mandag 4. juni 2012

Det verste gutter vet at jenter gjør


Siden tiltrekning handler vel så mye om å ikke gjøre FEIL som det handler om å gjøre ting riktig, skal jeg gi deg "fasiten" på hvilke to følelser du IKKE har lyst til at menn skal få rundt deg eller assosiere deg med:

Skyldfølelse

Utnytter-rollen

skyldfølelse ligger det at hvis han føler at du forsøker å spille på skyldfølelse (eller hvis han føler at han har lovet mer enn han kan holde generelt) vil du oppnå to ting: At han passer på å ihvertfall ikke investere mer i deg, og at han assosierer negative følelser av skyldfølelse med deg.

utnytter-rollen ligger det at hvis han føler at det er en ørliten sjans for at du kommer til se på han som den store stygge ulven som har "lekt med dine følelser" dersom han senere finner ut at han ikke er så interessert likevel (ved at du enten snakker nedlatende om menn som gir inntrykk av å være mer interessert enn de egentlig er, eller spiller for mye på "offerrollen") så oppnår du tre ting: At han ikke har lyst til å investere mer tid og følelser i deg, at han blir livredd for alt som kan minne om forhold, og at han assosierer negative følelser av å havne i "utnytter-rollen" med deg.

Hvis du lurer på hva jenters to verste følelser er, kan du forresten lese guttebloggen vår, 0330.no

-Andreas

10 kommentarer:

 1. Bra skrevet! Godt å få to konkrete følelser som vi som jenter ikke vil at menn skal assosiere oss med. Men kan du utdype litt mer angående den første følelsen: skyldfølelse? Skjønte hovedprinsippet, men om du kan gå mer detaljert til verks? En konkret situasjon f. eks.?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tirsdag

   Hun: Skal du noe i helgen?
   Han: Espen lurte på om jeg ville ta meg en tur, men ellers er jeg ledig.
   Hun: Kanskje vi skal finne på noe?
   Han: Ja, kanskje det:) Jeg må se an litt, men kanskje se en film på søndagen?
   Hun: Ja:)

   Lørdag

   Han: Espen lurer på om jeg har lyst til å komme og se film med gutta i morra, greit om vi utsetter vår filmdate til onsdag? Da har jeg god tid på kvelden?
   Hun: Jammen, jeg trodde vi skulle se film i morgen jeg?
   Han (litt skyldfølelse): Ja, men kan vi ikke heller gjøre det på onsdag da? Alle gutta skal møtes hos Espen i morra.
   Hun (spiller på skyldfølelse): Nå har jeg gledet meg i flere dager til å finne på noe med deg i morra.
   Han (får ordentlig skyldfølelse): Men jeg trodde ikke det var en så fast avtale?
   Hun (spiller enda mer på skyldfølelse): Neida, men jeg hadde gledet meg sånn bare. Og sagt nei til masse andre avtaler.

   Resultat: Han føler at forholdet er noe han ikke mestrer, han føler skyldfølelse i form av at jenta forventer ting av han som han ikke klarer å leve opp til, han føler at han må velge mellom kompiser og jenta, at han er en dårlig partner, at han er en byrde. På sikt kan det føre til at han begynner å tvile på om han burde investere seg mer i jenta (for å unngå skyldfølelse).

   Slett
 2. aha, takk! Veldig godt å få noe konkret=) Kjipt å innrømme, men uff, har nok gjort noe lignende bare ikke i like stor grad som det du viser til, ubevisst...=P men nå skal jeg prøve å være mer bevisst på det, og ikke gjøre den samme feilen igjen!=)

  SvarSlett
 3. "Han (litt skyldfølelse): Ja, men kan vi ikke heller gjøre det på onsdag da? Alle gutta skal møtes hos Espen i morra." Hvis han bruker denne setningen ganske ofte, så fortjener han å få kjeft fordi han er en dårlig kjæreste. Snakker av erfaring.

  SvarSlett
 4. Slike konkrete eksempel bør komme mer med Andreas!

  I tidligere lignende situasjoner, så hadde jeg egentlig ikke skjønt at jeg hadde gitt gutten skyldfølelse...

  SvarSlett
 5. Med det konkrete eksempelet over så savner jeg et konkret eksempel på en løsning. Hva skal jenta gjøre/si for at gutten ikke skal få mye skyldfølelse samtidig som hun formidler at hun faktisk hadde gledet seg og syns det var litt kjipt?

  SvarSlett
 6. Dette var et veldig fint innlegg.

  SvarSlett
 7. Kan dere utdype litt mer i forhold til "utnytterrollen" og "offer"? Vil det å si hva man tenker etter feks intim kontakt i en datingfase, kunne skremme vekk gutten (da uten å trekke frem tilfeller hvor man har blitt såret eller sammenligne vedkommende med noen)? Eller er det ok å vise hva man legger i ting?

  SvarSlett
 8. Shit !!! Dette med skyldfølelse har jeg gjort ALTFOR mange ganger :-( Håper jeg kan snu på den da. Liker å få kara til å føle seg bra jeg. Da er de så utrolig mye deiligere <3

  SvarSlett
 9. Dette er litt off topic, men har lest (enten på denne siden eller på 0330) at: "Gutter vil gjerne ha en jente som har minst mulig erfaring med gutter". Hva legger dere i dette? Dersom f.eks. en jente er selvsikker, får en del oppmerksomhet av gutter og er komfortable i deres nærver, vil dette da føre til at gutter ikke blir tiltrukket av henne? Siden det da kanskje virker som om hun er "vant" med gutter, og dermed har en del erfaring (selv om hun kanskje ikke har det)?

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...