tirsdag 29. november 2011

Hvordan velge riktig film til datenDu har sjekket henne opp etter alle kunstens regler, og nå skal dere to sitte inntil hverandre å se en film... Men, hvilken film velger du?

Skal du være dominant alfa-badboy og bare sette på terminator 2, eller vise dine følsomme sider ved å foreslå den siste Twilight filmen?

For det første, uansett hvor stolt du er av den nye tven din, ikke se filmen fra soffaen.
Heller kjør filmen på laptopen din i senga. På den måten er dere allerede der, sånn i tilfelle dere får lyst til å gjøre noe annet.
Selv om dere kun har kjent hverandre en liten stund, er det fullt lov å be henne legge seg ned ved siden av/bak/foran deg(ofte forventet!).

Terminator eller Twilight?
Ingen av filmene, finn en film dere begge liker. Velg deg 2-3 filmer på forhånd, så kan du la henne velge blant de. Ellers ender man veldig ofte opp med å bruke unødvendig lang tid på å bli enige.

Hva du burde unngå når du velger:
*Filmer lengre enn 1 time og 50 min(gjerne kortere)
*Sære / rare
*Vanskelige temaer
*Tunge filmer (f.eks kunstfilmer)

3 typer filmer som passer på date:

Lett komedie
Enkleste og mest vanlige datefilmer. Med lette mener jeg at det burde være mulig å se 10 min, bli borte i en time for så å fortsatt være med på handlingen.

Awesome
Består av filmer som jenta (forhåpningsvis) ikke har hørt om før, men blir overasket når hun ser. Når du viser en ekstremt kul ukjent film, ser jenta på deg med litt ekstra kulhet etterpå.

Super-kjedelige
Noen ganger foreslår jeg en som jeg vet hun kommer til å hate, men som høres kul ut. Ofte er det enklere å be jenta over for "å se film" enn "henge", selv om jeg egentlig kun har lyst til å "henge". Da er det ofte lurt å sette på en film som er så kjedelig at hun lett er med på andre ting.


Men... når alt kommer til alt er ikke jenta egentlig der for å se "Hangover 2", hun er der for å treffe deg. Ville hun kun se "Hangover 2" hadde hun sett den alene.

-Anders

Ps. Jeg kommer snart med mine top 10 mest bruke datefilmer.

12 kommentarer:

 1. Jeg sover i min sofaseng (sofa du kan bre ut til seng), den er tynn i utgangspunktet, og for stor og ''overflødig'' når jeg brer den ut... Hva skal jeg gjøre DA?

  SvarSlett
 2. Bra innlegg, Anders :D Har du et eksempel på film i Awesome-kategorien?

  SvarSlett
 3. Går fint å se film på tv`n, hvem har sagt at man ikke kan pule i sofaen? ;)

  Jeg ender stort sett opp med varg veum som filmdate, har sett første delen av "kvinnen i kjøleskapet" litt for mange ganger i det siste;)

  SvarSlett
 4. Hører vel med å si at du bor i en koselig liten kåk med sofaen og senga i samme rom, da er denne planen smoothers... blir naturlig for deg å foreslå å se filmen i senga på laptop (eller iPad som selvsagt hadde vært det mer siviliserte alternativet;). Om man har separat soverom og stue med svær flatskjerm og sofa føler jeg det virker litt rart å foreslå å se film i senga på en tidlig date... bedre å starte i sofaen og så flytte til senga om stemningen utvikler seg i den retning (hvilken du seff sørger for at den gjør:D).

  SvarSlett
 5. Sondre, hvorfor hater du sex i sofaen???

  SvarSlett
 6. Noen ganger er en film bare en film. Om jeg har lyst til å gjøre noe mer med gutten avhenger av om vi har flørtet på forhånd, eller om han har falt i vennefella først...

  Men resten av artiklen var jeg veldig enig i:)

  SvarSlett
 7. Anonym 11:48 :
  Before Sunrise
  Sleeper
  Bring me the head of Alfredo Garcia
  Babettes Gæstebud
  Freaks
  Lavender Hill Mod

  For å nevne noen. Husk at jenter er veldig forskjellige, mange av filmene over passer ikke alle. Kjør lett komedie hvis du skal være safe.


  Anonym 12:04 :
  Du må gjerne pule i sofaen for min del, men det er masse asosiasjoner jenta har med å ligge i en seng sammen med en gutt som kan bidra til en enklere eskalering.
  Godt å høre at andre også liker VV :)


  Anonym 19:50 :
  For meg er film i senga noe som skjer på 1-2 date, så tenkte ikke over den problemstillingen.
  Om gutten foreslår å se film fra sengen sin og du kun har lyst på vennskap syntes jeg du burde si fra at du ikke er intr. i noe mer.

  SvarSlett
 8. http://memegenerator.net/cache/instances/400x/11/11480/11755996.jpg

  SvarSlett
 9. @Anonym 00:49: Haha. Den som venter på noe godt...

  SvarSlett
 10. Kan anbefale Gremlins.
  Små søte bamser, overfladisk underholdning, litt småskummel i perioder og yngre jenter har sjelden sett den.

  SvarSlett
 11. Filmdate er hyggelig det. Men jeg, som liker film og er jente, hadde nok følt meg litt snytt/missfornøyd/undervurdert hvis valget hadde stått mellom kjedelige filmer eller enkle komedier. Dessuten har de ofte "de kule" jenete ofte sett eller hørt om de "awesome" filmene (selvom det er bedre enn kjedelige/enkle komedier). Det er jo mye mer spennende med en litt sær/rar film eller en som tar opp vanskelige temaer. Det kan jo legge grunnlaget for morsomme eller utfordrende diskusjoner etterpå. Tror kanskje disse rådene fungerer best på litt "enkle" jenter. Men for all del, det finnes nok av der ute.

  SvarSlett
 12. @Anonym 23:43: Man bør nok se det litt ann ja. Samtidig er jo poenget at man skal ha muligheten til å småprate og gjøre andre ting samtidig med filmen:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...