tirsdag 27. november 2012

Forslag til date - hva er den beste daten?

Hensikten med en date er ganske enkelt å få litt tid på tomannshånd med jenta du er interessert i;
Dersom man vil komme nærmere hverandre og bli bedre kjent er dette rett og slett en nødvendighet. Men hva bør man egentlig gjøre på date?

Først og fremst avhenger det litt av hvordan du har truffet jenta og hvor godt dere kjenner hverandre. Har du møtt henne på nett eller bare pratet såvidt med henne på byen/fest og tatt nummeret/Facebooken hennes? Isåfall er det absolutt mest naturlig å bare møtes for en kaffe, et glass vin eller en øl... noe mer blir fort litt heavy så tidlig! En slik "kaffedate" er ofte det greieste å begynne med, investeringen i form av tid er liten og den er lett å si ja til for jenta. Det betyr imidlertid ikke at dere ikke kan gjøre noe annet etter at kaffen eller ølen er drukket dersom stemningen er god... mange av aktivitetene vi nevner senere i denne artikkelen kan f.eks. være aktuelle. Sørg imidlertid for å ha lagt en plan på forhånd, spesielt i forhold til hvor og når dere møtes slik at dette passer med aktiviteten du eventuelt kan tenke deg å dra henne med på etter daten.

Dersom dere jobber sammen eller går på skole sammen kan "er sulten jeg, bli med å spise?" være måten å begynne på; du trenger ikke dra på noen date, bare tilbring litt tid sammen og flørt litt der dere treffer hverandre, nok til at det blir naturlig å finne på noe på fritiden.

Etterhvert blir det naturlig å satse på noe litt mer omfattende, noe som legger til rette for en dypere interaksjon... det kan dreie seg om jenter du alt har hatt en enkel kaffedate med, jenter du er blitt kjent med på jobb/skole og fått en god og flørtende tone med eller jenter du har truffet på byen/fest og som det... eh, vel, utartet seg litt med;)

En av de vanligste feilene gutter gjør når det kommer til det å velge date er å tenke "hvordan kan jeg imponere jenta mest mulig?". Det som spiller noen rolle når det kommer til hva slags følelser hun får for deg er imidlertid hvordan du oppfører deg og hvordan stemningen er mellom dere; det er mye viktigere å velge en date som tilrettelegger for å optimalisere disse tingene enn en date som demonstrerer at du har råd til å svi av noen tusenlapper på restaurant!

Det å ta jenta med inn i "din verden" er for eksempel alltid fordelaktig. Noen gang lurt på hvorfor jenter har en rar tendens til å bli forelska i en eller annen lokal fyr når de er ute og reiser? Fordi de blir tiltrukket av at denne fyren er på hjemmebane, har kontroll, kjenner alle, vet hvordan ting funker og hvor alt er. Det er en klassisk feminin fantasi, å bli tatt med inn i en verden som er ukjent, spennende og kanskje litt skummel, av en lommekjent mann som har full kontroll, som kan vise henne rundt og passe på henne.

Når du tar med deg en jente på en dyr restaurant hvor du aldri har vært før og hvor du ikke er helt sikker på hvordan man oppfører seg eller hvordan man uttaler navnet på retten du bestiller gjør du imidlertid det direkte MOTSATTE!

Derfor: velg alltid noe du kan, noe du har lyst til, noe som foregår på din hjemmebane, noe du har kontroll på, noe som gir deg best mulige forutsetninger for å slappe av og ha det gøy, fremfor noe du tror at jenter blir imponert av. Her er noen eksempler på slike dater.

o Hjemmedate
Hjemmedate høres kanskje enkelt ut, men på mange måter er det den ultimate daten. Hva kan man gjøre hjemme? Mulighetene er endeløse. Ta et glass vin og skravle? Spille TP? Se en film? Eller noe mer forseggjort... lage middag sammen? Ha coctailkveld, kjøpe inn noen råvarer og prøve å lage fancy og underlige drinker fra en bok eller oppskrifter på nettet? Velg noe DU har lyst til, noe DU interesserer deg for og synes er gøy!

o Aktivitetsdate
Gjør noe som du kan og som du synes er gøy, på et sted hvor du er kjent. Driver du med klatring? Digger du å kjøre mountainbike i skogen? Liker du å gå lysløypa? Ta henne med! Kjenner du en fyr som spiller i band eller en som driver med standup? Ta henne med på det isteden. Er du interessert i kunst eller dinosaurer? Ta henne med på utstilling.

o Inviter henne på fest
Å invitere jenta på en fest eller vors med folk du kjenner, kanskje til og med hos deg, er alltid bedre enn å komme alene til en fest med hennes venner. Men ofte er det smartere å satse på en date hvor det bare er dere to, ihvertfall tidlig i forløpet.

o Stikke ut og spise
Det er ikke forbudt å dra på restaurant, men velg gjerne et sted du kjenner og liker, gjerne noe litt spesielt.

o Bar til bar-runde
Å dra "på byen" med en jente man dater er ikke spesielt fordelaktig; det er bråk og folk overalt, så det blir vanskelig å bli skikkelig kjent. Begynn heller tidligere på kvelden, f.eks. på en fredag kl. sju-åtteish, og ta en runde på små barer/utesteder hvor dere aldri har vært før... ta en drink på hver, og stikk til deg når klokka begynner å bli "utetid".

Det var noen tips ang. date-aktiviteter; tips om hvordan man ber jenter med på date, hvordan man skaper en flørtende tone og hvordan man løser praktiske problemer (som f.eks. bosted i forskjellige byer) finner du mer om i andre artikler på bloggen;)

- Sondre

3 kommentarer:

 1. Har to spørsmål jeg håper dere kan svare på:

  1.
  Dersom man bor i en stor by, men helt i utkanten (pga det er billigere), og praktisk talt må ta en fullstappet nattbuss i en halvtime og stå mesteparten av turen når man skal hjem fra byen, (taxi er dyrt å ta ofte), hvordan er sjansene for å få med seg en jente hjem da?

  2.
  Hvordan gjelder det med dates i samme bosituasjon? Vet dere har skrevet om hvordan det er hvis du bor i en annen by, men om du bor i utkanten av en stor by er det ikke gitt at det er noen bra kafeer nær der du bor. Er det greit å ta daten på en kafe lengre unna da, som f.eks sentrum?

  SvarSlett
 2. Hvis man skal på date med en du aldri har vært på date med før, annbefaler jeg ikke hjemmedate. Gjør heller noe av de andre alternativene. Kan ofte bli kleint hvis man ikke vet om man har kjemi eller ikke, heller ha hjemmedate hvis dere har møtt hverandre et par ganger før.

  Hilsen Jente 20.

  SvarSlett
 3. Jente på 20: Det er jeg helt enig i. Det er derfor jeg skriver akkurat det i artikkelen:)

  Anonym:

  1: Dårligere enn hvis du bodde mer sentralt, men ikke umulig. Min personlige "bussrekord", fra da jeg var ung og dum og bodde langt utenfor Oslo, er 1.5 timer;)

  2: Du kan godt møte henne på et mer sentralt sted på første date som du skriver... faktisk er det mer naturlig hvis hun bor sentralt og du bor veldig usentralt. Inviter henne hjem til deg på andre daten isteden. Vi har snakka om det der på en Podcast en gang:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...