mandag 26. september 2011

Tegnehanne gjester 0330!Jeg hater bloggere. Selvsentrerte hipsterunger som tror de er på hilsern med hollywoodstjerner bare fordi de tar bilde av maten sin med speilrefleks. Setninger som "jeg er blogg-forfatter" og "etter at jeg ble blogg-kjendis" lager blødende sår i øregangene mine hver gang jeg er ute på Emil&Samuel og opplever nærkontakt med arten.

MEN, og her kommer det et stort men. Det hender, en gang i blant, at jeg kommer over blogger som er som øyedråper, soloppgang, Vicks, Ricola, morgendugg og nyforelskelse på en gang. Blogger som nesten ikke er en blogg engang. Blogger som grenser til samtidskunst. Tegnehanne er en sånn blogg. Og siden jeg er avstandsforelsket i bloggen til Tegnehanne spurte jeg om å få lov til å gjengi en av artiklene hennes på bloggen vår. Og siden hun er über-kul så sa hun ja. Artikkelen handlet om Tegnehannes venn, Odd, som er supersnill og som Tegnehanne kan ringe når Tegnehanne møter dårlige gutter. Jeg har fått lov til å gjengi hele artikkelen i sin helhet, med verdens kuleste tegninger og det hele. God lesning, så møter jeg deg igjen på slutten av artikkelen!
Odd.

Odd-Reza [Ådd-ɾeˈzɒː] født 1990, oppvokst i Stavanger. Twitrer. Engasjert samfunnsborger. Verdens kuleste fyr.
Jeg skriver nesten utelukkende om meg selv, noe som egentlig vitner om litt narsissistiske tendenser, men dere ser ut til å godta det så da er det greit. I dag skal jeg likevel dedikere innlegget til noen andre enn meg selv; nemlig Odd. Rett og slett fordi han en gang sa jeg var søt etter at jeg hadde kastet opp to ganger og gått 1 time ute i pøsregn for å få tak i kjøttdeig til tacoen.
Kvaliteter Odd har som jeg setter pris på:

1.Konstante ølbriller.
Han finner noe vakkert med absolutt alle. Odd kunne sikkert klina med en container om det var fysisk mulig, fordi den hadde så fin oppbygning. Jeg ser ikke på meg selv som en person som dømmer mennesker ut i fra utseende, men Odd.. Odd tar aksept til et helt nytt nivå.
2.Mitt eget personlige en-manns-støttesystem
Han hjalp meg nylig gjennom en liten personlig krise jeg gikk gjennom da jeg trodde jeg var emosjonelt stabil nok til å for en gangs skyld ta med meg noe annet enn en kebab hjem fra byen. Jeg kan nå si med stor sikkerhet at en uforpliktende  og intim relasjon som varte omtrent like lenge som min skatekarriere ikke er hva jeg trengte.
Han var kjekk, han var sjarmerende og jeg tror han utrykte sin begeistring for taco hvertfall én gang i løpet av kvelden. Det eneste var at jeg er av typen som tar det personlig bare noen ser skeivt på meg på t-banen, så jeg tok det svært personlig da jeg våknet opp alene og innså at gutten hadde sneket seg ut i løpet av natten. Han refereres derfor heretter til som Ninja-Hitler.
Det første jeg gjorde var å ringe Odd.
Timene som fulgte var intense.
Jeg brukte resten av dagen på å være deprimert og se på hamsterannonser på finn.no, fordi når jeg drikker blir jeg tydeligvis like ubrukelig som en bachelor i filmvitenskap. Jeg husker vagt øyeblikket jeg og Ninja-Hitler møttes.
Førsteintrykk er kanskje ikke min sterkeste side. Det ligger rett under “Nigeriansk sprangridning” og “drepe edderkopper med  bare hendene” på listen over ting jeg er god til.
Odd reddet heldigvis dagen ved å lage nachos til meg og la meg slå han i Tekken 3. Jeg tror Odd og nachos kunne hjulpet meg gjennom praktisk talt hva som helst.
3. Han er snill.
Nå ser det ut som jeg bare smisker, men jeg sier det bare som det er. Han er søtere enn en sommerfugl rullet inn i en regnbue, spist av en kattunge!
Første gang jeg møtte han så fant jeg meg selv i tvil om det var morsinstinktet eller seksualdriften som slo inn, men jeg vet at jeg hadde bare lyst til å gi han en klem og ta han med hjem og la han bo i kjelleren min til han fikk Stockholm syndrom og elsket meg. Han er som en sjarmerende baby, bare bedre! Odd kan blant annet spise fast føde og overleve mer enn 4 timer alene.

-       HanneSånn! Det var hele artikkelen. Litt av grunnen til at jeg ønsket å gjengi den på bloggen vår var at jeg fikk noen tanker rundt Odd som jeg fikk lyst til å dele med dere. Tenk om Odd var hemmelig forelska i Tegnehanne? Nå kjenner jo ikke jeg Odd, så det blir jo bare ville spekuleringer og tankespinn, men historien er så klassisk. Bestevennen som støtter jenta i tykt og tynt, sitter i timesvis og hører på når jenta forteller om Ninja-Hitler-gutter som behandler henne dårlig. Gutten som jenta skulle ØNSKE hun var forelska i, men som hun bare ikke er TILTRUKKET av. Høres det kjent ut? Er det ikke the story of 95% av oss vanlige dødelige gutter?

Problemene med å bli "venn" med jenter du er forelska i er så mange at jeg ikke kan bruke denne artikkelen på alle sammen, men ett av de er at når jenta først har satt deg i "vennekategorien" er det ekstremt vanskelig å gå over i "heit gutt jeg er keen på-kategorien". Det skjer, iblant, unntaksvis og på film, men det er som sagt ekstremt vanskelig. Som jeg har skrevet før er "du er alt for snill" ikke en positiv kommentar å få fra en jente du er keen på. En strategi som dessverre er alt for vanlig blant gutter er:

1. Bli venn
2. Bli godt likt
3. Bli enda bedre likt
4. Gjør ting som er så romantisk og snillt at jenta begynner å tenke "jøss, så romantisk og snilt"
5. Fortelle henne hva jeg føler
6. ???
7 . Bli sammen

Det er en strategi som mangler et ganske sentralt element. Tiltrekning. Å bli godt LIKT av en jente er ikke det samme som at jenta blir TILTRUKKET. Jenter kan til og med bli tiltrukket av gutter de ikke en gang liker som person. Å "droppe bomba" og fortelle jenta at du er forelska putter så mye press på jenta at man nesten er garantert å skyve henne vekk. Strategien mange gutter går for da er:

1. Forsøke å overtale jenta LOGISK om at hun BURDE være forelska fordi dere passer så godt sammen.
2. Forsøke å gi jenta så mye skyldfølelse at hun til slutt gir etter ved å fortsette å gjøre romantiske og snille ting.
3. Grine
4. Bli bitter på jenta og jenter generelt.

Løsningen er heldigvis ikke å bli drittsekk. Hvor SNILL eller SLEM du er er ikke så relevant. Tiltrekning er en litt komplisert affære for jenter, men et stikkord vi har skrevet litt om før er sosial verdi. Jenter er forskjellige, og heldigvis er det ikke det ENESTE jenter går etter, og de aller aller fleste jenter setter pris på snille gutter. Men det er altså ikke NOK i seg selv å bare være snill.

Link til Tegnehanne og innlegget i artikkelen: http://tegnehanne.no/2011/09/12/odd/

-Andreas

PS: Neste episode av Podcasten vår handler blant annet om hvordan man bør gå frem hvis man er forelska i noen man jobber eller går på skole med. Og den kommer i morgen!

9 kommentarer:

 1. amagawd! jeg elsker tegnehanne! etter at flinke piker la opp, følger jeg kun bloggen hennes og deres. yay :)

  SvarSlett
 2. Oi, gleder meg til podcasten! Veldig aktuelt tema for meg akkurat nå. Om ikke forelska, er jeg ihvertfall litt betatt av en nydelig jente på jobben.

  SvarSlett
 3. Har dere noen tips og strategier til gutter som har blitt venn med en jente man liker, uten at det er seksuell tiltrekning inne i bildet?

  SvarSlett
 4. Kom over bloggen dykkar då eg googla litt omkring nettdating. Har tenkt å byrje med det når eg får orden på livet mitt (har vore sengeliggande sidan slutten av juni etter ein virusinfeksjon). Ganske deprimerande å sitje inne heile dagen, men eg blir faktisk i kjempegodt humør av å lese bloggen dykkar. Får faktisk sjølvtillit på damefronten berre av å lese. Er absolutt ingen player (ihvertfall ikkje på byn), men idag har eg prata med to flotte jenter eg tilfeldigvis traff ute. No har det seg sånn at eg har lest alle innlegga på heile bloggen iløpet av ei veke. Hadde vore kjempekjekt å få tilgang til forumet, kjem det til å opne igjen i eit lite vindauge eingong i framtida? Kjem nok kanskje til å melde meg på bootcamp ein gong i framtida når eg har blitt frisk og føler meg attraktiv igjen:-)

  SvarSlett
 5. Tenkte å kommentere innlegget også:-) For min del har det seg sånn at omtrent alle jente-venene mine (eg er gut altså) er eller har vore interessert i meg på eitt eller anna tidspunkt. Difor har min sjekkestrategi eigentleg vore å bli ven med jenta eg er interessert i. Eg innser jo no at dette ikkje er heilt optimalt, spesielt med tanke på at ting tar for lang tid. Likevel har det jo til ei viss grad funka, men det er nok fordi eg skaper seksuelle spenningar med jenter eg kjenner. Faktisk synes eg dette er mykje lettare med veninner enn med jenter eg skal prøve å sjekke opp.

  SvarSlett
 6. Hehehe, den bloggen digga jeg

  SvarSlett
 7. HAHA jeg følger kun Tegnehanne og dere, og jommen sjekket jeg ikke Tegnehanne for nytt innlegg for noen minutter siden, og 0330 rett etterpå. artig.. ellers en bra liten psykoanalyse, noe a la det jeg tenkte på da jeg leste originalposten til hanne.

  Må bare få bruke muligheten til å takke for en ufattelig god blogg, som jeg har lært masse av, samt bøkene deres. Har brukt mange av teoriene i praksis, og de funker forbausende nok!!

  Prøver forøvrig å omvende kompiser som jager jenter med desperate blikk i ansiktene, og følger reglene deres for å ikke lykkes til punkt og prikke. De påstår at "sjekkeskole, og sjekke-instruktører er bare kleine, ekle drittfolk som ikke har peil"...Jeg forsøker å forklare forskjellen på the game og GV, og at det er måten du fremstiller deg selv som forandres, ikke metodene i så måte (hvis det er sånn noenlunde riktig tanke?)... Artig... they'll come around!

  Uansett, tusen takk! :)

  SvarSlett
 8. Ahh, lo meg skakk av bloggen hennes. Siden hyperbole and a half ikke oppdaterer saa ofte lenger saa blir den lagt til paa lista over blogger som maa leses en gang i blant.

  SvarSlett
 9. HAHAHA, SERIØST morsomt! <3 Odd, og er sikker på at situasjonen du beskriver ikke er tilfelle mellom han og tegnefrøkna... selv om jeg er helt enig i at det VELDIG ofte er sånn i mange lignende situasjoner.

  Nononym: JA. Men det er for omfattende til å ta opp her. Kommer i artikkelform snart:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...