torsdag 20. mars 2014

Herremote: Hettegenser

Hettegenser, det ultimate laidback plagget. Dette plagget anbefaler jeg dere ikke å gå med på typisk vestkant utesteder. Det ser fremdeles bra ut til hverdags om brukt riktig, og til og med på byen på mer laidback utesteder. Det viktigste her er å ikke gjøre for mye ut av genseren. I utgangspunktet anbefaler jeg helt klart ensfargede, grått er den fargen som mest konsistent vil se bra ut. Å gå med hettegenseren åpen er også positivt, det gir deg en åpen og kul look. Det aller viktigste er å finne de med tynt stoff, de som er tykke vil se masseprodusert og cheesy ut.
Primært så er det viktig å være klar over ting man bør unngå. Derfor lister jeg like gjerne opp en liste over ting å unngå:
Logoer. Du kan ha små logoer, men store logoer som feks. Wesc, JL osv. Ser absolutt grusomt ut. Under ser du et eksempel hva du ikke og bør kjøpe om du er ute etter en slik.
Ikke for stiv, eller for stor hette. Sørg for at hetten ikke ser klumpete ut på ryggen.
Hettegenser er et ungdommelig plagg, hvilket betyr at dere på 30+ bør holde dere unna med mindre dere er på joggetur. Under ser du hvorfor!
Unngå stripete eller flerfargede hettegensere, du vil se ut som en wow-gamer.
Vær forsiktig med kjøp av pullover-hettegenser, med mindre det er tynt stoff og god passform. Under ser dere forøvrig et godt eksempel på pullover hettegenser.
Hvis du er litt overvektig vil hettegenser som regel understreke dette. Jeg anbefaler dere isåfall å gå med hettegenseren åpen, slik at det ikke synes like bra.
Ikke for stor, noe selvsagt, men allikevel ekstremt viktig(som dere så eksempel på ovenfor, med gamle mannen.)
Kombinere med “finplagg” altså frakk, penbukse, blazer osv. Det er viktig at antrekk har et visst helhetsinntrykk, med en slik kombinasjon ødelegger du det.
Unngå mønstret, men det ser fint ut i enkelte tilfeller. Vist under er en hettegenser som har akseptabel mønstring. En annen ting som er viktig å tenke på er at to mønstrede plagg sjeldent til aldri passer sammen. Derfor ha et cleant underplagg til den mønstrede genseren.
- Kim

17 kommentarer:

 1. Veldig nyttig, takk skal du ha! Hadde vært kult å se flere slike innlegg!

  SvarSlett
 2. For all del la hettegenseren ligge igjen hjemme om du skal på et utested på østkanten og :)

  SvarSlett
 3. Bra innlegg! :)
  Setter pris på alle mote tips for menn, eller cheatsheets som jeg kaller det :)

  SvarSlett
 4. Hvor finner man hettegensere med tynt stoff?

  SvarSlett
 5. Kult innlegg!

  Tasty Tom, vet ihvertfall at de har hatt noen på Zara i Bogstadveien når jeg har vært der, men tror de får inn nye klær to ganger i uken eller noe sånt, så det varierer sikkert.

  SvarSlett
 6. Nå er jeg ikke så veldig glad i hettegenser, men ticket litt på den noe bombastiske påstanden om at det er "aldersgrense" på det plagget. Stil handler om å bruke det som passer ens egen kropp og væremåte, og ikke om plaggene alene. Det meste av det dere viser bilder av her, ville sett rart ut på meg.

  Her er noen eksempler på personer som sikkert er 30+, men som allikevel tar seg ok-ish ut med hettegenser:

  http://thesartorialist.blogspot.com/2008/02/on-streethermes-worn-hood-milano.html
  http://thesartorialist.blogspot.com/2005/12/street-artistsoho-new-york.html
  http://thesartorialist.blogspot.com/2006/12/on-streetthe-deconstructionist-soho.html

  ...så kommer dette med "smak" inn i bildet. Huff. Lett skal det ikke være. ;)

  SvarSlett
 7. Hettegensere er jævlig tøft azz

  SvarSlett
 8. I know! Syyyykt gangstah!

  SvarSlett
 9. Eigir:
  Stilen til alle 3 karene på bilene er helt jævlige. Alle hører hjemme i en post om hvordan kle seg dårlig.

  SvarSlett
 10. Det samme kan man vel egentlig si om alle bildene i denne posten..

  SvarSlett
 11. Ikke for å høres utakknemlig ut, men er det en grunn for at dere ikke skriver mye nytt på nettsiden deres? Det er sikkert mye som skjer i livene deres, og jeg tror leserne ville satt pris på om dere ville tilføre nyanser eller andre brikker som passer inn i 0330s puslespill.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har hatt en periode hvor vi har prioritert produktutvikling, så det er grunnen til at det går litt tid mellom hver nye artikkel på bloggen. Jeg kommer til å skrive litt nye artikler oftere om ikke så lenge.

   Slett
  2. Hvor lang tid tar det før dere svarer ett spørsmål? Sendte inn spørsmål på gode vibber, har tatt en god stund...3mnd. Og dere har ikke svart..

   Slett
 12. Kor lang tid tar før dykje svarar på spørsmål? Eg sendte inn eit no for 3 veker sida, og det er på en måte greit å få svaret kjapt. Har ikkje fått noge mail eller kontakt fra dykje sida...så ca kor lang tid? Mvh Ivrig leser av 0330. Keep up the good work!

  SvarSlett
 13. Hvor lang tid pleier det å ta før dere svarer på spørsmål innsendt fra Gode-Vibber skjema?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tobias!

   Vi har dessverre ikke mulighet til å svare på alle spørsmål vi får på mail, vi får rett og slett for mange og må prioritere de som tar coaching hos oss. Vil anbefale deg å sjekke ut sjekkeskolen.no/coaching.html dersom du ønsker å få svar fra oss ansikt til ansikt eller over Skype. Hvis ikke kan det jo hende vi kan svare deg i et blogginnlegg etterhvert, men kan dessverre ikke love noe.

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...