søndag 4. september 2011

Fanget på date

Jeg fikk et spørsmål her om dagen om hva man skal gjøre på date om kjemien ikke ble så bra som man skulle ønske.

"Jeg ønsker å lese mer om hva man gjør hvis kjemien ikke er god, men begge har god tid." Liker man ikke jenta, selv om man har prøvd, er det - for meg iallefall, vanskelig å bare.. dra. Hvordan avslutter man noe sånt?


Slik jeg forstod spørsmålet handlet det helt enkelt om hvordan man avbryter, eventuelt avslutter, en date tidligere enn hva man hadde gjort hvis det gikk bra. Hvordan kommer man seg vekk fra en kjip date?

Igjen her så ser vi fordelen med enkle dates som kaffetreff. Det er ikke nødvendigvis tidskrevende, man rekker å bli kjent da det er lite annet som krever fokus, og det er, for begge parter, lett å komme seg vekk hvis det blir nødvendig.
Ikke alle dates er perfekte, og personen du er ute med var kanskje ikke en for deg alikevel til tross for forventingene og inntrykket du hadde fått fra tidligere kontakt. Dette opplever alle som dater litt, og det er da helt greit å avslutte tidlig. Men spørsmålet da var jo hvordan, og jeg har noen tanker å lufte rundt dette uten at det trenger bli noe lengre innlegg av det.

Det første jeg tenker på er bruken av diverse unnskyldninger. Som leseren selv underskrev spørsmålet sitt med(tok det dog ikke med i siteringen), han hadde brukt "tanta mi er på sykehuset" ett par ganger for mye. Og jeg ser absolutt behovet for å bruke unnskyldninger, eller grunner for å bruke et bedre ord, på hvorfor man må gå. Normal folkskikk krever av oss å behandle andre med såpass respekt at man sier hvorfor man gjør som man gjør, men likevel er det veldig lett å prøve å komme på en god nok grunn for å gi inntrykk av at nå MÅ man dra(som er dog litt motsigende i forhold til denne folkeskikken hvis grunnen ender opp som en hvit løgn). Men slike påfunn er som regel ganske lette å se igjennom og virker da litt mot sin hensikt hvis poenget er å avvise den andre mykt.
Om du vil gi en grunn så gjør det enkelt for deg selv og den andre. Uansett hva du driver med på hverdagene er det alltids noe du kan bruke, og ingen grunn er for dårlige. "Jeg må hjem nå, må opp tidlig i morgen til jobb/forelesning. Men det var hyggelig å møte deg." Dette holder massevis. Date betyr ikke "vi SKAL bli sammen"; det er helt greit å avslutte tidlig og gjøre overgangen veldig kort og nonchalant. Jeg har hvertfall aldri opplevd selv å bli kryssforhørt om hvor tidlig jobben/forelesningen min egentlig er, om jeg faktisk skal legge meg med en gang jeg kommer hjem osv.
Hvis du likevel syntes det er alt for tidlig på ettermiddagen til at dette er holdbart kan alltids "jeg må lese til forelesning" eller "jeg skal treffe en gammel venn i byen snart" eller noe annet som forståelig krever din oppmerksomhet være mer enn nok. Ikke alle holder av en hel kveld til å dra på date. Du kan avslutte tidlig. Det er helt greit altså.Men strengt tatt, jeg har gjort nettopp det vedkommende som skrev spørsmålet selv hadde vanskeligheter for å gjøre; jeg har "bare" dratt. Når kaffen er drukket opp sier man "du, jeg må stikke nå, men det var hyggelig å møte deg," gitt henne en liten klem på kinnet, sørget for at hun vet hvordan hun kommer seg hjem(spesielt om hun ikke er noe særlig kjent i sentrum. Ellers gjør jeg det for høflighetens skyld, man "forlater" henne ikke på stedet), også tatt kvelden. Det er aldri gøy, men det enkle er oftest det beste. Og det er et nødvendig "onde" av det å drive med dating; ikke alltid går det bra eller blir god stemning.

Spørsmål: Har DU opplevd noen kleine eller skuffende dates? Hvordan har du eventuelt avsluttet det? Skriv og diskuter i kommentarfeltet

- Lars

4 kommentarer:

 1. En date eg var på begynte med at vi satt og pratet en god stund på et utested til et annet utested i samme bygget åpnet. Det gikk vel relativt greit, men da vi skulle gå inn på det andre utestedet kom eg ikkje inn fordi eg ikkje var gammel nok.

  Så hun forlot meg i døra. Great :p

  SvarSlett
 2. Min verste date var før jeg starta med sjekking, på den tida når jeg egentlig aldri hadde kontakt med jenter.

  Var på et utested i Lillestrøm sent en kveld og var rimelig dritings, møtte en dame nede i kjelleren på et utested hvor det var rimelig mørkt og vi utvekslet nummer.

  Det endte opp med at vi møttes på video nova for å leie en film som vi skulle se hos henne. Når jeg så henne fikk jeg nesten sjokk, det skal sies at på den tida hadde ikke jeg veldig høy standard men jeg hadde litt selv respekt og hint av en standard... og hun var langt under den.

  Jeg kunne jo ikke bare stikke så det endte med at jeg valgte en fet film jeg faktisk kunne bli underholdt av (Dogma), så stakk vi til henne for å se filmen. Så hele filmen nesten uten å prate før jeg på et veldig klønete vis avsluttet samtalen og stakk hjem. Snakket ikke med henne igjen.

  Det var ekstremt ukomfortabelt å sitte gjennom en hel film når jeg egentlig bare ville stikke.

  SvarSlett
 3. Jeg var på en nachspiel - "date" som begynte veldig bra, men endte dårlig.

  Vi fikk god kontakt på alle plan og det var riktig koselig en stund, men så kom det striper med hvitt pulver på bordet, og da pakket jeg sakene mine og dro.

  Sendte henne én SMS dagen etter (som hun svarte hyggelig på), men jeg valgte å ikke ha mer kontakt med henne.

  SvarSlett
 4. jeg møtte en fyr på nyttårsaften som ba meg med på (kino)date et par dager etter.
  jeg ble med, og den var mer enn vellykket! selve filmen interesserte meg null, men med fine samtaler og litt fysisk kontakt ble kvelden som en drøm for meg.
  fem måneder senere møtte jeg fyren igjen og den første kvelden var omtrent like super som daten. han spurte om jeg ville være med på kino (atter en gang) dagen etter og jeg takket med glede ja. men denne gangen til en stor skuffelse. han var kjip og kjedelig, samtalane var .. tørre og det fantes ikke en antydning til å flørte fysisk. (jeg tok initiativet for en gangs skyld, men han satt bare der og gjorde ingenting tilbake. noe som da gjorde at jeg dreit i hele greia). i motsetning til første daten, dro vi omtrent rett hjem etter kinoen, han ble med inn i bare ti minutter hvor vi satt og snakka om løst og fast, før stakk han hjem. skuffende og kjip avslutning, men jaja. hadde lite kontakt etter det, men nå er den tatt opp igjen og vi møtes antakelig om ikke så lenge. vet ikke helt hva jeg skal tørre og forvente nå.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...