lørdag 11. februar 2012

Kan du nok om sjekking enda?

"Kunnskap er makt" er det et gammelt ordtak som heter. Jo mer man vet, jo mer påvirkningskraft har man på omgivelsene sine. Men er det egentlig sant?

For er det ikke noen ganger sånn at FOR MYE kunnskap om et område faktisk fører til at man blir usikker, nølende og i verste fall paralysert? Og er ikke en del kunnskap MYE VIKTIGERE enn annen kunnskap? Er det ikke sånn at hvis du kan FOR MYE om et område så er det etterhvert fort gjort å miste fokus på hva som er den VIKTIGSTE kunnskapen?

Jo. Kunnskap er nemlig ikke makt. ANVENDELIG KUNNSKAP derimot, er makt.

Sjekketeori du aldri bruker i PRAKSIS er ikke bare null verdt, det er DIREKTE SKADELIG for utviklingen din. Hva mener jeg med det?

Sjekking er en ekstremt DYNAMISK aktivitet. Det skjer uforutsette ting, ingen samtale er helt lik, alle jenter er forskjellige. Derfor er du NØDT til å ta en god del på sparket. Du KAN IKKE og BØR IKKE forberede deg på absolutt alle tenkelige scenarioer. Ideelt sett bør du ha minst mulig indre dialog med deg selv når du står og snakker med drømmejenta. Det meste bør være på autopilot, og fokuset ditt bør være på de FÅ VIKTIGSTE TINGENE som du vet skaper tiltrekning, og på hvordan du kan føre samtalen VIDERE mot noe mer enn bare en hyggelig samtale.

Når vi bruker 12 timer på kurs på å forklare sjekkemetoden vår, så er det ikke fordi vi nødvendigvis går igjennom så mye FORSKJELLIG teori, men fordi vi vil forsikre oss om at all kunnskapen vi lærer bort faktisk skal være ANVENDELIG i praksis for deltagerne våre. Og derfor lærer vi heller ikke bort noe vi selv ikke bruker daglig når vi sjekker.

Hvordan vet du egentlig om kunnskapen du tilegner deg er anvendelig? Gjennom et balansert forhold mellom teori og praksis.

Du er nødt til å ha nok teori til å ikke gjøre grove feil i praksis, og du er nødt til å ha nok praksis til at du forstår hva slags teori du faktisk har behov for. Et annet viktig poeng er å velge kildene dine med omhu. Det finnes flust av folk som har lyst til å øse av sin kunnskap, men ikke alle har den erfaringen de påstår at de har eller prøver å gi inntrykk av å ha. Samtidig er det ekstremt viktig å ha gode mentorer. En fellesnevner for hvordan ALLE vi gutta her på 0330 ble flinke til å sjekke, var at vi var kjappe til å finne folk som var MYE flinkere enn oss som vi kunne henge med og modellere. Personlig ble jeg kjent med en fyr som aldri hadde HØRT om sjekketeori, men som var naturlig flink og som DIGGA å være på sjekkern. Vennegjengen jeg kom fra hadde en holdning om at sjekking var teit, og at man bare burde dra på byen for å drikke seg full. Men guess what? De møtte ALDRI jenter.

Finn noen som liker å sjekke og som er flinkere enn deg, få nok erfaring til å se forskjell på anvendelig kunnskap og kunnskap som bare forvansker og KOM DEG UT PÅ BYEN OG MØT JENTER!

-Andreas

PS: Føler du at du har nok sjekketeori, men mangler praksis, eller føler du at du har nok praksis men mangler nok teori? Diskuter i kommentarfeltet.

7 kommentarer:

 1. Hvor blir det av podcastene?!

  SvarSlett
 2. Fantastisk timing på denne artikkelen, 5 minutter før jeg leste den innså jeg at jeg ikke møter nok jenter. Studerer mitt andre år, og så langt har jeg møtt ca. 5 personer som jeg faktisk ble kjent med. Dette er noe som har skjedd det siste halvåret, da jeg innså at jeg måtte gjøre noe med min sosiale situasjon. På toppen av dette har jeg vel lest 500-600 sider med sjekketeori, som jeg nå har glemt med vilje. Teorien dere legger ut her holder nok en lang vei, sammen med bøkene deres.

  Møter masse folk hele tiden, men det stopper opp etter 2-3 møter. Ting går framover, men egentlig føler at jeg det går for sakte. Nå har jeg begynt å trene kampsport igjen med en kompis, og leter aktivt etter en jobb. Aner ikke om det vil gjøre ting bedre, men noe er bedre enn ingenting... Noen tips til hvordan jeg kan få fortgang på ting?

  SvarSlett
 3. Mangler helt klart praksis.

  Men er litt vanskelig med den gjengen jeg er med. Alle blir skikkelig drita på vors, og skal alltid på utestedene med høyest mulig musikk, og flest mulig folk, for så å stille seg på dansegulvet.

  SvarSlett
 4. @Anonym 12.26:
  Om du faktisk tar initiativet til å møte jenter i hverdagen(prøv å ta ei om dagen?), drar aktivt ut, og om du i tillegg registrerer deg på f.eks sukker.no, så er jeg sikker på at du får fortgang i sakene.
  Ang. kampsport, du bygger jo opp selvtilliten ved at du vil klare å mestre noe, så det er et pluss, i tillegg til at kampsport er en veldig dynamisk aktivitet, hvor en må ta initiv og ting på sparket, for å vinne :)

  SvarSlett
 5. Det med høy musikk på utestedene irriterer meg når det kommer til sjekking. Noen steder må man rope for å snakke med jenta,det er ikke særlig kurant for å holde en samtale gående.

  Liker bedre å dra på rene barer hvis jeg skal snakke med jenter,der er det som regel moderat/lav bakgrunnsmusikk men alikevel god stemning.

  Kunne dere i 0330 tatt opp dette med åpnere og hvordan holde en samtale gående når vi er ute på byen? Ta det gjerne opp i podcasten.

  God blåmandag:)

  SvarSlett
 6. Hei. Jeg har 70GB med digital teori, og 2,5 store kasser med fysisk teori.
  Men - praktisk erfaring: Minimalt... Særlig i løpet av de 2 siste årene.

  Andreas: Hva er dine beste råd for å øke selvfølelsen/eliminere sosial angst, på mest effektive måte?

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...