fredag 5. april 2013

På hvilken date bør man ha sex?

VG refererer i denne artikkelen til en spørreundersøkelse som blant annet fastslår at kvinner flest aldri vil overveie å ha sex før på femte date. Vi på 0330 svelger som vanlig agnet og kommenterer;)

Noen forbehold skal vi imidlertid ta. Forholdene i England (hvor undersøkelsen er gjort) samt hvordan ting fungerer for de over femti er for eksempel ting vi ikke aner noe som helst om. Det vi har erfaring med er hvordan ting fungerer i Norge. Med jenter mellom 18 og 35 år. Men det tipper jeg samsvarer sånn omtrentlig med det du som leser dette er interessert i.

Anyhow; noe av det første vi må påpeke er hvor ofte det synes å være påfallende misforhold mellom det man finner i spørreundersøkelser om sex og sjekking og det jentefuter og slabbedasker som Andreas, Andy, Lars og Anders kan fortelle om. Hvis man skal tro denne typen undersøkeler er det fullstendig uaktuelt for jenter å ha sex med en fyr før TIDLIGST på tredje date. Og selv da er det en stretch.

Hvorfor er det da, i virkelighetens Norge for alle de overnevnte gutta, en helt dagligdags hendelse at helt normale jenter kan ha sex på andre eller første date?

Vår erfaring er at virkeligheten ser omtrent slik ut:

o Noen ganske få jenter er fast bestemt på at de ikke har sex før etter en viss tid. Det er en regel de holder på og som de ikke bryter. Årsakene kan være mange; religion, tidligere erfaringer med å ha blitt sviktet eller å ha hatt et dårlig rykte på ungdomsskolen som de søker å bevise for seg selv at de ikke fortjente.

o Noen ganske få jenter er ekstremt frigjorte. De opererer etter "hvis jeg vil pule en fyr så gjør jeg det"-prinsippet, og de får ikke dårlig samvittighet. Hvorvidt de forteller åpent til alle de møter at de ser ting på denne måten er en annen sak; noen gjør det og er stolte av det, andre gjør det men forteller bare om det til folk de føler er åpne og lite dømmende på denslags.

o Flertallet av jenter fungerer omtrent slik: de liker ikke å føle seg slutty eller at andre oppfatter dem som slutty. Samtidig kan de lett få lyst til å ha sex med en fyr ganske umiddelbart etter at de har truffet ham. De løser dette dilemmaet på mange og kreative måter, og ofte ved å "lure seg selv" littegrann. Alt når dere går hjem fra byen forteller de deg for eksempel at de "aldri gjør ting som dette"... eller at "du ikke må tro det blir noe på deg!" (Som Andy en gang sa: det er det sikreste tegnet på at det faktisk kommer til å bli noe;) Og selv etter at det har skjedd holder de på at de "ikke er av typen som har one night stands". De definerer det som skjedde som et unntak. Fordi de var fulle. Fordi det var palmesøndag eller fordi det var fullmåne den kvelden. Eller de definerer deg som en sånn fyr som "ikke teller" fordi du er flørtepus.

Her ligger mye av årsaken til at du som regel vil miste jenta dersom du sier "vi stikker til meg og puler!" mens hun gjerne både blir med OG puler dersom du sier "jeg er sulten, vi stikker til meg og lager grandis!". I det andre tilfellet serverer du henne en perfekt unnskyldning (vi skulle jo egentlig bare spise grandis også bare skjedde det!), i det første tilfellet tvinger du henne til å føle seg slutty hvis hun svarer ja.

Og det er AKKURAT det samme som er feilen med slike spørreundersøkelser; mange jenter kommer ubevisst til å svare i tråd med det som får dem til å føle seg bra, i tråd med det idealiserte bildet av seg selv som de gjerne vil beholde. Man ser forøvrig det samme i undersøkelser om kosthold, hvor folk gjennomgående svarer at de er "flinkere" enn det de egentlig er hvis man følger etter dem og ser hva de faktisk spiser. Det er sånn vi mennesker er.

Hvorfor er dette så viktig? Hvorfor bryr vi oss med hva VG og msn, som vel ikke akkurat er kjent som kunnskapens høyborg, mener om disse tingene?

Fordi det finnes en relativt stor gruppe gutter som, på bakgrunn av ting som står i artikler som denne og ting jenter sier fordi de ikke vil føle seg slutty, har begynt å tro at jenter synes sex er ekkelt og at gutter som "prøver seg" er griser. Disse sjenerte, snille guttene blir altfor redde for å flørte og altfor redde for å ta initiativ. Det jentene EGENTLIG vil ha er gutter som flørter, som tar initiativ, men skjønner "greia" i forhold til sex, at denslags "bare skal skje" og foregå diskret.

På hvilken date bør man EGENTLIG ha sex? Spørsmålet er meningsløst. Man bør velge en smart date, som ikke skaper for mye press og som gjør at man får gode muligheter til å flørte... så må man flørte i vei, se på hvordan jenta reagerer og se hvor langt man kommer. Det kan ta en time. Det kan ta to dater. Det kan ta tre dater.

Men mer enn tre tar det sjelden, for å være helt ærlig.

- 0330

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...