mandag 19. november 2012

Hvordan si fra at man ikke er interessert?


Vi har fått et nytt leserbrev:

Hei hei!

Elsker bloggen!

Du jeg har et spørsmål til dere:)

Det har seg slik at jeg har flere gutter som er interessert i meg (som alle andre). Problemet mitt er at jeg ikke har lyst til å møte folk jeg ikke er interessert i. Når gutter spør meg om vi skal finne på noe sier jeg derfor nei hver gang. Men guttene tar ikke hintet? Og jeg har så dårlig samvittighet når jeg sier til dem på en pen måte at jeg ikke er interessert når jeg har sagt det. Kan du gi meg et tips på hva jeg bør si, og hvorfor forstår/tar ikke guttene hintet?

Hilsen Anonym 

Hei Anonym!

I et perfekt univers ville det bare vært de guttene du hadde lyst på som hadde prøvd seg. Du hadde dessuten funnet den rette ved første forsøk, og selvfølgelig kjent ekte kjærlighet ved første blikk.

Mange menn (og noen kvinner) som leser brevet ditt kan nok bli litt frustrerte over at du kaller det et problem at mange er interessert i deg. For mange er jo problemet nemlig det stikk motsatte, at INGEN er interessert i de. Likevel er det jo ingen tvil om at dette oppleves som et problem for deg, fordi du får dårlig samvittighet og føler deg kjip når du må avvise de. Det er altså et reelt problem, selv om det også kan ses som et slags luksusproblem.

Men hva sier man til gutter for å få de til å forstå at de ikke har sjans? Litt av problemet er at menn ikke er like flinke til å ta hint som det jenter er. De har ofte problemer med å forstå subkommunikasjon, hva som EGENTLIG blir formidlet gjennom det man sier. En setning som "Jeg har så mye å gjøre fremover, så jeg har ikke tid til å møte deg" betyr jo egentlig "Jeg kan komme på tusen andre ting jeg har mer lyst til enn å møte deg" men på mannespråk betyr det bare: "Jeg har ikke tid til å møte deg akkurat nå, men jeg er sikkert klar igjen om ikke så lenge". Du kan derfor ikke alltid pakke det inn, du er nødt til å si ting ganske rett ut og direkte.

Når det er sagt har jeg noen personlige tanker (som på ingen måte er fasiten) rundt det å ha guttevenner du vet at egentlig er keen på deg. Se for deg følgende tankeeksperiment:

En fyr holder på med en jente. Han vet at hun egentlig ønsker et forhold med han og at hun er kjempeforelska i han. Han er overhodet ikke forelska tilbake, og han vet hundre prosent sikkert at han aldri kommer til å gå inn i noe forhold med henne, men han synes det er digg med bekreftelsen han får gjennom å ha sex med henne. Er det etisk riktig av han å fortsette i samme spor, eller burde han avslutte?

Nytt scenario:

Ei jente har en guttevenn hun henger med ofte. Hun vet at han egentlig skulle ønske at de var sammen og at han egentlig er kjempeforelska i henne. Hun er overhodet ikke forelska tilbake, og hun vet hundre prosent sikkert at hun aldri kommer til å gå inn i noe forhold med han, men hun synes det er digg med bekreftelsen hun får. Er det etisk riktig av henne å fortsette i samme spor, eller burde hun avslutte vennskapet?

Som sagt har jeg ikke noen fasit her, men jeg oppfordrer deg til å tenke igjennom og være ærlig med deg selv om det KAN hende at du innerst inne synes det er digg med bekreftelsen det gir at guttevenner liker deg og at du (underbevisst) kanskje gir de mer håp enn du burde?

Husk at forelskelse ikke er noe man selv kan velge å skru av eller på. Derfor hjelper det egentlig lite hva du faktisk sier til noen som er forelska i deg. Istedet har jeg lyst til å introdusere deg for en "naturlov": Tidagersregelen.

Tidagersregelen er som følger:

a) Du kan ikke forvente at en person av motsatt kjønn ikke skal forelske seg i deg hvis dere møtes oftere enn hver tiende dag.
b) Du kan ikke forvente at en person av motsatt kjønn skal fortsette å være forelsket i deg hvis dere møtes sjeldnere enn hver tiende dag.

Tidagersregelen er ikke hugget i stein, og den sier ingenting om hva som garantert vil skje, men den sier noe om hva du IKKE kan forvente. Avstandsforhold er på ingen måte dømt til å mislykkes, men tidagersregelen sier noe om at avstandsforhold er litt mer usikre enn vanlige forhold. Den sier ikke at det ikke er mulig for gutter og jenter å bare være venner, men den sier noe om at du ikke bør bli overrasket om noen du tilbringer mye tid sammen med etterhvert får følelser for deg.

Så hva kan du bruke tidagersregelen til i forhold til guttevenner som egentlig er forelska i deg? Jo, du trenger bare å passe på at dere møtes sjeldnere enn hver tiende dag, så vil tidagersregelen sørge for at han forelsker seg i noen andre i mellomtiden. Lykke til!

-Andreas

P.S: Hvordan håndterer DU guttevenner som viser interesse? Diskutér i kommertarfeltet!

3 kommentarer:

 1. Jeg sliter litt med samme problem. Har en venn, eller vi er vel egentlig mer bekjente, som jeg VET er interessert i meg. Men jeg er absolutt ikke interessert i fyren, synes han er alt for høy på pæra, og tilsynelatende lite mellom ørene. Prøvde å holde ting på et vennskapelig plan når vi begynte å møtes, men det nytta visst ikke. Han driver og maser om vi kan møtes. Jeg prøvde også å si at det ikke passer, men han tok aldri hintet, foreslo nye datoer hele tiden. Til slutt måtte jeg være ærlig og si rett ut at jeg IKKE hadde lyst å finne på noe med han. Virker egentlig ikke som om det hjalp heller, fordi han spør enda innimellom om jeg vil være med på fest/kino o.l. Problemet mitt er at han er skikkelig god venn med bestevenninna mi, var slik vi møttes. Så vil ikke lage noen dårlig stemning om vi tilfeldigvis møtes pga henne heller. Huff, er vanskelig, selv om noen vil kalle det "luksusproblem".

  Tidagersregelen har visst heller ikke funka i dette tilfellet - men skal prøve den ut på meg selv i forhold til en gutt jeg er litt småforelska i/betatt av, men som hjernen min sier jeg ikke bør gå videre med.

  SvarSlett
 2. Jeg sliter endel med samme problemene. Jeg er ei jente som har lettere for å omgås gutter enn jenter, slik at jeg har endel guttekompiser. For det meste går det vanligvis bra. For de fleste av dem syns jeg er så gutt at dem tenker ikke slik! (håper jeg!) men et par av dem sliter jeg veldig med. Har funnet ut at det letteste er å prate om gutter jeg vil sjekke opp/er interessert i å prøve å ikke være så mye alene sammen med dem, og samtidig prøve å unngå all fysisk kontakt. Har også under et par tilfeller spleiset dem sammen med venninner og det har funket veldig bra:) Så, uten at jeg skal skjære alle over en kam har guttene som oftest blir forelsket vært gutter som har hatt bruk for å bli introdusert for både denne bloggen og 0330 bloggen deres! Og såvidt jeg vet er alle kjempefornøyde og har lært mye! Så keep up the good work:D Glade for at dere finnes<3

  SvarSlett
 3. Det er også tilfeller der man har flere felles venner med denne gutten som man også har lyst til å henge med fordi de er kule. Da er det litt vanskelig å kutte kontakten med den ene gutten og samtidig henge med de andre. Tror gutter at man liker dem hvis man blir med på feks kino med fyren og vennene hans (som også er dine venner) men sier nei til å dra på kino med bare denne gutten? Virker nemlig som om det er tilfelle, og det er ganske irriterende.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...