fredag 18. april 2014

Drar du på sjekkern?

Jeg har lyst til å avlive myten om at sjekking er så veldig annerledes enn å bare være sosial.

Sjekking og vanlig "sosialisering" har mer til felles enn hva mange skal ha det til. En tradisjonell oppfattelse i de internettbaserte sjekkemiljøene (både de internasjonale og de norske) har vært at sjekking innebærer en egen type adferd og livsstil som skiller seg ut fra det vanlige og typiske. Hvis man skulle være en seriøs "sjekker" så fulgte det med en hel pakke for hva man skulle gjøre, hvordan man skulle tenke, og hvordan man burde kle seg for å tiltrekke oppmerksomhet og for å ha mer å spille på i kurtiseringen. Det heter jo tross alt sjekkeartist: Man er en artist, og som alle andre typer artister så fremfører man, man går inn i en rolle som man ikke har til vanlig og som folk flest aldri går inn i.

Det samme går ofte igjen når folk snakker om sjekking og dating generelt, dog i en mye mindre grad. Når man spør "hvordan skal jeg ta kontakt med hun jeg liker?" er det få som tolker det som et generelt spørsmål av typen "hvordan skal jeg ta kontakt med en person?" Vi leter etter en hemmelighet som er utenfor hva vi vanligvis kan og gjør, noe magisk som er unikt for akkurat oss i akkurat denne situasjonen.
Jeg har merket at dette ofte har gjort mer skade enn godt. Ikke bare av egne erfaringer da jeg selv var fanget i den samme illusjonen før jeg oppdaget Gode Vibber og tok bootcamp i 2008, men også av venner og de jeg selv har coachet og hatt på bootcamp siden jeg startet å jobbe her i 2009.

Har du f.eks noen gang:
- vært redd for å bli avslørt?
- fått prestasjonsangst (redd for å gjøre "manuset" feil) som har hindret deg i å ta kontakt?
- følt skam fordi du "gjør noe rart" eller "lurer jenter"?
- fått mange harde avvisninger i løpet av bare én kveld?

Hvis du har svart ja på en eller flere av eksemplene over så kan jeg garantere at det er enten fordi du 1) ikke vet hvordan du skal gå frem overhodet, eller, mest sannsynlig, 2) du går frem på en måte som virker unaturlig (for både deg og jenta!).
Hvis du har ambisjoner om å bli en sjekkeartist så havner du ofte i kategori 2.

Tingen er at det skal som regel små justeringer til for å bli drastisk mye flinkere med jenter. Den største jobben for meg i 2008 var å avlære meg alt som jeg trodde jeg trengte, men som var en blindvei. Noe av det morsomste jeg vet om på bootcamp er å ha deltakere som ikke har lest noe annen teori tidligere, de er uslepne diamanter som får stor fremgang veldig fort.

Sjekking handler i stor grad om å vite hvordan man sosialiserer på en god måte som føles trygt og spennende for både deg og jenta. Dette er sosialisering som du skal ha begynt å lære allerede i barndommen og videreutviklet i ungdommen og voksen alder. Målet er da å kunne virkelig mestre disse ferdighetene, vite hvordan du eskalerer, pluss å skape nok gnist og tiltrekning til at hun får lyst til å bli med på eskaleringen.

-Lars

2 kommentarer:

  1. Det engelske ordet "artist" kan også oversettes til "kunstner" på norsk, og en kunstner skriver sitt eget manus istedenfor å følge ett som noen andre har skrevet. Men når det er sagt må det også sies at det ikke er så veldig mange i sjekkemiljøet som vet hva virkelig seriøs selvutvikling innebærer - det er en ganske ensom vei å gå, spesielt i et (befolkningsmessig) lite land som Norge.

    Ellers et meget godt innlegg!

    SvarSlett
  2. Takk for nytt innlegg. Jeg er glad i dere.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...