onsdag 15. januar 2014

Reiseblogg del 1... Taiwan!

Jeg lovet dere reiseblogg, og det løftet skal jeg jammenmeg holde.
Først av alt må jeg bare si at det er helt utrolig sinnsykt digg å være ute på reise igjen. Energien jeg får av å være et nytt sted er helt ubeskrivelig, og verden er et litt bedre sted akkurat nå.
Men, nok om det. Tenkte jeg skulle gi en liten anmeldelse av byene jeg besøker her nede, og i dag er det Taipei som står for tur.Taipei ligger helt nord i Taiwan og rommer ca 2,6 millioner mennesker. Det er en god blanding av små gamle kinesiske damer som rusler rundt på gatemarkeder og moderne by. Utelivet er bra bortsett fra på mandag og tirsdag, og folk snakker nok engelsk til at det går an å komme seg rundt selv om man ikke forstår noe av det som står skrevet noe sted. Her bruker de tradisjonelle kinesiske skrifttegn som er enda mer kompliserte enn de forenklede tegnene de bruker på fastlandet i Kina. 

Folk er generelt vennlige og hjelpsomme. Som høy og blond nordmann er jeg nokså eksotisk her nede, og det er mange som er nysgjerrige på meg. 
Maten er i grunn ganske god, spisepinneskillza sitter bra, men jeg begynner å bli lei av soyamelk. 
Også er det jentene.. Ahh... Jentene! Skal ikke røpe for mye her, men på de få dagene jeg har vært her har jeg rukket å ha en del eventyr jeg kommer til å huske lenge. Jeg anbefaler Taiwan til alle som liker asiatisk kultur og ønsker en litt mild versjon av Kina. "China with class" er et uttrykk jeg har hørt mye. 

Må si jeg er litt usikker på akkurat hva jeg skal ha med på disse reiseskildringene, så jeg vil gjerne høre om dere har noe dere ønsker at jeg skal skrive om! Om du har vært i området tar jeg gjerne i mot tips til ting å gjøre. Er du i området nå så gi gjerne en lyd på alex@godevibber.no, så kanskje vi kan møtes! 

- Alex 

3 kommentarer:

  1. Kult! Mest interessert i historier om menneskene du treffer, jenter du møter osv... og gjerne med masse detaljer:)

    SvarSlett
  2. Ja, reiseblogger finnes det tusenvis av men om du fokuserer på jentene; utseende, forskjeller fra hjemme, tips osv ville det vært interessant. Også hvor lett det er og hooke og litt om engelsken dems

    SvarSlett
  3. kommer der en del 2 av denne eller var det en engangspost?

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...