torsdag 7. juni 2012

Hvordan du kan få menn til å føle seg mandigeBrev fra leser:
Tusen hjertelig takk for en fantastisk flott blogg! Er fast leser og må ærlig innrømme at jeg virkelig virkelig digger det!:) Endelig noe for oss jenter som bare forteller nøyaktig hvordan ting er!

Vet at både jeg og venniner har flere ganger vært ufattelig forvirret over opptredelsen til gutter. Ihvertfall saken:

Forskjellen på fysisk og emosjonell tiltrekning

og

Hvorfor gir menn hadet-kyss uten å mene noe med de...

har gitt meg svar på veldig mye jeg har lurt på!

Men en ting som jeg lurer litt på og som jeg vet at noen jenter sliter med. Hvordan få en mann til å føle seg mandig uten og bli for trengende? Eksempler på hva man overhodet ikke skal gjøre og ting man burde gjøre!:)

Mvh Spruddle
Hei "Spruddle"!

Kjempekult å få så positiv feedback på bloggen vår. Det gjør at vi blir motiverte til å skrive oftere. Du spør om hvordan du kan få en mann til å føle seg mandig uten at du samtidig blir for trengende. Jeg antar at du med "mandig" mener "å hjelpe deg med ting sånn at han føler seg mandig" og med "for trengende" mener "virker svak og udugelig"? Du må gjerne rette på meg i kommentarfeltet hvis det var noe annet du egentlig mente, for svaret mitt er ihvertfall basert på en sånn forståelse:

På den ene siden har du jo lyst til å vise at du er en selvstendig, selvsikker kvinne som klarer seg helt fint selv, men på den andre siden snakker jo vi på bloggen en del om at menn har et behov for å føle at de har en funksjon og at de "behøves". Og i tillegg FØLES det jo litt godt når du merker at han LIKER å hjelpe deg? Jeg tror problemstillingen er ganske vanlig for veldig mange kvinner. Jeg skal forsøke å snu problemstillingen litt på hodet. Hvem er EGENTLIG sterkest: Hun som aldri viser svakhet og aldri trenger hjelp, eller hun som generelt er sterk, men som iblant trenger hjelp og tør å be om det? Det stemmer at menn liker selvstendige, selvsikre kvinner, men de har et enda sterkere behov for å føle seg nyttig. Og et annet litt rart fenomen er at menn faktisk får MER emosjonell tilknytning til en kvinne han føler seg nyttig for. Jo mer du lar han hjelpe deg (og spesielt med "manneting") jo mer vil han faktisk investere av følelser i deg også.

Eksempler på ting som de fleste menn lyser opp av å bli spurt om å gjøre: Åpne syltetøylokk, åpne vinflasker, hive ut edderkopper, skifte sikringer, reparere brødristeren. Alt er ting jeg er overbevist om at du klarer helt fint selv, men som, dersom du lar han få leve i troen på at du ikke klarer, vil takke deg for at du lar han få gjøre. Det kan virke litt teit og håpløst gammeldags, men ved å la han få lov til å føle at du faktisk trenger han og er litt "avhengig" av hans (klassiske og kulturelle) mannlige egenskaper, så gir du han samtidig følelsesmessig spillerom til å tørre å gjøre seg "avhengig" av deg tilbake.

-Andreas

6 kommentarer:

 1. Takk til Sprudle som tok opp dette temaet, og takk til Andreas som svarte meget bra (som alltid)! Digger bloggen deres!!

  SvarSlett
 2. LÆRERIKT INNLEGG :D

  SvarSlett
 3. Det er så sant! Flott blogg dere har laget, selv om jeg ser at illusjonene mine rundt hvordan jeg vil at menn skal tenke nok får seg en knekk etterhvert. Sannheten er hard :P

  SvarSlett
 4. Kjempebra svar som alltid og kjempebra innlegg!:D

  SvarSlett
 5. Litt off-topic;
  I tidligere innlegg (husker ikke om det er her eller på 0330) så har dere snakket om at jenta må være tilgjengelig. Hva legger dere i det?
  På 0330.no kommer dere med masse tips til gutta når det kommer til hva jenter liker, hvordan sosial verdi påvirker jentas synspunkt på vedkommende, og i det hele tatt hva som skal til for å bli mer attraktive hos det motsatte kjønn. Savner det litt på bloggen her, kan dere komme med et innlegg om hva som er viktig for gutter når de ser etter jenter (vet at folk har forskjellig smak osv, men det er vel noen felles punkter også?) og svarer på de samme spørsmålene dere tar opp på 0330, bare med jenter som utgangspunkt? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Clary!

   Er ikke helt sikker hva du sikter til da det har en del å si om vi henvender oss til jenter eller menn når det er snakk om tilgjengelighet. Kan du være litt mer spesifikk eller referere til det innlegget du tenker på?

   Jeg og Andreas har jo planer om å skrive en god del på denne bloggen fremover, så du kommer garantert til å se innlegg som er inne på det du vil lese mer om.

   Når det gjelder spørsmål svarer vi mer enn gjerne, så send oss spørsmål på mail eller i kommentarfeltene. Vi skille bloggene ved at 0330 er skrevet for menn og usminket for kvinner, så spørsmål dere jenter lurer på burde stilles enten her på usminket eller på mail til meg, så får dere svar=)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...