lørdag 22. februar 2014

Om vennskap og håpløse forelskelser

"Faen, hun er jo dritheit! Hvorfor prøver du deg ikke?"

Typen som hadde festen (la oss kalle ham Arne) trakk på skuldrene.

"Vi er bare venner..."

"Jaja, da så!"

En time senere fant han oss i et mørkt hjørne av lokalet. Da han så at vi satt og klina var det som om lufta gikk ut av ham.


***

En av de aller vanligste henvendelsene vi i Gode Vibber får høres slik ut:

"Hei GV! Jeg er en gutt som kjenner en jente jeg har vært forelsket i det siste året. Vi er veldig gode venner og kan snakke om alt, men hun vet ikke hva jeg føler for henne. Hver gang hun har blitt dumpa av en type kommer hun og gråter på skulderen min... jeg vet at hun egentlig hadde hatt det mye bedre med meg enn med de drittsekkene hun pleier å date, hva kan jeg gjøre for å få henne til å innse at det hun leter etter har vært rett fremfor nesa hennes hele tiden?"

Bare så det er sagt: Vi føler med deg. Jeg tror vi har vært der alle sammen... og derfor vet vi hvor viktig det er å hjelpe deg til å lære av situasjoner som dette slik at du slipper å havne i dem. For alle som har det minste snev av peiling på hvordan sjekking fungerer bør det nemlig lyse ALARMSIGNALER når man leser det overnevnte!

Først og fremst: FÅ UT FINGERN OG PRØV DEG!!! All fornuft tilsier riktignok at det er for sent... sannsynligvis har hun begynt å se på deg som en venn, siden det er det du har oppført deg som det siste året. Det å plutselig skulle betrakte deg som en potensiell kjæreste kan ofte bli ganske så weird for henne, litt som om broren hennes plutselig skulle prøve seg. Som jenta i historien over sa da jeg spurte henne om hvorfor det aldri hadde blitt noe melleom henne og Arne: "Arne? Han er jo bare en venn, jeg er jo ikke tiltrukket av ham!"

Dette til tross for at hun i sin tid hadde truffet ham på byen og gitt ham nummeret sitt... det var slik de ble kjent.

Hvor var det Arne dreit seg ut? Problemet til folk som Arne er at DE IKKE HAR NOEN PLAN! De VET IKKE HVA DE SKAL GJØRE når de treffer en person de liker! Isteden satser de på å tilbringe så mye tid som mulig men vedkommende mens de håper på at "noe" skal skje... de tar ikke initiativ, og de flørter ikke. De har ikke skjønt at det finnes subtile måte å ta initiativ og teste interesse på. De har rett og slett ikke skjønt "sjekking" (selv om de ofte er overbevist om at de har skjønt alt som er å skjønne). Det er ingen skam i det... hvorvidt man har "skjønt sjekking" eller ikke er stort sett helt tilfeldig, et resultat av hvilke kamerater og mannlige rollemodeller man har hatt da man vokste opp. Men i alle fall:

Resultatet blir at de som regel ender opp med å bli en venn istedenfor en kjæreste. For all del, noen ganger prøver de seg også... men det kommer som regel altfor sent, altfor forsiktig og på feil måte. De treffer jenta og blir interesserte, men de flørter ikke og tar ikke initiativ, de oppfører seg som "en venn"... og så en dag ber de henne plutselig med "på date".

Men så kommer det aller verste: Selv om forespørselen om date blir avvist, eller selv om det av andre årsaker burde være åpenbart at personen de er interessert i ikke er interessert tilbake (se dette innlegget for mer om akkurat det) fortsetter disse stakkars, romantiske menneskene å håpe. De fortsetter å håpe på at "noe" skal skje, på at den andre skal skifte mening eller plutselig legge merke til dem. Hvor mange sangtekster og filmer er det ikke laget om folk i denne situasjonen som får personen de har drømt om til slutt?

Virkeligheten er dessverre som regel en ganske annen. Hvis en person ikke er interessert nå, er sannsynligheten ganske så liten for at vedkommende blir det i fremtiden. Det beste man kan håpe på er stort sett at en person som er "på vippen" skal lande på riktig side. Ofte er det dessuten slik at gutten/jenta som er objekt for forelskelsen bruker den til å nærmest utnytte stakkaren som er forelsket (får ham til å gjøre tjenester, kjøre henne og venninnene på fest osv.)Hva skal man gjøre dersom man befinner seg i en slik "ulykkelig forelskelse?" Det DUMMESTE man kan gjøre er ihvertfall å sitte å vente, å være "trofast" mot forelskelsen sin ved å ikke se etter andre muligheter. Det er sunt for deg å treffe andre, for da ser du om det virkelig var vedkommende som var så spesiell... eller var det kanskje ønsket om en kjæreste eller frykten for å være alene som spilte deg et puss? Det at vedkommende får vite at du holder på med andre vil dessuten være det mest effektive du kan gjøre få å fange interessen deres (i tilfeller hvor vedkommende har vært på vippen, i alle fall... er det null interesse har det selvsagt ingen effekt.)

Så, som sagt: Dersom du ikke har prøvd deg på vedkommende, så gjør det... og dersom det ikke går veien blir du nødt til å glemme henne/han. Bryt kontakten og kast alt vedkommende har tatt på. Slett vedkommende fra Facebook... du har ikke godt av å sitte å snoke på profilen hennes/hans. Forklar hvordan du føler og at du ikke er sur på vedkommende, men at du faktisk trenger å gjøre det du gjør for å komme over forelskelsen din.

(Her skal det nevnes at gutter og jenter ofte opplever forskjellige reultater når de "prøver seg" i denne situasjonen... gutter vil ofte få "kan vi ikke bare være venner?" mens jenter ofte vil oppleve at gutten er interessert i sex men ikke noe mer. Det siste kan dere lese et innlegg om her)

Konklusjon: Gjør deg selv en tjeneste og si nok er nok til den håpløse forelskelsen din. Gjør deg selv en tjeneste og lær deg å flørte og å ta initiativ slik at du ikke havner i samme situasjon en gang til. Gjør deg selv en tjeneste og kom deg ut og treff andre... og hvis du ikke synes det er så lett å treffe andre, så trenger du å lære hvor og hvordan du skal gjøre det, for det er faktisk et spørsmål om kunnskap.

Jeg trengte en time fra jeg møtte jenta i historien over til vi satt og klina... Arne brukte et år, og han kom aldri så langt. Det er ikke fordi jeg er en bedre mann enn Arne, snarere tvert imot... det er fordi jeg fikk ut fingern. (Arg... må... motstå... fristelsen... til åpenbare ordspill... om jenter og begrepet "få ut fingern"...:D)

For all del, det er ikke alle jenter jeg møter som er interessert i meg heller... sånn er verden, folk har forskjellig smak.

Men det som ihverfall er sikkert er at de rimelig raskt oppdager at jeg ikke er hypp på å være noen venn.

- Sondre (ikke hypp på å være venner)

11 kommentarer:

 1. Dette var utrolig bra skrevet. WOW!
  Hvem av dere skrev den?
  Kjenner meg igjen i alt du skrev, dessverre :)

  - Stylish

  SvarSlett
 2. "Slett vedkommende fra Facebook... du har ikke godt av å sitte å snoke på profilen hennes/hans. Forklar hvordan du føler og at du ikke er sur på vedkommende, men at du faktisk trenger å gjøre det du gjør for å komme over forelskelsen din."

  Åååh. Ok, jeg føler det ikke sånn for noen lengre, men for halvannet år siden var det en annen historie.. og blir sur over å tenkte på at jeg ikke fikk et sant råd da, selv om det er ganske selvsagt. Skal starte et Gode Vibber for jenter!

  SvarSlett
 3. Bra innlegg! Men som en jente som liker en gutt, hva kan jeg gjøre. Jeg har ikke kjent han like lenge som han i dette innlegget.. Er det fortsatt et håp for meg, og hva kan jeg egentlig gjøre? Flere jenter kaster seg rundt guttene her og ligger rundt som bare det. Jeg skulle gjerne ha tort å prøve meg på gutter uten å tenke noe særlig mye over det, hadde det ikke vært for at jeg ikke er særlig komfortabel med å leke nesten-hore.

  Vi snakker bra sammen og jeg har på følelsen at vi er på samme bølgelengde.. Er det bare til å stupe ut i det? Er det verdt å risikere det vi har nå for noe som kan bli mer?
  Ja, jeg er litt tragisk... Blir sånt når følelsen tar litt overhånd.

  SvarSlett
 4. jeg føler at om du ikke tør å risikere å miste vedkommende, så blir det sjeldent noe mer ut av det.
  Det blir jo som å vinne i lotto uten å spille.

  SvarSlett
 5. Takk folkens! Faen Ananas, skal du bli konkurrenten vår nå?;)

  Aslaug: Det du nevner er et eksempel på akkurat det jeg skriver om i artikkelen... du vet ikke hvordan du kan teste interesse uten å "gå all out!" Du trenger ikke "prøve deg" som i å hoppe på ham å kline... neste gang du prater med ham kan du f.eks. begynne å prate om traileren til en film du vet om, si at den ser kul ut osv... poenget er bare å starte en samtale om denne filme. Så, når dere har pratet litt om filmen, kan du di "Tenkte jeg skulle se den til uka forresten, bare å bli med hvis du er hypp". Hvis vedkommende er interessert på noen måte kommer han til å slå til på tilbudet. Hvis han "ikke kan" og heller ikke foreslår en annen aktivitet/dato kan du bare si "OK, men vi andre bestiller billetter i kveld så da er det for sent å angre", så virker det som om dere var en gjeng som skulle og du bare spurte for å være høflig. Etter filmen kan du si "er sulten jeg, være med å spise noe?" eller foreslå å stikke et annet sted og gjøre noe. Joiner vedkommende på dette er det et enda sterkere tegn på interesse. Når man først har gjort disse tingene er det mer naturlig å be vedkommende over på vin og skravling eller for å se en film/spille et spill/whatever, og man ta det enda videre med fysisk eskalering.

  Dersom vedkommende IKKE er hypp på å være med på disse tingene betyr det stort sett at han ikke er hypp og du trenger å glemme han. Så enkelt er det.

  Les forøvrig de gratis e-bøkene på sidene våre, de har masse tips om disse tingene! Og sjekk ut artikkelen jeg linker til over, den som heter "Hvorfor er han alltid opptatt?"

  Lykke til!

  SvarSlett
 6. Tusen takk for bra svar! =) Har hatt en litt interessant helg med et eviglangt nach med ham... =) Håper det går veien =)
  Digger dere! klem <3

  SvarSlett
 7. Det er derfor du er min yndlingsGV'er sammen med Andy, WP <3 Jeg mener det var en post av deg som lignet på det her et annet sted som forandret mitt syn på sånt ganske grundig. Takk nok en gang.

  SvarSlett
 8. En annen Sondre :)06.03.2014, 06:03

  Har fulgt bloggen deres siden tidenes morgen og liker den veldig godt :) Litt off topic, men jeg håper dere kan legge ut innlegg og artikler litt oftere, som dere gjorde før!

  Har dere helt slutta med podcast? :/

  SvarSlett
 9. De beste forholdene er faktisk noen ganger de som aldri blir noe av...man kan flørte/være venner leeenge... og man er det "beste ligget du aldri fikk"....

  SvarSlett
 10. Helt enig med "En annen Sondre"
  Også lest bloggen deres i lang tid og finner det kjedelig at det ikke har vært et nytt innlegg på snart en måned og det var kun en repost.

  Føler at forumet deres er bra, men at antall innlegg har gått ned drastisk ettersom dere har sluttet med nye blogginnlegg.

  Savner også podcasten, som var en lærerik, veldig koselig og artig podcast

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...