onsdag 2. september 2015

Hvorfor skifter jenter mellom å være interessert og uinteressert?Jeg har fått en spennende mail fra en leser:

Hei

Startet første dag på vgs. Vi pratet med gjevne mellomrom og etter hvert fant vi tonen ganske bra... Etter alt for lang tid ble jeg plutselig forelsket i henne... Det gikk litt tid og jeg fortalte det til henne og ville gjerne vite hva hun mente. Svaret var meget kort fortalt "Jeg vil ikke miste deg som venn".

Tiden gikk og i mars i fjor var vi på fest hos en felles venn. Når jeg begynnte å flørte med en annen jente ble hun helt fra seg og begynnte å stirre, og satt plutselig ved siden av meg for å prate (jeg som hadde fått beskjed om at vennskapet ikke skulle ødelegges ville ikke gjøre det ved å prøve meg).

 
Dagen etter blir jeg ringt av en felles veninne som i fortrolighet spurte om jeg fortsatt var interessert, noe jeg fortsatt var. Da fikk jeg vite at hun også var "keen". Jeg tenkte at "jaja, da får hun jo si noe..." 


Det skjedde ikke og etter noen uker var hun på "dealeren" med en fyr. Dette varte i 2-3 uker. Etter det fikk vi litt kontakt igjen, men ingen ting skjedde da jeg (dårlig unnskyldning kommer:) ikke har peiling på hvordan man går fram ...
 
I mai var det tid for russetid og jeg koste meg masse.. Under 17.mai helgen får jeg vite at hun gjerne ville ta Kongla med meg ... Denne gangen fra tvillingsøsteren hennes. Jeg ble litt sjokka på grunn av at det nå hadde gått ca 1,5 år hvor jeg innerst inne hadde likt henne og fikk liksom ikke gjort noe da både på grunn av dette lille sjokket og fordi jeg ikke hadde mulighet til å gjøre noe somhelst pga tid. 


Nå har hun blitt sammen med en og har vært med han i 6 mnd eller noe men dette virker det som at sakte men sikkert rakner. Nå er dette kanskje skrevet på en tung og rotete måte, men det er flere ting jeg ikke skjønner ...
Er jeg en reserve som hun liker når hun ikke har noen andre?
Hun satt for ca 4 mnd siden å småstirra på meg på fest når jeg rota med en jente. Og fikk på en eller annen måte ødelagt for meg den kvelden. Plutselig var ikke hun jeg hadde rotet med interessert lenger. Selv om hun hadde type selv! Hvorfor?

Jeg har av en eller annen grunn snakket med en venninne av min mor om dette og hun mente jeg bare måtte møte henne å snakke om det. Men er redd det vil ødelegge mye mer enn det kan redde?

Har du/dere noen tips?
Heisann!

Jeg leser mailen din med en pute foran ansiktet og sammenbitte tenner. Dels fordi jeg kjenner meg så pinlig igjen i historien din fra da jeg selv var 18 år, og dels fordi du gjentatte ganger har hatt sjans på jenta uten at du har visst det selv (kanskje innerst inne, men ikke vært så sikker at du har turt å gjøre noe med det).

Det er et par punkter jeg er nødt til å gjøre klart for deg:

1. Først og fremst: Jenter er ikke enten keen eller ikke keen. Det kan endre seg fra dag til dag avhengig av hva slags inntrykk hun har av deg. Veldig mange gutter lever i en verden hvor jentene velger, og guttene "prøver seg". De tror at de enten har "sjans" eller "ikke sjans". De tror at at jenter enten er forelska eller ikke forelska. Eventuelt tror de at "bare jeg er ærlig og forteller henne hva jeg føler" så blir jenta forelska ved et trylleslag. Og enten holder den forelskelsen seg hele livet, eller så har man "uflaks" og opplever at hun plutselig ikke har følelser lenger. 

NOT SO! Jenter "velger" ikke, de ønsker å "bli valgt" av de gutta som er i en posisjon til å velge! Jeg er klar over at generaliseringspolitiet nok ønsker å arrestere meg på det jeg skriver nå, men jeg snakker altså om en tendens: De fleste (attraktive) jenter tiltrekkes menn som andre jenter også er tiltrukket av.

2. Når jenter sier at de ikke ønsker å risikere vennskapet er det en høflig måte å si "Jeg liker deg godt som PERSON, men jeg er overhodet ikke tiltrukket av deg". Den gode nyheten er at det har minimalt med hvordan du SER UT å gjøre, og maksimalt med hvordan du OPPFØRER deg rundt henne å gjøre. Når hun så at en annen jente var keen på deg fikk hun en nytt syn på deg og BLE tiltrukket. Er det rart gutter blir forvirra?

3. IKKE HØR PÅ MORA DI! Og i dette tilfellet venninna hennes. Spør du jenter om hvordan jenter fungerer får du like "riktige" svar som jenter får når de spør gutter om hvordan de fungerer. Når venninna til mora di sier at "bare fortell henne hvordan du føler" så kommer det av at hun ikke ANER hvordan hverken hun selv eller andre jenter blir tiltrukket. Hun bare merker at det kribler i magen rundt enkelte menn, uten at hun aner hvorfor. Og ut i fra et verdensbilde hvor noen bare tilfeldigvis er tiltrukket av hverandre er det en GOD IDE å "bare få avklart om man har sjans". I den VIRKELIGE verden er det en ELENDIG strategi som driver jenter fra deg.

4. Jenter VELGER ikke om de skal føle tiltrekning. Dessverre. Selv om hun skulle ØNSKE hun var tiltrukket, så kan hun ikke bare "skru på" forelskelsen. På samme måte kan hun heller ikke SKRU AV følelsen av tiltrekning hun følte for deg når du kysset den andre jenta selv om hun hadde kjæreste. I det sekundet hun så deg kysse den andre jenta var kjæresten glemt. Alt som sto i hodet hennes da var å få tilbake bekreftelsen om at hun hadde sjans på deg.

5. ALDRI forvent at jenta skal ta tingene videre for deg. Det er ytterst få jenter som hverken TØR eller HAR LYST til å være den som viser mest interesse, spør om date, tar initiativ til kysset, osv. Det er din jobb som mann. Hvis du ikke eskalerer når du har sjansen antar jenta at du enten ikke tør eller ikke er interessert. Begge deler gjør at hun mister interessen for deg. 

6. Smi mens jernet er varmt. Det DUMMESTE du kan gjøre er å "spille safe" med jenter. Å "vente og se hva som skjer" er en dårlig strategi. Be henne med på en aktivitet, hold rundt henne, gå for kysset. I verstefall blir du avvist der og da, men ikke for alltid.

Kort sagt: Du er ikke en "reserve". Du er en hun får følelser for hver gang du (ved en tilfeldighet) gjør tingene riktig, og som hun MISTER følelser for hver gang du virker needy, hver gang du nøler, og hver gang du blir usikker på om du virkelig har sjans. SELVFØLGELIG har du sjans!

Det siste punktet du er nødt til å ta inn over deg er følgende:

7. Du må bli flink med jenter GENERELT før du kan få en jente SPESIELT. Når du vet hvordan du kan få alle jenter er det plutselig lett å tiltrekke seg en spesiell. Og selv om du ved ren flaks skulle være så heldig å få jenta tiltrukket nok til at dere ender i et forhold vil du aldri ha full kontroll ved mindre du forstår hva som gjorde henne tiltrukket i utgangspunktet.

Menn og kvinner er i utgangspunktet ekstremt like, men på ett punkt er vi veldig forskjellige: Vi menn ønsker å finne en uskyldig og snill jente som er "slem" for oss. Kvinner ønsker å finne en erfaren og "slem" mann som er snill for HENNE.

-Andreas

PS: Diskuter gjerne i kommentarfeltet under!

PPS: Bli med oss på Bootcamp! Da har vi muligheten til å gå i detalj om hvordan du skaper tiltrekning.

32 kommentarer:

 1. Denne burde alle gutter lese. Hilsen jente (26)

  SvarSlett
 2. Gutter leser denne - og liker det! Bra Andreas! Bra! :D

  SvarSlett
 3. Fint skrevet Andreas <3

  SvarSlett
 4. Men hva slags aktiviteter liker jenter å være med på? Jeg driver jo bare med sære nerdeinteresser, som det er allerede er vanskelig nok å få andre gutter med på. (Men det er jo faktisk det jeg skal leve av i fremtiden, og jenter liker jo gutter med ambisjoner, ikke sant?)

  SvarSlett
  Svar
  1. Er hun tiltrukket vil hun synes at alle aktiviteter DU liker å holde på med er kjempegøy. Er hun IKKE tiltrukket vil hun synes at alt er kjempekjedelig og dårlige forslag.

   Og jepp, jenter liker gutter med ambisjoner :)

   Slett
  2. Jenter er mennesker med egne meninger og preferanser de også, slik som oss gutter. Tror vel heller det er snakk om at ei jente TOLERERER å være med på sære aktiviteter sammen med en gutt hun er tiltrukket av, enn at tiltrekningen til gutten gjør at hun syns aktivitetene han liker er kjempeartige i seg selv. Dette blir litt som at vi gutter f.eks kan tolerere å være med jenter på shopping med venninnene hennes eller se teite romantiske komedier (vil påstå at de fleste gutter ikke liker disse aktivitetene), forutsatt at vi er tiltrukket nok av henne. Hva jenta foretrekker å være med på av sære aktiviteter, uavhengig av tiltrekning, er nok like variabelt som for oss gutter, og har fort mer med personlighet å gjøre enn kjønn. Foreslår at du, Anonym, ikke bekymrer deg for mye om hva jenter syns om interessene dine - som sagt, så vil ei jente som liker deg, om ikke akkurat elske de sære interessene dine, ikke ha noe problem med dem, og ingenting er bedre enn å bli likt for den man er :)

   Slett
 5. Gikk opp noen ahaaa opplevelser selv om jeg har tatt BC. Veldig bra skrevet.

  SvarSlett
 6. Dette er kanskje litt på siden av artiklens generelle tema, men kommenterer likevel. Til å være en sjekkeblogg som har profilert seg som ganske "anti-PUA" tidligere (og det er bare positivt) så syns jeg gammel resirkulert og udokumentert "seduction community"-sjekketeori skinner gjennom alt for ofte her. Etterlyser litt fler henvisninger til forskning og vitenskap på mange av påstandene deres relatert til seksuell tiltrekning - og det finnes det massevis av - men det er ikke sikkert alle fakta "selger" så bra?

  Dette at man kan "skape attraksjon" der det fra før av ikke finnes noen, "preselection" når jenter ser at andre jenter liker deg, at utseendet liksom teller "minimalt"... Har dere noe som helst vitenskapelig belegg for å kunne si at det er slik tiltrekning fungerer hos det kvinnelige kjønn? Det er klart at uattraktiv oppførsel kan ØDELEGGE en eksisterende tiltrekning - det sier seg selv - men kan den skapes ut av ingenting? Angående hvor mye utseendet teller så viser forskning at for casual hookups og one-night-stands (umiddelbar seksuell tiltrekning) så er det en manns fysikk (høyde, en atletisk kropp, etc) som teller absolutt mest - personlighet teller ikke før det er snakk om et forhold, men selv da er utseendet fortsatt en viktig faktor for tiltrekning (dog litt mindre enn for oss menn ovenfor kvinner). At utseendet liksom har så lite å si føler jeg er en kontraproduktiv ide å spre, nettopp fordi mange gutter ville kunne økt sin suksessrate drastisk bare ved å komme seg i skikkelig god form, barbere seg og fikse håret sitt. For å sette det litt på spissen: er du overvektig, mye lavere enn jenta og har dårlig hud - allverdens sjarmerende oppførsel kan ikke skape attraksjon hos ei jente som ikke følte noe som helst for deg allerede da du kom inn døra.

  Sjekk denne artikkelen: http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1215420/What-REALLY-makes-woman-want-sleep-man.html

  Dere hevder det er mulig å lære seg å (sitat) "få ALLE jenter" - virkelig? "Extraordinary claims require extraordinary evidence" er det noe som heter. Har jeg misforstått noe? Har dere noensinne møtt noen som kan få alle jenter de prøver seg på? Eller selv halvparten av dem? Studier tyder på at det rett og slett er en begrensing på hvor mange jenter i befolkningen som vil være interessert i deg, dette er helt naturlig og har f.eks med "assortative mating" og matchende genotyper å gjøre, underbevisste prosesser vi har med oss fra langt bakover i vår evolusjonære historie. Dette gjelder oss menn også ift hva vi foretrekker hos kvinner. Dr. Helen Fisher er blant de som skriver om dette.

  Sier ikke at denne artikkelen og de andre artiklene deres ikke inneholder gode råd, for det gjør de i stor grad. Jeg måtte bare få ut akkurat dette og håper dere vil svare på disse innvendingene.

  Og til slutt, bare se på det som mer KONSTRUKTIV kritikk i BESTE mening - det er litt IRRITERENDE i lengden å lese når NESTEN alle setningene skrives SÅNN HER. ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Skeptiker.

   Jeg tviler på at det er "genotypen" til Nils Noa som gjorde at Triana Iglesias falt for han. Jeg kjenner drøssevis med menn som overhodet ikke er klassisk pene som kan velge og vrake blant jenter. Ikke er de spesielt muskuløse heller. Selv veier jeg litt under 70 kg, er 180 høy, høye viker og skjeive tenner.

   Angående "preselection": Dette FINNES det faktisk forskning på som dokumenterer. Men det er dårlig disponering av tid å dokumentere hver eneste påstand jeg kommer med når alt er nøye utprøvd over ti år i "felten" på byen. Ingenting vi sier hverken på bloggen eller på kurs er ting vi ikke er hundre prosent sikre på at stemmer. Jeg har hatt tjukkaser på kurs som har klina med modelljenter, jeg har hatt gutter på 160 som har endt opp i forhold med jenter på 180, jeg har hatt menn som jeg personlig har tenkt "oi, dette kan bli en utfordring" som har fått drøssevis med telefonnummere fra jenter på byen og plutselig lever et datingliv mange menn ikke opplever i løpet av et helt liv engang.

   "Utseende" har ALT å si dersom du også inkluderer væremåte, klær, kroppsspråk, ansiktsmimikk. hårsveis og stil. Hvis du KUN snakker om hva man er FØDT med har det MINDRE å si. En studie viste at kvinner vurderer menn i "høy-status-klær" som mer attraktive enn menn i lav-status-klær. Problemet med det meste av forskningen rundt kvinners tiltrekning er at den blir gjort av menn som ikke har PEILING på hvordan tiltrekning fungerer. Ofte ender det opp i post-hoc-ergo-hoc-slutninger om at "kvinner liker slemme menn" eller "kvinner liker attraktive menn". Problemet er at de ikke går i dybden for å finne ut hva det konkret var med de "slemme" mennene som var attraktivt: Var det det faktumet at de var slemme, eller var det kanskje at de handlet uten å bry seg om andres mening og uten å være redd for konsekvenser (les: indikatorer på sosial verdi)? Når MENN skal avgjøre om jenter er attraktive ved å se på bilder bruker vi ikke brøkdelen av et sekund engang på å se om jenta er hot, fordi vi primært går etter FYSISKE tegn som at huden er glatt, håret er sunt, ansiktet proporsjonalt osv. Studier har vist at jenter bruker LENGRE TID på samme prosessen. De trenger å gjøre seg opp en mening om hva slags kvaliteter de TROR han har.

   Videre handler denne bloggen om å bli FLINKERE til å sjekke, og da er ting man KAN gjøre noe med mye bedre å bruke tid på enn ting man overhodet ikke får gjort noe med.

   Du sier: "Det er klart at uattraktiv oppførsel kan ØDELEGGE en eksisterende tiltrekning - det sier seg selv - men kan den skapes ut av ingenting?"

   Jepp. Og dette har vi en trinnvis metode for som vi lærer bort på kurs. En mann kan hypotetisk SKAPE tiltrekning hos nær sagt alle (hetrofile) kvinner dersom han går frem på riktig måte. Heldigvis/uheldigvis for oss menn er kvinner i mye større grad enn menn "programmert" til å like de SAMME mennene. Dette gjør at selv om mange menn er fornøyde med å finne seg en partner på "sitt nivå", vil kvinner i mye større grad ønske å finne en partner blandt de 20% av menn som "alle" kvinner vil ha. Trikset ligger i å vite hva disse 20% av attraktive menn har tilfelles, og hvordan man subkommuniserer disse egenskapene.

   Slett
  2. Jeg er enig i at genetikk teller MER når det er snakk om One-Night-Stands, men ikke MEST. Personlighet, i form av tegn på preseleksjon, om han er til å stole på, om han er trygg osv, er OVERORDNET.

   Du sier at: "Personlighet teller ikke før det er snakk om et forhold, men selv da er utseendet fortsatt en viktig faktor for tiltrekning"

   Dette er bare tull. At personlighet "ikke teller" ved snakk om One Night Stands kan lett tilbakevises. Jeg vet om butt-ugly menn som har gjevnlige affærer med jenter de møter på byen, og jeg vet om modellpene menn som ALDRI møter jenter.

   Du sier: "At utseendet liksom har så lite å si føler jeg er en kontraproduktiv ide å spre"

   Kom deg ut på byen og TEST UT teoriene i praksis i mange mange år før du begynner å FØLE hva som er produktivt og ikke. Jeg gikk i MANGE år og trodde at jeg var stygg fordi jenter ALDRI ble forelsket i meg. Jeg er akkurat like pen/stygg i dag som jeg var før, men lever i en HELT annen virkelighet mtp jenter og valgfrihet.

   Du sier: "Mange gutter ville kunne økt sin suksessrate drastisk bare ved å komme seg i skikkelig god form, barbere seg og fikse håret sitt."

   Det er jeg helt enig med deg i. Hårsveis og sjegg er det raskeste man kan fikse og noe av det første vi fikser på kursene våre. Det skader ikke å trene litt, men muskler er det absolutt ikke alle jenter som foretrekker. De fleste gutter ville fått sjokk hvis de visste hvor mange jenter som faktisk ikke liker muskuløse menn i det hele tatt.

   Du sier videre: "For å sette det litt på spissen: er du overvektig, mye lavere enn jenta og har dårlig hud - allverdens sjarmerende oppførsel kan ikke skape attraksjon hos ei jente som ikke følte noe som helst for deg allerede da du kom inn døra."

   Vel, jo. Det har jeg gjennom erfaring sett mange ganger at kan skje. Vi har hatt tjukke gutter på kurs som har opplevd å få sitt første kyss på byen med jenter som i UTGANGSPUNKTET ikke var tiltrukket, men som BLE det etter at de pratet sammen.

   Studier som viser at kvinner går etter muskler og feromoner er omtrent like anvendelig for sjekking som studier som viser sammenheng mellom muskler og hvem som vinner i en slåsskamp er for en som skal lære seg kampsport. At noe er en FORDEL er ikke det samme som at det er det VIKTIGSTE. Hvis du skal lære deg Jiujiutsu, vil du lære det av en som har vært i ekte kamper tre ganger i uka de siste ti årene (og som i tillegg har teorigrunnlaget til å vite hva han faktisk gjør), eller vil du lære det av forskere som aldri har sloss men som har gjort forsøk seg imellom og funnet ut at det er sammenheng mellom faktorer som armlengde, høyde og muskelvekt og hvem som statistisk vinner over tid?

   Du spør: "Dere hevder det er mulig å lære seg å (sitat) "få ALLE jenter" - virkelig?"

   Hvor er sitatet ditt hentet fra? Det ser litt ut som det er tatt litt ut av kontekst. Jeg tror på ingen måte at jeg kan få "alle" jenter, eller at jeg kan lære hvemsomhelst å få det. Jeg mener dog at jeg har belegg for å hevde at teorien vår fungerer på de FLESTE (hetrofile) jenter mtp å øke tiltrekning.

   Du sier: ""Extraordinary claims require extraordinary evidence" er det noe som heter. Har jeg misforstått noe? Har dere noensinne møtt noen som kan få alle jenter de prøver seg på? Eller selv halvparten av dem?"

   Hvis du går inn på hjemmesidene våre og leser reviews fra tidligere deltagere så FÅR du ekstraordinært bevis på at metoden vår fungerer. Ja, du har misforstått. Nei, jeg har ikke møtt noen som får alle jenter de prøver seg på. Bortimot halvparten? Oh yes.

   Slett
  3. Hvor mange som vil være interessert i deg i utgangspunktet er ikke det samme som hvor mange som KAN bli tiltrukket over tid. Jeg merker helt klart sammenheng mellom at jenter jeg selv er tiltrukket av er LETTERE å sjekke opp enn jenter jeg ikke er så tiltrukket av, men det er jo egentlig ganske greit?

   Skrivestilen min er en blanding av latskap (orker ikke bruke uthevinger istedet for store bokstaver) og et forsøk på en MUNTLIG fremstilling som viser hvor jeg legger trykk i setningene mine. Hvis du vil ha en TUNG og FAGLIG tekst full av fremmedord, vanskelige vendinger og korrekt norsk må du et annet sted:)

   Slett
  4. Må kanskje legge til at vi ikke FYSISK fikser hårsveis og skjegg på gutta som kommer på kurs. Men vi sier ifra hvis noen har uheldig styling, og vi kommer med råd om hva som ville vært bedre. Vi er ikke utdannet stylister.

   Slett
  5. Skeptiker:
   Sjekking er praksis og teoriene kommer av empiri. Forskningen om dette, derimot, er mangelfull fordi den ikke tar hensyn til sosiale egenskaper som er viktige ved sjekking. Det ender opp med at den nesten bare beskriver tendenser av genetisk karakter.

   "Game" eller å lære seg sjekking, handler i hovedsak om å minimere de genetiske begrensningene vi er gitt av naturen, ved hjelp av (forbedrede) sosiale ferdigheter.

   Slett
  6. Tipper det at den typiske drømmemannen ikke er helt blottet for muskler heller.

   Muskler er vel som mye annet her i livet - Bra, så lenge man ikke overdriver :-)

   Bjørn

   Slett
 7. Forvirret mann 1818.04.2012, 02:07

  Jeg har opplevd mange ganger å miste interessen på et blunk, senest i helgen. Jeg vet ikke helt hvorfor, men tror det har noe med eskaleringen min å gjøre.

  Jeg så henne på vorset, hun virket uoppnåelig, jeg har bare hooket med mindre pene jenter. Allikevel klarte jeg ikke å få øynene bort fra henne, vi pratet litt og tittet på hverandre støtt og stadig. Når vi kom til utestedet litt senere på kvelden satt vi oss ved siden av hverandre, venninner og kompiser hintet til at hun syntes at jeg var kjekk. Så jeg gikk for det, vi klina en god stund, litt av og på. Av en eller annen grunn så tulla vi litt rundt og jeg lovte henne en lapdance på dansegulvet. Problemet er at jeg ikke var keen på å gi en lapdance foran 500 mennesker, så hun fikk en i hjørnet av klubben i stedet, hun var tydeligvis ikke fornøyd. Uansett fortsatte vi å kline, men så forsvant både hun og venninna, så jeg gikk rundt og sosialiserte. Hun var fortsatt på utestedet, men jeg så henne bare en gang til den kvelden og da var hun helt avvisende. Jeg digget i utgangspunktet denne jenta, men jeg klarer ikke å finne feilen, hva skjedde?

  Hva gjorde jeg feil? Har virkelig den ene spøken gjort så stor skade?

  SvarSlett
 8. Vil tippe hun i utgangspunktet syntes du var kjekk og likte valideringen hun fikk ved at en kjekkas klinte med henne, men at hun ikke fikk noe MER ut av det. Det kan hende at lapdancen føltes sosialt rart for henne og at hun derfor mistet tillit til deg, eller at hun syntes hele settingen ble fryktelig uromantisk. Det er paradoksalt nok ikke så lurt å kline med ei jente første gang dere møtes da sjansen for at hun begynner å angre på at hun gikk for langt for fort er stor. Det hadde vært bedre om du bare hadde bygget opp spenningen mellom dere ved å flørte og heller møttes igjen senere (hvis intensjonen din var noe mer).

  SvarSlett
 9. "Dere hevder det er mulig å lære seg å (sitat) "få ALLE jenter" - virkelig?"

  Som ivrig følger av denne bloggen må jeg bare si at dette ALDRI har blitt postet av skribentene.

  Som Andreas sier har argumentet deres imidlertid vært:best mulig, for flest mulig.

  Et godt eksempel på å skape tiltrekning.
  Si at du sitter i et fullt auditorium, med en scene. Ved siden av deg har du ei jente som er helt "normal" utseendemessig. Plutselig skal hun opp på scenen, og hun begynner å synge, folk klapper og jubler, kaster roser på scena og hyller henne. Folk begynner til og med å tiske og hviske om at hun er sexy.
  Du tenker "Fuck, hun satt jo rett ved siden av meg jo!"
  Jeg vil tro at du får lyst på henne.

  SvarSlett
 10. Du (Andreas) skriver:

  "Det er paradoksalt nok ikke så lurt å kline med ei jente første gang dere møtes da sjansen for at hun begynner å angre på at hun gikk for langt for fort er stor. Det hadde vært bedre om du bare hadde bygget opp spenningen mellom dere ved å flørte og heller møttes igjen senere (hvis intensjonen din var noe mer)."

  Kan du skrive mer om dette i en egen artikkel?

  SvarSlett
 11. Når det gjelder tiltrekningsfaktorer som har med sosial verdi å gjøre så får jeg det ikke helt til å stemme. Det avhenger jo av kulturelle faktorer, så hva med folk fra andre (sub)kulturer? Da har man gjerne andre oppfatninger av hva som gir sosial verdi, som til og med kan være helt motsatt av den allmenne "vestlige" konsensusen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Korrekt. Dersom du snakker om sosial STATUS. Og det tar vi høyde for i modellen vår. Samtidig er det enkelte ting som er universelle og uavhengig av kultur. Vi har testet teorien vår i tre andre verdensdeler enn Europa og sett at det fungerer akkurat like bra over alt.

   Sosial VERDI er verdien du har sosialt i situasjonen du er i med jenta. For eksempel tillegger jenta deg mer sosial verdi i en setting hvor du har mange kompiser med deg, hvor du mestrer situasjonen osv. Men først og fremst handler det om små signaler du sender ut i form av ansiktsmimikk og kroppsspråk som subkommuniserer hvilken sosial verdi du SELV føler at du har. Tiltrekning er ikke rasjonellt, jenter velger ikke logisk at "nå skal jeg bli tiltrukket", de reagerer automatisk positivt på en rekke ting som evolusjonen har belønnet de for at de tiltrekkes. Det er hverken kjipt eller bra, det er bare sånn det er. Og heldigvis går det an å lære seg hva tingene er og emulere de. De fleste gutter som er flinke med jenter "naturlig" har lært seg disse tingene underbevisst gjennom rollemodeller i form av fedre eller kompiser som allerede har vært flinke.

   Slett
 12. Hei!

  Kommentar til deg som lurte på hvilke aktiviteter du kan ha på en date:

  Min favorittaktivitet på date er biljard. Det gir mange muligheter for øyekontakt, og jeg elsker at mannen berører meg "tilfeldig" når han går forbi meg - og i tillegg blir stående tett bak meg når vi diskuterer hvilken kule jeg skal sikte på (= forhåpentligvis en følelse av seksuell spenning!). Dette bør for øvrig ikke gjøres på første date. Du burde vite at hun liker deg og har lyst til å møte deg igjen før du prøver deg på dette. Du kan eventuelt avslutte biljardspillet med å si at du fortjener et kyss (enten du taper eller vinner), også tar du tak rundt midjen hennes og trekker henne mot deg. Dette må selvfølgelig bare gjøres hvis hun har latt deg komme fysisk nært deg tidligere.

  Som første date kan dere kjøpe en kopp take away-kaffe/te, også gå en tur - eventuelt sette dere på en benk underveis. Da har dere noe annet å fokusere på, og det kan være lettere å tåle noen sekunders stillhet. Det blir ikke den følelsen av at "nå skal vi sitte ovenfor hverandre ved et kafébord, se hverandre inn i øynene og bli kjent". Jeg synes det å gå en tur skaper en mer avslappet stemning. Dere kan kjøpe en is på veien også, hvis dere føler for det.

  Ellers liker jeg å gå på stand up-show (et rimelig et, med flere komikere i løpet av en kveld), hvor du kan ta noe å drikke før og etter showet. Inviterer du til dette vil du skille deg litt mer ut enn med en kaffe-date. Og du spanderer selvfølgelig disse billettene :) Har hun antenner vil hun kjøpe noe å drikke til deg i løpet av kvelden (jeg forventer i hvert fall ikke at gutten skal spandere alt).

  Jente, 31 år

  SvarSlett
 13. Gode råd alle sammen; inkludert at hvis man ber noen med på f.eks. standup er det naturlig at man selv har kjøpt billetter til begge (siden det er mest praktisk) og så forventer at jenta kjøper en øl til en sånn at man kommer sånn ca i null. Det er altfor mye fokus på "aldri spander på jenter"-greia i sjekkemiljøet; poenget er å gjøre omtrent det du hadde gjort ift. ei venninne du har kjent lenge. Ikke gjøre ting kleint eller virke desperat ved å skulle betale for alt, ikke overkompensere og forlange at hun skal betale halvparten av garderoberegningen på 20 kr:)

  SvarSlett
 14. Det er så sant det som står i denne artikkelen. Nå skjønner jeg hvorfor jeg kan bli interessert og miste interessen for en og samme person gang på gang. Jeg er jente, ja :) Skulle ønske flere men gjorde det riktige som fikk meg interessert!

  SvarSlett
 15. Digger hvor godt dere følger opp i kommentarfeltet. Jeg tror ikke jeg har sett så grundig oppfølging under noen annen bloggpost. Godt jobba!

  SvarSlett
 16. Når kommer neste podcast?

  SvarSlett
 17. Veldig bra, jeg er jente og tenker at mye handler om å vise selvtillit. Dvs ikke la selvtilliten gå i bunn bare for at en jente ikke bekrefter deg. Vi vil ikke være ansvarlige for en fyrs selvfølelse. Det samme gjelder for jenter, jenter som ikke hele tiden løper rundt og ber om en manns oppmerksomhet virker mer selvsikre....
  Spenning oppstår når begge to er litt i tvil om de kan få hverandre, men anstrenger seg for å skape tiltrekning samtidig som de "vet" de er attraktive...

  SvarSlett
  Svar
  1. No ekkje "sjølvopptatthet" så veldig attraktivt d heller så d e ein viktig hake å ta hensyn te. Om ein manns sjølvtillit e gått dukken pga noe ein kvinne he sørget fer, så stenn vedkommende appsolutt ansvarleg.

   Slett
 18. Drar dere opp eldgamle artikler? Folk har jo skrevet på denne i 2012.
  Ellers enig i mye av det Andreas skriver.

  SvarSlett
 19. Hmmm, etter min erfaring som mann, så kan eg væra enig i noe, men ser au at mykje e heilt på trynet. Kvinnfølk generelt idag, gjær heilt feil ting, å mykje a dessa "reglene" kvinnfølka kjem me e heilt på jordet.
  Eg syns synd på menn som he ein super personleghet å he masse fint å by på, men blir avvist fer utsende eller pga kvinner bare vi "leke". Slikt e usmakeleg, så skjønner godt håffer menn blir lei, sint å oppgitt, og når mannen blir d så skylder kvinnfølket på at slikt e grunn fe avvising, men hvem startet? Kvinnfølk he mykje å lære.

  SvarSlett
 20. Veldig bra, jeg digger denne siden

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...