fredag 27. januar 2012

Vil menn bare ha sex?Veldig ofte, dvs flere ganger hver eneste gang jeg beveger meg ut av døra, ser jeg jenter som jeg umiddelbart føler en viss tiltrekning til. Denne tiltrekningen kan komme av mange grunner; hun kan ha en kroppsfasong jeg seksuelt tiltrekkes av, ansiktstrekk som jeg romantisk tiltrekkes av, et selvsikkert og flørtende blikk som trigger en nysgjerrighet i meg, eller det kan være noe så enkelt som at hun har en klestil som jeg liker på jenter. Vi mennesker har nemlig en tendens til å tillegge andre personer egenskaper som vi assosierer med visse typer klesstiler basert på hvordan vi er VANT til personer med slik klesstil er. En FORVENTNING om hvordan jeg tror jenta er, gjennom for eksempel OPPFØRSELEN hennes eller PERSONLIGHETEN vil også skape tiltrekning hos meg.

Det er egentlig ganske mange jenter som "treffer meg" og skaper en viss interesse i en eller annen grad. Det er ikke slik at jeg blir forelsket ved første øyekast, men det er en nysgjerrighet, en tiltrekning der som kan bygges videre på. Jeg er ABSOLUTT ikke alene blant gutter når det gjelder dette, og når gutter i tillegg har veldig forskjellig smak åpner det for ganske mange muligheter for jentene; det finnes utrolig mange "The Ones" der ute, utrolig mange BRA menn som potensielt passer din personlighet og livssituasjon PERFEKT.

Likevel, uansett hvor PEN(og utseende består av MYE mer enn bare dine medføde, genetiske trekk) eller SEXY jeg syntes en jente er hjelper det henne kun et lite stykke. Hvis ikke tiltrekningen vokser til noe DYPERE og mer VARIG enn kun "begjær" vil jeg som mann sjeldent ønske å handle ut i fra noe annet enn nettopp den interessen. Faktisk, hvis jeg oppfatter en jente som "for pen" eller "for sexy", f.eks hvis hun spiller FOR MYE på utseendet og seksuelle undertoner så vil hun KUN spille på dette ENE mannlige instinktet og havne rett i "korttidsmateriale-båsen"; og den båsen er det VELDIG vanskelig å komme seg ut av og over i "langtidsmateriale-båsen".

Det er LETT å spille på utseende og sex og dermed få kort og lett bekreftelse på at det fungerer. Det er slik myter som at "menn vil bare ha sex" og "menn er ikke interessert i forhold" dukker opp. Men noe som er mye nærmere sannheten er at det for menn går an å knytte seg så sterkt til ÉN kvinne at han ikke føler han trenger noen annen. Disse kvinnene har noe "ekstra" ved seg som klarer å rokke ved noen mannlige instinkter og følelser som vi menn ikke engang selv klarer å hverken kontrollere eller overstyre.

Jeg vil gå så langt som å kalle meg selv for en "forholds-optimist": Samtlige menn (med forutsetning om at de har nådd en viss modenhet), har evne til å føle en så sterk EMOSJONELL tiltrekning at de ikke bare ønsker forhold, men selv tar initiativ til å inngå det, og det selv om de har "bestemt seg" for at de trives som singel.

En ting både menn og kvinner har til felles er at vi ikke kan VELGE hvem vi tiltrekkes; vi bare blir det. Samtidig kan vi heller ikke velge hvem vi IKKE skal føle tiltrekning til. Det er derfor vi sammenligner sjekketeori med å ha superkrefter: Man kan aktivt SKAPE tiltrekning hos det motsatte kjønn, og det er der hele moroa starter.

- Lars

3 kommentarer:

  1. Sasha Grey :)

    SvarSlett
  2. Vi kan ikke velge hvem vi tiltrekkes av, men vi KAN velge om vi vil handle på det eller ikke.

    SvarSlett
  3. Så hva er det lille ekstra vi må ha da?

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...