lørdag 17. mars 2012

Romantisk eller seksuell tilnærming?

Hvis du får utslett av generaliseringer så bør du hoppe over denne artikkelen. Jeg skal nemlig generalisere en hel masse.

Primært er det to strategier gutter som regel bruker når de har lyst til å komme i kontakt med jenter:

1. De viser seksuell interesse (Kommuniserer: "Du var heit, deg har jeg lyst på")

eller

2. De viser romantisk interesse (Kommuniserer: "Du var søt, skulle ønske vi var kjærester")

Litt på bakgrunn av filmene man har sett i oppveksten, råd fra jentevenner osv, har gutter ofte en klar og sterk mening om at kun EN av disse tilnærmingene er "riktig", og at gutter som går fram på en annen måte ikke har "skjønt det".

Personlig pleide jeg å være overbevist om at fremgangsmåte nr 2 var den "riktige", både fordi jeg tenkte at "sånne jenter som faller for fremgangsmåte nr 1 ikke er jenter jeg vil ha uansett", og fordi jeg ofte hadde hørt jenter snakke nedsettende om gutter som "bare var ute etter en ting". Jeg fikk til og med feedback av venninner om at "Å, du er jammen en romantisk og bra fyr. Jenta som får deg til slutt er jammen heldig". Jeg var overbevist om at jeg var drømmegutten, sånn rent bortsett fra at jentene rundt meg hele tiden falt for dårlige gutter.

I motsatt leir finnes det gutter som er overbevist om at måten å gjøre det på er å vise at man tørr å være seksuell og direkte. Playere på byen som går bort til jenter de håper er fulle nok og hvisker hva de har tenkt til å gjøre med jenta om hun blir med han hjem.

Hvilke av disse to strategiene virker? Jeg vil egentlig argumentere for at ingen av de er ideelle.

Det finnes nemlig to typer jenter:

1. De som utelukkende liker playere og responderer på direkte og seksuelle tilnærminger.

og

2. De som liker at gutten liker de romantisk, og SAMTIDIG tør å vise at han tenner på henne.


Med andre ord: Det finnes ekstremt få jenter som foretrekker en REN romantisk tilnærming, uten at gutten viser NOE tegn på at han faktisk synes hun er digg og faktisk har lyst på sex med henne.

Kategori-1-jentene finnes i såpass stort antall (mange flere enn de fleste gutter ville trodd) at de guttene som kjører en direkte seksuell stil holder seg i aktivitet, og blir enda mer overbevist om at de gjør noe rett.

MEN de aller aller fleste jenter er i kategori 2. De vil ha en mellomting. De vil føle at du ikke går rundt og prøver deg på alle, men faktisk liker henne og håper at det kan bli noe mer eller mindre seriøst mellom dere, samtidig som jenter har lyst til å føle seg sexy og at du tør å ta seksuellt initiativ.

Så hvordan bør du gå frem? Aller først bør du finne ut hva du EGENTLIG vil, og hva du EGENTLIG er ute etter. Hvis du kun er ute etter sex er det ikke noe i veien med det. Og du kan godt (sub)kommunisere det ganske tidlig i samtalen med jenter du møter. Det kan hende du vil bli overrasket over hvor mange jenter som faktisk har samme intensjon. Hvis du derimot har romantiske interesser i jenta du liker, trenger du heller ikke være redd for å vise det, bare du ikke er for desperat, og dersom du samtidig tør å vise at du synes hun er sexy.

-Andreas

PS: Har du erfaringer rundt dette? Svar i kommentarfeltet.

17 kommentarer:

 1. Så sant så sant(:

  SvarSlett
 2. Jeg er nok godt planta i nr.2 desverre. Liker jenter som er interessante og likvel ser bra ut, men jeg er nok en person som føles veldig trygg og ender ofte opp med usikre og uerfarne jenter. Men jeg er seksuelt interessert i alle jeg prøver meg på, men det intellektuelle betyr mye!
  Har i det siste begynt å plukke jenter som er litt annerledes og som jeg er mer interessert i, og ikke så mye hvem jeg tror jeg vil passe bra sammen med...

  SvarSlett
 3. Bra artikkel! Veldig viktig tema.

  Jeg har en fornemmelse av at jeg har mye å lære på dette området.

  Min erfaring er at jenter jeg møter, (alltid) oppfatter meg som kjærestemateriale. Jeg kan ikke huske at jeg har møtt en jente som har sett på meg som sexmateriale. Jeg har i hvert fall ikke skjønt det… Bakgrunnen for denne erfaringen er at jentene typisk spør meg om (i den rekkefølgen):

  - Er du singel? (når jeg svarer ja, hender det at de spør en gang til)
  - Har du barn? (når jeg svarer nei, spør jenta oftest hvorfor har du ikke det)
  - Hva jobber du med?
  - Hvor gammel er du? (når jeg sier det, hender det at jenta mister interesse hvis hun er relativt ung)

  Jeg er ikke ute etter kjæreste, men jeg er ute etter sex og kanskje vennskap. Jeg ønsker å (sub)kommunisere det til jenta slik at jeg fremstår som kongruent med min intensjon.

  Når jeg treffer jenter på nettet verbaliserer jeg intensjonen min typisk etter at vi har hatt sex første gangen. Det fungerer bra synes jeg.

  Hvordan anbefaler du at jeg (sub)kommuniserer at jeg er ute etter sex på en tydelig og konkret måte, når jeg treffer jenter på byen?

  SvarSlett
 4. @Glenn: Du kan fortelle at du trives som singel og ikke er på utkikk etter noe seriøst der du er nå i livet. Du kan kommentere at du synes noe hun har på seg er sexy. Hvis du vil være veldig direkte kan du spørre om hun skal tidlig opp dagen etter:)

  Ambivalente hint med andre ord.

  Mange jenter vil forøvrig sette pris på at du er tydelig på at du ønsker vennskap selv om du kanskje ikke ønsker noe seriøst. Dette kan du subkommunisere ved å foreslå aktiviteter frem i tid, sånn at hun forstår at du ønsker å treffe henne igjen flere ganger.

  SvarSlett
 5. Om du har lest din Janka så vil du ha lært at å spørre jente om hun vil bli med hjem og knulle er en dårlig strategi.

  SvarSlett
 6. "Mange jenter vil forøvrig sette pris på at du er tydelig på at du ønsker vennskap selv om du kanskje ikke ønsker noe seriøst. Dette kan du subkommunisere ved å foreslå aktiviteter frem i tid, sånn at hun forstår at du ønsker å treffe henne igjen flere ganger. "


  Dette er så sleipt å skrive. Få henne til å tro at det du vil være venner for så å ligge med henne. Det vil bare få henne til å tro at det finnes potensiale for at det kan bli noe mer !

  Skjerp deg som skriver det her... Er du interessert i kun sex så er det kun en "hederlig" måte å gjøre det på : å Si det rett ut som det er FØR du ligger med henne ! Vet du hvor mange ganger jenter har blitt lurt i venne-fellen og tenkt at han kanskje vil noe mer når han bare var interessert i å knulle henne??? Et bare et råttent og sleipt triks.

  SvarSlett
 7. @Anonym 00:13: Tror du må lese igjennom hva jeg skriver en gang til. Det er ikke snakk om noe "triks", det er snakk om å være ÆRLIG på at jeg faktisk har lyst til å møte jenta igjen.

  Det virker egentlig som om du tror at alle jenter bare vil ha forhold. Og at du samtidig tror at gutter bare vil ha sex?

  Personlig har jeg omtrent aldri sex med jenter som er HELT uaktuelle som kjærestemateriale. Men jeg VET jo ikke om jeg ønsker å gå inn i et forhold allerede før vi har hatt sex. Om jeg skulle stoppe opp rett før vi har sex og si "Du..Eh.. Jeg vil bare si ifra at jeg kun skal ha sex med deg og aldri kommer til å se deg igjen", så synes jeg DET hadde vært mye kleinere og dårlig gjort. Hvorfor vil jeg ha sex med henne hvis jeg ikke har lyst til å møte henne flere ganger?

  Samtidig er det veldig mange jenter som kun ønsker et vennskap med sex. Ofte er det mindre komplisert enn forhold, og omstendighetene passer ikke alltid med å ha kjæreste.

  SvarSlett
  Svar
  1. Selv om du er en decent fyr, som i løpet av mange år, har lært deg hvordan du best skal gå frem, så betyr det IKKE at andre gutter- gutter flest- er slik og kan dette. "Hvorfor vil jeg ha sex med henne hvis jeg ikke har lyst til å møte henne flere ganger?", sier du. Mange gutter tenker ikke på denne måte, og dt tror jeg både anonym 00:13, og mange andre jenter også har erfart.

   Slett
 8. Anonym, du får jenter til å virke som amøber.

  SvarSlett
 9. Min erfaring er at gutter ofte er enten eller, som skissert i denne posten. De guttene som har intensjoner om noe mer virker ofte dølle fordi de er alt for opptatt av å vise at de er en catch, men så glemmer de at man også trenger seksuell tiltrekning i et eventuelt forhold.

  Synes også at Andreas forklarer det bra i kommentarene under her angående hvordan man skal kommunisere til jenta at man kun ønsker sex. Som regel vet jeg at fyren ikke er kjærestemateriale når jeg blir med en fyr hjem, men om jeg vil møte han flere ganger for sex vet jeg jo ikke før han er prøvekjørt .. Så dette kommuniserer jeg gjerne dagen etter eller ved å ta en bootycall neste gang jeg er på byen for å legge lista på riktig nivå.

  SvarSlett
 10. Bra artikkel. Men må du se ut som Sondre (rå kropp) for å få til dette? At jenter skal se på deg som noe annet enn en snill sjenert gutt som bare vil være en venn med dem(dette er noe jeg sliter med).

  SvarSlett
 11. @Anonym 08:36 PM

  Min erfaring er at utstråling i mange tilfeller vinner over kropp.

  Jeg har sikkert 40 kilo for mye godt plassert rundt magan og jeg ble født med permanent morratryne, men en dæsj selvironi, et par spiseskjeer selvtillit, litt grunnleggende kunnskap om hvordan man bygger spenning og masse, msasse lidenskap og livsglede har ført til at jeg faktisk blir sjekket opp. Jeg har også lagt merke til at jeg får en del "orbiters" i løpet av kvelden, og de er som regel veldig åpne og lette å få kontakt med. Så mitt svar vil iallfall være nei, du trenger ikke en rå kropp.

  Jeg har også møtt et par av GV-gutta via bootcamp, og ingen av de var klassiske hunks for å si det sånn.

  SvarSlett
 12. @Anonym 08:36: Nei, det har ingenting med hvordan man ser ut å gjöre. Du vil bli overrasket over hvor mange jenter som ikke liker muskler på gutter i det hele tatt også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Damn, så da har jeg trent i alle disse herrens år, uten noen egentlig mening? ;)

   Slett
  2. Hehe. Om man har muskler har ingenting med hva slags type interesse man kan kommunisere. Å ha bra kropp er helt klart en fordel når man skal sjekke jenter, men absolutt ikke et must. Av oss gutta på bloggen er det BARE Sondre som har noe som ligner på muskler.

   Slett
  3. Helt riktig Andreas - ikke alle jenter liker muskler. Jeg liker ikke muskler. Sånn rent teoretisk er min drømmemann 1.90 høy, bamsete og har brunt hår.
   Men allikevel har jeg en crush på en gutt med blondish hår som er 1.75 høy og kunne ikke vært mindre bamsete..
   Muskler er for meg turn-off, da jeg ikke synes det er behagelig å se på eller ta på noe som kjennes ut som stein.
   Hver sin smak!

   Slett
 13. jeg mener ikke at en mann skal ha "kjempefit"kropp,selvom det er pent å se på,men å si at det absolutt ikke er et must,blir litt feil..jeg har visse guttekropper jeg ikke føler meg tiltrukket av,bla bolere,feite(jeg driter i lubben),m.m....men man må ikke ha muskler nei,jeg synes noen gutter som er "normale"i kroppen er sexy,men det kommer jo ann på mye mer-holdning,sjarm,humor osv,men jeg tror ikke jeg kunne ha datet en fyr på godt over 150kg hvis dere forstår,men de fleste gutter i Oslos gater har helt flotte kropper:-)

  MEN til denne kommentaren "Om jeg skulle stoppe opp rett før vi har sex og si "Du...Eh...Jeg vil bare si ifra at jeg kun skal ha sex med deg og kommer aldri til å se deg igjen"så synes jeg DET hadde vært mye kleinere og dårlig gjort"..men det skjer andre siden og,dere har vennskap,litt flørting og "kjæreste"prat,så sex etter en liten stund,og deretter vil han ha null kontakt"heh...happened once in 2008....DET synes jeg ihvertfall er råttent!.....,men heldigvis så ser man på dem som er sleipe at de er sleipe,de "subkommuniserer" det(lært meg et nytt ord) :-)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...