fredag 8. april 2011

Er metal "kult?"

Som noen av dere vet har jeg en fortid som mettallhue. Og joda, jeg har alltid digga musikken... men mye av motivasjonen for å spille i band som tenåring var at jeg trodde jenter kom til å synes jeg var kul. Metal er hardt og tøft... derfor må gutter som driver med denslags bli oppfattet som tøffe også, right?

Det jeg ikke forstod var hvor viktig ASSOSIASJON er mhp. om noe er tiltrekkende eller ikke. Kort fortalt - dersom din stil, din jobb eller din hobby er noe som mange kule, kjekke gutter driver med vil du gjennom denne stilen/jobben/hobbyen også bli assosiert med attraktivitet. Dette vet dere jo, gutta... tenk selv, dersom en jente sier at hun er danser kommer du mest sannsynlig til å føle at hun er "en av de kule, pene jentene". Sånn er det fordi dere har registrert at mange pene, kule jenter driver med dans.

Hvordan står det til med imaget jeg hadde så tro på? Vel, dette bildet i Dagbladet sier egentlig sitt... ta en titt og døm selv. For all del, jeg digger fremdeles metal for musikkens del... men virkeligheten er nok dessverre slik at stilen som sådan er assosiert med nerd fordi mange nerder hører på metal. Imaget til en stil avgjøres ikke av stilen selv... det avgjøres gjennom assosiasjon.

Gir du faen i hva jenter synes er "kult" eller ikke, sier du? Kjempebra... hvis du er fornøyd med de resultatene du får med jenter i dag da, vel og merke. Dersom du ikke er det må du liksom gjøre et valg: svelge stoltheten og bruke de verktøy som faktisk finnes til å nå målene dine eller forbli ensom.

Er det viktigst å "være seg selv"? For all del... men det jeg vil med dette innlegget er å vekke de som var som meg, de som innerst inne hadde valgt en stil fordi de trodde den ble oppfattet som kul og tøff men som med dette begikk en aldri så liten skivebom. For det går selvsagt an å kjøre "metal-stil" på en måte som ser dritkul ut... sørg for å gjøre det hvis du VIRKELIG føler at metal er den du er. Det faktum at alle "de fire store" (Dagbladets vurdering, ikke min... hvor i helvete er Emperor og Darkthrone?!) failer så TIL DE GRADER som vi ser på dette bildet viser imidlertid hvor få som har skjønt hvordan det gjøres;)

- Sondre (fra metal-rocker til selvutnevnt mini Jan-Thomas)

5 kommentarer:

 1. Jeg hører på heavy, og til tider metal. Jeg ser også helst etter en gutt med samme musikkstil, og en kjekk fyr i den sammenhengen er ikke alltid like lett..
  Men bildet de valgte ut på dagbladet.. det var virkelig harry! Ingen "u-harry" menneser vil vel ende opp/med det?

  Mvh. unerdete-søt-jente

  SvarSlett
 2. Helt enig med det du skriver og syns ikke musikksmaken skal definere hvordan mennesker er og vil bli oppfattet. Musikk kan bety mye, særlig for de som jobber i musikkbransjen, men foruten å være en interesse bør det ikke ha mye å si når du skal velge partner. Musikk er en bagatell, bare se på vellykkede voksne mennesker som har vært gift med den samme partneren i tiår. Musikksmaken spiller ikke stor rolle i hverdagen og samme idealer og verdier i hverdagen har mye mer å si! Hvordan passer man sammen, samme humor, samme livsstil man vil leve, samme gleder i livet. Musikksmak er oppskrytt! Og ingen burde kle seg som om de hører på metal eller trance eller noe. Det er ikke musikksmaken som definerer personer. Kle deg i noe som du ser bra ut i, og som du føler deg vel i. Men ha fokus på å se bra ut og vise de beste sidene ved deg.

  SvarSlett
 3. @siste anonym.. men allikevel er et av spørsmålene man kan få på en første date, hva slags musikksmak en har. Jeg er helt enig i at det ikke har noe å si i det lange løp, allikevel blir jeg ekstra glad om den jeg prøver å bli kjent med har ca lik musikksmak som meg.. Men altså ingen dealbreaker om han skulle like noe helt motsatt av det jeg liker, så lenge det ikke omfatter livet og personligheten hans, som beskrevet i innlegget.

  Jeg kjenner noen utrolig kule metallheads, men de er ikke sånne som kler seg med nagler og svart sminke/langt, svart hår.. sånne gutter fremstiller seg selv ofte som gutter som ikke bryr seg om hva andre mener, men på en feil måte som overhode ikke er tiltrekkende.

  SvarSlett
 4. Her er det litt forskjell fra person til person... en person som selv identifiserer seg med en spesiell musikkstil kan godt ha tilsvarende musikalske preferanser høyt oppe på ønskelista hos en potensiell partner, men det hører nok til unntakene snarere enn regelen.

  Igjen: Det jeg vil med dette innlegget er å få folk til å tenke litt over hvorfor de har valgt den stilen de har og hvorvidt de virkelig er sikre på om de har forstått hvordan andre oppfatter denne. Jeg får fremdeles ståpels på ryggen av Dimmu og Machine Head, og det er ikke banda eller musikken sin skyld at mettal har fått et nerde-image... det er alle nerdene som begynner å høre på mettal fordi de tror det kommer til å gjøre at andre oppfatter dem som kule eller tøffe.

  SvarSlett
 5. Hei, hør, jeg er ganske ny på dette blogosphere og Internett ting, så jeg vet ikke om det er en slags "abonnement" metoden som jeg kan bruke for å motta varslinger på din nye oppføringer ...? Thing er at jeg liker å lese bloggen din mye, og jeg ønsker å være oppdatert med dine innlegg!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...