fredag 1. desember 2017

Hvorfor sjekking ikke var noe for meg

Å bli flink med jenter var umulig. I alle fall for meg. Sjekking fungerte kanskje for noen hvis de hadde det meste på stell fra før, men for meg som ikke hadde det var det ingen vits i å prøve en gang. Jeg hadde en sterk tro på at jeg ikke var bra nok for jenter. Her er 8 grunner jeg var overbevist om at hindret meg i å bli flink med jenter:  1. Jeg var ikke bra nok for jenter fordi jeg ikke hadde høyere utdanning
  2. Jeg var ikke bra nok for jenter fordi jeg var for gammel
  3. Jeg var ikke bra nok for jenter fordi jeg var innadvendt
  4. Jeg var ikke bra nok for jenter fordi jeg hadde dårlig økonomi
  5. Jeg var ikke bra nok for jenter fordi jeg hadde en kjedelig jobb
  6. Jeg var ikke bra nok for jenter fordi jeg ikke var spesielt pen
  7. Jeg var ikke bra nok for jenter fordi jeg ikke var spesielt smart
  8. Jeg var ikke bra nok for jenter fordi jeg ikke var spesielt morsom


Denne troen på at jeg ikke var bra nok var medvirkende til at jeg sjeldent tok initiativ til å snakke med jenter. Og de få gangene jeg gjorde det fungerte det dårlig. Tingen er at hvis du tror at du ikke er bra nok for jenter så vil det skinne igjennom kommunikasjonen din enten du vil eller ikke. En mann som er overbevist om at han ikke er bra nok er ikke attraktiv.


Etterhvert forsto jeg at problemet lå i hodet mitt. Det var for eksempel ikke det at jeg ikke hadde høyere utdanning som gjorde det vanskelig for meg. Problemet var troen min på at høyere utdanning var avgjørende for å kunne møte jenter. Jeg trengte å se ting fra et annet perspektiv. Men hva gjør man for å forandre et tankesett man har hatt i årevis?


En måte er å stille seg selv spørsmål som er designet for å så tvil om det man tror på. Deretter finner man alternativer som er bedre for å oppnå det man vil.


Her er noen spørsmål jeg har funnet nyttige:


1: Hvor stammer det du tror på fra?  


Eksempel: Hvor stammer den troen du har på at høyere utdanning er nødvendig for å bli flink med jenter fra?


Svar: Klarte ikke å komme med noe godt svar her gitt. Det nærmeste jeg kunne tenke meg er at det er noe man lærer på skolen og fra foreldre at utdanning er viktig for å klare seg i voksenlivet. Og at jeg ut fra dette har konkludert med at det er nødvendig for å bli god med jenter også.


2: Er dette du tror på sant for alle mennesker?


Eksempel: Finnes det ingen uten høyere utdanning som er flinke med jenter?


Svar: Øøhh, jo det finnes det. Mange. Jeg kjenner personlig flere som ikke har høyere utdanning som er flinke med jenter.


3. Hva vil skje hvis du beholder denne troen resten av livet?


Eksempel: Hva vil skje hvis du beholder troen på at høyere utdanning er nødvendig for å bli flink med jenter?


Svar: Da vil jeg så lenge jeg ikke har høyere utdanning være overbevist om at jeg ikke kan bli flink med jenter.


Ved å svare på disse spørsmålene skapte jeg tvil hos meg selv rundt det at høyere utdanning var nødvendig for å bli flink med jenter. I tillegg skapte jeg også motivasjon for å se ting fra et annet perspektiv ved å se på konsekvensen av å beholde denne troen.


Deretter spurte jeg meg selv:

Hva er det å tjene på å gi slipp på den troen du har?


Eksempel: Hva er det å tjene på å gi slipp på troen om at høyere utdanning er avgjørende for å være flink med jenter?


Svar: Hvis jeg gir slipp på denne troen vil det kunne hjelpe meg med å bli flink med jenter. Å bli flink med jenter vil ha positiv innvirkning på livet mitt på mange måter.


Hva kan du erstatte den gamle troen med? Finnes det et alternativ som vil være mer nyttig for deg?


Eksempel: Hva kan jeg erstatte troen om at høyere utdanning er nødvendig for å bli flink med jenter med? Finnes det et alternativ som er mer nyttig for meg?


Svar: En bedre måte å tenke på kan være: ''Det finnes mange menn uten høyere utdanning som er flinke med jenter. Hvis det er mulig for andre menn er det mulig for meg også.''


Denne framgangsmåten brukte jeg på alle de 8 områdene som jeg trodde hindret meg i å bli flink med jenter. Noe som har vært meget nyttig. For eksempel ble det lettere å ta initiativ med jenter. Nå var jeg ikke lenger overbevist om at det ville gå dårlig uansett. I tillegg hadde jeg nå en tro om at det var mulig for meg å bli flink med jenter, noe som gjenspeilte seg i kommunikasjonen min. Plutselig fikk jeg bedre respons fra jenter.

Altså: Først skaper man tvil rundt det man tror på. Deretter finner man et bedre alternativ. En alternativ måte å tenke på som hjelper deg å få de resultatene du ønsker.

-Jonas

P.S: Jeg er tilgjengelig for coaching ute på byen. Send meg en mail på jonascoaching@outlook.com eller sjekk ut www.sjekkeskolen.no/coaching.html


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...