mandag 5. mars 2012

Psst.. Kjapt spørsmål:

Tenk så gøy om alle som leser denne bloggen svarer på dette spørsmålet:

Hva er ditt aller største problem når det gjelder sjekking og dating? 

Svar i kommentarfeltet under (skriv gjerne alderen din og kjønn).

-Andreas

69 kommentarer:

 1. At jeg aldri tør å sjekke opp de virkelig kjekke guttene fordi jeg føler de er for gode for meg. De er liksom uoppnåelige, 'på et høyere nivå'. Jeg vet det ligger mentalt, og jobber med det. Likevel vanskelig, særlig når du ser DEN kjekke fyren, men ikke tør å ta initiativ likevel...
  Jente, 17

  SvarSlett
 2. Samtalen med jenten blir kjedelig og anstrengt. Vet ikke helt hvordan jeg skal vri det inn på noe seksuelt (det er vel det eneste folk egentlig synes er interessant...? )

  SvarSlett
 3. Å gå opp til jenta, prate med henne, og vise interesse.
  19. Mann

  SvarSlett
 4. Å tørre å ta kontakt med fullstendig fremmede i dagligdagse situasjoner. Og eskalere. Og ikke være for søt liten nussepass på byen..

  SvarSlett
 5. Tolke tegn og oppførsel på jenter slik at jeg forstå når jeg skal eskalere eller ikke.

  Gutt 16-17år

  SvarSlett
 6. Helt klart å holde samtalen i gang, stille spørsmål, ha noe å snakke om kontant uten pinlige stillheten og kleine samtaler!

  Klem jente 18

  SvarSlett
 7. Å vise interesse, samt holde samtalen i gang. Mann, 20

  SvarSlett
 8. Hvordan gå videre fra flørting til å få/gi nummeret eller lignende (og ikke bare gjøre det til et one night stand når man er full -.-).
  Jente 20

  SvarSlett
 9. For tida dagtid sjekking og eskalering når jeg er edru, lar alt for ofte sjanser gå fra meg når jeg burde ha gjort noe.

  SvarSlett
 10. At jenta jeg holder på med, drikker seg full og roter med en kompis av meg.. Skjedd før. Mann 19

  SvarSlett
 11. Komme i kontakt med vakre jenter. Hender i fylla av og til, men er for tafatt der óg..
  gutt19

  SvarSlett
 12. Jeg synes det er vanskelig å føre samtalen videre inn på noe spennende/seksuelt!..

  SvarSlett
 13. Å holde samtalen i gang,finne noe å snakke om.

  Mann 25

  SvarSlett
 14. Å tørre å melde seg på bootcamp... å ta det første skrittet. Tipper jeg blir sittende noen måneder til forran skjermen før jeg manner meg opp.

  -sosial uerfaren fyr(23) som aldri har sjekket opp en jente før

  SvarSlett
 15. Møter for få jenter, M31.

  SvarSlett
  Svar
  1. jeg møter for få menn...., K29.

   Slett
 16. Å få etablert en "connection" med ei fremmed jente. Får jeg en jente på date får jeg hun sjarmert i 9\10 tilfeller, men å komme dit er vanskelig. Blir fort kjedelige samtaler, eller som oftest at jeg ikke tør å åpne.

  SvarSlett
 17. Ta kontakt og prøve å eskalere videre med jenter jeg finner veldig tiltrekkende.

  SvarSlett
 18. Å gå bort til en fremmed jente og "åpne" henne, selv etter at vi har hatt litt øyekontakt og hun har virket interessert. Jeg må rett og slett bli tøffere. Hvis vi først kommer i snakk tilfeldig eller vi har felles kjente osv, så går det som oftest bra. Er sjeldent jeg ikke får nummeret eller noe mer da. Men det er jo ikke alltid akkurat de jentene jeg vil ha. Mitt problem blir motet til å ta første skrittet med en helt fremmed jente.

  Mann 21

  SvarSlett
 19. Å gå fra vanlig "small talk" til mer "ladde" samtale temaer som bygger opp spenningen.

  mvh M23

  SvarSlett
 20. Å eskalere, tørre å ta steget videre til neste nivå. Mann 23

  SvarSlett
 21. Jeg klarer lett å sjekke opp jenter, men mitt problem er når jeg faktisk blir ordentlig interessert i personen og ting begynner å bety noe, så får jeg kalde føtter.

  SvarSlett
 22. Dagtidsjekking, hvor mulighetene bare glir meg forbi.
  Og å binde seg, har litt angst for å gå inn i et forhold, trolig pga. at jeg ikke har hatt et skikkelig forhold siden jeg var 16.
  M23

  SvarSlett
 23. Å gjøre interaksjonen spennende og interessant framfor trygg og overfladisk.
  Gutt 20

  SvarSlett
 24. Problemet er som regel å ta steget. Jeg klarer å få interesse, vi snakker sammen og alt virker bra, men så skjer det ikke noe mer. Det tar for lang tid og det dabber av. Jobber med det, men ikke så mye resultater ennå.

  SvarSlett
 25. Trenger å bli flinkere til å ta kontakt med fremmede i dagligdagse situasjoner. Har jo kjæreste, så er jo bare for litt uskyldig flørt :)

  SvarSlett
 26. Å håndtere "forstyrrende" elementer, som f.eks. andre som detter inn i samtalen og blir mer pågående enn meg selv. Samt holde egen interesse oppe (kjeder meg fort når hun ikke er med over på mer spennende samtaletemaer). Det siste er nok også en fin filtrering - jeg liker best de som har interesser "litt utover Se&Hør". ;)
  --Mann 42

  SvarSlett
 27. 20 snart 21 år mann, tidligerde bootcamp deltaker: www.sjekkeskolen.no .

  Det vanskeligste er nok å holde spenningen i en samtale.

  SvarSlett
 28. - Holde spenningen oppe i samtalen

  - Vise at hun ikke er veldig viktig for meg (jenter som jeg synes er attraktive)

  - Være åpen for og sørge for at ting skjer.
  Det å ha viljestyrke nok

  Jobbes derimot hardt med for tiden.
  Merker helt klart positiv respons fra jenter etter en Bootcamp:)

  G21

  SvarSlett
 29. Å ta kontakt med, og ha en flørtete samtale med jenter JEG synes er veldig pene... jeg er sjef når jeg ikke er tiltrukket av jenta...hehe

  SvarSlett
 30. 25 mann, mitt største hinder er mitt egent hode, det sier dette kommer aldri til og gå. snu, hopp bare gjør noe så du kommer deg vekk, for DU er ikke bra nok.
  og det resulterer i at jeg egentlig ikke går bort og prøver. men jobber med det og går mer og mer bort, selv om det bare blir litt små pinlig.

  SvarSlett
 31. Det å få den første kontakten, samt det å holde en samtale gående etter å ha møtt en jente to-tre ganger.

  SvarSlett
 32. Sliter veldig med å finne steder hvor det er "naturlig" å komme i prat med jenter og vet ikke helt hvordan jeg tar praten videre til noe mer "spennende"...
  Sliter også ubevisst med lav seltillit til egen sosial mestring: er for eksempel mange situasjoner og ting folk sier som jeg bare ikke vet hvordan jeg skal svare på. Ender ofte med at jeg bare virker sur/kjedelig fordi jeg ikke finner på noe vittig å si tilbake hvis noen for eksempel spøker litt.

  SvarSlett
 33. Mitt aller største problem når det gjelder dating er at jeg ikke klarer å slippe folk innpå meg. Gjør jeg først det har jeg som vane å underbevisst sabotere det hele ved å oppføre meg som en bitch slik at de skal ha en grunn for å dumpe meg for så å si til meg selv at grunnen til at de dumpet meg var fordi jeg viste mitt sanne jeg. Derfor konkluderer jeg med at det ikke er lurt å åpne seg.

  (Har heldigvis møtt noen som jeg tror forstår meg og forhåpentligvis klarer å få meg til å gjøre noe med problemet nå)

  SvarSlett
 34. Ta nummeret på en casual måte
  Gutt, 21

  SvarSlett
 35. Det vanskeligste er å ta kontakt med fremmede jenter. Etter det pleier det å gå bedre, men er alltid forbedringspotensiale. Er det som er så gøy.
  M22

  SvarSlett
 36. Mann 20, mitt største problem er at jeg ikke klarer å glemme jenter når de sier at det ikke går nå, så da går jeg og venter på at hun skal bli klar. Har noe med at jeg har dårlig selvtillit.

  SvarSlett
 37. Hvis man er på date, har god kjemi og liker hverandre. Så drar man hjem til han. Så får han den ikke opp, og blir dødsflau, selv om jenta tar det hele med ro og er kul.
  Kan det være grunn nok til at han ikke tar kontakt igjen, selv om jenta hinter litt? Eller var han i utg.pkt ikke sååå interessert (selv om han tydelig var det)? Eller var det fordi man hadde sex altfor tidlig? Eller en kombinasjon av disse? Hva ville gutter flest ha tenkt i en slik situasjon?

  SvarSlett
 38. Sliter med å få en avslappet og morsom samtale i gang, blir mest intervju spørsmål:/

  Gutt 19

  SvarSlett
 39. Klarer ikke holde kjeft.

  SvarSlett
 40. Mitt største problem er vel egentlig tre i ett.

  - I fare for å høres skrytete ut har jeg nådd et punkt der jeg blir sjekket opp, noe som har gjort meg umotivert og bent frem apatisk da det å skape interesse og komme i kontakt med folk har blitt for "lett."

  - Jeg har problemer med å tillate meg selv å eskalere, selv når jenta grafser over alt på meg og tydelig viser tegn på interesse.

  - Jeg har gått meg litt fast i "hvorfor i alle dager fikk -jeg- denne dama på kroken når hun kom inn sammen med en fyr som er mye kjekkere enn meg?" Jeg har dog en mistanke om at det henger litt sammen med pkt. 2.

  SvarSlett
 41. Klarer ikke å eskalere. Blir for fort en kompis. Er også for dårlig på å se interessetegn fra damen.

  SvarSlett
 42. Har problemer med å gidde. En eventuell avvisning/suksess inneholder altfor mange stressende/ubehagelige situasjoner(Veien videre til forhold/ikke forhold eller avvisning). Hvordan slappe av mer, og bare la det gli?

  SvarSlett
 43. Ekstrem irrasjonell frykt for avvisning - tør ikke engang si hei eller holde øyekontakt lenge nok til å sende et smil.

  SvarSlett
 44. Åpne flere når jeg er ute og åpne set med flere enn bare to jenter. Snakke mer med venninnene.

  M/19

  Og dere da, GV-instruktører? Hva er dere største problem?

  SvarSlett
 45. @Kaizer: Jeg har 99 problemer, men sjekking er ikke et av dem lengre ;)

  SvarSlett
 46. Ok, skulle kanskje brukt et annet ord. Hva er ditt største sticking point når det gjelder sjekking? ;)

  SvarSlett
 47. @Kaizer: Litt vanskelig å svare på faktisk. Har ingen direkte "sticking points", men finner hele tiden områder jeg fokuserer på å bli bedre i, om du skjønner? Ofte er det smart å fokusere på områder du allerede er sterk for å utnytte potensialet. Akkurat nå jobber jeg mye med å utforske andre måter å skape Sosial Verdi på, enn de vi allerede lærer bort.

  SvarSlett
  Svar
  1. Er det meningen at de ny metodene dere eventuelt finner skal bli bc matriell etterhvert?

   Slett
  2. Vi utvikler oss hele tiden, og forbedrer kursteorien fortløpende. Det har jeg holdt på med i over ti år nå, så det er jo begrenset hva man finner ut av nye ting. De tingene vi lærer bort på kurs er det vi har funnet som fungerer BEST, så selv om vi finner andre ting som også fungerer bytter vi det ikke ut ved mindre vi finner noe som fungerer enda bedre.

   Slett
 48. Ja, det var et sånt svar jeg ønsket meg :)

  SvarSlett
 49. Har problemmer med å ta igang initiativ, og når det først er igang sliter jeg med å holde på en lett å leken samtale,
  Ellers er problemmer med sosial verdi og kvinners blikk
  mann 29

  SvarSlett
 50. Har problemer med å gå bort til jenter. Hvis jeg tilfeldighvis befinner meg rett ved siden av en jente, eller sitter mot hverandre på samme bord, har jeg ingen problemer med å ta kontakt. Men med en gang jeg må fysiskt gå bort til en jente, blir jeg alt for nervøs, og trekker meg hver gang.

  M23

  SvarSlett
 51. Jeg har problemer med å gjøre meg selv interessant, kle meg bra, holde praten gående, å gå bort til jenter jeg liker, tolke signaler - kort sagt nesten alle problemer dere har hørt/lest om på kursene/forumene deres, men å betale 6795,- for å lære om det blir nok i drøyeste laget for min del..
  M27

  SvarSlett
  Svar
  1. Å investere mange tusen kroner i ny TV, eller investere i livet sitt? Folk har vist veldig forskjellige meninger om hva som er verdt mest...

   Egentlig tror jeg nok heller du er mest redd for hva folk rundt deg vi si om deg om du bruker pengene på sjekkekurs. Det er derimot forståelig, sånn som janteloven dominerer.

   Prøv å innse at du rasjonaliserer! Vent med å kjøpe ny TV (eller annet stuff), så er penga i boks (det er til ditt eget beste)!

   Slett
  2. Tror og tror - det er alltid morsomt å høre folk fortelle meg hva jeg egentlig mener, som om de kjenner meg utifra de få ordene jeg skreiv, så takk for underholdningen! :P

   Som sagt, det er en drøy pris på betale for noe man kan lære gratis i livets skole, og det er en pris andre er villige til å betale for - dessverre fenger det ikke meg.. (men jeg fortsetter å lese innleggene!) ;)
   M27

   Slett
  3. Et typisk rasjonaliserende svar :) Jeg kjenner ikke deg, men jeg kjenner igjen holdningen din. Når man rasjonaliserer er man gjerne ikke klar over det selv.

   Du har nesten avslørt deg når du kommer med en slik arrogant påstand som at det lett kan læres i livets skole - til tross for at du allerede har sagt at du har problemer. Hadde du faktisk ikke brydd deg om kurset så ville du heller ikke hatt behov for å uoppfordret nevne at det ikke er verdt å bruke penger på.

   At man kan lære seg sjekking på egenhånd er en klisje-påstand. Om du faktisk hadde klart å lære deg det på egenhånd, så hadde du lagt merke til hvor mange det er som ikke klarer det. Du ville selv hvert såppas lykkelig at du heller ville ha hjulpet de andre folka (som gutta i GV), istedet for å trampe ned på dem som ikke klarte å lære det via livet skole - ved å fortelle dem at de lærer det i livets skole. Det er faktisk mange som er ufrivillig single gjennom hele livet. De har derimot ofte gode forsvarsmekanismer som gjør at det er vanskelig å lage noe konkret statistikk på det.

   Jeg tror ikke du egentlig sier det du sier for å bevist være frekk. Det du sier er en forsvarmekanisme som du ubevist har utviklet for at du skal slippe å tenke på den ubehagelige sannheten. Den funker faktisk så bra at du ikke vet det selv - og du føler deg midlertidig bra, fordi du føler at du har "eid" meg/oss.

   Anbefaler at du setter av tid til å reflektere litt rundt deg selv før du kommer med et nytt forsvar i kommentarfeltene her. Klarer du å trenge gjennom forsvarsmekanismen din så vil du heller ikke ha noe behov for å svare noe mer.

   Ellers, lykke til med livets skole! Lykkes du, vil du innse at jeg hadde rett ;)

   Slett
  4. Jeg har skrevet at dette "kan" læres hvis man er oppmerksom (slik noen GV var da vedkommende skrev i et innlegg at han la merke til åssen noen av guttene som hadde draget oppførte seg, sa osv); det betyr ikke at jeg er forberedt på å gjøre det.

   Og igjen, psykoanalysen gjør meg ikke mere interessert i å lese rådene dine. Du er på hugget når det gjelder det, og det er ikke alltid det fenger helt..

   Det er ikke snakk om å "eie" et tema/innlegg her; jeg gir bare mitt svar til hele opplegget uten å lese for mye i andres innlegg, eller fortelle dem hva man gjør galt uten at de veit om det (dette minner meg ganske mye om åssen religiøse mennesker kan være ved å spille på andres følelser).

   Bare slapp av, og ikke les for mye i det jeg skreiv; kort sagt mener jeg dette kurset er spennende, men for dyrt i forhold til min økonomiske situasjon, that's it.

   Ikke noe "forsvarsmekanisme", "rasjonaliserende", "redd", "trampe ned på dem", "forsvar" - du gjør det til noe helt annet enn jeg ville få fram i utgangspunktet.

   M27

   Slett
 52. Vel, når jeg er ute så er det stort sett med venninner, og jeg er som regel veldig opptatt av de og ikke alt annet som skjer rundt meg/oss. Noen ganger tar det litt av på drikkingen, og det å sjekke gutter er ikke i hovedfokus.
  Men så er ikke selvtiliiten heller på topp, så det å faktisk tørre å holde blikkontakten med noen jeg synes er interessant er heller ikke så lett.
  J23

  SvarSlett
 53. Å holde samtalen med en pen jente i gang.

  Mann 20.

  SvarSlett
 54. Største problem er vel at jeg føler gutter ser på meg som et bytte og ikke en person. Føler de bare prater med meg for å få meg til sengs(selv om jeg har et ganske naturlig/normalt utseende) Når jeg får denne følelen blir gutten bare usjarmerende i mitt syn. Samtidig tør jeg ikke ta kontakt, vil jo ikke virke for interessert...
  J19

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er slikte tanker jeg er dritredd jenter jeg snakker med skal ha, så jeg blir til en dritkjedelig tufs som viser null interesse og snakker om været klokka 2 om natta. (Overdrivelse, men du skjønner hva jeg mener.)

   Slett
 55. Dette emne blir en bra podcast-diskusjon:)? Ufordringene mine ligger i eskalering, eskalering og ja... eskalering.
  Går nok en del på manglende initiativtak og at når jeg er i en samtale at den kan dø ut eller at de blir for intervjuende innimellom. Prøver også å bli bedre på å forstå jenters interessetegn, men føler at det må jobbes med, da de ikke alltid er like lett.

  Gutt 23

  SvarSlett
 56. Klesstilen, huden og tenner er det største hinderet. (3 ting som omgående må fikses)
  Vet jeg komer til å bli flinkere med jenter bare jeg kommer meg ut og prøver. Det er kun min egen feil at jeg er singel.

  gutt 29

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...