mandag 26. november 2012

Er du glad i jenter?

Som jeg har vært inne på før, så er vi gutta i Gode Vibber en veldig sammensatt gjeng. Vi har ekstremt lite til felles med hverandre, annet enn at vi skriver blogg og holder kurs sammen.

Men er det EN ting vi virkelig har til felles, så er det at vi er lidenskapelig glade i jenter. Jeg snakker ikke nødvendigvis om fysisk tiltrekning, men en umettelig fasinasjon for jenter og "jente-universet". Det er heller ikke snakk om å putte jenter på en pidestal, hevde at jenter er "bedre" enn gutter eller noe sånt, det er egentlig snakk om å omfavne den inspirasjonen og energien jenter gir oss som menn. Og jeg tror det er noe alle menn har i seg, men at mange lukker det ute. Enten ved å avskrive jenter som en reell mulighet ("Jeg er jo ikke noe bra, så hvorfor skal jenter gidde å tilføye livet mitt noe?"), eller ved å være bitter og arrogant ("Jenter er jo fucka i hue, så hvorfor skal jeg gidde å la de tilføye livet mitt noe?").

Det er flere grunner til at jeg har lyst til å ta det opp som tema. En åpenbar grunn til at jeg tar det opp her på bloggen er at en god instilling til jenter gjør deg mer attraktiv som mann. Å være glad i jenter signaliserer at du er trygg, tillitsfull, at du har gode erfaringer med jenter og det gir deg en VERDI i form av at jenter føler seg verdsatt. Men den viktigste grunnen til at jeg mener det er viktig er at det gjør tilværelsen bedre for DEG. Som jeg var litt inne på i en tidligere artikkel om seksualitet, så er alt for mange menn motivert av bekreftelsen fra andre menn fremfor opplevelsen og samspillet med jenter. For mange er det viktigere at kompisene SER at du er populær hos jenter enn at du faktisk har det GØY med jenta du sjekker opp.

Det er også litt viktig å lære seg å sette pris på de forskjellene som faktisk finnes blant kvinner og menn. Jeg hører ofte gutter si at "Jeg synes alle jenter er så jævla kjedelige å prate med. De bryr seg jo bare om helt trivielle og kjedelig ting. Det er jo umulig å holde en samtale om noe som faktisk har noe av betydning". Det morsomme er at AKKURAT DET SAMME sier mange jenter om gutter! Istedet for å irritere seg over at ikke alle jenter synes fluefiske eller den nye mod'en til CS er så spennende å snakke om, så utnytt heller tiden sammen med jenter til å snakke om ting du vanligvis ikke kan snakke med kompiser om. Fluefiskeprat er jo akkurat det du har kompiser til! Og istedet for å irritere deg over at dama di ikke er like flink som deg til å følge bruksanvisninger, så sett heller pris på at hun er sylskarp sosialt og kan komme med verdifulle betraktninger og råd rundt ting du er analfabet på.

-Andreas (glad i jenter)

3 kommentarer:

 1. Smilte fra øre til øre mens jeg leste dette :-)

  Det her er grunnen til at jeg har lest bloggen deres såpass lenge! Dere virker genuint glad i jenter i det dere skriver, noe som har hjulpet meg veldig med å forbedre holdningen jeg har mot gutter.

  <3

  SvarSlett
 2. Det er lett å få den holdningen når man sjelden har omgang med jenter. Jeg hadde veldig få venninner tidligere (om noen). Men i de siste årene har jeg funnet ut at de kommer i alle utgaver.
  Visst finnes det tragiske jenter, men det gjelder minst like hardt for gutter :)

  SvarSlett
 3. Zan Perrion sa en gang at en mann som elsker jenter vil bli elsket av jenter.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...