mandag 2. januar 2012

Har DU noe du vil si eller spørre om?

Det er 2012, og det er på tide å starte en ny sesong av Podcasten vår... Alfa-Tom og Torben Craig er døde, men Andreas, Andy, Anders, Lars og undertegnede lever beklageligvis i beste velgående. Vi kommer til å gjøre noen forandringer og legge til noen nye innslag... men vi har også merket oss at spørsmål og historier fra dere slår an. Derfor: er det noe du vil si? Noe du vil spørre om?

Bruk kommentarfeltet under. Jo mer konkrete spørsmålene er, jo bedre er det... "hva slags sko bør man bruke til dress" er f.eks. bedre enn "kan dere si noe om mote?"

Har du lengre historier du vil dele kan du godt sende dem på mail... så får vi se om vi bruker dem som utgangspunkt for innlegg eller i podcasten. Hvis du har en historie er det bra at du forteller den så detaljert som mulig... og husk, det er historiene som IKKE går bra vi lærer mest av!

- Koz, Sondre

28 kommentarer:

 1. Hvor stramt er for stramme bukser?

  SvarSlett
 2. Femininist (23)02.01.2012, 15:23

  Er dere åpne om bloggen og sjekking til familie, venner og jenter dere dater?

  Coz og Clemz (i 2012 style)

  SvarSlett
 3. Hadde vært gøy om dere diskuterte forskjellen mellom overflodsmentalitet og det å faktisk ha overflod.

  SvarSlett
 4. Hvis man har fått kontakt med en jente... som i mitt tilfelle var over nettet... man får god kontakt... snakker i telefonen å har en kjempe god tone.... men så plutselig så kutter hun kontakten...

  Er jeg da blitt avvist? eller er det en slags test?

  SvarSlett
 5. Hvordan takler dere jenters forventninger om et forhold uten å såre dem?

  SvarSlett
 6. Det hadde vært bra om dette ramset opp forskjellige motivasjonsteknikker i sjekking.
  Jeg er en gutt på 17 snart, som er jomfru og singel, har aldri vært i et forhold, og lurer på om motivasjonen min holder lenger. Det virker så mye enklere når jeg leser det på ark, men jeg har bare ikke motivasjonen til å sjekke, fordi jeg de få gangene jeg går inn for det, så går det i dass. Kunne dere diskutert det?

  Det andre jeg lurer på, er når man skal slutte å date en jente (hvis jeg noengang kommer til å date en), hvaslags signaler hun sender som sier ''Jeg vil ikke''. Jeg er veldig dårlig på å tolke jenter, og de verdsetter kroppspråk og ikke-verbal kommunikasjon høyere enn gutter. Jeg vil liksom bare vite når toget er kjørt, skjer det etter en viss dato fra jeg startet å ha første samtale med jenten osv?

  SvarSlett
 7. Hva er forskjellen på å gå bort til jenter i venninnegjenger kontra jenter som er alene? Rent bortsett fra at det er mer skremmende, er det noe spesielt man bør gjøre annerledes? Skal man snakke til én av dem eller flere av gangen, og så videre? Da tenker jeg jenter du ikke kjenner fra før, og både "på byen" og i hverdagslige situasjoner.

  SvarSlett
 8. Hva syns dere om stilen til David Beckham? Søk opp David Beckham casual style på google, og sjekk jeansene han bruker. De fleste er ikke typisk åletrange, noe har til og med ganske markert bootcut. Er dette noe som funker på oss vanlige folk også?

  Hilsen slank og veltrent vanlig person

  SvarSlett
 9. Jeg har merket at det er jenter med utenlandsk opprinnelse som liker meg best. Siden majoriteten av jentene jeg lykkes med er utlendinger/har utenlandsk opprinnelse. Har dere noen erfaringer eller noe som kan forklare fenomenet?

  elsker latteren til Andy forresten!

  SvarSlett
 10. Hei.

  Føler at jenter jeg snakker med lett mister interessen og blir mer opptatt av andre, "bedre" gutter så snart de kommer inn i bildet. Noen tips til hva jeg gjøre for å bli flinkere til å holde på interessen?

  SvarSlett
 11. Hvor ofte bør man dra ut for å bli god?

  SvarSlett
 12. Hva er forskjellen på å sjekke en "8" kontra en soleklar "10" som ALLE gutta vil ha? Personlig hater jeg å sette tall på jenter, men det gjør det lettere for å forstå :)

  Liker bloggen, stå på boys!

  SvarSlett
 13. Kan dere pleeeeease skrive hva jenter bør gjøre for å tiltrekke og holde gutters interesse? Dør av lykke den dagen det kommer opp på bloggen!

  SvarSlett
 14. Kan dere skrive en artikkel angående godlukt og sånt? :) Om hva man kan bruke for de ulike årstidene o.l...

  SvarSlett
 15. Dere nevnte at en av dere var veldig høy, men samtidig veldig tynn. Hvordan er klesstilen hans/din?

  SvarSlett
 16. Jeg er en relativt OK fyr utseende messig, og opplever stadig vekk at jenter sjekker meg opp på byen. Det er vell så bra det, men som jeg er har jeg høye ambisjoner. Problemet er hvordan kan jeg få en 10'er dame til å ta initiativ? Dette skjer jo aldri, men jeg klarer å komme i kontakt med 10er damer så lenge jeg selv tar kontakt... Videre derfra er det et annet problem at jeg har en kjekk kamerat. Høy, halvt spansk, og attraktiv for de fleste jenter. Jeg er jo en lys nordmann. Hvordan kan jeg utkonkurrere han? eller bør jeg pent be ham holde fingrene av fatet?

  SvarSlett
 17. Noen tips til hvordan man går fra "small talk" til mer flørtende snakk? har blitt mye bedre til å snakke med jenter, men no har eg problemer med at de bare snakker og snakker, og føler det blir minimalt med spenningsoppbygging.

  SvarSlett
 18. Kunne dere gått litt mer i detalj på flørteteknikker hvis det er mulig?

  takk

  SvarSlett
 19. Hvordan kan du på en måte som ikke er slem avvise en jente som driver og flørter med deg (berøring, blikk, følger etter deg, etc) på en åpenbar måte, selv om du ikke tar noe noe initiativ til videre eskalering eller flørt?

  SvarSlett
 20. En anonym skrev:

  " Føler at jenter jeg snakker med lett mister interessen og blir mer opptatt av andre, "bedre" gutter så snart de kommer inn i bildet. Noen tips til hva jeg gjøre for å bli flinkere til å holde på interessen? "

  Jeg er i samme situasjon og håper dere får tid til å skrive om hvordan holde interessen, både på fest/byen (når det er alkohol i bildet) og edru på dagen :)

  SvarSlett
 21. Hvis en jente ikke "flørter tilbake", er det et tegn på at hun ikke er interessert?

  Hender noen ganger at jenter virker interessert i å snakke, og viker ikke fra kroppskontakt, men oppfører seg ikke flørtende i det hele tatt. Jeg blir da usikker på om de ikke er interessert i noe annet enn en vennlig prat.

  SvarSlett
 22. Hender det at dere er uenige/har forskjellige syn på hva som er rett og galt innen sjekketeori?

  SvarSlett
 23. Hva syntes dere om fjelltur/trening som "date" med en jente du allerede kjenner litt fra før?

  Singnaliserer det litt for mye "venn", eller er det et ok sted å begynne?

  SvarSlett
 24. Jeg antar man må sjekke opp på ulike måter -hvordan sjekker man opp om man ønsker seg noe useriøst, en one night stand, og hvordan går man frem om man ønsker noe mer seriøst?

  Hvordan forklare at man kun ønsker en engangsaffære uten å være uhøflig? Bruker å si at "jeg ikke ønsker noe seriøst", men ingen som tar den..?

  SvarSlett
 25. hei
  jeg er en jente på 22 år.
  synes det er gøy å lese bloggen deres, dere har mye gode råd å gi virker det som :)
  jeg har et problem, som egentlig bare er min skyld. Vet ikke om det passer seg så godt her, men hadde bare lyst til å spørre, siden dere er gutter på min alder og jeg kjenner dere ikke.
  Jeg har slitt ganske mye psykisk i noen år, med depresjoner spesielt. Har det siste året gjort stor fremgang da jeg flyttet til en ny by og begynte å ta ansvar for mitt eget liv og kjenne meg selv ikke minst. Jeg har ikke hatt noe særlig energi til gutter i det hele tatt egentlig, selv om jeg har lengtet og lengtet i årevis etter å ha en som bryr seg om meg, eller at en bare vil holde rundt meg og ikke slippe.. Men jeg er utrolig usikker og sliter med å være meg selv sammen med gutter som jeg liker. derfor har jeg ikke opplevd noe jeg har følt som "ekte". Følsom og "dyp" som jeg er, så knuser det hjertet mitt å tenke på det. er nesten så jeg gir opp egentlig. på grunn av at jeg er så usikker og at jeg har gitt utrykk for at jeg selv ikke synes jeg er verdt det, har heller ikke gutter opplevd meg som verdt å bli kjent med og ta vare på. jeg har hatt noen "kosevenner" bare for å ha noe liksom. nå blir jeg bare utslitt ved tanken på overfladisk sex som ikke gir meg noe, med en jeg føler ikke kjenner meg i det hele tatt, selv om jeg later som at han gjør det. samtidig savner jeg fysisk kontakt også, og jeg liker jo sex! er bare så sårbar følelsesmessig.
  nei, nå la jeg ut om alt som egentlig ikke var problemet, sorry! det som skjer nå, er at jeg har en venn, som egentlig har vært litt flørtete hele tiden, vi har sett film og kost og kysset mye. han er ikke forelsket i meg og gir ikke så innmari mye av seg selv heller, men jeg synes jo det er koselig for det og vi tuller hvertfall mye og sånn. vi har hatt sex en gang før, men da var jeg så syk at jeg bare lot det skje og følte ingenting egentlig. jeg har ikke dype følelser for ham heller, men kunne gjerne tenke meg å ha sex med ham igjen hvis han vil, og jeg tror han vil.
  Det er bare det at jeg av og til har kuttet meg, eller skjært meg; (jeg blir så skamfull når jeg skriver det her) lange, dype, stygge, sår på leggene. jeg har ikke mange arr, men det skjedde av en eller annen grunn igjen for en liten stund siden, selv om det var nesten et år siden sist. jeg kan ikke gjøre noe med det nå, bortsett fra å selvfølgelig lære å takle vonde følelser på en bedre måte, som jeg egentlig vet at jeg kan. jeg gir litt faen i meg selv fremdeles og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre med det. hjelper jo å tenke mye på andre og sånn, men jeg klarer ikke å gjøre det samme for meg selv, ønske det beste for meg selv liksom. og det er en del av meg som har lyst til at jeg skal utslettes tror jeg; noen ganger blir jeg et monster mot meg selv hvertfall, og da sjer det. jeg jobber fremdeles med det, og jeg tror ikke det her vil skje igjen, virkelig. vet der er ikke noe dere kan gjøre med akkurat det der.
  MEN hvis jeg har lyst til å sex med noen; hva skal jeg si om arrene? eller de grusomme sårene som jeg blir lammet av hver gang jeg ser aargh. hva synes dere om jenter som har arr etter selvskading? det verste er at jeg ikke tenker på meg selv som "en av dem", for jeg har gjort det så skjelden, så kjapt, så skjult, i affekt og selvhat og tenkt "aldri igjen" etterpå. men sårene er jo der likevel. jeg har vel egentlig mest lyst til å ikke være med noen på grunn av det, men samtidig vil jeg jo det.
  håper dere ikke tror jeg er gal. tror de fleste ikke ville sett tegn til noe slikt hos meg, under overflaten. og mange skjønner ikke at jeg som er så "strålende", morsom og lidenskapelig opptatt av ting, kan ha slitt så mye. men de trenger ikke å vite det heller. jeg vil jo helst ikke det.
  setter stor pris på svar :)
  hilsen Maria

  SvarSlett
 26. Hei Maria!

  Du spør om flere ting, og jeg skal forsøke å svare så godt jeg kan. For det første er det litt viktig at du forstår mine begrensninger som fagperson. Jeg kan unormalt mye om hvordan gutter kan tiltrekke jenter, men der stopper på en måte spesialkunnskapen min. Fordi du har kuttet deg, og spesielt fordi du har kuttet deg nylig er det etter min mening viktig at du oppsøker hjelp. Først og fremst bør du gå til fastlegen din og fortelle nok til at legen sender deg videre til psykolog. Du kan eventuelt også ringe mental helse hjelpetelefon på tlf: 116 123. Men jeg tror uansett det er lurt å ta en prat med psykolog da du også kan få hjelp til å takle lavt selvbilde.

  Når det kommer til spørsmålenene dine rundt gutter: INGEN gutter du har LYST til å ha i livet ditt dømmer deg for arrene dine. Og en fremtidig kjæreste vil bry seg minst. Det viktigste du bør "fikse" nå er å akseptere deg selv med alle de feil og mangler du har og forstå at hvor mye verdi du har i andres øyne ikke handler om hva du ER eller hva du har VÆRT, men om hvordan du OPPFØRER deg mot de og hvilke gode INTENSJONER du har.

  Det er viktig at du også forstår rollen en kjæreste bør ha i livet ditt. En kjæreste er en person du trives med og som trives med deg. Det er ikke en kilde til DIN lykke (den må du stå for selv), og det er ikke en hobbypsykolog som skal redde deg fra en problematisk hverdag. Det er litt viktig at du lar en kjæreste få lov til å være BARE kjæresten din og at du fokuserer på å ha det fint sammen. Psykiske problemer er noe du er nødt til å ordne opp i på egenhånd med hjelp fra noen som har kompetanse til å hjelpe deg, det er ikke en jobb for en kjæreste. Blander dere rollene er det så og si oppskriften på et usunt forhold (det er en grunn til at psykologer ikke for lov til å innlede forhold til pasientene sine også).

  Lykke til! :)

  SvarSlett
 27. Fordel/ulempe ved å være under 20 på bootcamp?
  Hva foretrekker dere? Brun eller sort skinnjakke?

  SvarSlett
 28. Hei... jeg er stormforelsket i ei jente.. saken er det at hu har mange guttevenner og jeg vet ikke om jeg har falt i vennesonen hennes... hu er heller ikke keen på å gå ut med meg,(hu sier at hu ikke er typen til sånt) men snakker ganske mye med meg på msn... noen tips? bør jeg slappe litt mer av..å la hu komme til meg

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...