tirsdag 17. mars 2015

Sykt uflaks!
Har du ofte uflaks? Er det sånn at du nesten blir litt skeptisk de få gangene du har flaks, fordi du da tenker at "dette kommer ikke til å vare"?

Er det virkelig sånn at noen mennesker er født med mer flaks enn andre? Rent objektivt så kan man kanskje si det. Det er for eksempel griseflaks at man bor i Norge. Men er det sånn at  noen nærmest er født med "vinnerflaks" og at man da kan forvente å ha flaks oftere?

Noen overlater til og med sjekking til flaks. De tenker at "skjer det så skjer det". Fin og romantisk tanke, men hva om det IKKE skjer? For meg personlig er hvem jeg er sammen med såpass viktig, at jeg ikke har lyst til å overlate det til tilfeldigheter. For meg var det ikke engang et spørsmål om jeg var villig til å investere tid og krefter i å lære en gang for alle hvordan tiltrekning og sjekking fungerer.

Man kan sikkert få inntrykk av oss gutta på bloggen som at vi er en gjeng med gladgutter. Og det er forsåvidt sant. Men jeg tror det er viktig å være klar over hvor vi kommer fra. ALLE gutta har slitt ganske tungt med personlige ting tidligere. Jeg har vært langt nok nede til å vite at det folk pleier å kaller "depresjon" er som juleaften i forhold til ordentlig DEPRESJON. Jeg har vært der. Det er ikke fett. Men jeg hadde altså flaks, jeg klarte å komme meg ut av det. Jeg hadde flaks, jeg fant ut av dette med "jenter og sånn" i forholdsvis ung alder. Jeg hadde flaks, jeg ble kompis med de kuleste gutta jeg har møtt. Jeg hadde flaks, Gode Vibber Sjekkeskolen ble en kjempesuksess.Og jeg har lyst til å skrive litt om flaks. Det viser seg nemlig at flaks handler mye mer om mental innstilling enn hva som rent objektivt er "flaks". For å ta meg selv som eksempel: Jeg har GRISEFLAKS hver ENESTE dag. Det er kanskje vanskelig å tro på, men det er altså sant. Tre-fire ganger om dagen tenker jeg "Oi, der hadde jeg jammen flaks". Det kan være små ting, som at trikken kom akkurat når jeg kom til trikkestoppet, til at noe som virket vanskelig ordnet seg av seg selv. På et logisk, helt objektivt plan, kan jeg ikke argumentere for at jeg faktisk HAR flaks oftere enn andre. Men samtidig har jeg så ofte flaks at jeg sliter med å rasjonalisere at det bare er inbildning ALENE. Det kan rett og slett virke som om en mental innstilling om at "jeg har ofte flaks" faktisk fører til KONKRET FLAKS i virkeligheten. Jeg vet det kanskje høres litt sånn New Age-aktig ut, men det er i hvertfall en selvforsterkende prosess.

Av alle valg jeg noensinne har tatt, er valget om å være en optimist fremfor en pessimist det som har gjort størst utslag og påvirket meg mest.

Det er på tide du (ja, du, kjære leser) tar et oppgjør med deg selv: Hvor lykkelig tillater du deg selv å være? Hva føler du at du fortjener? Er det sånn at andre mennesker blir mer ulykkelig av at du blir mer lykkelig? Niks. Hjelper du de som er ulykkelig med å være en av de? Nope. Er det ikke på tide at DU får lov til å skinne litt? Er det ikke på tide at DU får lov å oppleve motbydelige mengder flaks? Har du ikke hatt det nok kjipt i løpet av livet til at du kan tillate deg selv å ha det uforskammet problemfritt?

-Andreas (uforskammet problemfri)

PS: Har du ofte flaks? Diskuter i kommentarfeltet.

12 kommentarer:

 1. jeg er også en evig optimist, og har alltid vært det. men jeg vil ikke akkurat kalle det flaks. Livet er herlig pga min egen holdning. Men det var vel poenget med innlegget ditt også ;) Jeg lærer fort as!

  SvarSlett
 2. Feminist (22)09.09.2011, 20:14

  Jeg har enormt med flaks! Jeg lærer daglig å maksimere ressursene rundt meg, noe som gir fordeler på daglig basis.

  SvarSlett
 3. Smil til livet og livet smiler til deg... heter det vel på folkemunn.

  Er selv pessimist og har ikke flaks. Prøver stadig vekk å tillate meg selv å være lykkelig, sammen med "fake it, until you make it" innstilling. Gir desverre liten uttelling og får lett tilbakefall.

  SvarSlett
 4. Har dere gjort en slags profil på hvem som leser bloggen? Føler dere skriver til en spesiell målgruppe, men at dere har x antall typer lesere som jeg vet om:

  -Tidligere BC deltagere
  -Kjekke, oppegående, potensielle BC-deltagere
  -Håpløse, lettforåforelskeseg, skikkeliguflaks, potensielle BC-deltagere
  -Vakre unge piker
  -22 år gamle feminister. gutter og jenter.

  Hvem skriver dere til hovedsaklig? Dumt spørsmål? Prøver dere å bruke hersketeknikk for å få oss i kategori 2 til å føle oss i kategori 3? Det funker..

  UANSETT! helt håpløs kommentar, men jeg liker bloggen. Er bare litt skeptisk.. Men dere driver jo business...

  SvarSlett
 5. @Anonym: 02:18: Målet med bloggen er å vise at sjekking er gøy og noe alle kan mestre.

  Hvis du føler at du blir mer håpløs av å lese bloggen bør du nok la være;)

  SvarSlett
 6. LillePersille10.09.2011, 13:50

  Noen av de flotteste dagene jeg har hatt og menneskene jeg har møtt har skjedd/har jeg møtt på grunn av uforutsette ting som først kan sees på som uflaks, men ved å være løsningsorientert og tenke positivt snudde situasjonen(e) seg til å bli lærerike og spennende og givende. Det være seg f eks i skolesammenheng, jobb, komme for tidlig/for seint, endrede avtaler. Ved å face utfordringer og "uflaks" med et smil og en offensiv holdning kommer man nok lenger enn å bli helt knekt av uflaks og uforutsette ting. Det er såklart lov å ha øyeblikk og dager som er dritt, men som en grunnholdning i livet er det bedre og være positiv - ung som gammel. jobber med syke eldre mennesker daglig og ser på dem at de som gjennom livet har hatt en positiv grunnholdning istedet for negativ, har et mye bedre liv. Familieforholdene er bedre, vennskap er bedre, det er mange positive ting å tenke tilbake på og utfordringene som ligger alderdommen til blir lettere og takle med en sånn innstilling.

  Skriver mye her, men er vel i bunn og grunn rett og slett bare veldig enig i innlegget :)

  SvarSlett
 7. Til anonym litt over her: Jeg er det du kaller kategori 3, og jeg vil heller si at jeg gradvis går over i kategori 2 ved å lese på bloggen. Blir motivert av å lese!

  SvarSlett
 8. Får også positivt utbytte av bloggen, selv etter å ha vært på bootcamp. Når jeg leser nye innlegg hver uke gjør at jeg får en dypere forståelse av ting, fordi man automatisk reflekterer over hva man leser og kobler det til hva man vet fra før av.

  SvarSlett
 9. Feminist (22)11.09.2011, 13:57

  Jeg er i kategori 4 og 5 :P

  SvarSlett
 10. Jeg opplever at en avslappet, positiv tankegang har lettere for å føre deg mot det du egentlig ønsker å oppnå. Jeg liker godt eksempelet ditt med trikken, og jeg pleier selv å oppleve at jeg kommer til busstoppet akkurat i det bussen kommer, men det er hovedsakelig på de dagene hvor jeg føler meg best. Har jeg en dag hvor jeg tenker negativt, kjører bussen som regel forbi og spruter vann fra veien over hele meg ;)

  SvarSlett
 11. Er enig i at man kan føle seg håpløs ved å følge denne bloggen, MEN det er fordi denne bloggen får deg til å reflektere over aspektene i livet, som flaks uflaks, og få deg til å innse "faen, jeg føler jo at jeg har konstant uflaks jo!"

  Er utrolig enig med lillepernille, det å ha en positiv grunnholdning til livet, gjør livet SÅ MYE ENKLERE, om det er familieforhold,venner, skole, jobb, man merker forskjell på en optimist og en pessimist i holdning for å si det sånn.

  Og denne her går til de som er deprimerte der ute.
  Syns du livet er hardt? Må du jobbe mye? Overtid? Dårlig betalt? Sykemeldt?
  Dra til andre steder i verden, så skal du se at du har det som plomma i egget.
  Er du uføretrygda i afrika, så DØR DU.
  Det finnes mennesker der ute som faktisk hadde selgt morra si for å kunne vært her til lands, og vært i den situasjonen som for deg er "depressiv".
  Om du er misfornøyd, så må du forandre livet ditt, så enkelt er det.
  Og få deg noen positive venner forresten, det er til STØRRE hjelp enn du selv aner.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...