søndag 30. januar 2011

Pickuplines, sjekketriks og det der.

Det er noe litt morsomt med ordet "pickuplines", eller "pickup" generelt. I ordets betydning, man plukker opp noen eller noe altså. Sjekketriks og "pickuplines" skal være et verktøy, som en spade, som skal "skuffe opp" de vi bruker dem på, som om det alene skulle vært nok.. Tingen er bare, hvor mye får man med seg med en uferdig(eventuelt ødelagt?) spade?
Jeg føler at de sjekkerådene som er mest vanlig og hverdagslige som gutter sprer rundt seg samt de rådene og triksene som man kødder rundt med som man ler av, men som man fortsatt tenker på som "vel, dette er de enestre triksene jeg vet om, så hva annet skal jeg gjøre?", tilhører steinalderen.


Faktisk har de ikke kommet så langt som steinalderen en gang, jeg begynner å tro at språk i det hele tatt har ødelagt den naturlige sjekkingen for oss(men som igjen har gitt oss muligheten til å artikulere erfaring og visdom slik at vi kan lære bort våre oppdagelser og da reparere skaden), og vi prøver å løse problemene med mer snakk. Jeg har dette, jeg kan gjøre det og det, jeg er sånn og sånn, du må jo FORSTÅ at jeg er en catch, hører du ikke hva jeg sier kvinne?!
Hvor langt kommer vi med ord alene? Fungerer alle sjekketriks bare i kraft av deres egen magi, eller trengs noe mer?

"Vær deg selv, vær selvsikker". Dette er også ganske vanlige tips. Helt ærlig er jeg helt enig med de, man SKAL være seg selv(hvem andre skal man være?), og det hjelper MASSE å være selvsikker. Men jeg tror ikke jeg er den eneste som har hatt problemer med å si "ok, det er sånn det fungerer ja, da gjør jeg det..." også sette de ut i praksis etterpå.


Det er HELHETEN som er viktig. Det gjelder å være, eventuelt bli til, en kjekkas; man må kunne se an konteksten slik at man gjør de riktige tingene til den riktige TIDEN, og man må komme seg ut døra og få ting til å skje; ikke prøv å lure deg selv ved å ta en snarvei gjennom magiske setninger i fylla. Make shit happen.

- Lars

8 kommentarer:

 1. Bra skrevet!

  SvarSlett
 2. Denne likte jeg veldig godt.

  SvarSlett
 3. Hvem andre man skal være? Jack sparrow..duh!

  SvarSlett
 4. Man kan da ikke bare bli kjekk!

  SvarSlett
 5. @3Anonym: Joda. Kjekk er noe du GJØR, ikke noe du er FØDT. Hvis du trykker på ordet "kjekkas" i artikkelen, så er det en link til en artikkel om akkurat det;)

  Jeg er for eksempel ikke spesielt pen, men jeg er flink til å være "kjekk".

  SvarSlett
 6. Vil da definere meg som pen, men er ikke særlig flink til å være kjekk,enda =)

  SvarSlett
 7. @Andreas: Hvordan har du / dere kommet fra til et konsept om at man kan BLI kjekk? Jeg liker det, jeg :)

  <3

  SvarSlett
 8. @Ananas: Jeg pleide faktisk å få kommentarer på at jeg var stygg opp gjennom oppveksten (ja, jenter kan være slemme iblant), så når jeg begynte å "lære meg sjekking" var det fremdeles gjennom paradigmet om at jeg kunne lære triks som kunne funke "på tross av" at jeg ikke var kjekk. Når jeg senere fikk overflod av jenter i livet mitt, og "slutta å sjekke" oppdaget jeg at jenter fremdeles var etter meg, og jeg fikk konstant komplimenter på at jeg var "kjekk". Mye av teorien vi bruker i Gode Vibber er basert på kartlegging av hvilke faktorer som gjør at noen gutter oppfattes som "kjekke". Benicio Del Toro er ikke født pen. Men han er en av verdens kjekkeste menn likevel. På mange måter har "stygge gutter" en fordel foran "klassisk pene" gutter når det gjelder å være kjekke. Er man BÅDE pen og kjekk tiltrekker man faktisk et mindre segment av jenter pga "for godt til å være sant"-faktoren, jenters redsel for at gutten skal være utro, og at det i kulturen vår nesten er litt flaut for en jente å vise frem en solbrun hunk til foreldrene. De aller fleste jenter ønsker seg "normalt utseende" gutter. Problemet er bare at de fleste gutter går frem på veldig klønete måter. "Hold kjeft og kyss meg" er det beste rådet jeg noen gang har fått fra en jente jeg har vært keen på;

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...