torsdag 5. januar 2012

Hun ba meg be henne med ut, men da jeg gjorde det sa hun NEI?!!

Rage comics er kanskje litt 2011, men det overrasker meg hvor ofte de tar gutters forvirring rundt jenter og sjekking på kornet.

I denne stripa - for de som ikke gidder å lese den - er det en kar som beskriver hvordan en jente han kjenner sier at hun lurer på når han skal be henne ut, siden hun nettopp har blitt singel igjen. Vår venn blir overlykkelig, og spør om hun vil bli med ham ut. Hvorpå hun svarer nei, og at hun ikke er klar til å treffe noen ennå... og hovedpersonen står igjen uten å skjønne noe som helst.

For all del, dette er bare en tegneserie, men den hevder uansett å være basert på en sann hendelse; derfor synes jeg det kunne være artig å spekulere litt i hva som kan ligge bak slik tilsynelatende uforståelig oppførsel. Her er noen pointers til han som laget den og til alle andre som sitter igjen med en stor WTF etter å ha lest stripa.

1) Hennes motivasjon for å få vår venn til å spørre om hun vil være med på date er sannsynligvis at hun ønsker bekreftelsen hun får fra at noen er interesserte i henne, kanskje også bekreftelsen ved å få være den som avviser. Det hun gjør er litt i slekt med det å fiske etter komplimenter (si "Jeg er så stygg jeg, ingen vil ha meg!" fordi man håper at andre skal motsi en). Ganske kjipt gjort egentlig... de fleste vil kanskje si at vår venn burde prise seg lykkelig for å IKKE rote seg bort i denne jenta:)

2) Vår venn gjør sannsynligvis en GRUNNLEGGENDE feil i interaksjonene sin med henne. Hun leder og han dilter etter; når hun sier "du burde be meg ut" sier han "vil du være med ut". Aka "Hopp!" -> "Hvor høyt?". Det er en skummel rolle å havne i som fort gjør at jenter mister interessen. Det betyr ikke at han skal sjefe med henne, men han må IHVERTFALL ikke la henne sjefe med ham slik hun gjør her. Gullstandaren ovenfor de fleste jenter er generelt at man skal være den førende part, men at jenta alltid har mulighet for å komme med veto eller si ifra hvis hun er uenig i noe.

Denne episoden er et typisk eksempel på noe vi kunne ha fått fra en leser. Ofte lurer de da på hva de kunne ha gjort annerledes; hva de skulle ha sagt i denne episoden som hadde gjort at ting gikk bedre?

Som regel er dette en misforstått måte å tenke på. Problemet er som regel alltid å finne i interaksjonen man har hatt med jenta fra første stund; det er ikke sånn at hun kan være kjempeinteressert, og så stille et spørsmål som det over, også plutselig miste interessen fordi man ga "feil svar". Som vanlig vil det viktigste arbeidet denne fyren må gjøre dreie seg om å jobbe med de grunnleggende tingene som vi skriver mye om i andre artikler på denne bloggen.

Men all that aside; det er allikevel interessant å diskutere situasjonen i seg selv fra et sjekketeknisk synspunkt. I utgangspunktet er den riktige responsen hvis en jente sier "Jeg liker deg, har du lyst til å finne på noe?" stort sett alltid å svare "Jepp:)" Uerfarne gutter roter ofte til slike situasjoner fordi de prøver altfor hardt å være hard to get eller komme med "sjkkereplikker"... keep it simple. Det er ikke alltid et "spill".

Det som imidlertid gjør denne situasjonen spesiell, og som gjør at jeg ville ha reagert annerledes akkurat her, er magefølelsen jeg får av at hun sier "jeg vil DU skal be MEG ut"... det innfører en setting hvor hun forsøker å lede deg, se hva hun får deg til å gjøre. En bra respons hadde nok vært å f.eks. kommet med en unnskyldning uten å avvise direkte... "ah, jeg er ganske opptatt den uka her ass, men kanskje en gang senere?" uten å foreslå noen konkret dato... det hadde fått henne til å tenke "er han virkelig opptatt eller er han ikke interessert?" Jeg tipper jenter har gjort dette på deg... tenk over hvordan det fikk deg til å føle deg! Litt desp etter henne? Jepp. Det er viktig å lære av sånt.

Et par dager senere kunne man så nevne at man skulle et eller annet og at hun godt kunne joine hvis hun ville, uten å si "date" eller "gå ut sammen"... altså fremdeles ikke avslørt alle kortene, men gitt henne mulighet til å finne ut mer. "Kanskje han er interessert allikevel? Men kanskje han bare sa det for å være høflig?" En gutt som oppfører seg sånn blir spennende... en gutt som logrer når hun vifter på lillefingeren blir uaktuell.Det handler om en av de mest grunnleggende flørteteknikkene som finnes, nemlig det å vise riktig mengde interesse til riktig tid.

- Sondre (vil du skal be meg ut)

4 kommentarer:

 1. "Vel, om du spiller kortene dine riktig så gjør eg kanskje det en dag ;)"

  SvarSlett
 2. Girlfrieeeend05.01.2012, 19:50

  Sondre, vil du bli med meg ut? :P

  SvarSlett
 3. Vil gjerne se en post om klesstil på byen som skiller ut på en positiv måte. Er det skreddersydd skjorte som gjelder eller kan en scoop neck t-skjorte være like kult/fint. Kommer selvfølgelig ann på utestedet, men en generell tips med bilder f eks hadde vært interessant. :)

  SvarSlett
 4. kul blogg, legger den til i bokmerklista mi og sender den videre til noen puakamerater - jeg ber deg gjerne ut, om du ber meg ut først.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...