torsdag 3. juli 2014

Jenter elsker ledere.

Det var en solfylt sensommerfredag på Karl Johan i Oslo. Klokken var omtrent fire, og folk som hadde sluttet på jobb og skole surret rundt og gjorde sine daglige gjøremål. Jeg hørte på musikk, kikket på folk og tenkte på hva jeg skulle gjøre den helgen. Tankene mine ble avbrutt av en jente som gikk forbi meg nedover gaten. Jeg brukte ti sekunder på å bestemme meg, og ett minutt senere sto vi i overfladisk prat utenfor stortinget.
Fem minutter etter det var vi på vei til å ta en kaffe sammen og bli bedre kjent. 


Vi får ofte spørsmål fra gutter som opplever at alt går bra når de prater med nye jenter, men at samtalen ofte dør ut. Jenta må forte seg videre, eller de krysser aldri den usynlige grensen fra "to fremmede" til "to som har noe på gang." 
Når vi møter nye mennesker vil man gjerne ikke oppleve dem som "en man kjenner" med mindre man har felles venner fra før. Jenter du prater med vil i starten kun tenke på deg som "han kjekke fyren" og ikke "en jeg har noe på gang med", og det tankesettet kommer hun til å fortsette å ha frem til du gir henne en grunn til å endre på det. 
Så hva kan vi gjøre for å krysse denne usynlige grensen? 
Svaret er like enkelt som det er banalt, nemlig flytt på henne.  

Etter en liten stund med overfladisk prat gikk samtalen fra eksempelet over som følger: 

Meg: Men du vi, må nesten hilse. Alex heter jeg. 
Hun: Anna. Hyggelig! 
Meg: Hva er planen din nå?
Hun: Har egentlig ikke noen plan, skal hjem etterhvert. 
Meg: Bra! Hadde tenkt å ta meg en kaffe, da har du fem minutter til å bli med. 
Hun: Nja... jeg vet ikke, skulle egentlig hjem. 
Meg: Det går bra, bare bli med litt. Slå følge med meg bort til kafeen i alle fall. Bli med her. *tar hånden hennes og leder henne med meg.* 

Nå skal jeg generalisere masse, men dette er sant i de fleste tilfeller: Jenter hater å lede, men elsker å bli ledet. Hadde jeg spurt om hun hadde lyst til å ditche planen sin om å dra hjem og heller bli med en ukjent fyr på kaffe, hadde hun kanskje vært usikker på om jeg var en kul fyr eller ikke, og sagt nei bare for å være på den sikre siden. Fordi jeg tar valget for henne blir hun med, jeg har tross alt ikke gitt henne noen grunn til å tro at jeg er en rar og klein fyr, selv om hun kanskje ikke er 100% overbevist om at jeg er kul og hyggelig enda. 

En ekte leder
Når du møter en ny og ukjent jente, flytt henne til et annet sted for å skape en opplevelse om at dere "holder på" i stedet for å stå på samme stedet hele tiden og bare være han kjekke fyren hun prater med uten at det egentlig går noe sted. 
Ta henne med utenfor, til baren, til en kiosk, andre siden av veien, rundt hjørnet eller til parken. Hvor dere går har ikke så mye å si, så lenge det er minst et par meter bortenfor der dere møttes. 

Hvordan gjør du dette i praksis? Enkelt. Ta tak i hånden hennes og si "bli med meg litt.

- Alex

4 kommentarer:

 1. Og hva med når du tar tak i hånden, sier "Bli med!" og jenta står støtt på stedet og sier "Hvorfor skal jeg det?" og nekter å bli med?

  SvarSlett
 2. Da vet du at du har gjort noe feil :) Enten
  1. Er hun ikke tiltrukket nok til å ha lyst til å bli med deg enda, eller
  2. Skjønner hun ikke hvorfor du vil dra henne med til et annet sted, eller så
  3. Er du nervøs og prøver å lede henne på en klein måte.

  SvarSlett
 3. Bildet av dirigenten er faktisk en veldig god analogi: musikerne han dirigerer har i utgangspunktet allerede tatt et valg om være med på notene. Men siden mennesker er forskjellige og kommuniserer ulikt, kan den noen ganger være vanskelig å vite om den andre er med på notene eller ikke.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...