fredag 6. desember 2013

Hvordan treffe jenter på Tinder

Hørt om Tinder? Hvis ikke er det egentlig ikke så rart. Appen er ikke mer enn et snaut år gammel, og det er først det siste halvåret den har begynt å ta av i Norge.

Kort fortalt er Tinder en litt annerledes sjekke-app. Man logger seg på med Facebook, og så forsøker appen å bruke både geografisk posisjon og data fra Facebook-profilen din til å foreslå andre Tinder-brukere du kan passe med. Selve Tinder-profilen din inneholder ikke mer enn et par bilder som du velger selv, en kort-kort beskrivelse av deg selv samt en oversikt over felles venner og felles interesser fra Facebook. Den er med andre ord svært minimalistisk, og det finnes ingen mulighet til å gå videre fra den for å se selve Facebook-profilen; det finnes heller ingen mulighet for Facebook-vennene dine til å se at du bruker Tinder.

Å forslå jenter er noe appen gjør hele tiden, og når den gjør det kan du velge å markere de du liker med et hjerte (hvilket selvsagt betyr "Hun der likte jeg!"). De du markerer vil ikke få noen direkte beskjed om dette; de må vente til appen foreslår profilen din, hvorpå de også kan trykke "liker" eller "ikke liker". Dersom to personer liker hverandre får de beskjed om at de er matcher, og så får de muligheten til å sende hverandre meldinger.

Disse mekanismene gir Tinder noen unike egenskaper:

Tinder sikrer at du bare får meldinger fra de du faktisk har lyst til å bli kjent med.
Det er rett og slett ikke mulig å få meldinger fra noen man ikke vil ha meldinger fra, ettersom bare de en selv har markert som interessante får mulighet til å sende meldinger til en.

Tinder minner veldig om sosiale medier
Tinder tar "nettdating forkledd som sosialt medium" til nye høyder med sitt avhengighetsskapende "like"-aktige system. Den trives mye bedre på smart-telefonen enn på PC'en. I det hele tatt minner den mer om Facebook sin funksjonshemmede fetter enn om en datingside.

Tinder er "tilfeldig"
Det er (ihvertfall tilsynelatende) tilfeldig hvilke personer appen foreslår som matcher for deg; kombinert med at ingen får direkte beskjeder om når andre markerer dem som interessante eller uinteressante betyr dette at man kan bruke "det kan jo hende han/hun ikke har fått min profil foreslått av appen ennå" som ego-beskyttende unnskyldning dersom man har markert noen uten at de markerer en tilbake. Dessuten glemmer man lett hvem man har markert og ikke, slik at man ikke går rundt og føler på avvisningen som ligger i å ha markert noen som ikke markerte en tilbake. I sum gjør dette Tinder veldig lite skummelt.

Det noen klare fordeler forbundet med disse egenskapene. De gjør appen veldig attraktiv for jenter; de registrerer seg i hopetall, og "like-avhengighet" gjør at de bruker appen mye og ofte. Noen tenker kanskje at de bare skal prøve den for gøy, men allikevel; selv de som i utgangspunktet ikke hadde planer om å treffe noen på Tinder forandrer ofte mening dersom den riktige fyren dukker opp.

Det var altså litt generelt om hvordan Tinder fungerer. Men hvordan treffer man egentlig jenter der?

Spørsmålet kan egentlig reformuleres som "hvordan får man jenter til å markere en som interessant?" Fordi Tinder-profilen din ikke inneholder mer enn et par bilder, en linje tekst og noen interesser fra Facebook sier det seg selv at bildene er alfa og omega. Dette er imidlertid ikke noe nytt; slik er det for vanlig nettdating også. Selv om man på datingsidene har en lengre tekst som kan være med å skape ekstra interesse, og selv om man kan sende morsomme eller spennende meldinger til hvem man vil, er det alltid bildene som er viktigst. Vi kan rett og slett kalle det nettdatingens første regel: optimale bilder er den suverene hemmeligheten bak suksess, enten man sjekker på Facebook, på en vanlig datingside eller på Tinder.

Med andre ord: før du i det hele tatt kan begynne å tenke på å gjøre det skikkelig bra på Tinder (eller noen annen form for nettdating) trenger du å gjøre en innsats for å skaffe deg bra bilder; mer om hvordan du gjør dette kan du lese mer om her og ikke minst her. Det gode nyheten er at de fleste normale gutter kan bli tiltrekkende på bilder hvis man vet hvordan man skal gå frem.

Noen andre gode tips går på hva selve Facebook-profilen din inneholder. Tinder lister opp felles venner fra Facebook; dette gjør den fordi skaperne i utgangspunktet tenke at folk som hadde mange felles venner kom til å få mer lyst til å bli kjent med hverandre. Når det gjelder jenter har dette vist seg å ofte ha den helt motsatte effekten; mange jenter synes faktisk det er en FORDEL at du ikke har noen felles venner med dem, ihvertfall dersom dere bare skal "møtes og se hva som skjer". Har du få venner fra før på Face er dette bra nyheter; har du mange bør du faktisk vurdere å renske opp!

I forhold til interesser fungerer Tinder slik at den bare viser de interessene dere har til felles; derfor kan det lønne seg å liste opp mange interesser på Facebook. Det øker sannsynligheten for at du og en tilfeldig jente vil ha noe til felles.

Når det kommer til meldingene man sender på Tinder er det ofte lurt å holde seg til det enkle; en kommentar om et av bildene hennes eller et godt, gammeldags "Hei:) Jeg heter..." er som regel mer enn bra nok som en åpner. Om hun er interessert i å prate med deg avhenger til syvende og sist nemlig i de aller, aller fleste tilfeller av helt andre ting; hvor godt hun liker bildene dine er en av dem, om hun i det hele tatt kan tenke seg å treffe noen fra Tinder er en annen.

I den videre samtalen vil du selvsagt bli nødt til å fokusere på å bli litt kjent; for all del, det finnes jenter som er svært eventyrlystne, men de aller fleste vil synes det er skummelt å treffe en fyr fra en app som de bare har sett et par bilder av! De trenger tillit... bildene dine har forhåpentligvis allerede skapt tiltrekning, slik at du kan konsentrere deg om å ha en vanlig, laidback samtale med henne hvor fokus først og fremst er på å bli litt kjent og å ha det gøy. Du kan forsøke å flytte samtalen over på Facebook, sms eller andre alternativer; dersom jenta er med på dette kan sannsynligheten for at det blir et møte i virkeligheten øke.

Jeg tror faktisk jeg skal stoppe her for denne gang; jeg planlegger nemlig et større forsøk (alá dette) for å se på forskjellige Tinder-strategier. Jeg lærer også mye av arbeidet med Perfekt Profil-deltagerne mine, som selvsagt har begynt å bruke bildene sine på Tinder i tillegg til Facebook og de vanlige dating-sidene. Men det var ihvertfall en foreløbig innføring; gå ut og prøv Tinder!

- Sondre (har satt hjerte på deg)

7 kommentarer:

 1. At Facebook-medlemskap er en betingelse for tjenesten burde få det til å ringe noen alarmklokker - ellers er det en god idé.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvorfor det? Facebook-integrasjon gjør at det blir færre fake-kontoer.

   Slett
 2. Hei (jeg er jente) og har selv møtt to stykker via tinder. Lastet som nevnt i artikkelen appen mest ned for moroskyld og tenkte aldri jeg seriøst kom til å treffe noen.

  Pratet litt fram og tilbake med en av matchene mine, han virka som en veldig hyggelig, interessant og ikke minst normal fyr. Han lurte etter litt på om jeg ville ta en øl på et lokalt galleri/bar. Fordi stedet han foreslo er så ordentlig og han faktisk virka veldig hyggelig så sa jeg ja. Første gang jeg har møtt noen på denne måten, så var litt nervøs. Det gikk skikkelig bra og vi har siden møttes et par ganger til.

  En annen match foreslo å flytte samtalen over på whatsapp. Vi sendte litt meldinger fram og tilbake i en ukes tid før han foreslo å møtes. Han viste seg også å være ordentlig hyggelig.

  Hovedpoenget mitt her er vel at mange ser ut til å se på tinder som en "hook up"-app, men etter min erfaring kan man fint møte litt mer seriøse mennesker der også. Som med alt annet er det bare snakk om å satse, gripe mulighetene. Som jente vurderer jeg bildene på profilen. Jeg trykker gjerne liker på profiler hvor det er bilder i flere forskjellige situasjoner, f.eks ikke bare bilder fra byen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er helt enig med deg der. Er også en jente som har snakket en del med en gutt jeg traff på tinder. Vi har planlagt å møtes og det viser seg at utfallet kan være positivt og ende med å møtes osv.

   Slett
 3. Etter min erfaring mer avslappet og lavterskel enn for eks sukker, og det er utrolig mange flott jenter der. På sukker følte jeg at man til en viss grad måtte jobbe litt for det, mens tinder har blitt en gullkilde hvor damer tar kontakt, ber deg ut på date, alt man noensinne har drømt om!

  SvarSlett
 4. Alle slike nettdategreier er bare tull, bortsett fra hvis du enten har veldig lav standard eller har nedsatt empatievne og er 'pickupartist'. Jenter er oppfører seg ufordragelig på slike tjenester, jeg har sittet å sett venninner la være å svare gutter som de skulle sett lagt etter i virkeligheten lett fordi gutten sa ett eller annet som ikke var Perfekt med stor P.

  SvarSlett
 5. Hva er erfaringene med utveksling av telefonnummer på Tinder? Jeg har opplevd noen jenter som jeg har chattet med der vi har avtalt å møtes med halvveis konkret dag og tid, så skriver jeg at vi kan utveksle nr å ta detaljene på melding når det nærmer seg.

  Dette er gjerne når tidspunktet for treff ligger noen dager fram i tid. Tenker også at dette er greit sånn at man kan lettere kontakte hverandre om det blir noen justeringer på møtedagen, siden ikke alle sjekker Tinder-kontoen hele tiden.

  Til tross for at disse jentene har vært entusiastiske til å møtes før denne siste meldingen er det flere som da bare kutter kontakten helt. Synes jenter det er veldig skummelt å utveksle nr med en de uansett tenker å treffe? Er det så mange karer som blir needy og intense når de får et nr at det er det de frykter?

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...