lørdag 18. august 2018

Takk!

Nå skal du høre. Året var 2012, jeg var 21 år og reiste til Oslo for å delta på bootcamp i regi av Gode Vibber. Jeg hadde nylig hatt min første lengre romanse med en jente, og i fortvilelsen over hva jeg skulle skrive på sms til henne googlet jeg og fant denne bloggen, som igjen førte meg til å bli deltager på bootcamp.

Jeg husker fortsatt bruddstykker av hvor nervøs jeg var når jeg gikk inn i kurslokalet, og det eneste som sto i hodet mitt var «hvordan er de guttene som holder kurset, og hvordan er de andre deltagerne?». Frykten min var å treffe tøffe, maskuline og kommanderende gutter som jeg ikke ville like. Ja, litt som hvis du forestiller deg Vin Diesel på sitt tøffeste i en actionfilm. Samtidig hadde jeg lest så mange gode tilbakemeldinger på hjemmesiden, og gutter som ikke får til det der med å skaffe seg kjæreste er jo ofte ganske lik meg? Jeg kommer hvert fall stort sett godt overens med sånne gutter husker jeg å berolige meg selv med de siste skrittene før jeg åpnet den lysebrune døren det sto Godevibber på.

Bootcampen startet 19:00, og jeg er ganske sikker på at rundt 19:30 var jeg trygg på at dette kom til å bli en bra helg.

Livshistorien min får du ikke denne gangen, men som du sikkert skjønner synes jeg emnet «sjekking» er ekstremt spennende. Kombiner det med gleden av å lære bort at dette kan gjøres på en sosialt kalibrert måte, og ett behov for å prøve ut nye ting så har du kort fortalt meg. Men all denne kunnskapen som vi instruktørene har tilegnet oss har nemlig ikke kommet av seg selv.

Jeg var på besøk hos Endre her om dagen. Våre samtaler har en tendens til å være på ett veldig logisk plan. For eksempel

«Hvilken farge er best å male veggen i, beige eller hvit?»

«Jeg er tørst, er du?»

«Den sjåføren burde tatt førerkortet på nytt!» osv osv..

Allikevel hadde jeg et behov for å ytre en tanke, noe jeg hadde tenkt på en stund.

«Endre, synes du ikke det er ganske fantastisk at Andreas gikk ut i så mange år på byen, uten resultater, ingen å spørre om råd, prøvde og feilte for å finne ut hva jenter egentlig blir tiltrukket av? Veien til «hemmeligheten» må ha vært full av nedturer, spesielt i starten.»

«Hva mener du, Ole?»

«Jeg mener det er beundringsverdig å møte så mye motstand i så mange år, ikke gi opp, men faktisk forstå og mestre det, og i etterkant bruke tiden sin på å lære det bort til andre menn.»

«Jo, definitivt»

Som du skjønner er jeg litt i det sentimentale hjørnet i dag. Jeg har aldri sagt det til Andreas, men jeg har hatt lyst til å si det lenge:

Takk Andreas for at du gikk ut målrettet på byen i så mange år, testet, prøvde, feilet og hadde tålmodigheten til å finne ut av hva som egentlig er greia med jenter og tiltrekning.

Takk for at du gjorde oss til kule gutter.

Takk for at du har fokus på etikk og moral når man tilegner seg noe jeg vil kalle en superkraft.

Takk for at du har satt ord på og viste oss hva oppskriften er, et emne som de fleste tenker mye på, men der svært få vet svaret.

- Ole (takknemlig)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...