søndag 10. april 2011

5 tegn på at du er "the village PUA".

For ett par uker siden kom jeg over begrepet "the village atheist", og så kjapt en artig parallell fra det med en god del aspirerende "Pickup Artister".

Begrepet "village atheist" blir definert i urbandictionary som følgende:

1. (Litterally) a solitary vocal atheist in a community made up of devoted and religious belivers.

2. (More generally) a person who is aggressive and unwavering in their opinions, in the face of any possible opposition.


Overført til "the village PUA" tenker jeg at det blir passende med noe ala følgende:

1. (Litterally) a solitary active man in picking up women in a male community or a social group made up of socially conformed and ignorantly needy chumps.

2. (More generally) a person who has "seen the light" and, practically over night, knows everything about attraction and the social limitations of the standard, Hollywood-ifized society that dominates "everyone" else.

Tilgi meg at jeg setter det litt vel på spissen, både lekedefinisjonen min samt punktene som kommer under (jeg tar meg noen friheter, tusen takk), men dette er tross alt en blogg, ikke en kampanje for å vinne stortingsvalget.


Uansett, noen punkter som helt klart går igjen hos enkelte nyfrelste sjekkeartister av inspirasjon (og sjeldent av erfaring) samt en god del "erfarne" som sitter langt inne i margen på dem, som illustrert til det ytterste vil beskrive en "village PUA" er:

1. Teori er the shit. Bare jeg leser nok så løser ALT seg, og jeg vil nedlegge jenter som jeg nedleggeren frokosten. Først da kan jeg begynne å gå ut for å praktisere, når hele løypa er kartlagt (jeg har for så vidt skrevet litt om noe lignende før i dette innlegget).

2. JEG har skjønt det. Alle brikkene falt på plass, og de som ikke har lest det samme som meg er ignorante og blendet av samfunnet(selv om det er NOE sannhet i dette så er fundamentalisme sjeldent bra på noen som helst områder, også innenfor sjekketeori. Alt til moderasjon, og det gjelder å kunne se på de RIKTIGE tingene, noe som Sondre er inne på i dette innlegget).

3. Alt er konkurranse. Gutt-jente dynamikken er et spørsmål om å være "høyest verdi" og om å ha "makten". Alle andre gutter du møter skal man utkonkurrere ved å være mer "alfa" enn dem for å kunne beslaglegge ditt rettmessige harem (jeg var inne på dette temaet alt i mitt første innlegg faktisk).

4. Jenter er mekanistiske følelsesvesner(?). Trykker du på alle de riktige knappene så går alt din vei. ALT står i din makt, jenter blir passivt sjekket opp siden de "kun" er følelsesstyrte og lar seg lede blindt av alfamannen - lederen av menn og kvinner.

5. +1! Denne begynner å bli en legende, dog den er like levende i dag som meg selv og går nesten som et mantra for enkelte. For noen er sjekking mer en idrett som gir statestikk og highscore enn å søke jenter fordi man faktisk liker jenter; idrett er konkurranse mot andre og er verdiløst for en enkeltperson uten å kunne sammenligne seg med andre utøvere.
Hvorfor driver du egentlig aktivt med sjekking? Er det for din egen del siden du liker jenter, eller er det fordi du liker streetcredz?

PS: Missforstå meg rett, dette er ikke standaren, men det er overraskende, om ikke sjokkerende, mye likheter ute å går(og jeg er flau over å si at jeg har hatt noen av disse punktene i diverse nivåer i min egen fortid). Heldigvis har miljøet generelt gått mot en mer normal holdning slik at sjekketeori er mer tilgjengelig og nyttig for Ola Nordmann, ikke bare de drøyeste som ikke skjønner hvor rart det er (og som til og med oppfordrer til) å være stikk motsatt av alle andre og som mener at sjekketeori løser ALT, derfor må man legge hele sin personlighet, tid og arbeid i å bli en "PUA".


Mine siste ord for i dag er at hvis du kjenner du deg igjen i noen av punktene så ta deg noen minutter til å tenkte litt på det og sette ting i perspektiv. Den hellige gral handler antageligvis om noe større enn magisk sjekketeori - verden er nok mer omfattende enn som så.

- Lars(ateist og glad i jenter, men ikke fundamentalist)

3 kommentarer:

 1. Denne bloggen likte jeg.

  SvarSlett
 2. Adi Trimmtrabb13.04.2011, 16:52

  Har selv i løpet av senere tid blitt kalt både "sjømann" (tydeligvis noe med noe i hver havn) og senest lørdag "Sukkers største slut"...av daten(!) min. Men gå hjem før halv 8 søndag kveld skulle hun ikke...

  Hadde jo vært fint om også jentene så forskjell på at man liker å prate og flørte med jenter, og det at man ikke nødvendigvis tar med seg alle sammen hjem.

  Har lest The Game, og for all del, det er en morsom bok, og en del av de tingene der funker som bare det, men hvem vil sjekke på en så mekanisk og by-the-manuscript-aktig måte da? Det er jo ikke noe gøy å flørte dersom det ikke er lek, improv og litt verbal duellering. Man kommer langt med selvtillit (enten den er genuin eller fake-it-till-you-make-it), kombinert med stunts/vilje til risiko (potensielt drite seg ut) og god med ord. Barney Stinson med litt mindre drittsekkfaktor. ;)

  Uansett, kom over denne nå fordi en frøken linket den på Sukker.no, så har ikke lest noe før, men den minner litt om en guttas flinkepiker.org ved første øyekast? Pluss for at dere liker fantastiske Post Secret.

  SvarSlett
 3. Jeg har nettop startet å gå ut hardcore og jeg må si at en village PUA er mere som en morbidelig obese person som har bestemt seg for å trene seg ripped. Selv har jeg blitt overvektig av å gå på noen medisiner og trent meg okei igjen, parallellene er mange.

  Først da jeg startet tenkte jeg: Om jeg bare går en tur om dagen så blir jeg tynnere. Dette er litt som folk som tenker: Jeg bare går litt rundt her og snakker når det er normalt å snakke så blir jeg nok kjempeflink fort skal du se. Hvor masse må du gå for å bli mindre feit? Flere ganger rundt jorden.

  En annen ting er den der: Jeg skal begynne å gå ut på lørdager! Feite folk har samme problem, det er hard kost å svelge at de må minst trene fire ganger uken. En må ut onsdag til lørdag minst!

  Jeg kan jo spise litt godteri nå som jeg har vært så flink å trene. Dette er et problem de som startet opp også har, de gir seg og går tilbake til gamle vaner. Slanking er en livsstil som er en drastisk endring en må holde i to år før en ser resultater, jeg regner med at det vil bli ganske likt å lære seg PU.

  Et annet problem er at man bor for langt unna treningsenteret. For en som er ny og vil lære seg dette er det nesten ikke noe annet valg enn å flytte til nærmeste storby, fordi selv om de kunne kjørt dit så er de for lat og viljeløs til å klare det. Sånn er det med feite folk og andre som må skifte helt livsstil.

  Om du er en village PUA som bor i en liten fjellby der enkelte menn ikke har fått sugd kuken sin på kanskje ti år så har jeg nyheter for deg. Du kommer aldri til å bli god om du ikke flytter til byen. Du kommer aldri til å bli god om du ikke går ut fire ganger uken. Du kommer aldri til å bli god om du ikke holder guarden din oppe på impression management siden til det har blitt en vane.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...