fredag 13. januar 2012

Ny historie fra virkeligheten - hun dukket ikke opp!

Den ultimate måten å lære på er gjennom egen erfaring. På en god andreplass kommer imidlertid det å lære av andres erfaring; derfor, her er enda en historie fra virkeligheten. Martin fra Lillestrøm forteller oss om en jente han traff som han ikke blir klok på, så her har du muligheten til å forberede deg litt i tilfelle du en gang skulle ende opp i en lignende situasjon som ham!

***

Hei, Martin fra Lillestrøm her!

Bloggen deres er til mye hjelp! Ble introdusert for den av min bestekompis for et par månder siden. Jeg har vært på et par dater, men den siste syns jeg var interessant. Håpet jeg kunne fått litt feedback på hva jeg gjorde feil og riktig.

Var ei sinnsykt tiltrekkende blondine jeg sendte melding til på Skybyen. Hun tok initiativ til å ta ting videre, men bare på online-plan, noe jeg syntes var litt rart. Hun spurte først etter Facebook, så nummeret mitt. Hun ringte meg først osv.

Tja, synes ikke det var så rart jeg. Man kan kanskje synes det er litt uventet at hun tar så mye initiativ, men jenter har generelt mye lettere for å sende melding på nett, be om Face på nett osv. enn det de har for å ta kontakt med deg på byen. Er jo ikke så rart at hun vil sjekke Facern din, hun prøver å finne ut mer om deg... jenter ELSKER å snoke på Face. At hun turte å ringe deg først derimot, det er ikke så vanlig... så høres ut som om hun er over gjennomsnittlig frempå. Men alt i alt vil jeg si at alt dette rett og slett er tegn på at hun var interessert og vel innenfor "normalen".

Vi var på date i Oslo; jeg hadde foreslått tid og sted. Da var hun en time forsinket, men hun ringte først og sa ifra. Jeg syntes hun viste ganske klare signaler med kroppspråket om at hun trivdes under møtet.

Joda, det å se på om jenta virker komfortabel, smiler, ler osv. er tegn som gir en pekepinn på hvor bra daten går... det samme er din egen følelse av hvor bra "kjemien" funker, men denne trenger man en del erfaring for å øve opp. Men viktigst av alt er hennes villighet til å tilbringe tid med deg, finne på ting, si ja til forslag, husk alltid det. Det at hun alltid kan når du foreslår noe, at hun er med på en kaffe etter kinoen osv... det er de eneste sikre tegnene på interesse.

Vi startet med å gå rundt å tittet på utebodene på Nationalteateret. Fikk øye på Ben & Jerrys (hun hadde nevnt tidligere at hun elsket den isen), så jeg tok tak i armen hennes og sa "Kom, vi kjøper is!" Hun ville imidlertid ikke fordi hun ikke hadde penger og fordi det var så dyrt der.

Bra initaitv... når du skriver "Jeg tok tak i armen hennes og sa "Kom, vi kjøper is!" kan det høres litt kommanderende ut, men jeg tror og håper at du gjorde det mer som å "Foreslå noe på en impulsiv måte". Alltid vanskelig å forstå hvordan ting egentlig har skjedd når de bare beskrives med en setning på en skjerm og tipper noen kan lese dette og feilopfatte det som om du har vært streng og kommanderende, men det tror som sagt ikke jeg når jeg ser på hvordan du har oppført deg med henne ellers, virker som du har gode antenner.

At hun ikke ville spise is betyr ingenting, hun ble jo med på resten av daten. Eneste feilen man kan gjøre her er å føle seg avvist og overkompensere ved å la det påvirke måten man oppfører seg på (disse henne for hardt for å være fattig eller noe tilsvarende). Er jo ikke sikkert det var prisen som var årsak heller, kanskje hun er på slankekur og ikke tør si det. Beste reaksjon er å trekke på skuldrene og fortsette som om ingenting hadde hendt.

Burde man her ha sagt "Jamen jeg kan betale?" Mange gutter ville nok gjort det... det gjorde ikke du, og det synes jeg var bra. Det å skulle betale ting for jenter man knapt kjenner har en tendens til å skape klein stemning istedenfor å være romantisk... jeg blir minnet om en episode en venninne fortalte meg om, hvor hun var på date og måtte handle litt på hjemveien, hvorpå fyren insisterte på bli med inn for å betale for matvarene hennes. Betale hver for seg er som regel det beste på første date.


Mens vi gikk videre var jeg ganske forsiktig med flørtingen. Veldig leken og tullete, dulting i skulderen, dytting osv.

Bra... gjelder å holde det på riktig nivå. Det du gjorde høres helt passende ut, bare man ikke gjør for mye av det så man blir rar... gjelder å bruke litt sunn fornuft.

Etter vi hadde gått rundt og pratet på Oslo City, dro vi på Egon for å ta en kaffe. Hun satte seg automatisk med ryggen mot vinduet, et sted jeg hadde planer om å sitte meg for å slippe å bli forstyrret av personer bak ryggen min.

Hehe, da gjelder det å gå først sånn at man får velge plass... nå har du lært det til neste gang. Evt kan man si "bestiller du to kaffe så finner jeg et sted å sitte"... eller, hvis man skal møtes der man har avtalt date, å sørge for å være først på plass. For det er faktisk noe med å ha "kongeplassen" (ryggen mot veggen og helst i et hjørne) som gjør at man føler man føler seg litt mer sjef og ser litt kulere ut. Men når det først har blitt sånn gjør du det helt riktige, ikke lag noen big deal ut av det, sett deg der det er plass.

Men klarte meg ganske bra tror jeg, med små berøringer med å legge kneet mitt inntil hennes. Hun lo mye og strøyk seg selv mye i håret. Etter en lang prat lurte hun på om vi kunne ta en tur til Operaen. Vi gikk dit, og tenkte det var perfekt sted å eksalere litt.

Enighet. Hun har gått en tur med deg, er med på en kaffe etterpå og foreslår enda en aktivitet, hun ler mye og ser ut som om hun koser seg, hun aksepterer at du lar kneet ditt ligge inntil hennes uten å bli ukomfortabel... alt dette er tegn på interesse. Dette går så bra som noen date kan gå.

På vei opp trappen var det glatt, så jeg tilbød henne albuen min, hun tok den, og på toppen av trappen tok hun hånden min og jeg svarte med å holde i hennes hånd. Da kom det ut fra henne "Du tok tak i hånden min duu!" Da tenkte jeg "Hæ, var jo du som tok hånden min!", så jeg slapp, men da tok hun tak i min igjen.

Veldig bra eksempel på å eskalere fysisk på en passende og naturlig måte, det med albuen. Du har mye bra på gang, Martin!

Men så tullet hun med deg, og klarte å sette deg ut litt. Du ble litt usikker, og slapp hånda hennes. For all del, dette er en liten detalj som nok har lite å gjøre med hvorvidt hun blir tiltrukket av deg, men den er uansett interessant å diskutere. Det å beholde den mentale balansen når man blir utsatt for slike "tester" er en relativt sentral del av det å bli oppfattet som "selvsikker".

Hun sier "Du tok hånda mi duu!". Det du hører er "Haha, du liker meg!" eller "Haha, du prøver deg på meg!" Du tenker "Shit, kanskje det var teit?" og slipper hånda hennes. Til tross for at du VET at det var hun som tok hånda di først og faktisk også tenker dette. Til tross for at du har SÅ mange tegn her som tyder på at hun er hypp og at det burde være både greit og faktisk helt på sin plass å eskalere. Du lar henne gjøre deg usikker.

Hvorfor sier hun det? Vel, kanskje for å tulle. Det virker jo veldig godartet og spøkete, jeg oppfatter ikke på noen måte at hun mener noe vondt med det. Kanskje synes hun at hun har vært litt vel frempå selv (hun har jo tross alt vist ganske mye, ihvertfall tidlig i forløpet). Kanskje prøver hun faktisk å sette deg litt ut... noen jenter kan faktisk finne på å "teste" gutter litt, prøve å sette dem ut for å se hva som skjer.

Hva hadde en selvsikker kar som er vant til jenter og har mye erfaring gjort? Vel, han kunne ha sagt det han faktisk mente og tenkte: "HÆ, det var DU som tok hånda mi da!"... på en ertete og godhjertet måte selvsagt, og ikke sluppet hånda. Eller kjørt hennes eget løp videre til det absurde og sagt "Hæ, jeg holder vel ikke å hånda di!" på en tullete og leken måte selv om han holdt i hånda hennes. Eller han kunne smilt, sagt "Jepp!" og gått videre uten å slippe hånda hennes... dette ville kanskje vært det beste alternativet, han lar seg ikke sette ut og fremstår selvsikker samtidig som han gir henne litt bekreftelse. Alt i alt er dette en slik situasjon hvor man burde tenke "Ah, her hadde nok de fleste blitt satt ut... nå har jeg en gratis sjanse til å vise selvsikkerhet ved å ikke reagere i det hele tatt, ved å vise at jeg tør å stå for det jeg gjorde!"


På toppen av Operaen tenkte jeg at jeg kunne kysse henne, men selvfølgelig så startet det å pøsregne, så vi løp inn på Jernbanetorget. Da fant jeg ut at det var på tide for meg å ta toget hjem, så hun ventet på toget med meg. Og insisterte å ta bilde av meg. Da toget mitt kom prøvde jeg å kysse henne, men hun snudde seg og sa "Jeg gjør ikke sånt!" Her må jeg innrømme at jeg ble forvirra. Hva betyr det?
En kompis av meg mener hun ser på meg som kjærestemateriale og vil vente, men jeg er veldig usikker.

Kan godt hende kompisen din har rett i det. Kan også hende at du ikke bygde smooth nok opp til kysset... eller at det var på et for synlig sted. Riktig måte å reagere på? Som alltid å trekke på skuldrene og gå videre som om ingenting hadde hendt. Jenter kan ha massevis av grunner til ikke å ville kline her og nå, det betyr ikke at hun ikke liker deg.

Tiden gikk, og jeg ventet på at hun skulle ta kontakt med meg igjen. Etter noen dager pratet hun til meg på facebook og vi avtalte et nytt møte. Denne gangen sa jeg at jeg kunne bare på fredag, og hvis hun var ledig kunne hun bli med meg hjem og se på film. Hun svarte "Skal se om jeg kan." Fredagen sendte hun melding "Kan du fortsatt på fredag:)?"

Smooth. Jeg hadde kanskje gitt henne to datoer istedenfor en, men kult at du tar utgangspunkt i når du faktisk kan og foreslår da. Synes det virker som om du gjorde det her helt riktig, laidback og normal er du også.

Og så var det at det virkelig merkelige skjedde.

Jeg er spent:)

Jeg reiste for å plukke henne opp på avtalt sted, men hun kom aldri. Hn tok ikke telefonen, og til slutt dro jeg bare. Jeg fikk en melding 2 timer senere:

"Jeg sovnet helt til nå, unnskyld!!! Åhhh, jeg som hadde gledet meg:( Nå har jeg sykt dårlig samvitighet! Sorry Martin, var ikke meningen å sovne, men jeg har ikke sovet noe i natt, var nok derfor jeg sovnet."

Svarte meldingen med "Okei:)"

Dagen etter kontaktet hun meg igjen på facebook. Jeg prøvde å være litt "whatever" og ikke virke desperat. Hun sa hun håpet at jeg ville møte henne igjen.

Hva tror dere om denne saken? Håper jeg har vært spesifikk nok til at dere forstår!

OK... vel, jeg synes ikke vi har noen grunn til å tenke at det ikke er sant at hun sovnet og forsov seg. Hun tar selv kontakt etterpå, sier hun er lei seg og vil møtes igjen. Men noe endelig bevis får vi ikke før vi vet hva som skjer neste gang dere avtaler å møtes.. om noe tilsvarende skjer igjen ville jeg nok blitt mye mer skeptisk.

Du svarer "Okei:)"... det er helt greit i denne situasjonen, siden det tross alt virker som om det var et uhell. "Det er greit, jeg vet hvordan det er, ikke tenk på det du:)" ville imidlertid vært å gå for langt i "la seg tråkke på"-retning. Samme med "Drit og dra, di hurpe!", for langt i "demonstrere at jeg ikke finner meg i sånt"-retning. For all del, det er viktig å calle jenter på å være urimelige og si klart ifra hva man aksepterer og ikke, men akkurat her virker det som sagt som et uhell, så ville ikke vært for hard mot henne. Bare foreslå en ny date egentlig, er nok ikke mer komplisert enn det. Nok en gang: ikke være reaktiv.


***

Det var Martin sin historie... og det er jo lett å skjønne at han blir litt forvirra av denne jenta. På den ene siden tar hun initiativ til å ringe, snakke på Face osv, hun er med på date, de henger ut lenge, hun virker som om hun koser seg, foreslår at de skal gjøre flere ting på daten, aksepterer at han berører henne, tar sogar initiativ til å ta hånda hans... på den andre siden kommer hun en time for sent til første date, sovner og glemmer andre date og trekker seg unna når han forsøker å kysse.

Jeg vil ikke si at dette er noe "typisk" forløp... kanskje er det tilfeldigheter, kanskje er hun litt distré og flaky, kanskje er hun nervøs og feiger ut selv om hun egentlig vil møte deg, eller så er det bare at hun er ung (stikkord som at hun er på "Skybyen", et datingside forkledd som nettsamfunn for tenåringer og folk tidlig i tyveåra, samt at hun synes is blir for dyrt gjør at jeg antar denne jenta er ganske ung). Bottom line er at du ikke kan vite hva hun tenker eller hvorfor hun gjør som hun gjør... men du kan vite om hun er hypp eller ikke ved å se på om hun blir med på det du foreslår.

Hva du skal gjøre videre er derfor ganske greit, Martin: foreslå noe nytt og se hva som skjer. Er hun med på det er hun etter all sannsynlighet fremdeles hypp og det er bare å fortsette slik du har gjort, få henne hjem på film, legg armen rundt henne i sofaen osv. Ellers synes jeg spesielt den episoden hvor hun klarte å sette deg ut med kommentaren om hånda er noe du kan tenke litt over å lære litt av, slik at du vet hva du skal gjøre neste gang noe tilsvarende skjer. Utover det: fortsett å prate med jenter på Skybyen og den virkelige byen, slik at du til enhver tid har et par options som virker interessante i horisonten. Det er den beste måten å sørge for at man oppfører seg riktig og unngår å bli desp på.

Har DU en historie du vil dele? Send den til post@godevibber.no, og vær så detaljert som mulig! Jenter oppfordres spesielt til å dele:)

- Sondre

5 kommentarer:

 1. Virker ikke som om Martin fra Lillestrøm har gjort oen feil her! Dette fikser seg om han forsetter i samme spor :)

  SvarSlett
 2. aaahhh, ung kjærlighet XD
  And they call it puppy loooove....

  SvarSlett
 3. Enighet, eneste han trenger er å tro mer på seg selv:)

  SvarSlett
 4. Hadde jeg fått en krone for hver gang jeg sovnet fra en avtale, kunne jeg levd på Ben & Jerrys .

  SvarSlett
 5. Jeg pleier å oppleve utrolig mye rart de kveldene jeg har avtalt date... Akkurat som om hele universet er imot meg på disse dagene. Jeg har også enkelte ganger vært litt sleip og kommet med unnskyldninger i siste liten, men da hadde jeg ihvertfall aldri skrevet, "åh, jeg som gledet meg osv..."
  Så SLAPPPAAA!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...