tirsdag 26. desember 2017

Bli 400x mer produktiv

 
Det er ikke nødvendigvis en sammenheng mellom å jobbe mye og å være produktiv. Det å jobbe mye er ikke det samme som å gjøre en god jobb. Det er fort gjort å lure seg selv til at man har vært flink siden man har brukt x-antall timer på et område.Tidligere brukte jeg mye tid på lese sjekketeori. Greit nok det. Lesing er bra. Problemet var at jeg ikke brukte nok tid på å snakke med jenter. Og det er i samtale med jenter man burde bruke mesteparten av tiden når man lærer seg sjekking. Jeg leste og leste. Fortalte meg selv at jeg tok handling, men resultatene uteble. Merkelig nok.


Når man skal lære seg en ting eller gjøre en jobb er kunnskap om pareto-prinsippet noe av det nyttigste som finnes. Pareto-prinsippet – 80/20-regelen - sier at 80 prosent av resultatene dine på et område stammer fra 20 prosent av tingene du gjør. Det er altså en liten andel av det du bruker tid på som står for det meste av det du oppnår.

Man kan bli mer produktiv ved å bruke mer tid på det som gir mest resultater. Ved å identifisere hva som gir mest resultater blir det lettere å prioritere. I tillegg blir det ikke like lett å lage unnskyldninger for seg selv. Vi mennesker har en tendens til å ta letteste utvei. Det enkle og behagelige blir gjort før det vanskelige. Selv om det vanskelige kanskje ville vært mer verdifullt.

- Jonas

P.S: Jeg er tilgjengelig for coaching ute på byen. Send meg en mail på jonascoaching@outlook.com eller sjekk ut www.sjekkeskolen.no/coaching.html

3 kommentarer:

 1. Hei Jonas!
  Hvilke bøker som tar for seg produktivitet vil du anbefale?

  SvarSlett
 2. In other words work smart not hard. Bra skrevet

  SvarSlett
 3. Bøker jeg kan anbefale er:

  - Deep Work, Cal Newport
  - The One Thing, Gary Keller
  - Getting Things Done, David Allen

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...