lørdag 18. februar 2012

Hvilken kategori gutt er du?


Ok, dette er en voldsom generalisering, men jeg føler likevel det stemmer såpass godt at jeg tror en god del jenter vil være enige med meg.

Det finnes 4 hovedkategorier gutter. Jenter putter deg umiddelbart i en av kategoriene det første millisekundet de ser deg for første gang. Allerede før du har åpnet munnen.

Kategori 1: Sosialt uærfaren

Denne gruppen gutter nedprioriterte sosial omgang i ungdomstiden til fordel for PC'en eller andre asosiale aktiviteter. Slapp av, jeg har selv vært i denne kategorien.
Tiltrekningsfaktor: 1
Kjennetegn: Total mangel på kleskoder. Usikkert eller rart kroppsspråk. Rare samtaleemner. Hjemmekonstruert hårsveis.


Kategori 2: Kjedelig

Dette er den desidert største gruppen. De aller aller aller aller aller aller fleste gutter kler seg kjedelig, oppfører seg kjedelig, snakker kjedelig, vel ... lever kjedelig. Igjen, been there done that. Når jeg begynte å bli voksen gikk jeg fra kategori 1 til kategori 2. Jeg var livredd for å skille meg ut negativt. Og jeg syntes gutter som gjorde det var skikkelig teite. Tiltrekningsfaktor: 4
Kjennetegn: Går i kjedelige klær (ofte for store eller for trange klær). Liker beige og brune plagg. Kjedelig personlighet. Kjedelige samtaleemner.

Kategori 3: Try-hard

Dette er den vanskeligste gruppen å endre på. De har tidligere vært i kategori 1 eller 2, og er livredde for det sølibatet det innebar. De har fått smaken på fordelene ved å skille seg ut, og klamrer seg til det nye, store egoet de har laget seg. De overkompanserer i klesveien, de overkompanserer i oppførsel og de overkompanserer ved å prøve å snakke om så drøye ting som mulig. Igjen, selv om jeg er flau over å innrømme det, jeg har vært her. Jepp. Han idioten som løp rundt med caps, oppbretta krage, "mystiske" smykker rundt halsen. Det var meg. Jeg ber universet om unnskyldning. Tiltrekningsfaktor: 5
Kjennetegn: Ed Hardy-caps, T-skjorte med "drøy" tekst, tommelringer, hårgele, spraytan. Drøye klær, drøy personlighet. Overkompanserende, for selvsikkert kroppsspråk.

Kategori 4: Kjekkas

Dette er heldigvis en litt eksklusiv klubb. Blir du medlem i denne lille gutteklubben åpner det seg plutselig en helt ny verden av muligheter. Du blir the hunted istedet for the hunter. Du blir han jentene snakker om på utestedet. Han de utfordrer hverandre om å tørre å gå bort til. Han som de fantaserer om å vise frem til venninner og foreldre. Han de føler selvtillitsboost av å gi bort telefonnummeret til. Kjekkaser kler seg bra, de oppfører seg bra, de snakker om interessante ting, de har en bra innstilling til jenter. Og det syns på hele fyren. Kjekk er ikke noe du er født som, det er noe du GJØR og ER. Tiltrekningsfaktor: 10+
Kjennetegn: Han har lest Klær og Stil-serien0330.no, han har selvsikkert kroppsspråk, han er vant til å være på byen, varm personlighet, gøy å henge med, og han sjekker jenter fordi han liker jenter, ikke fordi han trenger valideringen det gir.


PS: Det er ingenting i veien med å være nerd, det er fullt mulig å være en kjekk nerd.

-Andreas (kjekk nerd, gone full circle)

17 kommentarer:

 1. Kjekkasen har 90 % av tilfellene med seg utseende også. Det kan det ikke gjøres noe med uansett hvor mye stil, personlighet, osv man kjører på med.

  Veldig negativ nå, men jeg opplever verden slik om dagen.

  Chris

  SvarSlett
 2. @Cris:
  Tingen er at gutter som HAR utseende møter mye bra respons tidlig i livet og får da automatisk den selvtilliten og adferden som kjekkaser har gjennom masse positiv feedback gjennom oppveksten. Dette betyr derimot IKKE at det er et must. Jeg har sett mange gutter som blir MYE kjekkere fordi de lærer seg riktig kroppspråk og ansiktsmimikk samt at når de innser hvor ufarlig jenter og verden generelt er. Det er hvordan du bruker det har du som gjør deg kjekk, ikke hvordan du fysisk ser ut. Dette gjelder alle NORMALT utseende gutter, noe som 98% av befolkningen er.

  Kjekk handler alt om din adferd og utstråling utifra holdningene dine, ikke hva genene gav deg. Det kan bare gi deg en puff som en bivirkning, men det er ikke en nødvendighet.

  SvarSlett
 3. @Anonym/Chris:
  Det finnes MANGE stygge kjekkaser. Sean Penn er for eksempel ikke klassisk pen, samtidig som han er en av verdens kjekkeste menn.

  Du ga meg en ide om å lage en artikkel på det:)

  -Andreas (stygg kjekkas)

  SvarSlett
 4. hahahaha...Er ganske enig i at det er ens utstråling som gjør en attraktiv.
  Utstrålingen forårsakes av mange faktorer som sagt..selvtillit, om en er komfortabel, positur om en altså går som ringeren i notre dame eller støtt som et fjell, i noen tilfeller også stil. Ta uttrykket "walk with grace". I mine øyne gjør det en dame nesten automatisk sexy framfor at hun henger med hodet når hun går.

  SvarSlett
 5. Lars har helt rett på den der, men jeg ser Chris sitt synspunkt. Det var sånn jeg og så det i 19 år (20 år nå) helt til jeg flyttet til byen for å gå på skole. Det er en by med befolkning på rundt 20,000 mennesker, og man kjenner igjen folk her og der og får en del inntrykk, og jeg ser bare at menn med relativt bra medfødt utseende blir baksnakket og med god grunn - De har bare en god fordel, ikke hele pakken.
  Her i byen er det den gjennomsnittlige mann som har best drag på damer faktisk.
  Det skal ikke mer til enn å kle seg anstendig, være grei og jordnær og imøtekommende.

  Jeg har selv vært gjennom 1 og 3. Jeg har ikke nådd fireren, men jeg er ikke på noe annet stadie. Og når sant skal sies, så trives jeg utmerket godt på det stadiet jeg er på nå. Jeg tror det fokuseres litt vel mye på å være "don juan" på den bloggen (Ikke at det er så rart da det er en blogg om sjekking, flørting og forhold), og litt for lite på selvnytelse og selvfølelse - for det har mye med hvordan ens utvikling foregår.
  Spørsmål til bloggerne: Hvilke tiltak tar dere for å føle dere bra? Det vil jeg lese om :)

  SvarSlett
 6. Jeg er en 1 som har startet ferden mot 4. Føler ikke at hverken 2 eller 3 er riktig for meg, så jeg tenker jeg hopper glatt over de.

  SvarSlett
 7. http://www.youtube.com/watch?v=MyGJXLxtVEo

  Handsome Men's Club :D

  SvarSlett
 8. Føler jeg har vært gjennom 1 og 2, men klarer ikke plassere meg selv nå. Kanskje en god blanding av alle.

  SvarSlett
 9. Har du begynt å legge ut kjempegamle innlegg til glede for nye lesere, Andreas?

  SvarSlett
 10. @Anonym 08:46: Hadde håpa du ikke skulle legge merke til det :P

  SvarSlett
 11. Som jente kjenner jeg meg igjen på det dere sier om gutter i kategori 10. Jeg datet en 10'er i 4 mnd. Han er en som klarer å gi kun en jente all sin oppmerksomhet, men problemet er at det holdt ikke for han å kun få komplimanger kun fra meg, jeg tror overgangen ble for stor, fra å få noe hele tiden , til at jeg ga det fordi han virkelig fortjente det. Venninnene hans visste om meg, og vi ble tatt for å være sammen. Og da ble det en avstand mellom oss og han hadde veldig behov for den oppmerksomheten han fikk av alle, og han måtte fortelle meg om det jentene sa til han på byen. For jeg tror han i hodet hadde det for seg at vi alt var sammen, men nå gikk han på byen som single igjen, og fikk tilbake all oppmerksomheten han hadde fått av alle jenter før, for da var det alt gått ut at han er på markedet igjen. Og han ler ennå av de jentene som kommer bort til han for å spandere en drink. Som han sier "jeg får drikke, jeg blir ikke noe mer tilltrukket, men det er jo gratis så hvorfor ikke bare slå av en liten prat med de som gjør det til meg" "jeg er en sånn gutt som går bort til jentene jeg syns fortjener kompliment for utseendet sitt" selv er jeg en veldig rolig jente som ikke er så vandt til oppmerksomhet, ganske sjenert og ikke noe babe, så alle har muligheten til å oppleve en 10'er, men et tips: kom deg bort og ikke vær jenten som sjekker han opp. Han kommer garantert til deg om han vil.. Men løp før du blir forelsket, for da er det veldig vanskelig å glemme han. For en 10'er har hele pakken, det hadde min, men ingen er perfekt og han vil du ikke rote bort tårene dine til

  SvarSlett
 12. Syntes det er bra at dere legger ut elder innlegg :)Har ikke fulgt med denne bloggen så lenge, så setter pris på å lese noen av de eldre innleggene.

  SvarSlett
 13. Husk at det ikke er noe problem å bla seg bakover. Har lest alt på bloggen nå, til tross for å bare ha hengt her en liten stund.

  SvarSlett
 14. Greit å komme med eldre innlegg, men gi gjerne ett hint først, eller "kopier" gamle innlegg og gjør de gjeldende for jenter også! ;)

  SvarSlett
 15. Er dere ikke litt selvmotsigende naa?

  Dere oppmuntrer ofte til aa vaere normal i mange settinger. F.eks: Klassisk klestil, det aa imponere ved aa ikke imponere, normal oppforsel generelt for aa skape tillit.

  Blir ikke dette det samme som aa vaere kjedelig?

  SvarSlett
 16. @Anonym 02:11: Vi anbefaler først og fremst å ikke være RAR. Mange menn tror at man må skille seg ut kraftig for å være attraktiv (90% av sjekkemiljøet faller i kategorien "try-hard"). Å være "kjekk" handler både om klesstil og væremåte og er vanvittig mye mer effektivt enn å "skille seg ut" ved hjelp av klovneneser og Ed Hardy-klær.

  SvarSlett
 17. Andreas: Hei, anonym her igjen. Tror jeg skjOnner hva du mener, men i fOlge innlegget ditt, har kategorien "try-hard" stOrre tiltrekningsfaktor enn kategorien "kjedelig" ;-)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...