lørdag 15. februar 2014

Er det normalt for menn å være utro?

Leserinnlegg:

Hei! 

Jeg er en jente som har gjort det slutt med kjæresten for en god stund tilbake. 
Jeg sitter her nå, med et spørsmål. Dette spørsmålet er vel kanskje litt vanskelig å svare på i og med at det er individuelt. Jeg opplevde at han var utro flere ganger. Jeg lurer egentlig generelt på hva gutter tenker når de er det? Fikk vite at det var spontant de gangene det skjedde. Det kan være så mange grunner til dette. Men likevel, dere er gutter og tenker at det kan være noe felles for dette i og med at det er så mange som er det. Tar jeg feil? 

Hilsen jente


Hei jente!

Stand-up-komikeren Chris Rock sa en gang at en mann er akkurat så utro som han har muligheter til. Med andre ord at gutter som ikke er utro bare ikke får tilbud om å være det så ofte. Selv om mange menn lo gjenkjennende av vitsen, så er det heldigvis bare en halvsannhet. Menn er akkurat så utro som de har mulighet til og som modenhetsnivået hans og karakteren hans tillater han. Altså, hvis målet er å finne en mann som garantert aldri kommer til å være utro må du enten finne en fyr som sjeldent har mulighet til å være utro eller som er moden og reflektert nok til å velge å la være. For her er nemlig en litt kjip hemmelighet om menn:

Menn kan ikke "skru av" evnen til å tenne på andre kvinner enn den han er forelska i. I et vitenskapelig forsøk viste forskerne menn en filmsnutt samtidig som man målte utslag i hjernen. Det mennene ikke visste var at ett av bildene i filmrullen var byttet ut med bilde av en attraktiv jente. Lyst-senteret i hjernen på mennene lyste opp akkurat når bildet kom opp på skjermen, selv om det ble vist så kjapt at de selv ikke registrerte hva det var de hadde sett! Samme eksperiment med kvinner ga ikke samme resultat. Ikke engang om man viste bilder av kjekke menn lyste lyst-senteret hos kvinnene opp like mye som hos mennene. Først når kvinnene fikk bakgrunnsinfo om jobb, hobbyer, navn osv ble de ordentlig interesserte. Konklusjonen var at menn generelt sett først tenner med øynene, og deretter hjernen, mens kvinner generelt sett tenner med hjernen og deretter øynene.

Uansett hvor forelska en mann er i deg vil han aldri slutte å syntes at andre kvinner er attraktive. Instinktet hans er å spre genene sine, men heldigvis er de fleste menn oppegående nok til å ta bevisste valg om å la være å handle på det instinktet.

Du skriver at han hevdet at utroskapen skjedde spontant, men du skriver samtidig at det skjedde flere ganger. Altså ikke lenger særlig spontant i mine øyne. Good riddance, som dem sier over dammen. Det er nok av bra menn i verden til at det er verdt å holde fast i en som er uærlig mot seg selv og andre.

-Andreas

12 kommentarer:

 1. Ikke relatert til innlegget, men håper på å få svar allikevel. Vi har kjent hverandre hele livet og har alltid hatt et godt øye til hverandre. I tillegg er vi familievenner, så jeg kan ikke luke han ut av livet om noe skulle gått galt. Nå de siste årene har han hatt kjæreste som han fortsatt har. Vi møttes igjen for noen uker siden da vi ikke hadde sett hverandre på lenge. Vi snakket sammen og han sa at jeg var drømmedama. Samme kveld kysset vi, men det var det som skjedde. Han inviterte meg denne helgen til fjellet, men jeg takket nei siden jeg ikke kunne. Og han spurte meg også om å møtes i morgen på en kaffe, noe som jeg takket ja til.
  Jeg vet ikke helt hvor jeg skal gå fra dette. Jeg har alltid vært forelsket i han, men har sagt til han at han må finne ut av sitt eget forhold om han vil ha meg. Jeg har ikke lyst til å mase på han om noe, men jeg har heller ikke lyst til å vente lenge på svar om det i det hele tatt skjer noe.
  Han har flere ganger prøvd å gjøre det slutt med dama, men truet med diverse. Har vennene hans fortalt meg.

  Håper du/dere blir noe klokere på det her enn meg. På forhånd takk for svar!

  SvarSlett
 2. Anonym: Som mann tar jeg meg friheten til å svare, og har en anelse om at gull-gutta vil svare det samme.

  "Prøvd å gjøre det slutt" - Yeah right! Han holder deg på gress. Hadde han hatt følelser for deg hadde han gjort det slutt med nåværende kjæreste for lenge siden. Trusler eller ei.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er vennene hans som har sagt at han virkelig har prøvd å gjøre det slutt. Og vennene som har sagt at hun truer med diverse når han prøver.

   Slett
 3. Ikke relatert til innlegget, men håper likevel på svar.
  Vi har vært sammen nå i ca 5 år, og har bodd sammen i snart 2 år. Forholdet vårt er kjempe bra, og vi har ikke mange problemer. For tiden bor vi i Trondheim, men til sommeren/høsten, så må jeg kanskje flytte til Oslo for og studere der. Det er en liten sjanse for at jeg kan komme inn på høyskolen i Trondheim, men samboeren min har allerede funnet en som kanskje skal flytte inn her. Så hvis jeg da kommer inn på høyskolen her i Trondheim, så har han sagt at jeg må finne meg et annet sted og bo. Vi har diskutert litt rundt hva som vil skje dersom jeg må flytte. Jeg spurte da om han kom til å besøke meg i Oslo, hvor han svarte med å si "kanskje". Dette irriterer meg, fordi han burde komme og besøke meg noen ganger hvis jeg blir og flytte til Oslo. Jeg blir stresset i denne situasjonen, og vet ikke helt hva jeg skal gjøre.

  SvarSlett
 4. Dette er ikke relatert til ovenstående innlegg, men jeg håper kanskje dere likevel kan lage et innlegg basert på dette.
  Jeg møtte en fyr på et nettdatingsted før jul, en svenske. Vi hang en del sammen, uten at det skjedde så mye fysisk i starten. Så dro han hjem på juleferie til Sverige, og vi ringtes og meldtes både på datingstedet og på SMS.
  Da jula var over, kom han tilbake til Norge, og vi han en del sammen, hadde blant annet sex for første gang.
  Så, dagen etter hadde han dratt til Sverige igjen. Uten å si noe. Likevel hadde vi omtrent daglig kontakt. Men jeg syntes det begynte å bli slitsomt, så jeg tok opp hvorfor han var så mye i Sverige, og han fortalte at han ville flytte tilbake, fordi han hadde venner og bekjente, samt familie der. Fair enough. Deretter fortalte han at han hadde truffet en gutt der, som han likte.
  Jeg unnlot å ha mer kontakt med ham, men han fortsatte å ta kontakt, og vi begynte å snakke sammen igjen.
  Nå har han flyttet tilbake til Norge, og han sa det er fordi han har bedre jobb her og venner, blant annet meg. Da jeg spurte om han hadde mange venner her, sa han: Nei, egentlig bare deg og han jeg bor med. Han treffer ikke lenger gutten i Sverige, og etter at han kom tilbake hit, har vi hengt sammen hver dag, og han har vært den førster til å ta alt initiativ. Men nå er han plutselig litt kaldere, mye på nettdatingstedet og ikke der han var for bare en ukes tid siden. Hva har skjedd?? Kan noen hjelpe meg med noen vettuge svar? Bør jeg ta "the talk" eller avvente?

  SvarSlett
 5. Heller ikke relatert til innlegget, men håper fortsatt på svar.. Dette er egentlig litt "last resort" for jeg har et ganske realistisk bilde på gutter og slikt, men spør likevel..
  Jeg traff en fyr i høst og rett før jul kyssa han meg og begynte å vise interesse.. Hele januar gikk og vi bare hengte, prata og kosa helt til vi til slutt hadde sex i forbindelse med en fest jeg og samboerne mine arrangerte.. Etter det ble det litt mer regelmessig at vi satt til utpå natta og snakket, hengte litt mer og det ble nesten en greie at vi gikk sammen hjem etter fest og et par ganger edru.. Dette foregikk i halvannen måned, der han til slutt ble litt unnvikende. Vi snakket og han sa at han til og begynne med var kjempebetatt, men at det ikke ble til noe mer, så etter det sluttet vi å henge, ha sex og hele pakka.
  Problemet er at han bor sammen med flere gode venninner av meg så jeg har liksom ikke sluttet å henge der bare fordi det ikke ble noe mer mellom oss. Nå kan vi omgås uten at det er kleint, men jeg er fortsatt usikker på han.. Hver gang han drikker, uansett mengde, begynner han å flørte og bli fysisk av seg mot meg og jeg aner ikke hvordan jeg skal forholde meg til det. Det er litt når han er edru, men ikke like mye som på fest. Er det fordi han er "vant" til å kunne være sånn mot meg, fordi han er litt interessert likevel eller fordi han bare prøver å få seg? (Egentlig tror jeg sistnevnte er tilfellet, men jeg blir kjempeforvirret av oppførselen hans, så derfor spør jeg) Han er ikke slik mot andre jenter og neste uten unntak slik mot meg, så det jeg egentlig tror er at han tester vannet for å se om han fortsatt kan få sex, men jeg vet jo ikke for jeg skjønner jo virkelig ikke hvordan gutter tenker..

  Jeg liker jo fyren veldig godt og det gir meg et irrasjonelt håp der jeg rasjonelt sett ikke tror det er noe, så håper dere svarer!:)

  SvarSlett
 6. Hei er denne siden ikke i bruk lenger? :(

  SvarSlett
  Svar
  1. Joda, det er den. Nye innlegg skal komme snart, vi har vært opptatt med andre prosjekter i mellomtiden=)

   Slett
 7. Heisann gutter !

  Jeg er i en litt kjip situasjon, og trenger sårt et gutteråd angående sjenerte gutter. Jeg blir beskrevet av de fleste som en veldig utadvendt og imøtekommende jente, og jeg har ikke noe problem med å flørte. Men det gjelder desverre kun med gutter jeg ikke er interessert i. Det skal veldig mye til før jeg blir interessert i en gutt i utgangspunktet, men nå har jeg omsider blitt det i en gutt jeg studerer med. Til min frustrasjon er han også sjenert, som betyr at jeg ikke aner om han er interessert i meg eller ikke. Jeg føler det er en bra kjemi mellom oss, men det kan jo være mitt eget hode som dikter alt opp. Siden jeg er redd for å virke ivrig, greier jeg ikke flørte med han, og det går så langt at jeg overser og unngår han i frykt for å virke nervøs. Selv om jeg har som leveregel at en gutt som ikke tar intiativ, enten ikke er interessert eller ikke er verdt å bruke energi på ville jeg vanglivis ikke vært så gira, men siden jeg tror han er en sinnsykt bra fyr vil jeg heller ikke la han gå. Spørsmålet mitt er altså, hvordan kan jeg gå frem for å finne ut om han er keen/eller gjøre han keen, uten at det blir for åpenlyst hva hensikten min er ?

  Håper på svar, hilsen optimist :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det går aldri ann å gjøre en gutt keen. Han må uansett være emosjonelt tiltrukket for at han skal bli keen. det går uansett ikke over natten. Du bør bruke mye tid på å henge med han for at han skal forhåpentligvis bli interessert. Evt. lese sammen, ta en lunsj pause i ny og ne. sitte med han i forelesningstimer osv.
   Hilsen en jente :)

   Slett
  2. Hva med å prøve å plassere dere i en situasjon der vanlige mennesker finner ut av sånt? Være alene, dra på en fest sammen, gi han litt signaler. Det er jo ikke sikkert at han er helt blind for signalser. Vri samtalen over på temaer som der du kan vise uskyldig interesse uten å eskalere det så forferdelig. Hva slags jenter liker han? Spør han. Kanskje han gir deg svaret "jeg liker de litt som deg". Hvem vet :) det er en liten verden.

   Slett
 8. Hei jeg er en 17 år gammel jente. For et par uker siden var jeg på utenlandsreise med klassen min! Der skjedde det noe rart med en gutt i klassen som jeg ikke helt forstår? Alt begynte med at venninnene mine la merke til at han kikka en del på meg. Jeg trodde først ikke på dem men så la jeg merke til det selv! Og det var ikke litt men mye! Og det var kunn på meg....han begynte også å kommentere alt jeg sa og komme fort for å hjelpe meg med småting...hele tiden! Hva betyr dette? Nå...ser han ikke så mye på meg men han gjør det bare litt mindre. Han kommenterer enda alt jeg sier da....liker han meg? Og hvordan skal jeg bli kjent med han?

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...