fredag 29. oktober 2010

Åpningsreplikker på dagtidDette er en guide til hvordan man åpner på dagtid, så ikke forvent at alle fungerer like bra ute på byen.

Steder å treffe jenter på dagtid kan være alt fra bokhandel, stranda, gata, klesbutikker, parfymeri osv.

Hvis du leter etter den perfekte åpningslinja så har du feil fokus. En "åpner" skal bare åpne. Du viser at du har verdi gjennom kroppsspråk, stemmebruk, blikk, smil, ansiktsmimikk og måten du sier ting på, ikke hva du faktisk sier. Samtidig er det noen ting som åpner bedre enn andre ting, so here goes:

SITUASJONELL

Dette er åpnere som du finner på i farta, og som beskriver en situasjon som dere begge er i. Dette er absolutt en av mine favorittmåter å åpne på, fordi den skaper en relasjon med en gang. Et slags "vi" mot omgivelsene. Eks: "Shit det er trangt her inne", "Hva skjer med han fyren der borte (med solbrillene/håret/paraplyen/fotballshorts/hentesveis/)?", "Så bra butikk, er du ikke enig?", "Ah, så kjipt at det skulle begynne å regne nå".

DIREKTE

Dette er en direkte måte å åpne på, hvor du viser interesse med en gang. Det funker ganske konsistent, så lenge alt annet er på plass, og du ikke kommer inn med lavere verdi. Tenk på det som is. Du er glad i is, du så isbilen kjøre forbi, og nå kom du bort for å si at du har lyst på is, men skal sjekke om de har favorittisen din. Eller noe i den duren.


Eksempel: "Hei! Jeg så deg gå forbi i stad, og jeg bare lurte.. er du singel?", "Hei, du! Jeg så deg istad og syntes du virka så kul. Jeg er egentlig på vei for å rekke bussen/trening/toget/jobben/skolen men jeg kan kanskje ta nummeret ditt?", "Hm, jeg har lyst til å bli bedre kjent med deg, hva heter du?"

SEMI-ÅPNER

Semi-åpnere er åpnere hvor du sier noe til jenta tilsynelatende uten intensjon om å sjekke henne opp. Det er bare en kjapp ordveksling før du gjør noe annet, sånn at det er naturlig å snakke med henne når du kommer tilbake. Eks: "Hei. Jeg skal bare ut og ta en telefon, gidder dere å holde et øye med sekken min?" når du kommer inn igjen er det mye lettere å komme i prat: "Har du passet godt på den? Det var ingen som tok noe?".

ROLLESPILL

Min absolutte favorittmåte å åpne på. Du finner på et slags rollespill rundt situasjonen dere er i. Gjerne en konspirasjon mellom dere to der dere skal lure omgivelsene, eller der det er dere to mot omgivelsene. Eks: "Det går bra. Bare putt boka i veska di, jeg skal ikke si noe. Jeg kan holde utkikk" (tulle med at hun liksom er på vei til å naske i butikken), "Eh.. Er det du som er blinddaten min? Ensomjente83? Fra Spraydate?" (tulle med at dere har avtalt å møtes gjennom en dateside på nettet. Når hun nekter kan du tulle med at det er henne, men at hun ikke tør å inrømme det: "Du trenger ikke å være flau for det altså. Mange kule mennesker som møtes på den måten her. Man TRENGER ikke være nerd for å møtes gjennom nettet").

Dette er hovedkategoriene for åpnere på dagtid. I tillegg finnes det mange andre, men de fire hovedgruppene jeg har listet opp er lettere å implementere og få resultater med kjapt. Det er fort gjort å missforstå de eksemplene jeg har skrevet ned her. Jeg har en veldig tydelig måte å tulle på, sånn at jenter skjønner at jeg tuller. Alt handler om måten jeg sier ting på, og ansiktsmimikk, som i mitt tilfelle ofte er overtydelig lekent/humoristisk.


Ikke bruk de eksemplene jeg har brukt her ordrett. Poenget med naturlig sjekking er at det skal være spontant, og ting du finner på selv. De tingene som funker for meg er kongruent med den jeg er, og fungerer ikke nødvendigvis for andre. Vær kreativ og finn på ting i farta. Gå gjerne bort og åpne jenta før du vet hva du skal si. Du vil bli overrasket over hvor ofte jenta faktisk hjelper til med å få igang samtalen og holde den flytende. Spesielt på dagtid.

Kos deg i sola!


- Andreas

4 kommentarer:

 1. Knall blogg gutter! Ser positivt på fortsettelsen:P

  SvarSlett
 2. Ok, trenger litt advice.
  Har tenkt på dette en stund ettersom jeg bor rett ved en av Australias mest populære strender.
  Blir det merkelig om jeg går fra jente til jente til jente itl jente på stranda?
  Det er et faktum at det er utrolig mye fint nede på beachen her.

  SvarSlett
 3. håper det funker på gutter og :P

  SvarSlett
 4. Jeg la merke til at måten man sier ting på kan være med å bestemme verdien din. Tenker dere da på ordvalg eller entusiasme for det man sier, eller noe annet?

  Kom til å tenke på bruk av "overdrivelses"-ord som sinnsykt, drit-(kult f.eks), jævlig, og andre banneord. Kan slike være med å senke din verdi, ved å subkommunisere at du må ta i for å gjøre et inntrykk på folk med det du sier?

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...