mandag 25. juni 2012

Hvordan vite om han er forelska?Leserbrev fra Vilde, som lurer på hvordan man kan vite om han faktisk er emosjonelt tiltrukket: 
Hei!
Det var gøy å finne ut at Gode Vibber endelig har skaffet seg en blogg for oss jenter! Gleder meg til å følge med videre! 

Jeg lurer egentlig på om hvordan vi skal vite om han er fysisk tiltrukket, psykologisk tiltrukket eller emosjonelt tiltrukket? Eller muligens en blanding?
Kan være veldig forvirrende å prøve og finne ut hva han egentlig vil. 

Hilsen Vilde! 
Hei Vilde!

Det er bra du spør, for dette vet jeg det er flere enn deg som lurer på. Vi har jo tidligere skrevet om at det er forskjell på det å være fysisk tiltrukket og det å være emosjonelt tiltrukket. Og at det spesielt for menn ikke nødvendigvis alltid er en sammenheng mellom de to.

Problemet er, som jeg så vidt har vært inne på før, at mange menn har mye skyldfølelse for at de fungerer slik de gjør og at de derfor gir uttrykk for at de er mer emosjonelt tiltrukket enn de faktisk er. På den andre siden har du menn som egentlig har masse følelser, men som ikke har ordforådet til å formidle det, ikke er i kontakt med følelsene sine, eller er redd for å vise de.

Det finnes imidlertid EN sikker måte å vite det på.

At han vil ha sex med deg er KUN et bevis for at han er FYSISK tiltrukket. At han synes du er attraktiv og tenner på deg. Men for menn er det en ganske vanlig følelse. Det som skiller drømmejenta fra alle de andre jentene er at han i tillegg får klump i halsen og sommerfugler i magen ved å tenke på henne. At han i tillegg er EMOSJONELT tiltrukket. MEN, hvordan kan du være sikker på at han faktisk er emosjonelt tiltrukket av deg? At han sier han er det? Niks. At kompisene hans sier han er det? Nope. Finnes det noen spesielle blikk menn gir som bare kan bety en ting? Nicht so.

Svaret er hvor mye han INVESTERER i deg. Handlingene hans.

Den ENESTE måten du kan vite at han helt sikkert er emosjonelt tiltrukket, er at han aktivt investerer tid og energi i deg og aktivt tar forholdet gradvis i retning av noe mer seriøst. At han introduserer deg for vennene sine er et sikkert tegn på at han har nok emosjonell tiltrekning til at han har LYST til å vise deg frem for vennene sine (men ikke nødvendigvis mer enn det). At han aktivt forsøker å møte deg oftere er et sikkert tegn på at han er så emosjonelt tiltrukket at han ønsker å investere mer tid og energi. At han har lyst til å introdusere deg til foreldrene sine eller møte dine foreldre er SIKRE tegn på at han er emosjonelt tiltrukket.

Betyr det at du burde forsøke å få han til å investere mer tid og energi i deg? Njaei. Det betyr at du ihvertfall ikke bør hindre han i å gjøre det, men det betyr IKKE at du burde presse han til å investere i deg før han SELV tar initiativ til det. Om han føler seg presset til å investere før han selv er klar for det emosjonelt vil det faktisk ha MOTSATT effekt. Det vil DREPE de følelsene han har og det vil dytte han enda lenger fra deg.

-Andreas

14 kommentarer:

 1. Super blogg! Men en ting som slår meg etter å ha lest til de fleste innleggene her inne, er at det virker som om vi jenter i bunn og grunn bør vise minimal med interesse dersom vi ikke skal skremme vekk gutta. Og at vi heller bør sitte på gjerde og vente at drømmemannen kanskje (hvis vi er riktig så heldige) skal ta hintet og ta kontakt med oss. Og at alt skal være opp til han frem til vi omtrent har ringen på fingern.. Satt litt på spissen vel og merke, men det er som sagt det inntrykket jeg sitter igjen med.. Tar jeg feil?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du tar feil :) Det er egentlig det motsatte vi mener jenter burde gjøre: Ta mer initiativ, møt flere menn, dra på flere dater, vis tydeligere interesse, MEN (og her kommer et kjempe-men): Ikke press han til å ta forholdet VIDERE før han er emosjonelt tiltrukket.

   Innleggene på bloggen blir litt upedagogisk fordi de tar opp ett og ett tema, uten å ta hensyn til helheten. Da er det dessverre fort gjort at hovedfilosofien vår blir litt borte. På kursene våre er hovedfokuset på hvordan man faktisk SKAPER emosjonell tiltrekning, og da ser man også tydeligere hvorfor det er dumt å pushe han til å investere.

   Slett
  2. Så hvordan skaper man emosjonell tiltrekning da? ;-)

   Slett
 2. Men kan man ta for mye initiativ? Det er vel mange av oss som er redde for å bli for pushy og dermed virke desperate.. Det er vel også nevnt noe om det her på bloggen!?

  Og for oss som ikke har vært på kurs: Kan dere gi oss noe enkle tips om hvordan vi kan skape emosjonell tiltrekning?

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi bruker jo vanligvis to dager på å forklare hvordan emosjonell tiltrekning fungerer og skapes, og det krever egentlig en muntlig fremlegging, da vi fokuserer mye på ansiktsmimikk, blikk og kroppsspråk, og hele tiden relaterer teorien til deltagernes situasjon. Også vil vi jo at så mange som mulig kommer på kurs da :)

   Det kommer nok noen hint om hvordan man skaper emosjonell tiltrekning på bloggen fremover også ;)

   Slett
 3. Personlig har jeg begynt å date en nydelig jente nå. Jeg gjør/har tenkt til å gjøre det meste av det dere nevner her. Ikke fordi jeg er forelsket, men fordi jeg skulle ønske jeg var/blir det. Kanskje blir jeg det, kanskje ikke. Sikkert ikke et veldig vanlig scenario da, men :( / :)¨

  Mann/gutt-hybrid 21år

  SvarSlett
 4. Hvordan vet man at han er forelska og ikke bare vennlig, da? Jeg har jo, som så mange andre, hatt en del kompiser som plutselig viser seg å tro de er noe mer enn bare det. Da er det lett å tro at den jeg er interessert i også er interessert i meg, selv om han faktisk kanskje tror han oppfører seg som kompis? (for kompis- og forelskaoppførselen er ofte veldig lik, altså. Bortsett fra det fysiske, men det er det jo ikke alle som våger seg innpå likevel. Hvordan dra frem iniativet til en gutt som ikke har vært på GV-kurs? Hvis jeg dreper alt om jeg gjør det selv, liksom ...)

  SvarSlett
  Svar
  1. Er han forelska vil han før eller siden forsøke å formidle det, enten ved å eskalere fysisk eller ved å hinte/si det direkte verbalt. Noen gutter er som du sier litt sjenerte og tør aldri å ta initiativ, og da hjelper det om du viser deg litt "tilgjengelig" og kommuniserer tydelig at HVIS han skulle få det for seg å ta initiativ så er sjansen for avvisning liten ;)

   Slett
  2. Jeg tror det funker litt i hvert fall. Ser ut som han bare blir tryggere og tryggere på meg, og da åpner seg mer også.

   Takk!

   Slett
 5. Det her med gutter og kommunikasjon er jo heller ikke så lett, og det viser seg jo gang på gang at de ikke tar hint.. Så hvordan kommunisere at man er tilgjengelig uten å skremme han vekk? Og hvor tålmodig skal man være før man evt tar saken i egne hender? :)

  SvarSlett
 6. Om du svarer på dette spørsmålet blir offisielt en helgen!
  Det er kjent å kvinner ønsker å sove, samt småkose med menn. Dette er jo sentralt for å få trygghetsfølelsen.
  Men når menn vil sove sammen med en kvinne uten å ha sex?! La oss si de har hatt sex tidligere, er glade i hverandre, men det er ikke snakk om noe forhold. Men ikveld ønsker han kun å holde rundt henne, ha det koselig.

  Fantastisk blogg!
  Mvh. forvirret jente, med seksuelt forhold til en "anleggsslusk" :-)

  SvarSlett
 7. Jeg har lest denne saken om og om igjen og får det ikke helt til å stemme.

  Jeg har datet en mann i 3-4 måneder nå, og forholdet vårt har på mange måter utviklet seg på en god måte, vi tilbringer hver helg og gjerne en dag i uken og sammen til tross for at vi begge har travle og aktive liv.
  Jeg har møtt hans venner, han har møtt mine, og jeg har til og med fått møte foreldrene hans. Jeg vet at jeg er den første han har så aktivt gått så langt med ettersom han aldri har hatt et kjæresteforhold med noen før. Jeg har vært kanskje den mest aktive i forholdet med å sende meldinger og ta intiativ til daglig kontakt, men det har vært han som har tatt initiativ til alle større skritt som introduksjon av venner og slikt.

  Problemet kommer når det kommer til følelser og kjærestetittel. Når vi har snakket om det, noe som har skjedd et par ganger de siste to månedene så har han stått bom fast på at han er kjempeusikker på hva han vil fordi han føler at han ikke er forelsket- at han mangler en gnist som ville drevet han til å være mer aktiv og bare hoppe i det, og han er redd for at når det har gått så lang tid så vil det ikke dukke opp i det hele tatt

  .Jeg har vært forelsket i han lenge og er temmelig fortvilet og rådvill over hele opplegget. Jeg kan fint klare meg uten at en stormfull elsker, men forstår at mangelen på slike følelser kan gjøre han rådvill. Han sier forøvrig at han er veldig glad i meg, liker å være med meg, tenker på meg og savner meg når vi ikke er med hverandre, og synes bare positive ting om meg, at det føles veldig riktig når vi er sammen. Han har også funnet ut etter litt om og men at han ønsker å fortsette å møte meg for å se hva som kan skje.

  Vi har en helt fantastisk kjemi når vi er med hverandre, og omgås på en veldig naturlig og avslappende måte som kan virke som et kjærestemønster ut ifra alle ytre kjennetegn, han er omtenksom og oppmerksom og viser veldig tydelig at han bryr seg om meg og setter meg høyt. Når vi ikke er med hverandre er han derimot mer tilbakeholden og er ikke den som ringer og sender meldinger ofte.

  Han har selv uttrykt at han er lei singellivet og er klar for å slå seg til ro, og at det derfor er utrolig frustrerende når han ikke føler seg sikker på om han har de rette følelsene for meg.

  Spørsmålet, om det er sannsynlig å få svar er vel; Bør jeg ta beina på nakken og stikke før jeg blir enda mer knyttet til denne mannen som ikke klarer å bestemme seg, eller bør jeg bli værende? Bør jeg tro på det han sier eller det han gjør?

  Hilsen: Jente med episk dilemma

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg syntes en god regel er at man ikke burde prioritere mennesker som ikke prioriterer deg tilbake. Du skriver at du tar mest kontakt; begynn å ta mindre kontakt, la han få lov til å savne oppmerksomheten din litt. Får han tid til å kjenne litt på følelsene sine og lengte litt etter deg så kanskje det kan få følelsene hans på riktig retning. Prøv å legg deg på hans nivå/innsats når det gjelder meldinger, både lengde og frekvens på dem. Det gjelder både chat, SMS og ringing.

   Slett
 8. Hei! Jeg liker en gutt som heter Andreas. Jeg liker han utrolig godt. Jeg har fått høre via felles venner at han synes jeg er kjempepen og har fin rumpe osv. Men så langt har jeg ikke hørt noe om personligheten min. Vi møtes forsåvidt kun på fest, hvor vi alltid etter litt alkoholkonsumering ender opp med å snakke sammen. Han vil alltid kysse/kline med meg, men i frykt for å ende opp som en jente han kun vil kline med på fest, og ikke noe mer sier jeg alltid nei eller gir han kun et lite raskt kyss på munnen/kinnet. Men nå har det vært mange fester, og jeg er redd for at han skal miste interessen for meg. På forrige fest fikk vi god kontakt, vi leide hender og danset sammen. Når vi sto i en vennegjeng holdt han plutselig rundt meg, og strøk hendene nærmere og nærmere rumpa mi. Jeg var veldig usikker på hva jeg skulle gjøre, men jeg endte med å la han gjøre det. Senere på festen spurte han som vanlig meg om jeg ville kysse han, men nok en gang takket jeg nei. Men denne gangen forklarte jeg han hvorfor, og han sa at jeg var ikke kun en jente han ville kline med på fest og at han likte meg tilbake. Men jeg veit jo at man skal ta det folk sier på fest med en klype salt, ettersom det ikke er rette element å erklære følelser på ettersom alle blir ekstra emosjonelle etter et par drinker og en dose kåthet. Han sendte meg meldinger da jeg hadde dratt om at han skulle ønske jeg hadde vært der lenger. Dagen etter tok jeg kontakt på facebook og jeg fikk svar, men jeg følte ikke at han prøvde å holde samtalen gående så etter et par meldinger fra og til lot jeg samtalen dø ut. På kvelden samme dagen var han på fest igjen, og han sendte meg en melding som ikke ga stort mening. Dagen etter svarte jeg at det kanskje var fylla som hadde skylda spøkfullt, og han svarte at det nok stemte ja. Men nok en gang merket jeg at Andreas ikke prøvde å holde samtalen gående så også denne samtalen døde ut. Og nå sitter jeg her veldig usikker på om han faktisk ønsker å ta det lenger? Hva skal jeg gjøre når vi møtes i edru tilstand? Skal jeg hilse, late som jeg ikke ser han, gi han klem og starte en samtale? Og sist men ikke minst: er jeg kun en jente han ønsker å vinne på fest eller har han også emosjonelle følelser? Og hva kan jeg gjøre for å skape emosjonelle følelser? Hilsen desperat jente, 96

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...