mandag 25. november 2013

For å være ærlig...

Av en eller annen merkelig grunn elsker jeg å se på "TV2 hjelper deg". Kanskje er det de corny testene (som da Fenris fra Darkthrone testet turstøvler), eller kanskje liker jeg bare å se informasjons-medarbeidere i middels til store norske firmaer bli torturert for åpent fjernsyn. Det spiller egentlig ingen rolle.

Ett innslag husker jeg spesielt godt. Det handlet om misbruk av handicap-plasser, og programlederne stilte seg opp for å konfrontere folk som hadde feilparkert; de hadde utstyrt seg med kamera, mikrofon og den fasinerende formen for nesevis selvgodhet som bare er forbrukerjournalister og små, kristne menigheter på vestlandet forundt. Feilparkerende menn og kvinner, unge som gamle, troppet opp og leverte varianter av den samme unnskyldningen:

"Du, for å være helt ærlig, så så jeg ikke skiltet!"

"For å være helt ærlig" er av en eller annen grunn noe vi mennesker ofte sier når vi IKKE er ærlige... spesielt dersom vi har litt dårlig samvittighet fordi vi lyver. Begynn å legge merke til hvordan folk bruker utrykket; det er selvsagt ikke noen ufeilbarlig løgndetektor, men litt morsomt er det nå lell.

- Sondre (helt ærlig)

2 kommentarer:

  1. For å være helt ærlig så skjønte jeg ikke poenget her... tror jeg ihvertfall.

    SvarSlett
  2. Ikke så mye å si annet enn at wow, for en motivert bruk av halvnaken berte! Ikke at jeg klager selvsagt.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...