onsdag 11. november 2015

Er du redd for sex?


Det er fristende å påstå at jenter er mer glad i sex enn det gutter er. Hvis du har vokst opp i omtrent samme miljø som meg så har du nok blitt innprenta med det motsatte; at gutter bare tenker på sex og at jenter bare tenker på romantikk og kjærlighet og nesten ikke har LYST på sex engang. Jeg har derimot lyst til å argumentere litt for at det er jenter som bare tenker på sex, mens gutter er det EGENTLIGE romantiske kjønnet.

I en studie hvor man intervjuet 373 par, fant man at menn beskrev hvordan de hadde møtt partneren i langt mer romantiske ordelag enn det kvinnene gjorde. Mennene brukte begreper som "kjærlighet ved første blikk", "sjelevenner" og at de "fallt" for partneren. Kvinnene beskrev det som hadde skjedd i mye mer praktiske og pragmatiske termer. Menn tar som regel samlivsbrudd mye verre enn det kvinner gjør, tar sjeldnere ut skilsmisse, begår oftere selvmord på grunn av ulykkelig forelskelse osv osv osv. Bottom line: menn er håpløst romantiske, kvinner er pragmatiske.

Videre vil jeg påstå at mange menn faktisk er REDD for sex! Før du faller av stolen så skal jeg forklare hva jeg mener. For de fleste kvinner er sex ren nytelse fra begynnelse til slutt. For de fleste jenter er sex den BESTE aktiviteten de kan tenke seg. Det er en kilde til kjærlighet, bekreftelse, spenning, lykke og action. Men for mange menn er det faktisk ikke selve sexen som er digg, men det faktumet AT DE HAR SEX i det hele tatt! Veldig mange menn har nemlig ekstreme komplekser for egen prestasjon seksuelt, og gruer seg nærmest til det. En stor årsak til at mange menn liker oralsex og "quickies" er at de slipper presset med å prestere. Og det ER et gigantisk press på menn om å prestere. Uansett hvor mange ganger jenter sier at "det gjør ingenting", "det er ikke størrelsen det kommer ann på", "det viktigste er ikke det tekniske men hvor glad man er i hverandre" osv. Det er nok av påvirkning i samfunnet som presser på andre veien. Menn føler at de har ansvar for jentas multiorgasmer samtidig som de har ansvar for å kontrollere, holde tilbake og undertrykke sin egen orgasme. Jeg har hørt gutter si "Jeg er faktisk bedre i senga på fylla" og "Jeg foretrekker faktisk å onanere fremfor å ha sex". Trist? Javisst. Men altså realiteten for mange.


Så hva er løsningen? Mange menn går for en av to, etter min mening uhensiktsmessige, løsninger:

 • Begynne å drite i jentas nytelse, og fokusere utelukkende på egen.
 • Overfokusere på jentas nytelse, og totalt glemme sin egen, så ihvertfall egoet får seg noe.

Jeg tror ingen av delene er spesielt smart. Selv om jeg er enig i at "jenter må ta mer ansvar for egen orgasme" så er jeg faktisk så gammeldags/sjåvinist/fyll-inn-egen-nedsettende-beskrivelse-her at jeg mener at det faktisk ER mannen sitt hovedansvar at jenta nyter sexen. Som mann, og dermed den parten som har en ereksjon å passe på, har du nemlig førsterett på å ta kontroll og styring seksuelt. For at et forhold skal fungere seksuelt er det også en fordel om det er en viss polaritet mellom partene, og ofte er denne polariteten sterkere i de tilfellene hvor den ene er aktiv og den andre passiv, den ene dominant, den andre submissiv, den ene maskulin, den andre feminin osv. Hvem av kjønnene som er hva er garantert individuelt, men som en hovedregel er de fleste menn mest komfortable med å være den dominante og ihvertfall de fleste jenter mest komfortable med å være submissive. Så med forbehold om at det i visste forhold kan fungere motsatt, så vil jeg påstå at du som mann er forventet å ta "styringen" seksuelt. Jeg vil faktisk gå enda litt lenger og påstå at du har litt ansvar for å tilegne deg litt kunnskap om hvordan sex fungerer og hva som føles godt for jenter. Veldig mange gutter begår den feiltagelsen å tro at jenter tenner på samme måte som gutter og at de derfor sikkert liker å bli stimulert hardt og fort (sånn mange menn har vent seg til at de selv trenger). Det er du som mann som har hovedansvaret for å starte samtaler om hva som føles godt, og det er du som mann som har hovedansvar for at begge har det godt. Å skylde på "kjedelige jenter som bare ligger der" er uaktuelt. De "ligger der" fordi du ikke forteller dem hva du vil de skal gjøre.

På den andre siden av skalaen er de gutta som er overfokusert på å gi jenta nytelse, og glemmer å slappe av og nyte selv. En av de viktigste faktorene for god sex er å klare å SLUTTE å tenke, slutte å planlegge hva neste "move" er, slutte å bekymre seg for hvordan man ser ut, slutte å bekymre seg for egen prestasjon, slutte å bekymre seg for både den andres og egen orgasme. Fokuser heller på å ha det godt, og at partneren skal ha det godt. Har du et "problem" seksuelt som plager deg så søk kunnskap om det og søk hjelp. Det finnes masse god litteratur og kunnskap om nær sagt alle utfordringer du måtte ha.

Hvis du ønsker å utveksle tips, lære nye ting, og snakke om seksualitet generelt, anbefaler jeg deg å registrere deg (det er gratis) som bruker på forum.godevibber.no og sjekke ut underforumet som heter Trening, helse, sex og samliv. Hvis du virkelig vil mestre sex anbefaler jeg å bli med på kurs hos www.seksuellmestring.no

-Andreas

16 kommentarer:

 1. Enig
  Mvh
  mann 20

  SvarSlett
 2. Veldig bra innlegg :)

  SvarSlett
 3. Komplisert tema det her. Jeg ender selv av og til med å skippe sex muligheter (når jeg har dame/fb, ikke med nye jenter) når jeg ikke føler at jeg er veldig klar for det selv. Mest fordi jeg vet at da kan det bli problemer med ereksjon og jeg går heller uten sex enn å føle at jeg ikke kan prestere.

  De jentene jeg har vært med har også vært ekstremt dårlige til å tenne meg når jeg ikke har lyst på sex, men jeg har som regel ikke større problemer med å få de keene på sex når de egentlig ikke har så mye lyst. Er dette noe andre gutter opplever også?

  Uansett, driver selv fortsatt å finner ut hva som funker best for meg. Men det å lese et par bøker om sex var et valg jeg ikke har angret på, jeg vil sterkt anbefale andre gutter å gjøre det samme.

  Kan anbefale det meste av David Shade som helt greit materiale (selv om han er litt ekstrem til tider, så ta det han sier med en klype salt). Og The Sex God Method av Daniel Rose er også rimelig bra (går også litt langt til tider).

  SvarSlett
 4. Bra greier! som vanlig :)
  Syntes dere burde skrive mere om SEX :)
  Har hatt en periode der jeg irriterte meg over jenter som "bare ligger der" men kom heldigvis etterhvert til den sluttningen at det faktisk er mitt ansvar og være komfortabel nok med å ta styring og fortelle de hva jeg vil at de skal gjøre.
  Grunnen til at det irriterte meg var faktisk min egen usikkerhet :)

  SvarSlett
 5. Haha, ja det er mye det går an å forbedre for gutta :)

  Jeg ser for meg jenteartiklene deres:

  - Hvordan bli penere
  - Hvordan bli søtere
  - Hvordan bli mer sexy

  Bjørn ;)

  SvarSlett
 6. Veldig enig.

  Tror jenter merker det de kveldene jeg faktisk mener alvor når jeg skjekker de. Når jeg faktisk har tenkt til å gjennomføre hva jeg kommuniserer når jeg tar kontakt.

  Tror enkelte jenter er lei av å bruke tid på gutter som ikke har mot nok til å gjennomføre hva de legger opp til.

  TT82

  SvarSlett
 7. VB: Jeg vet akkurat hva du mener, det er baksiden av medaljen med at vi skal være den som tar ledelsen heletiden.
  Hvis jenten er aggressiv og vet hva hun gjør så kan hun lett få meg keen på sex, men hvis det er jeg som må ta initiativet så er det ikke sikkert det blir noe av hvis jeg ikke er i "humør" til det.
  Men i følge en blogg jeg leste som har David Shade som forbildet så er det at jenter tar initiativ til sex som at vi skulle nappe ut hår fra ballene, det sier litt om hvor ekstrem David Shade kan være.
  Eller hva sier dere jenter? er det turn-off og være ledende i sengen? :)

  SvarSlett
 8. jeg som jente har ikke noe imot å være aktiv selv i sengen, men jeg liker og bli ledet litt :)jeg synes det er kjedelig å bare ligge der

  SvarSlett
 9. Jeg begynner å glede meg til herremote-innlegg for høsten/vinteren 11/12! Håper de begynner å dukke opp snart :)

  SvarSlett
 10. Synes styringsrollen godt kan deles, men at det er gutten som har lederrollen. Forstår dere? Prøver han å både lede OG styre, hender det lett at jeg "bare ligger der" og prøver å forstå hva han driver med. Og prøver jeg å FORSTÅ betyr det at det er unødig tenking i bildet, som igjen betyr at jeg kjeder meg.

  SvarSlett
 11. Husk at jenta er like nervøs som deg, om ikke enda mer nervøs ;) Ho tenker på hvordan ho ser ut i den og den stillingen, er redd han ikke liker kroppen hennes, er redd han synes ho er for vill/for kjedelig osv osv osv :)

  Så så lenge dere gutta bare tar kontrollen og vet litt om hva dere driver med (Husk klitoris og at niplene IKKE er radioknapper!!!) har dere lite å frykte...

  Hilsen ei som er elendig i senga de førse gangene fordi ho er nervøs og ikke slapper av ;)

  SvarSlett
 12. Flott artikkel Andreas, og en genial kommentar fra deg Ananas!

  Digger når jenta er "med" på hva som skjer, og vil noe hun også. Da tar det press av meg, fordi jeg vet at hun i en viss grad ivaretar sine egene interesser. Hun gir meg feedback, samtidig som hun virker mer selvsikker og komfortabel på meg, og dermed mer sexy.

  Jeg opplever at akkurat denne rollen, hos jenter, er det veldig få som inntar. Mye oftere (i min erfaring selvfølgelig) blir de bare "liggende der". I motsetning til hva Andreas sier, så opplever jeg det som veldig vanskelig å skulle fortelle jenta at det er dette jeg vil hun skal gjøre OG få henne til å gjøre det :/ I hvertfall hvis det er ONS/man prater lite generelt.

  SvarSlett
 13. Slutt å tenk, her er det ikke noe manuell til sex. Ingen liste du skal følge, det er dyrisk og skal styres av rå emosjoner.

  I sex viser du partneren det du føler, hilsen en gutt som ikke gidder å lese en dritt om hvordan man skal ha sex ;)

  SvarSlett
 14. Jeg satt bare å nikket gjennom hele inlegget! Et tema som er alt for lite snakket om, og jeg er store deler helt enig med deg.

  Det å PRATE er viktig. At gutten si ifra. Vite hva man vil, ha god stemning og bare la lysten lede :)

  SvarSlett
 15. Kanskje det viktigste her er problemet med sjenerthet? Tror mange er sjenerte første gang og derfor blir det kanskje til at dama bare ligger der? Faktisk er ikke en-nattere noe særlig, som regel blir jo sex bedre når man blir bedre kjent.
  Tror mange damer kan bli mer aktive om dere menn bare sier: "Nå skal jeg ligge på ryggen og du får bruke litt tid på å kjenne etter hva du liker". Det burde også senke forventningene unge menn har til sin egen "prestasjon". Det er meningen det skal være godt og hyggelig for begge, ikke noen konkurranse.
  Og husk at mange av stillingene i porno ikke stimulerer kvinner i det hele tatt...

  SvarSlett
 16. Dette ga meg mange svar og mye å tenke på.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...