fredag 15. april 2011

Jenter som liker TV-spill: Gamer-jenter


-Kan vi dra til bake til arkadehallen en dag? spurte hun. Selvfølgelig, svarte jeg. Men jeg tror vi prøvde alt som var verdt å spille der?

Hun så opp på meg.

-Jeg har lyst til å runne House of the Dead 4.

Som jeg har skrevet om i et tidligere innlegg er jeg eks-data-nerd og en enda større eks-TV-spill-nerd. Jeg har Playstation3, men jeg er på ingen måte like fanatisk gamer som jeg var før. Men det hender at nerden i meg blir skikkelig happy. Og det er når gamle nerdefantasier går i oppfyllelse. Som for eksempel å ha en jente som DIGGER å spille TV-spill. For meg er det lite som er mer drømmejente-materiale enn det.

I blant har jeg nesten vært flau over å være gamer. Noen jenter sidestiller det å like å spille TV- og dataspill med å være ekstremt umoden. Men ikke denne jenta. Hun var om mulig MER fanatisk opptatt av spill enn meg. Hun maste om å dra på arkadehallen for å spille co-operative skytespill, og hun ELSKET å sitte inntil meg og se meg spille Mario Galaxy på Wii'en. Hennes.

Og nå sto vi her med hver vår lyseblå og lyserosa maskingevær i plastikk og plafret løs på siste boss i House of the Dead 4.Jeg husker The Gathering på nittitallet. Vi var 3000 svette gutter i samme vikingeskip. Og omtrent 8 jente-lignende skapninger. Det har skjedd et generasjonsskifte. Kanskje er det på grunn av internett, kanskje er det på grunn av at spillene har forandret seg. Men det er altså blitt ganske vanlig med jenter som liker å spille. Gamer-chicks.

-Jeg tror ikke han er død enda, sier hun. Jeg tipper det er en ekstra runde.

Tankene går tilbake til dagene jeg brukte på å runne Sega Megadrive-spill i kjellern sammen med broren min idet siste boss i House of the Dead 4 deiser i bakken for siste gang.

-Andreas

12 kommentarer:

 1. Vi har helt lik smak:D

  SvarSlett
 2. Haha! Jeg er stolt av at jeg klarer å manøvrere Playstationspilleren tilstrekkelig til å sette på DVD, liksom! Det jeg forbinder med TV-spill er... Masse bråk og null sex.

  SvarSlett
 3. Jeg elsker gamerjenter! Men det finnes alt for få av de :(

  SvarSlett
 4. jeg gamer vel egentlig ikke, men liker tv-spill. Tror ikke jeg kunne vært sammen med en gutt som IKKE likte tv-spill, faktisk. Ikke sånn fanatisk, men har en playstation/wii/et eller annet liksom. Hadde likt skikkelig godt å sitte mellom beina som på bildet og se på han spille! Må nesten realisere den bildestripen en dag, var så søtt, haha
  Liker bloggen! <3

  SvarSlett
 5. Så mainstream! Skal man først være en nerd, så gjør ihvertfall som han her: http://lysavdelingen.blogspot.com/

  SvarSlett
 6. Problemet er bare at ingen er interessert i den slags nerding ;)

  SvarSlett
 7. Litt avsporing, men hvor er dere og leter etter bildene dere legger ut i bloggen?

  SvarSlett
 8. Im a gamernerd and proud <3

  SvarSlett
 9. Det der maa vaere den soteste tegneserien jeg har sett paa aarevis. Jeg har gjort lignende for med en dame som likte aa se paa meg spille, men jeg foler alltid at det er saa merkelig at hun bare ligger aa ser paa. Har jo alltid spillt med gutter og da gaar det enten paa tur eller vi spiller 2 player, litt uforstaaelig for meg at noen bare liker aa se paa.

  En av ex-ene mine var hardcore MMO gamer, motte henne faktisk i et spill for WoW kom ut. Vi endte opp med aa spille WoW sammen og drev en raiding guild sammen. Paa det meste spillte vi begge 8-16 timer om dagen.

  Uheldigvis var det spilling for feil motivasjon, hun fordi hun var depressiv og hadde seriose issues. Jeg fordi jeg ble mer og mer deppa fordi hun var saa destruktiv og dro meg konstant lenger og lenger ned med henne.


  "I blant har jeg nesten vært flau over å være gamer. Noen jenter sidestiller det å like å spille TV- og dataspill med å være ekstremt umoden."

  Paa en maate er det litt trist at det er saann, paa den andre siden er det jenter jeg aldri egentlig vil ha noe med aa gjore saa det funker som et fint filtrerings system. Jeg er gjerne aapen fra et tidlig tidspunkt paa at jeg liker aa spille og jeg har merket at det blir mer og mer akksept for det. De fleste jenter jeg moter naa enten liker aa spille naar de er alene eller liker det sammen med venner.

  Det er flere gamer barer her i Berlin hvor du kan leie rom og spille sammen med venner. Alltid en knall date aa dra dit aa spille Wii eller playtation move. Og selv om dama viser seg aa vaere kjedelig kan du i det minste prove aa slaa persen i mario kart :P

  SvarSlett
 10. Haha! Jeg digger spill. Spesielt Tekken og GTA og alt som har med tv-spill å gjøre. Jeg er såå kul.

  SvarSlett
 11. Jeg er gamer-jente :D Grunnen til at det ikke er mange jente gamere, er fordi de ikke har blitt introdusert til spill enda ;)

  SvarSlett
 12. Jeg er en girlgamer :p skype; noewcecc hvis dere gutter vil ha meg xF

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...