tirsdag 12. mars 2013

Sportsbileiere drar damer!

På VG-nett kom jeg over denne fantastiske artikkelen.

Artikkelen er basert på en studie gjort ved et universitet i Texas, og kort oppsummert konkluderer den, ihvertfall etter å ha vært igjennom "filteret" til VG, med at menn som kjører rundt i dyre sportsbiler lettere får korte forhold med kvinner, mens ekteskapssjansene er mindre.

Det å eie en sportbil sender dårlige vibber, slår man fast; flertallet av kvinner oppfatter nemlig den råflotte pengebruken på en dyr bil som et signal om at mannen er interessert i uforpliktende sex og ikke noe annet.

Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne... jeg kunne selvsagt problematisert hvorvidt det ikke kanskje er slik at menn som ØNSKER korte forhold fremfor ekteskap også er mer interessert i å eie en sportsbil, og at det således vil være en feilslutning å anta at det å eie en sportsbil minsker sjansen for å få gifte seg selv om man ønsker dette. For meg er imidlertid selve idéen om at "sportsbil drar damer" mer interessant å diskutere enn studiedesign og tolkninger av statistikk.

Det å kjøpe sportsbil for å bedre sjansene hos det motsatte kjønn er nemlig et klassisk eksempel på blind detaljfokus.

Hva er blind detaljfokus? Jo, når man totalt overser de store, viktige tingene og går rett på en liten detalj hvor man til gjengjeld investerer en masse ressurser. Litt som å kjøpe verdens dyreste mikrofon til en vokalist som ikke kan synge. For all del, mikrofonen gjør sikkert lyden littegrann bedre, men man hadde fått langt mer igjen for å investere i sangtimer.

Akkurat som det å ha en drøy sportsbil er ganske meningsløst dersom man ikke først har fått orden på de STORE og VIKTIGE tingene, nemlig hvordan man oppfører seg ovenfor jenter, sjekke-strategiene sine, hva man sier, kroppsspråket og stil/klær.

Og selv om disse tingene er på plass... hvordan skal man egentlig bruke en sportsbil for å dra damer i praksis? Kjøre rundt i byen og spørre om de vil sitte på? Gjøre sitt beste for å komme inn på at man har sportsbil i den første samtalen, gjerne vise litt bilder også? Begge deler gjør lite annet enn å SENKE verdien din. Den eneste akseptable forklaringen på at man har en slik bil er at man elsker biler... og denne forklaringen kan med fordel fremføres med litt påtatt flauhet. PRØV å bruke det, PRØV å skryte av det, så blir du den patetiske taperen som prøver å kjøpe seg kul.
Den mest effektive måten en fet bil kan bidra til tiltrekning på oppstår etter min erfaring i de få tilfellene hvor bilden din blir tema blandt andre. Dersom man f.eks. ankommer en fest, parkerer utenfor, kommer inn og er en kul, hyggelig fyr som ikke på noen måte forsøker å skryte av bilen sin... DA kan det faktum at andre på begynner å snakke om deg gjøre at verdien din øker.

Så du han fyren i den drøye bilen ell? Hvem er det egentlig?

Dette gjelder selv om det som blir sagt er i retning: "Han er sikkert så jævlig player" osv. slik professoren antyder... det å fortelle jenter at en fyr er bad news og at han er populær blant andre damer er en VELDIG dårlig måte å senke interessen deres på, uansett hva universitetet i Texas måtte mene:D Det gjør kanskje at de utvikler et skjold, men langt inni seg blir de som regel litt interesserte, og når gutten viser seg å være hyggelig og sjarmerende fremfor en klysete dust er han plutselig en misforstått badboy som er god på bunn... og SÅNNE er det jo ingen jenter som liker, right?;)

For å oppsummere; det å kjøpe sportsbil for å dra damer er kanskje den MINST kostnadseffektive investeringen man kan gjøre. Jeg sier ikke at det er totalt verdiløst, men at det er en detalj i det store bildet. Man kan oppnå større økning i tiltrekningskraften sin på andre (gratis) måter, og det begrenser seg selv i hvilke sammenhenger det er naturlig å sjekke mens jentene blir klar over at man har denne bilen uten at man må minne dem på det og dermed virke som en tulling. Hvis du på død og liv MÅ kjøpe noe dyrt for å vise at du har penger, så gå for et stilfullt mekanisk ur, en Zegna-dress eller en Burberry-frakk... de kan du ihvertfall ha på deg i sammenhenger hvor det er naturlig å komme i kontakt med jenter.

Men vær forberedt på en ting; en kar med Casio i plast og klær til 1000 spenn fra HM og Zara kommer til å utkonkurrere deg som bare det dersom oppførselen hans, sjekke-strategiene hans og den generelle stilen hans er bedre enn din.

- Sondre (sportsbileier)

8 kommentarer:

 1. Hva slags sportsbil har du? :)

  SvarSlett
 2. Feminist (22)14.07.2011, 23:05

  Kunne ikke vært mer enig! Er slitsomt å se på årsak - virkning forholdet i media (og mye forskning).

  Statussymboler kan være bra, men veldig ofte konnoterer de mer - og andre ting - enn hva intensjonen bak er.

  SvarSlett
 3. Legg merke til at artikkelen ble basert på en markedsføringstudie. Ikke se bort fra at noen premissgiverne for studien har interesse av å få det til å se ut som Kjøp sportsbil = Mer damer.

  Uten at jeg har sjekket dette.

  SvarSlett
 4. 2. gen SLK... alltid drømt om SLR, feteste bil ever.

  Jepp, Feminist(22)... og dersom man skal ha statussymboler må man forstå viktigheten av å kombinere dem med ydmykhet. Jo mer status, jo mer ydmykhet.

  Sant Harald, det er også en mulig feilkilde. Det syke er at jeg tror det er MANGE menn der ute som faktisk går på den.

  SvarSlett
 5. Sondre, du er veltrent, lege og kjører sportsbil. kan du skrive et lite innlegg om hvilken type jenter du vanligvis går etter og hvilke utesteder du pleier å vanke på? Takk :)

  SvarSlett
 6. Vil også vite det han over spør om :)

  Husk at bil kommer inn i sjekkesammenheng når du kjører jenta hjem eller kjører hjem sammen med henne (med mindre man drikker da).

  Og det kan ikke understrekes nok ganger at det er fullt mulig å bruke mye penger og tid på bil fordi det er et morsomt leketøy for sin egen del og IKKE nødvendigvis for å få mer status!

  SvarSlett
 7. Veldig bra blogg :-)

  Kanskje man får til noe etter hvert! Sjekking er et livslangt studium der eksamene kommer ujavnt, karakterene er høyst strenge og rettferdige men belønningen svært god!

  SvarSlett
 8. Jeg var skeptisk da jeg så tittelen på artikkelen, var et sekund redd for at den faktisk handlet om at sportsbileiere drar damer. Men så innså jeg jo veldig fort at den ikke dreide seg om det! Jeg synes ikke menn som er nødt for å "vise" hvor mye penger de har, er noe attraktive. Det er som du sier, heller fokuser på de fundamentale tingene, hvordan man oppfører seg rundt jenter osv.

  - undrende jente i tidlig tjueårene =)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...