onsdag 19. januar 2011

Ready, Set, Go!

Er du som meg, føler du deg skikkelig tilbakestående og rar noen dager. Altså, når du først prater med noen er det som om ordene krøller seg i munnen, og som om ingen virkelig forstår deg. ”Slapp av Andy, ta den tiden du trenger du”, sier de mens de mentalt klapper meg på hodet som den lille hunden de tror jeg er. Samtidig blir jeg mer og mer frustrert.

For min del har det i alle fall forbindelse med at jeg ikke har vært sosial på lenge. Man kan nesten se på det å være sosial som en hvilken som helst annen muskel i kroppen. Den trenger oppvarming for å kunne fungere optimalt.

Når jeg tenker over det trenger egentlig nesten alt oppvarming. Sjakk, bordtennis, PC-spilling, blogging, etc. Men, man KAN også greie seg fint uten oppvarming. Se for deg Tiger Woods skal spille golf. Jeg er sikker på at han presterer langt over gjennomsnittet uten oppvarming, men optimale resultater vil nok ikke komme før han er godt oppvarmet. Ergo: Man trenger ikke varme opp dersom man allerede er så flink at man er langt over alle andre selv om man ikke gjør det.

Nå lurer du kanskje på hvordan man varmer opp sosialt sett. Jeg husker en dag i sommer da Andreas skulle lære meg om dagtidssjekking. Jeg skulle møte han ved Stortinget, og kjente idet jeg gikk ut døra at dette var jeg absolutt ikke klar for. Noe drastisk måtte gjøres. Jeg bestemte meg for å stoppe så mange jenter som mulig, på veien til Stortinget, og spørre om klokka og veien til steder.

I løpet av den korte turen der, gikk jeg fra å føle meg helt retardert til å føle meg mer enn klar til å gå bort til enhver fremmed på gata. Og når vi var ferdig hadde jeg faktisk bare lyst til å prate med flere og flere… Men det er en annen historie.

Poenget er uansett at dersom man varmer opp, vil skrittet til å faktisk sjekke opp en helt fremmed person bli mye mindre enn dersom man går fra å være ”tilbakestående og rar” (som jeg tidligere kalte det).

Smil, prat og gjør det du aller helst har lyst å gjøre.


- Andy

8 kommentarer:

 1. Det er viktig og være seg selv :) Uansett om den andre liker deg eller ikke ;)
  Fin flott også :)

  SvarSlett
 2. Føler meg igjen her :)
  Når jeg først hørte om sjekking, var det å spør folk om klokka, veibeskrivelser en helt ukjent verden for meg..nå elsker jeg det :)

  SvarSlett
 3. Jeg drømte om deg i natt, Andy! Jeg fant ut hvem du er og du var visst veldig glad i blomster.. =) Men nå har jeg glemt ut hvordan du så ut! :/

  SvarSlett
 4. Det burde vært mye mer sosialt akseptert å snakke med fremmede på gata :)

  SvarSlett
 5. Fantastisk bra innlegg! Det har jeg faktisk aldri tenkt på før...selv om det har murret i bakhodet som en poeng jeg har sett, men ikke kunne konkretisere. Takk for at du la ut dette. :-)

  SvarSlett
 6. Det er vel også mer vanlig i andre land, men her i Norge er folk kalde! Å snakke med en ukjent sidemann på bussen er merkelig, og det er nesten så det er uglesett å sette seg ved siden av noen man ikke kjenner og!

  SvarSlett
 7. Bra post! Ganske logisk egentlig og føler det faktisk er litt viktig for selvbilde. Man ER nødvendigvis ikke rar om man føler seg sånn, man har bare ikke varmet opp godt nok

  SvarSlett
 8. Fay susann gundersen sa...
  "Det er viktig å være seg selv :) Uansett om den andre liker deg eller ikke ;) "

  Dette er en av de mest slitte og tomme klisjeene i kjølvannet av en zillion realityserier på tv. Hva innebærer det "å være seg selv"? Resten lar jeg være å kommentere, selv om det klødde litt.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...