lørdag 10. mars 2012

Femi-mote?

Jeg kom over dette innlegget, og jeg kunne nok ikke ha skrevet det bedre selv. Eller, det vil si... jeg HAR skrevet det selv, både en og to ganger, her på denne bloggen:) Derfor var det gøy å se en jente som skriver akkurat det samme.

Som vi pleier å si: det er en grunnleggende forskjell på det å bruke mote som et kreativt medium og det å bruke mote for å fremstå tiltrekkende ovenfor det annet kjønn. Dersom det er det siste man satser på er grunnregelen å satse på det maskuline, det klassiske, det som er assosiert med "kjekkas"... på å plukke opp enkelte elementer som er kompatible med dette fra "motebildet" uten å ta helt av... på å sørge for at klærne passer perfekt og at hårsveis og annen grooming er tatt hånd om på best mulig måte... for så å HOLDE KJEFT OM ALT SAMMEN. Det er helt i orden for en mann å være forfengelig; men han må alltid late som om han ikke er det. Jenter liker gutter som ser ut som om de bryr seg, men som oppfører seg som om de ikke gjør det.

Klesstil for menn er nemlig en hårfin balansegang. Mr. Metroseksuell med oppbretta bukser og bare ankler er som regel håpløs... men det mr. Clueless med Starwars t-skjorte og hestehale (eller fetteren hans med brunkrem og full Ed Hardy-outfit) også. Erfaringsmessig er det vanskelig å få de sistnevnte til å forstå at de trenger å fikse stilen sin fordi de bruker førstnevnte som eksempel på hvorfor menn IKKE skal bry seg om mote. Det skal sannelig ikke være lett.

"Det riktige" er som ofte ellers en middelvei. Klassisk er bra, et lite touch av mote er bra... men aldri, ALDRI, mist det maskuline! Tenk litt over det... er det viktig for deg at jenter er feminine? Jepp, tenkte meg det. Det funker omtrent på samme måte i motsatt retning.

- Sondre (maskulin)

PS: Nei, jeg har ingen god forklaring på Justin Bieber;)

6 kommentarer:

 1. Forklaringen på justin beiber er status, nothing else

  SvarSlett
 2. Hei,

  Siden dere skriver en del om betydningen av hvordan man ser ut her på bloggen så kan sikkert en link til artikkelen under være passende. Utover det så anbefaler jeg alle å prøve å stikke innom en forretning med luksusvarer og erfare hvor god service man får i joggebukse :P

  http://www.askmen.com/fashion/fashiontip_600/693_why-looks-matter.html

  Mvh, William

  SvarSlett
 3. Jeg er litt uenig med artikkelen som blir diskutert. Det handler i bunn om folks manglende evne til å tenke selv og ikke følge moteblogger som thesartorialist.com og liknende til punkt og prikke, når de heller burde dra inspirasjon fra dem. Personlig har jeg lært utrolig mye fra den nevnte bloggen om for eksempel hvordan man skal blande ulike teksturer for å skape et mer interessant intrykk enn den vanlige svart skinnjakke med hvit v-hals greia som ofte blir anbefalt her. Ikke missforstå meg, skinnjakke er alltid en innertier, men personlig blir det for kjedelig for meg å bruke det dag ut og dag inn, om du skjønner. Mote er i og for seg ikke et problem så lenge man begrenser seg til det tidløse og klassiske med en personlig touch og interessante vinklinger, mener jeg.

  SvarSlett
 4. Litt av forklaringen på Justin Bieber er vel at det for det meste er _jenter_ som liker han, og ikke kvinner. Kvinner vil selvfølgelig ha en MANN med stor M, og ikke en liten guttepjokk som Bieber. Og så var det noe med den kjendisfaktoren som spiller inn ...

  Jeg er forresten forelska i en som har både call of duty OG star wars t-skjorte - og jeg elsker den litt nørdete guttegreia. Men så har han jo tross alt de riktige skoene og bra hårsveis som skiller han ut fra de dølle gutta som man skulle tro var redd for jentelus.

  SvarSlett
 5. Hehe, mange gutter som antaglig har noe å lære her :) Siden dere har så god peiling på dette med sjekking, så tenkte jeg at jeg kunne spørre dere om noe jeg lurer på.

  Jeg er da en jente på 17, i høst ved skolestart var det en gutt som la meg til som venn på face og begynte å skrive til meg i chatten. Vi begynte å prate en hel del der, men ettersom vi går på samme skole, så avtalte vi å begynne å prate sammen mer IRL. Jeg er veldig sjenert og han gjorde meg ennda mer usikker og mer sjenert! Det ble veldig ofte pinlig stillhet mellom oss, men likevel prøvde jeg så godt jeg kunne, men det som gjorde at han gjorde meg mer usikker var at han den ene dagen kunne komme med koselige kommentarer forså å begynne å kritisere ting ved meg, fks. at jeg er sjenert. Han sa til og med at man velger selv om man er sjenert eller ikke! (noe jeg mener er heeeelt feil)Dette gjorde meg så utrolig usikker, og jeg aner ikke hva han holdt på med. Han kunne være kjempekoselig til tider, forså å skrive på face at han ikke liker interessene mine (som fks. er blogging) eller andre ting som var negativt.

  Han hadde også en kjæreste til tider, det vil si, de slo opp og ble sammen flere ganger. Da han traff meg, så slo han opp med henne. Og etter at han hadde prøvd en stund å få kontakt meg med, så ble de sammen igjen. Til tider sa han at han likte meg som mer enn venn, men så kunne han si to dager senere (på face) at han likte meg kun som venn.

  Jeg orket ikke dette mer, ble til tider såret av det han sa. Så jeg bestemte meg for å ignorere han helt. Problemet er bare det at nå går han rundt og er sur på meg (fordi jeg ignorte han og ikke pratet med han). Egentlig var han heller aldri min type gutt, men likevel ville jeg gi det en sjangse. Huff, vet at dette ble litt laangt, men vet liksom ikke om noen andre som vet så mye om sjekking og sånt som dere.

  Hvartfall der jeg lurer på er:

  1.Utifra det jeg skriver, synes dere det virker som om han likte meg, men bare var usikker eller at han faktisk prøvde å utnytte meg?

  2.Vet at alle gutter er forskjellige, men denne gutten har gjort meg utrolig usikker på dette med gutter. Så fort jeg idetheletatt merker at det er en gutt som prøve å få kontakt med meg gjennom blikk eller som kommer bort og prater med meg, så blir jeg så utrolig usikker og velger å holde avstand fra det selvom jeg egentlig vil...Er det typsik gutter å oppfatte jenter som er sjenerte som avvisende?

  Tuusen takk hvis dere gidder å svare :)

  SvarSlett
 6. Jeg ser ikke problemet egentlig, ville det ikke falle seg naturlig at de enkelte individene som kler seg som her kritisert har vinklet seg mot å tiltrekke individer som er over gjennomsnittlig interessert i mote eller simpelthen foretrekker denne typen stil på en gutt? Det er i så fall feil av oss å kritisere det på grunnlag av våre subjektive oppfatninger av hva som gjør en person flatterende og/eller attraktiv.

  Etter det jeg skjønner har dere bak godevibber gjort en del undersøkelser dere kaller empiriske (selv om de ikke er publisert i relevabte tidsskrifter og vurdert objektivt av likemenn) der dere har kommet frem til at en klesstil som er per definisjon: ren (uten åpenbar fokus på merkeflashing eller mønstre), har god passform og er tilnærmet tidløs som mest anvendelig for å tiltrekke høyest prosent av tilgjengelige hunkjønn på et vilkårlig utested. Det er selvsagt mindre gunstig å reklamere for annet enn eget produkt (som er et resultat av nevnte undersøkelser), men jeg føler at artikkelen kunne vært betraktelig bedre om den begynte med "Dette er en klesstil som er ugunstig for å tiltrekke et bredt spekter av et gitt utvalg hunkjønn, men er mer som en nisje for spesielt interesserte hunkjønn" enn å fremstå som den smørjen av latterliggjørels, avsky og subjektiv synsing den fremstår som på dette tidspunktet.

  Merk at jeg verken kler meg som eller fronter den spesifikke klesstilen som er nevnt.

  TL;DR: Vær mer objektiv, det skader ikke å ha et åpent sinn.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...