Bytt på å vise interesse og tilsynelatende mangel på sådan! La noe annet fange oppmerksomheten din og kikk bort mens dere prater, bli distrahert av mobilen eller snakk med noen andre enn henne. Ikke vær redd for å vise henne at du er kresen og har standarder, at du ikke aksepterer hva som helst... bruk de tingene du faktisk ser etter i en jente, og prøv å finne ut om hun oppfyller dem! Dette kan dog være litt tricky, og man må passe seg for å ikke virke klysete eller full av seg selv mens man gjør det. Uansett: Hvis hun forsøker å leve opp til standardene dine er det et tydelig tegn på at hun liker deg. Det hun gjør er jo egentlig å prøve å imponere deg, og det sier noe om hvor viktig din annerkjennelse er for henne.

Og mens vi snakker om å vise interesse... det er greit å gi et kompliment nå og da, men ikke overdriv. Komplimenter er et tveegget sverd... noen ganger (spesielt ovenfor usikre jenter) gjør de underverker, andre ganger ødelegger de. Ligg ihvertfall unna tomme smiskelinjer ala "øynene dine er som stjerner"... et kompliment betyr bare noe dersom du virkelig mener det, og effekten blir større dersom hun føler at du komplimenterer noe som er unikt for henne (i motsetning til platte, innøvde gloser om ytre skjønnhet).

Erting, som vi alt har vært inne på, har også en bieffekt i form av å skape litt usikkerhet dersom du gjør det på den riktige måten. Å komme med fornærmelser som åpenbart er tull er et typisk eksempel:

Hæ, har du fri en hel måned? Greit, jeg liker ikke deg lenger!

En liten advarsel: Noen gutter tar rådet om å ikke vise for mye interesse altfor langt. Dersom du sitter i et hjørne og ignorerer jenta du liker hele kvelden kommer hun sannsynligvis til å ende opp med noen andre enn deg... og dersom du virkelig fornærmer henne kommer hun til å synes du er en dust. Ikke overdriv: Ta initiativ, oppfør deg flørtete, men når du har gitt henne grunn til å tro at du liker henne kan du skape litt usikkerhet i et passende øyeblikk for å øke spenningen. Hvis hun er altfor sikker på at hun kan få deg kan spenningen i blant bli borte. Det å bevare mystikken ved å være bittelitt uinteressert skaper altså spenning. Men enda viktigere er det å være klar over at dersom man viser ALTFOR mye interesse kan det bli direkte frastøtende! Unntaket kan være tilfeller hvor man har baller nok til å være utrolig direkte og ærlig om interessen sin tidlig i interaksjonen... dette kan imidlertid lett bli litt rart eller kleint hvis man ikke gjør det riktig, og er således for viderekommende.

En typisk måte å vise for mye interesse på kan være å løpe rett bort til henne så fort du kommer inn på festen. Eller å skryte og forsøke å imponere! Dette er en av de vanligste sjekketabbene som finnes. Det samme gjelder å kjøpe drinker til henne... du imponerer ikke med pengene dine, du viser at du er så desperat at du lar deg utnytte! Det finnes selvsagt unntak... alt kommer an på HVORDAN man kjøper drinker, men dersom man gjør dette fordi man ønsker å oppnå noe eller vise seg blir det ALLTID feil! Mange jenter ser på det som en egoboost å kunne bruke utseendet sitt til å kontrollere menn på denne måten... mens det de egentlig vil ha er en mann som ikke lar seg kontrollere. Dersom en jente spør deg om du vil kjøpe en drink til henne kan du svare lekent: "OK, men du får ta første runde da, siden du inviterer!" Det kan nemlig hende hun er interessert i deg, og at det å spørre om en drink var det beste hun kom på for å ta kontakt. Dersom hun ikke går med på avtalen du foreslår og ikke virker interessert i å prate videre heller vet du imidlertid hvor du har henne.

Andre velkjente eksempler på overdreven interesse er å alltid ha tid, å være villig til å reise langt for å møte henne, å alltid passe inn i hennes planer... alltid være den som sender melding først og sist, alltid den som kontakter henne på Facebook. Når dere først har blitt kjærester er det romantisk og nødvendig at du prioriterer henne høyt, men dersom du begynner med dette for tidlig virker du som en needy fyr uten noe liv! Ikke dropp andre planer for å møte henne, fortell at du er opptatt og foreslå en annen dag isteden! Ta utgangspunkt i når ting passer for deg, og foreslå møtesteder som er praktisk utifra dine egne hensyn dersom du inviterer henne med på noe! Hun har selvsagt lov til å komme med motforslag som du godt kan akseptere hvis de passer for deg... poenget er å vise at man er en fyr med et liv, en fyr som ikke slipper alt han har i hendene og avlyser alle avtaler så fort noen knipser.

Vær obs på kroppsspråk og oppførsel også... man kan ofte se overdreven interesse på på hele adferden til en gutt. Når man forsøker å få noen til å like seg snakker man gjerne lyst og "oppover" i toneleie, og man beveger seg raskt og mye. Se på adferden til en ansatt som smisker med sjefen, eller en nevø på besøk hos en søkkrik og aldrende tante! Lær deg å kjenne igjen denne måten å oppføre seg på og kutt den ut... ro deg ned, og snakk i et behagelig toneleie. Prat med jenter på akkurat samme måte som du prater med kompisen din.

6) Fysisk nærhet og uskyldig fysisk kontakt
La oss gå tilbake til eksempelet med jenta som sitter ovenfor deg på T-banen. Det finnes nemlig en annen faktor som skaper litt spenning i denne situasjonen: Det enkle faktum at dere sitter nær hverandre! Fysisk nærhet kan skape spenning... jo nærmere man er, jo sterkere blir den. Bruk dette når du flørter. Dersom lyden er høy, så snakk inn i øret hennes - hold gjerne kinnet ditt inntil kinnet hennes mens du gjør det. Stå nær mens dere prater dersom du har mulighet til det, og kombiner nærheten med øyenkontakt og flørtende væremåte. Ta på henne hvis det passer seg, dytt henne lekent hvis hun sier noe du kan reagere på. Begynn fra første stund: Hvis du ikke gjør det kan det bli kleint når du til slutt bestemmer deg for å begynne å ta på henne! Nok en gang, ta forholdene i betraktning: Det er ikke alt som passer seg like godt i alle situasjoner.

7) Seriøs fysisk kontakt
Man kan dele fysisk kontakt i to typer: Uskyldig og seriøs. Eksempler på uskyldig kontakt er som vi nettopp hørte for eksempel å dytte henne litt flørtende, eller å ta henne på skulderen mens dere snakker... disse tingene bygger spenning, men i prinsippet er de uskyldige nok til at man kunne gjort dem på en kompis. Akkurat som fysisk nærhet er uskyldig kontakt et nyttig verktøy for å bygge spenning tidlig i interaksjonen, og vi har derfor allerede omtalt disse to sammen i forrige avsnitt. Seriøs fysisk kontakt, derimot, er kontakt som sender tydeligere signaler om interesse... ting man ikke kan gjøre med kompisen sin uten at det blir veldig rar stemning. Det å gradvis bygge opp seriøs fysisk kontakt er kanskje en av de VIKTIGSTE av alle flørte-teknikkene vi nevner her... det er rett og slett en absolutt nødvendighet for å skape noe mer enn vennskap mellom deg og jenta du er interessert i.

Det er kan være smart å tenke seg de forskjellige formene for seriøs kontakt sortert etter hvor mye interesse de signaliserer. Når man flørter vil man ofte starte uskyldig og så gradvis øke til mer seriøs kontakt ettersom spenningen stiger, slik at man oppnår en utvikling som leder frem mot det første kysset. Dersom man hopper rett til mål uten en god nok oppbyggning vil man kunne oppleve at jenta trekker seg unna eller at ting blir kleint.

Hvor raskt skal man gå frem? Man må tenke over situasjonen: Dersom man treffer en jente på jobb eller trening blir det fort upassende om man går for langt, man bør som regel få henne på tomannshånd i en annen setting før man går lenger enn uskyldig kontakt. På byen eller på en fest kan man iblant hoppe rett på mer seriøs kontakt, til og med klining, etter bare noen minutter dersom stemningen tillater det.

Men hvorfor ikke bare vente til jenta gjør noe? Vel, likestilling til tross, som oftest er det slik at jenter FORVENTER at gutten tar initiativet til fysisk kontakt. Ingen regel er uten unntak, dersom de liker deg godt nok kan faktisk noen jenter finne på å kaste seg over deg. Men i de fleste tilfeller ender du med å miste en jente som egentlig var interessert i deg hvis du ikke tar initiativet, så det er ingen unnskyldning for å la være. Og enda viktigere, det å vise at man tør å ta initiativet og forstår flørting er tiltrekkende i seg selv! Vi skal se på et eksempel:

Gutt og jente har truffet hverandre på en fest... Gutt fikk telefonnummeret til Jente, men han tok ikke initiativ til noe fysisk. Noen dager senere avtaler de å se en film. Jente kommer til Gutt, men setter seg i den andre enden av sofaen. Gutt blir usikker. Hvorfor setter hun seg helt der borte? Han forstår ikke at årsaken er at hun ikke vil virke for ivrig... hun synes hun har vært ivrig nok bare ved å akseptere en invitasjon til å se film hjemme hos ham! Hun er dessuten lært opp til å tro at dersom en gutt er interessert kommer han til å ta initiativet. Gutt gjør imidlertid ingenting, fordi han har begynt å tvile på om Jente er interessert... og dette får Jente til å tvile på om Gutt er interessert. Hun krysser armene og ser litt mutt ut, og Gutt oppfatter dette som bekreftelse på mistankene sine. Stemningen blir klein, begge to føler at de burde ha tatt på hverandre men ingen tør å gjøre noe. Det er en ond sirkel, og årsaken er at Gutt ikke har klart å ta initiativ.

Mange gutter er redde for å bli oppfattet som klåfingrete eller respektløse... og det er i utgangspunktet kjempebra! Men dersom man tar det fysiske litt gradvis, først ved uskyldig kontakt, så ved å bygge opp seriøs fysisk kontakt slik vi beskriver, vil man lett se om hun blir ukomfortabel slik at man kan stoppe.

Vi skal gå igjennom de viktigste formene for seriøs fysisk kontakt i stigende rekkefølge.

 o Tilfeldig kroppskontakt
Med tilfeldig kroppskontakt mener vi det å stå eller sitte slik at en del av kroppen din berører en del av kroppen hennes... over tid. Dere kommer begge to til å være fullstendig klare over at det er berøring mellom dere, og det faktum at dere ikke gjør noe for å forandre på dette sender et signal om gjensidig interesse. Signalet er imidlertid ikke sterkere enn at man KAN påstå at man ikke la merke til kontakten, og således befinner begge seg fremdeles på ganske trygg grunn. La kneet ditt ligge inntil hennes når hun sitter ved siden av deg, legg skulderen inntil skulderen hennes mens dere prater. Dersom hun er komfortabel med dette er det et godt tegn. At hun skifter stilling etter en stund så dere ikke lenger er i berøring trenger ikke bety noe - det er tross alt normalt å flytte litt på seg. Og kanskje tenkte hun at du syntes det var ubehagelig at kneet hennes lå inntil ditt? Ikke gi opp ennå, med mindre hun virker ukomfortabel. Prøv å gå videre til håndkontakt (se senere) før du gir deg, gjerne i forbindelse med at du skal vise henne noe.

o Håndkontakt
Håndkontakt er en viktig milepæl... signalet man sender ut begynner å bli ganske tydelig. Det kan dreie seg om å ta hånden hennes og leie henne, selv om dette i mange sammenhenger kan bli litt for "kjærestete." En mindre heavy variant er å by henne albuen mens dere går, denne er viktig å huske på! Å ta hånden og dra henne med for å vise henne noe, gå ut og røyke eller lignende er også mindre seriøst enn leiing for leiingens skyld... rekk frem hånden uten nøling eller usikkerhet, si "Kom, vi stikker ut og røyker!". Fortsett å hold hånden ut noen sekunder selv om hun ikke spretter opp med det første.

Den enkleste måten å oppnå håndkontakt på er rett og slett å ta hånden hennes... dette er noe man bare må tørre å gjøre og se hva som skjer. Nok en gang er det lurt å gjøre dette mens man prater og har blikkkontakt. Dersom hun blir ukomfortabel er det lett å se og dersom hun ikke blir det er det en beskjed om at hun liker deg. Å ta hånden hennes er ofte naturlig mens dere sitter, og kan med fordel gjøres under bordet så venninner og andre ikke ser det. Når det gjelder bygging av seriøs fysisk kontakt er det alltid en fordel å være litt diskret, en del jenter er veldig redde for å virke "lette på tråden"... spesielt foran venninnene sine. Jo mer på tomannshånd man er, jo enklere blir det for henne å gjøre det hun egentlig vil.

o Hånd på benet
Det å legge en hånd på benet hennes, eller å ta hånden hennes og legge den på benet ditt, kan være et alternativ til å holde hender mens dere sitter ved siden av hverandre... men det er absolutt ikke et must å være innom dette steget.

o Holde rundt
Det er slett ikke uvanlig å se en småbrisen kar som leeener seg over mot jenta på stolen ved siden av seg mens fingrene lister seg oppover stolryggen hennes. Det å holde rundt jenta er bra, men det kan bli litt lite elegant å la det være det første skrittet i oppbyggningen av seriøs fysisk kontakt, spesielt dersom man prøver å snike seg til det. Hun merker hva du gjør, og det faktum at du prøver å late som ingenting får det hele til å føles kleint! Det kan være lurt å begynne med kroppskontakt eller håndkontakt før man begynner å holde rundt henne, ihvertfall på byen. På date med film i sofaen kan man imidlertid gå rett fra uskyldig kontakt til å holde rundt.

Husk at det å "holde rundt" ikke nødvendigvis BARE betyr "armen om skulderen"... det kan også kan bety å legge armene om henne når dere står mot hverandre eller å holde rundt livet hennes når du står bak henne! "Armen om skulderen" kan ofte bli litt for "kjærestete", ihvertfall på byen... ofte er kne mot kne, en hånd på benet eller håndkontakt et bedre alternativ dersom man sitter ved siden av hverandre. I sofaen på en date kan det imidlertid fungere bra. Å hekte albuen rundt halsen hennes kan også være et fint alternativ, særlig mens dere går eller er på vei et sted.

o Klining
Endestasjonen i første omgang... når leppene møtes utløses spenningen man har bygget opp i løpet av flørtingen. Begge to kaster kortene og avslører sin interesse i klartekst. Det er som tidligere nevnt i de fleste tilfeller viktig å bygge spenningen gradvis opp før man går for kysset... det sier seg selv at det blir kleint å gå rundt og prate som om man bare var venner hele kvelden, for så å plutselig begynne å kline! Det er stort sett alltid et godt utgangspunkt å hoppe innom ihvertfall håndkontakt før man kommer hit.

Når man så skal gå for kysset finnes det mange måter å gjøre dette på, men generelt sett må man tørre å stå for det man gjør, tørre å bruke litt tid. Mange synes det er litt skummelt og kaster seg derfor ut i det... resultatet blir et overraskende snikangrep som får jenta til å trekke seg unna. Gjør det rolig og sikkert isteden!

Bruk prinsippet om fysisk nærhet før du skal gå for kysset... flytt litt på deg så ansiktet ditt kommer litt nærmere hennes. Fortsett å prate sammen... kast noen lange blikk på leppene hennes mens dere gjør det. Skap en pause i samtalen og se henne inn i øynene... gå for kysset, men gjør det sakte og sikkert. Ikke hopp i det, men tør å stå for det du gjør! I praksis er det bedre å trekke henne mot deg enn at du går enda nærmere henne... dette kan du gjøre ved å holde i hendene eller skuldrene hennes og dra henne sakte mot deg.

Ikke bli for ivrig med kliningen: Prøv å skape et samspill, ikke bare kjør ditt eget løp og stapp tunga inn i munnen hennes. La gjerne leppene gli forsiktig over leppene hennes, og trekk deg ertende unna når hun forsøker å kysse tilbake. Ikke hold på for lenge heller... klining løser som nevnt ut spenningen mellom dere, og det er bedre å gi henne en smakebit og bevare litt spenning enn å løse opp alt med
en gang.

***

Dette var altså noen ord om flørting. Man trenger ikke bruke alle teknikkene og prinsippene vi nevner her... det viktigste er definitivt den flørtete væremåten og evnen til å bygge fysisk kontakt, samt en vilje til å ta litt ledelse og antenner nok til å ikke bli overinteressert og needy. Dette er ting man rett og slett MÅ ha på plass! Resten er mer som krydder... prøv deg frem, og du vil finne at noen teknikker passer personligheten din bedre enn andre. Dette er et viktig poeng, det handler om å ta frem sider av personligheten sin og utvikle dem, ikke om å tvinge seg selv inn i en "form" hvor man ikke passer!

Dersom du har vært for snill, høflig og tilbakeholden med å ta initiativ håper jeg denne artikkelen får deg til å tørre å være litt "frekkere" - dersom du har vært ufin, klåfingret og klumsete håper jeg den får deg til å bli litt mer elegant.

Helt til slutt skal vi ta en titt på hvordan det gikk med vår venn Stian.

Stian er på fest, og der treffer han Silje. Han havner ved siden av henne i sofaen, og de begynner å prate. Stian er verdens snilleste gutt, og samtalen er hyggelig: De snakker om felles interesser, jobb og hobbier. Egentlig har han lyst til å være på tomannshånd med Silje og kanskje til og med kline litt, men han vet ikke helt hvordan han skal få det til og er redd for at hun skal si nei. Eller enda verre, at han skal drite seg ut foran de andre på festen! Dessuten vil han ikke være en sånn ekkel fyr som grafser.

Festen går sin gang, og til slutt er det på tide å dra. Stian insisterer på å følge Silje hjem som den gentlemannen han er, selv om hun sier at han ikke trenger det. "Joda, det går så bra så", sier Stian.
"Det er ikke så lang omvei!" Vel fremme utenfor hos Silje blir de liksom stående og prate litt, og til slutt sier hun "Men nå er det sent, så nå må jeg legge meg!" Stian får en klem, og vandrer hjem med sommerfugler i magen.

Dagen etter legger han til Silje på Facebook. Han sender henne en melding. De chatter i nesten en
time. Når helgen kommer spør han henne hva hun skal... hun skal på en fest på et utested i byen, og
Stian sier at han kanskje tar en tur dit! Som sagt så gjort... han treffer Silje, og de prater mer, men
denne gangen virker hun etterhvert litt mer fraværende... og de blir stadig avbrutt av at vennene
hennes kommer og hilser på henne. Utover kvelden blir hun borte for Stian, og han går hjem alene
med en litt vond følelse.

Stian tar mot til seg... han bestemmer seg for å be Silje med på date! Han begynner å chatte med
henne på Facebook, de prater om hvordan helgen har vært og hvor fornøyd han er med den nye
jobben, som er veldig bra betalt. Så manner han seg opp.

"Men du... kunne du tenke deg å finne på noe en dag?"

Spørsmålet henger i luften... det tar lang tid før hun svarer, og det knyter seg i magen til Stian.

"Eeh... hadde jo vært hyggelig det... men jeg har veldig mye å gjøre denne uken!"

Stian gir seg ikke.

"Neste uke da? Jeg kan hver dag, og jeg kan godt hente deg også! Og du kan bestemme hva vi skal
gjøre!"

Ny pause.

"Stian, jeg liker deg veldig godt, men jeg tror det er bedre at vi bare er venner!"

Stian kjenner et stikk i brystet, men later som ingenting.

"Jaja... det kan vi jo."

Etter samtalen går han og tenker for seg selv. Hun hadde jo sagt at hun likte ham veldig godt? Kanskje det betyr at alt håp ikke er ute? Det neste halvåret sørger Stian for å dukke opp på de festene hvor Silje skal... han håper at "noe" skal skje, men har ingen plan for hva han skal gjøre. Han kaller Silje "en venn" dersom noen spør hvordan de kjenner hverandre, men inni seg vil han egentlig at de skal bli noe mer.

Så en dag dukker Silje opp på fest med den nye typen sin. Stian hilser på ham og introduserer seg
som en venn av henne. Men inni seg holder han på å dø... han unnskylder seg med at han må opp
tidlig og går fra festen.

Stian synes synd på seg selv. Han begynner å tenke på hvorfor Silje ikke var interessert i ham, og
finner en rekke årsaker. Han er ikke kjekk nok. Han er for lav. Han har for lite penger. Han har ikke bra nok jobb, ikke fin nok bil. Og han blir bitter. Han blir sint. Sint på jenter, som tydeligvis bare bryr seg om utseende og penger. Sint på jenter som sier de vil ha følsomme og snille gutter, men som alltid ender opp med en drittsekk isteden.


Trist historie, ikke sant? Trist, men langt fra uvanlig. Noen som ser hvorfor ting gikk som de gikk med Silje?

Stian la opp til at Silje skulle se på ham som en venn og ikke en potensiell kjæreste fra første stund fordi han ikke flørtet. Han tok ikke ledelsen på noen måte... han lot snarere henne gjøre det. Allikevel var det tydelig at han var interessert... særlig da han insisterte på å følge henne hjem og begynte å sende henne meldinger. Han møtte opp på hennes hjemmebane og klenget på henne hele kvelden fordi han ikke kjente noen andre der... og nok en gang turte han ikke flørte skikkelig. Kombinasjonen av åpenbar interesse men null evne til å skape spenning og til å ta initiativ gjorde at Silje så på Stian som hyggelig men ikke tiltrekkende. Og da han til slutt tok initiativ var det ved å be henne med på date... initiativet kom for altfor sent, og i feil form.

Dette skjønte imidlertid ikke Stian. Han trodde årsaken var at han ikke var kjekk nok, høy nok, muskuløs nok eller rik nok. Andre gutter med lignende utseende hadde ingen problemer med å finne en kjæreste... det så han eksempler på hver dag, men allikevel holdt han på denne forklaringen. Det var mye enklere å være et offer for faktorer man ikke kan gjøre noe med enn å ta et oppgjør med sin egen tankegang og væremåte... og det var nesten litt deilig å få lov til å synes synd på seg selv.

Deprimerende, ikke sant? Vel... aldri så galt at det ikke er godt for noe. Stian innså nemlig til slutt at det var noe med jenter han rett og slett ikke hadde forstått, og han bestemte seg for å fikse problemet en gang for alle. Ved å lære om flørting og gjennom å øve seg i praksis fant han ut hvilke feil han hadde pleid å gjøre. Etter hvert begynte historien å høres mer ut som dette:

Stian er på fest. Han legger merke til en søt jente som heter Silje. Han setter seg ved siden av henne i sofaen, hilser og spør hvordan det går. Hun forteller at hun har vært og handlet julegaver. Stian spør hva hun pleide å leke med da hun var liten, og erter henne for å være hestejente. Stian innrømmer at han lekte med nerdete ting han også, og Silje griper muligheten til å erte ham tilbake.... Stian sier "Pff!", later som om han blir flau og dytter henne lett, som for å skyve henne unna. Han setter seg med det ene benet under seg så kneet hans berører benet hennes. Hun flytter seg ikke, og samtalen flyter fint.

"Bli med ut å røyke a", sier Stian og reiser seg.

"Men jeg røyker ikke jeg!", sier Silje.

"Ikke jeg heller. Bli med ut og ta litt frisk luft da", smiler Stian. "Kom!"

Han holder ut hånden til hun tar den, og trekker henne opp. Så går han ut uten å se seg tilbake. På verandaen lener han seg med ryggen mot veggen. Silje stiller seg foran ham. De prater og tuller videre, og Stian tar hendene hennes mens de snakker. Etter en stund går de inn igjen, men det er bare en plass ledig i sofaen... Stian setter seg ned, og trekker Silje ned på fanget sitt. Etterhvert holder han rundt henne. Spenningen dem imellom er til å ta og føle på og de avslutter kvelden med å kline.

Dagen etterpå adder Silje Stian på Facebook.


- Sondre (flørtete)

torsdag 24. november 2011

Vi trenger DIN hjelp


Det nærmer seg sesongslutt for podcasten vår, 0330 Sjekkeskolen. Men vi planlegger jo en sesong til, etter den massive populariteten showet har fått.

MEN, vi lurer litt på disse karakterene våre. Etter litt motstridende feedback om hvorvidt dere liker Alpha-Tom eller ikke, er det på tide med en liten poll.

Gå inn her og stem:

http://on.fb.me/vOkdN0

Pollen er åpen helt frem til søndag!

-0330

tirsdag 22. november 2011

Podcast: Vanlige feil du gjør når du sjekker jenter


Går du inn i "sjekkemodus" når du prater med jenter på byen? Eller klarer du å være deg selv?

Sondre, Andreas og Andy tar opp de vanligste feilene gutter gjør når de skal sjekke opp jenter de liker. Den bitre sosiologen Lars Preben Madsen er tilbake med en ny bok om julebord, og du  får svar på flere av spørsmålene fra spørsmålsrunden.


Velkommen til 0330 Sjekkeskolen:


Du kan høre på rett fra bloggen ved å trykke play på denne spilleren:
Hvis du har iPhone/iPod/iPad, eller iTunes installert på datamaskinen din kan du abonnere, og da blir nye episoder automatisk lastet ned. Det kan du gjøre ved å trykke på denne linken.

Hvis du har Android-telefon kan du høre på oss (eller laste ned programmet som mp3) herfra, eller du kan du benytte denne RSS-feeden.

-0330

PS: Rate oss gjerne på iTunes hvis du liker oss og kom gjerne med feedback, ros og smisk i kommentarfeltet! 

fredag 18. november 2011

Hvordan optimalisere utseendet

Det å optimalisere utseendet man har fått fra naturens side er selvsagt viktig dersom man ønsker å forbedre sine resultater med det motsatte kjønn. For jenter gjelder nok dette med to utropstegn bak og strek under... vi gutta stiller litt annerledes fordi vi i større grad bedømmes på faktorer som oppførsel og væremåte, men allikevel er utseendet en tiltrekningsfaktor også for oss. Det å optimalisere utseendet er egentlig ganske enkelt; det du trenger er imidlertid motivasjon og innsatsvilje. God, gammeldags DISIPLIN, men andre ord.

Men selv om man blir nødt til å krype til korset og bruke litt tid og krefter på utseendet sitt, er det to regler som skal følges: Resultatet skal se ut som en MANN, ikke en metroseksuell fjollehøne... og man skal holde glatt kjeft om tiltakene man har gjort. Det er nemlig helt ok for en mann å være forfengelig... så lenge han er flink til å late som om han ikke er det;)

En ærlig og objektiv statusrapport på det rent fysiske er et godt sted å begynne på prosjektet ditt. Du kan ikke forbedre noe som helst hvis du ikke har en klar idé om hva du har å jobbe med samt hva målene dine er!

Du trenger en grunnleggende forståelse av hva som er attraktivt og hva som ikke er det; så istedenfor å bli sur på "kjekkaser", prøv å se på dem og lære hva i det rent fysiske som gjør dem "kjekke". For NEI, det ER ikke sånn at "alle jenter har forskjellig smak"... det er selvsagt variasjoner, men tendensene og fellestrekkene i hva de liker er allikevel tydelige akkurat slik de er det for oss gutta. Og målet ditt bør uansett være å bli ansett som mer attraktiv av en større gruppe jenter, ikke å sikte deg inn på en spesiell person... som vi gjentar ti ldet kjedsommelige på denne bloggen så er selve hemmeligheten bak sjekking å ha en følelse av at det er MANGE potensielle jenter man kan få som er interessante!

Ta gjerne bilder av deg selv forfra og fra siden, finn tilsvarende bilder av "kjekkaser", og evaluer ansiktet ditt. (Å søke på "ideal male face" på Google er spesielt lurt... der finner du f.eks. dette bildet som er en sammenmorfing av mange ansikter skapt for å representere et mannlig idealansikt) Gjør bildene like store og legg dem oppå hverandre i et billedbehandlingsprogram (sikt etter pupillene), fade laget med ditt eget bilde inn og ut. Se på endringene mellom de to bildene. Hvordan avviker ditt ansikt fra idealet? Hvilken ansiktsform har du? Hvilke trekk er bra? Hvilke trekk er dårlige? Du ender kanskje opp med noe alá

Ansiktsform:
Oval

Gode sider:
Over gjennomsnittlig høy
Markerte øyenbryn
Bra nese
Bra lepper

Dårlige sider:
For lang panne
For liten underkjeve
Store og dårlig markerte øyenbryn

Neste skritt er å finne tiltak for å gjøre svake sider bedre, evt. tar oppmerksomheten bort fra dem. Hva kan vi gjøre i eksempelet over? Utflytende unibrows MÅ nappes, uansett hvor mye du får lyst til å gi deg selv juling for å tenke tanken. Kanskje må de tom. farges litt, men hårfarge på menn skal ALLTID se naturlig ut (det ultimate skrekkeksempel: naturlig redhead med svartfarget hår).

Skjegg i en eller annen form kan f.eks. være en idé om underkjeven er svak; hårsveis kan endres for å gjøre lang panne mindre uttalt (nok en gang kan man ta bilde av seg selv og forsøke å "lime på" forskjellige hårsveiser for å evaluere resultatet før man gjør noe. Man må holde seg innenfor det akseptable hva motebildet angår, men det er bedre å ha en sveis som er flatterende enn en som er veldig kul men lite flatterende. De fleste menn kler litt skjeggstubb; dette gir, utover å være manly, en illusjon av skyggene man får under kinnbena på "kjekkasansikter", og kan være med å skape en mer markert avgrensning mellom hals og kjeve ved å gjøre dette området litt mørkere (nei, vi snakker IKKE om sylskarpt avgrenset Ali-G skjegg, det er bare harry).

Til andre problemområder ser man etter andre løsninger. Søk gjerne på ansiktsform på nettet for å finne flere tips!

På mer generell basis er det noen grunnleggende ting som bare må fikses: har du et hudproblem, så få gjort noe med det. Utvekster kan fjernes, uren hud og kviser kan fikses. Stikk til fastlegen din. Hjelper ikke det første tiltaket, så dra tilbeke. Hjelper ikke det, så få henvisning til spesialist. Begynn å ta sol... ikke på Kristian Valen nivå, men bare så du blir litt brunere. Vi snakker 20 min i uka. Brunkrem er NEI NEI NEI for gutter. Blek tennene dine hvis de er misfarga. Bruk fuktighetskrem hvis du er tørr, og gjerne facial scrub et par ganger i uka. For all del, du kan sikkert kjøpe spesialisert ansiktssåpe/rensekrem også, men for de fleste gutter holder det med vann og vanlig såpe morgen og kveld. Dette er ikke fancy-boy takter... det er normalt god hygiene.

Det var altså det over snippen. Resten av kroppen kan også trenge litt arbeid i en del tilfeller; og har du for mye fett på kroppen generelt kommer det også til å gå utover definisjonen i ansiktet ditt og således ødelegge der også. Første bud for kroppen er å være ren og velstelt; negler skal klippes og hår skal trimmes hvis det er for langt eller vokser på eksle steder (aka skuldre, rygg osv.) Ellers er den store og viktige oppgaven å komme seg innenfor normalen hva kroppsfasong angår; er du overvektig trenger du å gå ned, er du syltynn trenger du å gå opp.

For å lære mer om dette er sider som iform.no fine. Å beskrive alt du trenger å gjøre for å komme i fysisk form blir langt utenfor rammen av denne artikkelen... men noen grunnleggende tips som mange ikke har fått med seg:

o Sett deg konkrete målsetninger og baser det du gjør på dem

o Prioriter tap av fett fremfor bygging av muskler dersom du er chubby; har du ølmage vil du få flere poeng av jenter dersom du mister den enn du hadde fått dersom du beholdt den og la på deg noen cm rundt biceps.

o Er du lav er det kanskje ekstra viktig å få resten i bra form. Er du høy er det litt mer akseptert å ha litt pondus eller være litt tynn.

o Ikke bli for stor. De fleste jenter synes bygger-fysikk er ekkelt og foretrekker heller litt over gjennomsnittlig med muskler + lavt underhudsfett.

o Lag en måltidsrutine slik at du vet hva du spiser (kalorier, fordeling på karbs, fett og protein). Vi snakker regneark i Excel, veing og utregninger av kalorier via matvaretabellen. Justér opp og ned på de forskjellige komponentene etterhvert basert på vekt, magemål, resultater på gymmen eller andre relevante målepunkter for målene dine. Uansett hvor mye krangling det er om kosthold så er de fleste enige om at mye proteiner er bra og at kalorioverskudd = vektoppgang mens kaloriunderskudd = vektnedgang. En grei veiledende plan for mange er å holde proteinene og fettet rimelig konstant mens man styrer kaloriene opp og ned ved å justere karbohydrater.

o Ha et fast styrkeprogram basert på store baseøvelser, og mål og registrer så mye du kan. Vekt, antall reps, antall sett, lengden på pausene målt med stoppeklokke. Slik registrering er det nesten INGEN som gjør på et vanlig gym, men det er en forutsetning for å trene optimalt og for å ha bevissthet på å utvikle seg. På hver eneste trening bør du sikte på å ta en rep til, løfte en halvkilo mer eller ha litt kortere pause.

o Hvis fett-tap er målet ditt, så bruk tid på aktiviteter som brenner kalorier. Å hvile på stryke-maskinene er IKKE en sånn aktivitet. Men du trenger ikke trene til du spyr hele tiden så lenge pulsen kommer litt igang. Rask gåing, intervall-løping og styrke med høy intensitet er alle gode alternativer. For ikke å snakke om lystbetonte aktiviteter som squash, innebandy, fotball, dans, whatever.

o Tenk over livet ditt og rutinene dine, og finn kompromisser slik at du får til et opplegg som ikke blir for mye pes. Dette er SINNSYKT viktig... tar du ikke dette punktet på alvor kommer du til å holde i et par måneder før du gir opp slik de fleste gjør. Inngå kompromisser der det er nødvendig... du skal ikke trenge å bruke mer tid på matlaging enn folk flest, og treningen skal bare ta en times tid 3-4 ganger i uka. Du skal lage deg en ny livsstil du skal ha i mange år, ikke en "kur".


***


Dette var altså noen retninglinjer for å forbedre det rent fysiske. Som vi ser er det MASSE å ta tak i for de aller fleste av oss; å sette seg ned, gi opp og tenke "jeg er ikke kjekk" holder rett og slett ikke. Da kan man heller være ærlig å si "dette har jeg ikke viljestyrke til!" De aller fleste har potensiale til å gå opp noen poeng på utseende-skalaen dersom de har motivasjon nok til å gjøre det som skal til.

Det betyr selvsagt ikke at man MÅ; men man kan ikke få både i pose og sekk heller. Enten velger man å gjøre noen endringer, ellers må man si seg fornøyd med de resultatene man får i dag

Men husk også: dersom du er innenfor normalen hva utseende angår vil du som regel ha forholdsmessig større utbytte av å f.eks. oppgradere håpløs klesstil og fikse på ødeleggende adferd eller dårlige strategier fremfor å skaffe deg perfekt kropp. Er du veldig dedikert jobber du selvsagt med alle sider samtidig; men jeg kan ikke presisere nok at det å svette seg til perfekt kropp på gymmet ikke kommer til å hjelpe EN DRITT dersom oppførsel, strategier og klesstil ikke er på plass.

- Sondre (fancyboy)

tirsdag 15. november 2011

Podcast: Hva er sikre tegn på at jenter er interessert i deg?


Du snakker med en kjempesøt jente, du føler at samtalen går superbra og at dere har god kjemi. Men er hun interessert? Finnes det måter å vite det hundre prosent sikkert?

Ja, det gjør det. Sondre, Andreas og Andy har ofret hvilesøndagen sin for å gi deg svar. Du får også svar på flere av spørsmålene fra spørsmålsrunden, og Torben Craig har laget reklamespot for sitt nye produkt.


Velkommen til 0330 Sjekkeskolen:


Du kan høre på rett fra bloggen ved å trykke play på denne spilleren:
Hvis du har iPhone/iPod/iPad, eller iTunes installert på datamaskinen din kan du abonnere, og da blir nye episoder automatisk lastet ned. Det kan du gjøre ved å trykke på denne linken.

Hvis du har Android-telefon kan du høre på oss (eller laste ned programmet som mp3) herfra, eller du kan du benytte denne RSS-feeden.

-0330

PS: Rate oss gjerne på iTunes hvis du liker oss og kom gjerne med feedback, ros og smisk i kommentarfeltet! 

torsdag 10. november 2011

Duckface - Hot or not?
Er det noen som får det til, eller blir det bare helt, helt feil?

Vad tycks?

- Lars

tirsdag 8. november 2011

Podcast: Hvordan sjekke jenter sammen med en kompis?

Du er på byen sammen med bestekompisen din og begge har lyst til å komme i kontakt med jenter. Men hvordan bør dere gå frem? 

Anders og Andreas er i studio med Sondre for å gi deg svar. Vi har også svart på spørsmål fra spørsmålsrunden vår, tatt en tur ut for å finne ut hva Alfa-Tom driver med om dagen, og Anders er selvfølgelig tilbake med Anders Anmelder.


Velkommen til 0330 Sjekkeskolen!


Du kan høre på rett fra bloggen ved å trykke play på denne spilleren:
Hvis du har iPhone/iPod/iPad, eller iTunes installert på datamaskinen din kan du abonnere, og da blir nye episoder automatisk lastet ned. Det kan du gjøre ved å trykke på denne linken.

Hvis du har Android-telefon kan du høre på oss (eller laste ned programmet som mp3) herfra, eller du kan du benytte denne RSS-feeden.

-0330

PS: Rate oss gjerne på iTunes hvis du liker oss og kom gjerne med feedback, ros og smisk i kommentarfeltet! 

mandag 7. november 2011

Er du redd for sex?


Det er fristende å påstå at jenter er mer glad i sex enn det gutter er. Hvis du har vokst opp i omtrent samme miljø som meg så har du nok blitt innprenta med det motsatte; at gutter bare tenker på sex og at jenter bare tenker på romantikk og kjærlighet og nesten ikke har LYST på sex engang. Jeg har derimot lyst til å argumentere litt for at det er jenter som bare tenker på sex, mens gutter er det EGENTLIGE romantiske kjønnet.

I en studie hvor man intervjuet 373 par, fant man at menn beskrev hvordan de hadde møtt partneren i langt mer romantiske ordelag enn det kvinnene gjorde. Mennene brukte begreper som "kjærlighet ved første blikk", "sjelevenner" og at de "fallt" for partneren. Kvinnene beskrev det som hadde skjedd i mye mer praktiske og pragmatiske termer. Menn tar som regel samlivsbrudd mye verre enn det kvinner gjør, tar sjeldnere ut skilsmisse, begår oftere selvmord på grunn av ulykkelig forelskelse osv osv osv. Bottom line: menn er håpløst romantiske, kvinner er pragmatiske.

Videre vil jeg påstå at mange menn faktisk er REDD for sex! Før du faller av stolen så skal jeg forklare hva jeg mener. For de fleste kvinner er sex ren nytelse fra begynnelse til slutt. For de fleste jenter er sex den BESTE aktiviteten de kan tenke seg. Det er en kilde til kjærlighet, bekreftelse, spenning, lykke og action. Men for mange menn er det faktisk ikke selve sexen som er digg, men det faktumet AT DE HAR SEX i det hele tatt! Veldig mange menn har nemlig ekstreme komplekser for egen prestasjon seksuelt, og gruer seg nærmest til det. En stor årsak til at mange menn liker oralsex og "quickies" er at de slipper presset med å prestere. Og det ER et gigantisk press på menn om å prestere. Uansett hvor mange ganger jenter sier at "det gjør ingenting", "det er ikke størrelsen det kommer ann på", "det viktigste er ikke det tekniske men hvor glad man er i hverandre" osv. Det er nok av påvirkning i samfunnet som presser på andre veien. Menn føler at de har ansvar for jentas multiorgasmer samtidig som de har ansvar for å kontrollere, holde tilbake og undertrykke sin egen orgasme. Jeg har hørt gutter si "Jeg er faktisk bedre i senga på fylla" og "Jeg foretrekker faktisk å onanere fremfor å ha sex". Trist? Javisst. Men altså realiteten for mange.


Så hva er løsningen? Mange menn går for en av to, etter min mening uhensiktsmessige, løsninger:

  • Begynne å drite i jentas nytelse, og fokusere utelukkende på egen.
  • Overfokusere på jentas nytelse, og totalt glemme sin egen, så ihvertfall egoet får seg noe.

Jeg tror ingen av delene er spesielt smart. Selv om jeg er enig i at "jenter må ta mer ansvar for egen orgasme" så er jeg faktisk så gammeldags/sjåvinist/fyll-inn-egen-nedsettende-beskrivelse-her at jeg mener at det faktisk ER mannen sitt hovedansvar at jenta nyter sexen. Som mann, og dermed den parten som har en ereksjon å passe på, har du nemlig førsterett på å ta kontroll og styring seksuelt. For at et forhold skal fungere seksuelt er det også en fordel om det er en viss polaritet mellom partene, og ofte er denne polariteten sterkere i de tilfellene hvor den ene er aktiv og den andre passiv, den ene dominant, den andre submissiv, den ene maskulin, den andre feminin osv. Hvem av kjønnene som er hva er garantert individuelt, men som en hovedregel er de fleste menn mest komfortable med å være den dominante og ihvertfall de fleste jenter mest komfortable med å være submissive. Så med forbehold om at det i visste forhold kan fungere motsatt, så vil jeg påstå at du som mann er forventet å ta "styringen" seksuelt. Jeg vil faktisk gå enda litt lenger og påstå at du har litt ansvar for å tilegne deg litt kunnskap om hvordan sex fungerer og hva som føles godt for jenter. Veldig mange gutter begår den feiltagelsen å tro at jenter tenner på samme måte som gutter og at de derfor sikkert liker å bli stimulert hardt og fort (sånn mange menn har vent seg til at de selv trenger). Det er du som mann som har hovedansvaret for å starte samtaler om hva som føles godt, og det er du som mann som har hovedansvar for at begge har det godt. Å skylde på "kjedelige jenter som bare ligger der" er uaktuelt. De "ligger der" fordi du ikke forteller dem hva du vil de skal gjøre.

På den andre siden av skalaen er de gutta som er overfokusert på å gi jenta nytelse, og glemmer å slappe av og nyte selv. En av de viktigste faktorene for god sex er å klare å SLUTTE å tenke, slutte å planlegge hva neste "move" er, slutte å bekymre seg for hvordan man ser ut, slutte å bekymre seg for egen prestasjon, slutte å bekymre seg for både den andres og egen orgasme. Fokuser heller på å ha det godt, og at partneren skal ha det godt. Har du et "problem" seksuelt som plager deg så søk kunnskap om det og søk hjelp. Det finnes masse god litteratur og kunnskap om nær sagt alle utfordringer du måtte ha.

Hvis du ønsker å utveksle tips, lære nye ting, og snakke om seksualitet generelt, anbefaler jeg deg å registrere deg (det er gratis) som bruker på forum.godevibber.no og sjekke ut underforumet som heter Trening, helse, sex og samliv.

-Andreas

fredag 4. november 2011

Ti tips for effektiv sjekking på fest

I forrige podcast snakket vi om sjekking på fest eller vorspiel.

Dette er en egen setting med litt andre "regler" enn de andre arenaene man kan møte jenter på, som f.eks. byen. Det er FORVENTET at man hilser på og prater med de man ikke kjenner fra før, ingen har lov til å være avvisende eller kjip dersom man forsøker å innlede en samtale og man har allerede felles kjente og en felles referanseramme... mange synes dette gjør "fest" til en av de beste stedene å treffe en potensiell partner på. Når vi sier "fest" mener vi fest og vorspiel i regi av venner, men også fest på jobben, julebord, middag og samling i baren etter et kurs eller en konferanse... alle disse situasjonene deler de overnevnte egenskapene.

I podcasten babler vi i vei, så derfor tenkte jeg det kunne passe å følge opp med en litt mer strukturert artikkel om disse situasjonene. Derfor; her er ti tips om hvordan man sjekker på fest! Som vanlig skriver jeg fra et gutte-perspektiv, men de fleste av tipsene funker like bra for jenter.

1 - tenk networking!
Et av hovedproblemene med fest som sjekkearena er at det har en tendens til å bli altfor lenge mellom de "gode" festene, altså de hvor det kommer mange jenter/gutter (pick your flavour) du ikke kjenner fra før. Dersom du liker å treffe jenter på fest er det smart å gjøre en innsats for å øke antallet av slike fester... og det finnes noen smarte måter å gjøre dette på. En av dem er å bli flinkere til å arrangere ting selv, og til å invitere mange mennesker... som Andy var inne på i podcasten har dette en tendens til å medføre at du får mange invitasjoner tilbake også. En annen smart idé er å bli kjent med andre som er på samme mission som deg... forumet vårt er et utmerket sted å gjøre dette på. Gå sammen, lag en "fest-ring" hvor dere sørger for å arrangere fester på tur og invitere jenter dere kjenner med beskjed om at de bare kan ta med seg venninner. Dersom dere alle er aktive på byen, nettet, og evt. dagtid gir denne strategien ofte svært gode resultater... for hver nye jente du blir kjent med er det kanskje ti potensielle venninner for kompisene dine, og vica versa. Det er også mange andre fordeler med denne strategien... dere får vekselvis utnyttet den positive effekten av å sjekke på fester som dere selv arrangerer og dere får mulighet til å hype hverandre til jentene dere tar med.

Det å utvide omgangskretsen sin og treffe nye folk man liker av begge kjønn er i det hele tatt en utmerket idé... en ny guttekompis betyr også, foruten en ny kul fyr å henge med, mange potensielle nye jente-bekjentskaper. En ny jentekompis betyr, foruten at det er moro og lærerikt å ha jenter som kompiser, en haug med potensielle venninner du kan fifle og fofle med.

2 - ha en "hilse-strategi"
Som vi snakket om i podcasten lønner det seg, dersom festen ikke er veldig liten, å vent litt med å hilse på alle som er der. Vær den som tar initiativ til å hilse... hils på de du kjenner fra før, de som er i umiddelbar nærhet og den som har festen... men spar de andre til senere. Det gir de du ikke har hilst på en mulighet til å bli litt nysgjerrig på deg... og det gir deg en grunn til å starte samtaler med hvem du vil utover festen. Du kan når som helst hilse på enkeltpersoner... eller stille deg opp i en gruppe, se på ansiktet til den som prater, smile og introdusere deg når det blir en passende pause i samtalen (mao; vær litt laidback, ikka bras inn og avbryt alt som foregår bare for å hilse). Denne strategien gir deg dessuten mulighet til å time hilsingen din litt bedre; hvis det er noen av jentene du liker spesielt godt kan det lønne seg ekstra mye å vente med å hilse til det er en ledig plass i sofaen ved siden av henne, i forhold til å hilse på henne mens hun passerer deg i gangen på vei til toalettet.

3 - få frem viktig informasjon raskt
"Hvem kjenner du her?" er et spørsmål som det er greit å stille tidlig. Da vil man ofte finne ut hva statusen hennes er, hvem som er gode venner/venninner osv. Som Andy sa i podcasten: da slipper du å prate i en time med en jente bare for å finne ut at hun har kjæreste! Men for all del; selv om hun er der med kjæresten sin så er det både hyggelig og smart å prate litt med henne. Hils på kjæresten også... dersom de er kule kan du være ditt supersjarmerende jeg og prate nok med dem til at det blir naturlig å adde dem på Face og så invitere dem neste gang du skal ha fest. Lær deg å tenke noen skritt lengre frem... til sammen kjenner de massevis av single jenter som du kan treffe down the line. Du er ikke bare på fest for å treffe jenter... du er der for å treffe nye kule venner også, husk det! Vær sjarmerende og hyggelig mot alle du prater med... det betyr i praksis å oppføre deg som om du har høy verdi (bra klesstil, bra kroppsspråk, selvsikker oppførsel uten å være klyse) SAMTIDIG som du gir tydelig utrykk for at du synes den du prater med er interessant og kul. Det er INGENTING vi mennesker elsker mer enn kule folk som vi føler synes vi er kule tilbake.

4 - velg deg en "type"
Skal du være han utadvendte som snakker høyt og mye og gjør mye ut av seg? Eller skal du være han mystiske, laidbacke fyren? Begge deler er bra alternativer som gir deg mye ekstra verdi dersom du gjør "rollen" riktig... så velg den som passer best til personligheten din. Dersom du går for den første er det viktig å ikke overdrive så du blir slitsom eller rar... dersom du går for den siste er det viktig at oppførsel, kroppsspråk og klær utstråler nok verdi til at du faktisk blir kul og mystisk og ikke Viggo Venneløs.

5 - tenk over posisjon
Mange synes en plass med andre på alle kanter er bedre enn en plass på enden av bordet/sofaen. Det er lettere å starte flere samtaler og vanskeligere å falle ut. Dersom man kjører "mystisk og spennende"-strategien kan imidlertid et hjørne med en annen person hvor dere diskuterer noe dere synes er kjempeinteressant være like bra... ofte vil jentene komme til deg for å introdusere seg. Dersom du står og snakker, så prøv å være den som står med ryggen mot veggen... som regel vil de andre da samle seg rundt deg, og du blir litt ekstra kul;)

6 - sørg for å ha det GØY
Det MEST ødeleggende du kan gjøre på fest, utover å bli dritings og oppføre deg som en tulling, er å ikke ha det gøy. Andre legger merke til det, og vi vil helst være en del av "de som har det gøy" mens vi unngår "de som har det kjedelig". Så derfor - sørg for å snakke om ting du faktisk interesserer deg for. Gjør noe du liker. Finn noen nye å hilse på. Ikke sitt der med øllen i fanget og kikk rundt deg. Om nødvendig, så finn frem telefonen og spill et spill du digger... annenhver tur-spill som trivial pursuit kan man også involvere andre i.

7 - klesstil klesstil klesstil!!!
På en tilfeldig fest er det som regel relativt få av guttene som har noe i nærheten av bra klesstil... de har en tendens til å enten ikke skjønne noe eller til å prøve altfor hardt og bli douchy. Det betyr at det er lett å skille seg positivt ut på dette området. Å optimalisere klesstil er grunnleggende for all sjekking, så også på fest.

8 - isoler!
Det er alltid positivt å få med deg jenta du er interessert i på tomannshånd... "bli med ut å røyke!" er et alternativ, en annen klassiker er å vente til man kommer inn på noe som begge er engasjert over å prate om for så å spontant dra henne med til et stillere sted for å diskutere videre. Dersom du holder festen kan du dessuten vise henne noe, lære henne noe på gitar, dare henne til å tulleringe på hos naboen, whatever.

9 - skap en "boble"!
Finn ting du og jenta du liker har til felles, og ting dere kan være "mot de andre" om... gjør en prank på noen, opprett intern humor, lag et rollespill. Dette er generelt en bra sjekke-strategi, og den fungerer ofte ekstra bra på fest siden man har god tid sammen og en del felles referanser.

10 - ikke gå amok med klining!
Sørg for å flørte og bygge spenning når du prater med jenta/jenter på festen... som vanlig er dette alfa og omega for sjekking. Men ligg unna fjortis-style klin-o-rama! Jo mer dere kliner på fest/byen, jo mer går spenningen ut av ting... det er morsommere å holde spenningen oppe, kanskje kline litt på et rom hvor ingen andre seg det og så gå ut på festen og late som ingen ting mens man har en liten hemmelighet sammen.

-Sondre

onsdag 2. november 2011

Miss Fortune eller Lux!

Miss Fortune

Lux
Enig i valget mitt?

tirsdag 1. november 2011

Podcast: Hvordan sjekke jenter på fest


Hvordan går man frem for å sjekke på fest? Og hva pleier vi gutta å gjøre på fest?
Sondre er tilbake som programleder, og Andy og Andreas er i studio for å gi deg svar. Vi har også svart på noen av spørsmålene fra spørsmålsrunden, som f.eks hvem Andy ville giftet seg med og hva slags politisk overbevisning vi gutta har.

Velkommen til 0330 Festsjekkeskolen:

Du kan høre på rett fra bloggen ved å trykke play på denne spilleren:
Hvis du har iPhone/iPod/iPad, eller iTunes installert på datamaskinen din kan du abonnere, og da blir nye episoder automatisk lastet ned. Det kan du gjøre ved å trykke på denne linken.

Du kan også laste ned programmet som mp3 herfra, eller du kan du benytte denne RSS-feeden.

-0330

PS: Rate oss gjerne på iTunes hvis du liker oss og kom gjerne med feedback, ros og smisk i kommentarfeltet! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...