tirsdag 2. mai 2017

4 ting du alltid kan snakke med jenter om

Hva i all verden kan man snakke med fremmede jenter om? Enten dere kommer i prat på jobben eller byen er det 4 ting du alltid kan snakke om:


1. Let etter ting dere har felles

Dette er i utgangspunktet det vanligste folk som ikke kjenner hverandre prater om. Enten forsøker man å finne ut hva man har til felles ved å stille spørsmål ("Hvor er du fra?" "Bergen!" "Åja, jeg studerte faktisk i Bergen for noen år siden"), eller så snakker man om temaer man har funnet ut at man har til felles ("Åja, du kjenner til Warp Records? Jeg var på Aphex Twin konsert på Blå for noen år siden. Sykt gøy"). Det er ikke så farlig om dere faktisk finner noe dere har til felles (selv om det er en fordel), det er uansett mer interessant å prate med noen som ihvertfall prøver å finne ting man har til felles enn noen som bare prater i vei om noe som ikke interesserer den andre. 

2. Snakke om settingen dere begge er i

Nordmenn er i utgangspunktet litt sjenerte og skeptiske til å prate med folk de ikke kjenner. Det finnes likevel et smutthull i den uskrevne regelen om å ikke prate med fremmede: Du har alltid lov til å prate med fremmede dersom dere er i samme situasjon og samtalen handler om felles aktivitet. For eksempel er det en velkjent skikk å stoppe opp og prate dersom man møter noen i skisporet. Samtalen dreier seg da ofte om skiføret og hvor man har hytte. Altså felles situasjon. Det er ikke helt sosialt "lov" å slå av en prat med fremmede på bussen, ved mindre du spør om vedkommende vet hvor lenge det er til stoppet ditt eller du kommenterer hvor fort/sakte bussen kjører/hvor trangt det er på bussen eller hvor fine de nye bussene har blitt. Med andre ord kan du snakke om ting relatert til situasjonen dere begge er i, i dette tilfellet bussen. Står du i kø er det lov å prate om køen, er du på et utested er det lov å snakke om musikken, utestedet, uteliv, stengetider, klientellet, dørvakter, barkø, bartendere, drinker, ølsorter osv. Du har dermed alltid noe å prate om: Settingen dere begge er i. Spesielt tidlig i samtalen.

3. Kommentere noe du ser i omgivelsene

Hvis du overhode ikke kommer på noe å prate om og merker at du begynner å stresse og gruble hardt; slutt å gruble og flytt fokuset ut av hodet og over på omgivelsene. Det finnes alltid noe å kommentere hvis du bare ser deg rundt. Kommentér paret som sitter på Tinder-date, kommentér antrekket til bartenderen, kommentér musikken de har valgt å spille, kommentér den sosiale dynamikken som utspiller seg på ett av nabobordene. Ting som skjer her og nå er som regel mer spennende enn historier og temaer fra fortiden.  

4. Fortelle om følelser du har eller har hatt

Dette er et av favoritt-samtaleemnene til de fleste jenter. Veldig mange gutter synes det er givende å prate om tekniske detaljer og utveksle lange logiske tankerekker. Veldig mange jenter er ikke like interessert i hvilken standard Apple har valgt å bruke på utgangene sine som mange gutter kan være. Det som derimot er spennende er å høre om hvor stressa du er for eksamen du skal ha, hvor mye du gleder deg til nye sesonger av Twin Peaks, hvor gøy det var på Øya-festivalen i fjor, hvor fornøyd du er med kjøpet av ny skinnjakke, hvor misunnelig du er på henne som har egen bil, hvor energisk du er fordi det snart er sommer. Et utømmelig samtaleemne de aller fleste jenter digger å prate om. 

-Andreas

P.S: Har du samtaleemner du liker å prate om på date/med fremmede/i en sjekkesammenheng? Fortell i kommentarfeltet!

3 kommentarer:

  1. Jeg liker å snakke om generell psykologi og sosial dynamikk. Det er et emne jenter ofte syntes er spennende også.

    SvarSlett
  2. Gode tips! Takk :)

    SvarSlett
  3. Hei, supert innlegg! Lurte på om dere kunne skrevet et innlegg om snapchat? Pleier selv å spørre om snapchat istedenfor nr på byen. Er dette dumt? Gutt 22

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...