mandag 5. september 2011

Jenter er greie nok til sitt bruk... men kjedelige!

Denne kommentaren til et innlegg Andreas skrev for lenge siden synes jeg rett og slett var så interessant at jeg ville svare på den i et eget innlegg!

For referanse: innlegget tok for seg sjekkeromanen "The Game", og Andreas påpekte at selv om han synes det er en spennende og bra bok som også inneholder noen tips som kan være verdt å lese, så er det noen grunnleggende ting han er uenig i.

Men altså, til kommentaren; takk til "Anders" for den:)

"hei, vil bare si noe om "the game"
the game er en roman. ikke noe du lærer av.
jeg bruker mystery methods M3 modell, hørt om den?
jeg bruker ikke noe av materialet som han lærer for det er bare eksempler.
å være seg selv og sjekke jenter ved å være seg selv er en illusjon. selvfølgelig gjør du 100% fremgang bare ved å si hei til en jente istedenfor å stå i en krok og sture hele kvelden.

jeg bruker M3 modellen som en ramme jeg holder meg innenfor. alt materialet jeg bruker er av personlige erfaringer og ikke andres.

her kommer den slemmere delen:
jeg liker ikke å henge med jenter. de kjeder meg. så enkelt er det. de er fine å ha som noen du kan kose med, dele noe dypere med og sex. vi er forskjellige fra naturens side og "the game" og mystery osv lærer folk å utnytte dette.

alt funker, men noe er mer effektivt enn annet. jenter kan gråte og si de hater en person, men poenget er attraction, og det får man ikke av å bli buddy med jenta."


Hei Anders:)

Helt enig med deg i at det viktigste er å finne noe som funker for en selv, og som du også skriver, å få ut fingern fremfor å stå i et hjørne å sture hele tiden! Plusspoeng til deg for å ha fått med deg det, for det er det ikke alle som har.

"Å være seg selv og sjekke jenter ved å være seg selv er en illusjon", skriver du... så jeg tenkte jeg skulle begynne med å kommentere det. Slik ser nemlig jeg på saken:

Vi mennesker spiller forskjellige roller i forskjellige situasjoner, ikke sant? Når du er på jobb spiller du jobb-rollen din, når du besøker bestemor spiller du barnebarn-rollen. Du oppfører deg totalt forskjellig med kompiser og når du er i barnedåp med slektninger, og det er helt naturlig... det er slik det SKAL være, det er slik det er å være menneske.

Og akkurat på samme måte går man inn i en "sjekke-rolle" når man møter en jente man liker.

Noen mennesker spiller denne "sjekkerollen" på en effektiv måte rent instinktivt... andre gjør ikke det. Dette gjelder uavhengig av utseende; jeg er sikker på alle vet om gutter som har draget til tross for at de ikke er spesielt kjekke, eller gutter som ikke har draget til tross for at de ser bra ut. Hvorfor er det slik? Det har med hvilke rollemodeller man har hatt da man vokste opp å gjøre, hvordan kompisgjengen har vært, personlighetstypen man har, hvilke tanker og forestillinger man har om hvordan denne delen av livet fungerer, og sist men ikke minst, med erfaring.

Det er med andre ord en hel del tilfeldigheter inne i bildet... det at man ikke har blitt en kløpper på "sjekkerollen" betyr ikke at man er dårligere eller bedre som menneske og som mann enn de som tilfeldigvis har blitt flinke helt av seg selv. Kanskje er det snarere tvert imot.

Uansett; hvis man er en av de som spiller "sjekkerollen" på en lite effektiv måte så kan man altså, dersom man er tøff nok, bli flinkere ved å øve seg i praksis samt få tips fra noen som alt er flinke... akkurat som man kan lære å bli en flinkere og mer profesjonell utøver i yrkesrollen sin, lære å bli en bedre taler eller lære å bli bedre til å holde foredrag. Men - og her kommer endelig poenget - DET betyr ikke at man ikke er er seg selv! Verdiene du har, hva som er rett og galt, hvem DU er innerst inne, hva du tror på, hvordan humoren din er osv. forblir konstant selv om du spiller ulike roller i ulike situasjoner i livet.

Jeg synes med andre ord du blander begrepet "å være seg selv" med det å følge instinktene sine når man spiller "sjekke-rollen"... men jeg håper og tror at det du EGENTLIG ville si var det jeg har skrevet over her.

Så til kommentarene dine angående vår klokkeelskende og snøbrillebærende venn; joa, Andreas har nok hørt om Mystery:) Som han skriver i artikkelen var han en av medlemmene på det originale forumet det skrives om i "The Game", altså for over ti år siden. Hvis du føler du får bra resultater og er fornøyd med denne siden av livet ditt når du bruker modellen hans, så er det kjempebra og vi synes ikke du skal forandre på noe. Vi gjør ting på en litt annen måte som vi kanskje føler er litt sunnere og litt mer normal, men hey, den vil vi ikke presse ned over hodet på deg. Bruk det du synes funker for deg, det er enda ingen som har dødd og gjort oss til Gud.

Men så til det mest interessante med hele kommentaren:

"jeg liker ikke å henge med jenter. de kjeder meg. så enkelt er det. de er fine å ha som noen du kan kose med, dele noe dypere med og sex. vi er forskjellige fra naturens side og "the game" og mystery osv lærer folk å utnytte dette."

Dette skal jeg rett og slett la dere få diskutere i kommentarfeltet:) Boys and girls; hva tenker dere når dere leser det overstående?

- Sondre (kjedelig)

10 kommentarer:

 1. Det å si at alle jenter er kjedelige er en massiv overgeneralisering og han som skrev dette er nok en av de gutta som dere skriver om som har vært sinna på kvinner fordi de ofte ble avvist. Nå har han tilgang på kvinner, men er alikevel sinna uten at han helt vet hvorfor.
  Mystery method fikser lite av de personlige problemene, det gir ikke et sunt følelsesliv eller selvinnsikt på et dypere plan. Mystery Method er en metode som går ut på å lage gjennomtenkte rutiner man kan gjemme seg bak for å slippe å være seg selv (man slipper å møte usikkerheten).

  SvarSlett
 2. "kose med, dele noe dypere med og sex" -var ikke det litt vel mye å gjøre med noen man finner kjedelig? Særlig dele noe dypere med-delen...

  - L

  SvarSlett
 3. Da tenker jeg... Synd for han, jeg syns vi jenter er ganske spennende og har en hel haug guttekompiser som jeg også trives med ;) Merkelig og generalisere på den måten, må være en spesiell person eller vært utrolig uheldig med de jentene han har omgitt seg med, maybe?

  - Jente21

  SvarSlett
 4. Jeg syns jenter er morsommere å være med enn gutter. Hilsen Gutt.

  Og uten å dømme eller å sette noen diagnose, men jeg tror sjelden man kommer over noen mer kyniske personer enn det som kommer frem over. Slike mennesker prøver jeg å sile raskest mulig ut av mitt liv!

  SvarSlett
 5. Spennende Jente :P05.09.2011, 18:59

  jeg har møtt gutter som synes jenter er kjedelige. Ofte gutter som er umodne og/eller ikke er så flinke med jenter, eller så har de et kvinnesyn som er mildt sagt nedlatende. Og alle disse er forts heterofile og interessert i å ha sex med jenter, og ønsker å "bruke" jenter kun til dette.

  det finnes kjedelige jenter som kun bryr seg om gardiner og interiør, og det finnes kjedelige gutter som kun bryr seg om rally og Jackass. Men folk flest er litt mer komplekse enn som så og kjønn har lite å si for hvor spennende man er som person.

  kanskje han fyren her var ganske kjedelig selv? Douchy er han ihvertfall ;)

  SvarSlett
 6. Hele kommentaren hans høres ut som KJing, tviler på at han har hatt mye suksess med den innstillingen hans.

  Selv om det er jo alltids mulig at jeg tar feil, men har møtt en del MM folk her i Berlin. Omtrent samtlige hadde ikke draget i det hele tatt og tilbrakte mesteparten av kvelden med å bli avvist rimelig kjapt av jentene de gikk opp til. Skikkelig rare folk som egentlig burde trent opp grunnleggende sosiale ferdigheter før de prøvde seg på jenter.

  SvarSlett
 7. Feminist (22)05.09.2011, 20:05

  1.) Er jenter kjedelige fordi det er jenter, eller er mennesker generelt kjedelige? For så store forskjeller er det ikke mellom kjønnene. Det er store forskjeller mellom gjennomsnittsmannen og gjennomsnittskvinnen, men de fleste er ikke gjennomsnittlige.

  2.) Hvorfor i all verden gidde å dele "noe dypere" med noen som kjeder deg? DET hadde aldri jeg orket.

  3.) Ting blir ikke bedre enn hva du gjør det til selv. Er jenter (eller mennesker) kjedelige er det deg selv du må jobbe med, eller forandre kretser å henge i, en kan ikke forandre andre mennesker.

  SvarSlett
 8. Jeg tviler ikke et sekund på at den fyren der ikke har det greit med seg selv, hvis man mener at MM er den absolutte sannhet i 2011 er det noe feil et sted. Det er dessuten selvmotsigende å snakke om at man ikke liker å henge med jenter når man samtidig tydeligvis vil ha dypere relasjoner.

  Derimot er jeg uenig i at gutter som synes at jenter er generelt er kjedelige, nødvendigvis har problemer med jenter eller er sinna.

  For min egen del syns jeg majoriteten av jenter er blitt langt kjedeligere etterhvert som jeg har fått flere av dem og sett hvor mekanisk sjekking egentlig fungerer. Hvis man ikke går rundt og er desperat, så har man også høyere standarder for hva som interesserer en. Man kan tillate seg å velge på basis av personlighet OG utseende, ikke bare bli besatt av alt som ser vakkert ut (eller kanskje ikke det en gang).

  Motsatt er det massevis av gutter som er i forhold eller er "interessert" i jenter av en eneste grunn: Muligheten for sex. Dette er i mange tilfeller en grov rasjonalisering av at man ikke har valgmuligheter. Jada, jeg har vært der selv.

  Nå tviler jeg ikke på at sjekkemiljøet produserer endel sånne typer, da det gir endel folk med naturlig lav interesse for sosiale relasjoner superkrefter i forhold til det motsatte kjønn.

  Å ha et nedlatende kvinnesyn er sikkert ubehagelig for omgivelsene, men det er ikke nødvendigvis negativt i forhold til resultatene, ihvertfall ikke korttidsrelasjoner. Mange av PU-teknikkene og mindsettene kondisjonerer folk til å bli ganske ufordragelige. Interesserte kan lese videre om "Narcissism" på engelsk Wikipedia.

  SvarSlett
 9. @ Asfer.
  Her i Norge finnes det JÆVLIG mye kjedelige mennesker, men jeg vil tro at det skyldes omstendighetene, og at vi generelt har det "for bra".
  Når jeg sier omstendigheter mener jeg faktorer som lavt befolkningstall, folk tør ikke å se om gresset faktisk er grønnere på andre siden(dvs. det å reise, og være borte i lengre perioder), vi har IKKE en pub kultur(noe som holder oss mer inne), klima etc.

  Men jeg syns det er feil å si at kun majoriteten av jenter du har møtt er kjedelige, det finnes utrolig mange kjedelige GUTTER også.

  Etter min mening, mennesker som stort sett generaliserer er lite reflekterte på området som diskuteres i mine øyne, fordi en har ALLTID unntak.

  Jeg mener at de fleste av oss er Hedonister, og tenker kun på kortsiktig nytelse, fremfor "å være lykkelig" uten eksterne faktorer som det å få seg ligg, penger, god jobb o.l.

  Personlig så har jeg innsett at Egoisme is the way to go, for meg, fordi når du har blitt lykkelig med deg selv, så får du en blanding av Egoisme og Altruisme(du vil andre bra, når du har det bra).

  SvarSlett
 10. hei! "slemme" Anders her :)

  setter stor pris på innlegget om kommentaren. takk for den:)

  "sjekkerollen" er meg selv bare i en annen setting. akkurat som når man snakker med besteforeldre, venner osv.

  vil bare si noe kort til folk. MM er jo shit!, men M3 modellen er noe annet. MM vil si materialet og metodene han bruker. så og si alle "sjekketriks" innenfor dette miljøet som er gamle og funker ikke lenger. det er oppbrukt.

  m3 modellen forteller meg bare hvor jeg står. også kan jeg gå videre til neste del av modellen når jeg føler for det.

  jeg liker jenter, men bare for det generelle og når jeg treffer en jente jeg faktisk synes er utrolig spennende så vil det være en jente det er verdt å holde på. det er nesten like mange gutter som er kjedelige også, men jeg snakker ikke om de nå. ikke hat folk forde de ikke tenker A4, men still meg spørsmål så jeg får svart først.

  anonym:: "kose med, dele noe dypere med og sex"
  -nei se hva jeg skrev nå. når man finner noen som ikke er kjedelige så er det bra.

  Spennende Jente :P
  -jeg tror det blir som du sier med forskjellige interesser. om jeg er interessert i noe og hun er interessert i helt andre ting som jeg ikke finner spennende eller interessant så vil jeg synes hun er kjedelig. eller vice versa:P

  Feminist (22):

  1)det går mer på generelle og noen spesielle interesser.

  2)som jeg sa, jeg deler noe dypt med kun et fåtall personer som jeg liker på alle måter. og da blir det noe annet enn det generelle.

  3) jeg har kanskje blitt litt kynisk den siste tiden. ser på meg selv som en realist nå, men liker det ikke. du vet hva man sier... ingorance is bliss!


  ASFer:
  Interesserte kan lese videre om "Narcissism" på engelsk Wikipedia.
  -ja jeg vet det, men du har ikke møtt meg. spar deg

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...