torsdag 3. januar 2013

Nesten berømt


"Greia var," fortsatte Johan. "Kjendisstatusen hans fungerte som en krykke for han. Når bandet hans ikke lenger var like kjent var ikke jentene like interessert i han lenger."

Johan satt og snakket om erfaringene sine fra musikk-Norge. Tre gutter med hver sin pils og beina på bordet fulgte historien hans. Johan snakket om bassisten i et av norges største rockeband på slutten av 90-tallet. Om festene, kjendislivet, og aller viktigst; jentene.

"Han fortalte meg at så lenge han var en del av bandet var jenter aldri noe problem for han. Og selv om han jo visste at det var på grunn av kjendisstatusen hans, så trodde han jo ikke at det BARE var derfor! Egoet hans fikk seg jo en skikkelig knekk når han plutselig ikke hadde draget i det hele tatt."

Historiens hovedperson var en av Johans musikalske forbilder, og Johan, som også var fast bestemt på å slå gjennom som rockemusiker brukte nå hver eneste våkne time han ikke jobbet som telefonselger til å henge opp plakater og promotere neste gig.

"Greia er at jeg ikke ser noe motsetningsforhold mellom å lære seg sjekketeori og det å følge rockedrømmen. Jeg er keen på å kunne vite at jentene liker meg for at jeg er en fet fyr og fordi jeg er tiltrekkende, og så kan kjendisstatus og sånne ting komme i tillegg som en katalysator. Og jeg tror det er sykt mye sunnere å vite at man har evnen til å sjekke opp jenter uavhengig av hvordan det går med bandet".

Guttene nikket.

-Andreas

4 kommentarer:

 1. Hehehe, "satse på å bli en kjent musiker" er sjekkingens svar på å spille Lotto for å bli rik:) Sjansen for å komme dit er liten, sjansen for å forbli der enda mindre, og den avhenger nok dessverre like mye av flaks og evne til nettverksbygging som av talent.

  Når det er sagt er jeg enig med Johan i grunnprinsippet om at det bare er å følge rockedrømmen så lenge man har noen andre bein å stå på. Det gjelder på sjekkefronten men kanskje enda mer for livet generelt (kutt ut telefonsalget og skaff deg en utdannelse Johan:)

  SvarSlett
  Svar
  1. "kutt ut telefonsalget og skaff deg en utdannelse" Gjelder det hvis han faktisk vil være telefonselger eller lignende, og ikke har lyst på utdannelse? Er det slik at en utdannelse øker mulighetene dine med tanke på jenter mye mer enn om man jobber med sjekkeferdighetene sine?

   Slett
  2. Poenget til Sondre var nok heller at en utdannelse er et bedre kort enn rockestjerne-veien for å bli rik og berømt. Mange av de aller flinkeste sjekkerne jeg vet om har ingen eller lite prestisjefylt utdannelse, så med tanke på sjekking er det mye bedre å faktisk komme seg ut på byen og øve.

   Slett
 2. Nei, det var et utsagn om økonomi og karrierevalg, ikke om sjekking:) Jeg argumenterte med at han burde utvide filosofien han hadde om sjekking (ha flere ben å stå på enn å satse på å bli kjent) til å gjelde på karrierefronten også. Og det gjelder selvsagt ikke dersom telefonsalg er noe han liker å gjøre og noe han kan akseptere som en bra "Plan B"... fikk bare inntrykket av at han så på det som "noe å gjøre inntil jeg blir berømt".

  Det å ta en utdannelse fordi man tror den kommer til å gjøre at en får draget er en klassisk dårlig plan. Som Andreas sier, det er mye viktigere å oppføre seg som en tiltrekkende fyr, kle seg som en tiltrekkende fyr, forbedre strategiene sine for å komme i kontakt med jenter, rett og slett lære sjekking. Det å ha den økonomiske siden av livet i orden er en hyggelig tilleggsfaktor: det skaper ikke tiltrekning men er selvsagt positivt dersom tiltrekningen alt er skapt via andre faktorer.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...