tirsdag 19. juli 2011

Er det forskjell på gutter og jenter? Og bryr gutter seg egentlig om jentas utdannelse?


Jeg er en av dem som tror at det faktisk er FÅ forskjeller på gutter og jenter. Stort sett sliter vi med de samme tingene og setter pris på omtrent de samme gledene i livet. Fra ung alder blir vi imidlertid lært opp til at vi er forskjellige kjønn og at visse ting FORVENTES av oss i forhold til kjønnet vårt. Selv om jeg likte å leke med Barbiedukker når jeg var liten (jeg fikk heldigvis lov til å være Ken), så forsto jeg etterhvert at folk rundt meg forventet at jeg skulle interessere meg for lastebilder og heisekraner.

MEN det er en ting jeg er temmelig overbevist om at vi ikke har lært fra omgivelsene våre. På ETT område er gutter og jenter så fundamentalt forskjellige av natur at det så og si er umulig å "overstyre" instinktene våre:

Jeg snakker om hvordan vi velger partner.
Verdensrekorden i antall barn er 888 for menn og 35 for kvinner. Antall reproduksjonsceller kroppen produserer i måneden er 5250000000 (sædceller) for menn og 1 (eggcelle) for kvinner. Minimumsinvestering ved sex for en mann er energien det tar å gjennomføre samleie, for en dame kan det fort bli snakk om 9 måneder graviditet (og å passe på ungen etterpå). Dette er en så stor faktor evolusjonsmessig at du, dersom du kan litt om evolusjonsteori, forstår at vi umulig KAN være like i måten vi velger partner. En av de vanligste slutningene gutter gjør når de blir avvist er å tenke at det er fordi de er stygge. "Jeg er jo drømmetypen på alle andre felt, hvorfor liker hun meg ikke? Ah, det må være fordi hun synes jeg er styggere enn henne". En vanlig feilslutning jenter gjør er: "Hvorfor liker han meg ikke? Jeg har jo en god utdannelse, og har jo en kjempekul jobb. Kanskje han føler seg skremt av at jeg har så bra utdannelse og er så smart?".

Gutter: Det FYSISKE utseendet ditt har MINIMALT å si. Det er ANDRE faktorer som teller.
Jenter: Karrieren din, jobben din, utdannelsen din har MINIMALT å si. Det er ANDRE faktorer som teller.

De fleste gutter DRITER i om jenta har bedre eller dårligere utdannelse enn han. Vi bryr oss om vi liker UTSEENDET og PERSONLIGHETEN til jenta. Og den gode nyheten er at gutter er så vanvittig forskjellige i hva vi legger i de to tingene. Jenters utfordring (dersom de ønsker seg kjæreste) er derfor å finne ut om gutten de holder på med i det hele tatt kan SE FOR SEG jenta som kjærestemateriale. Gjør han ikke det (og man har mest lyst på kjæreste) så er det bedre å finne seg en som gjør det.

De fleste jenter DRITER i om gutten er født mindre "pen" enn henne. Jenter går etter menn som SUBKOMMUNISERER at de har SOSIAL VERDI.

Og det er det vi lærer gutter å gjøre på bootcamp. Hvordan man går frem på en måte som ikke er "sjekkete", og hvordan man faktisk kan være seg selv og snakke med jenta om stort sett hva som helst så lenge man subkommuniserer at man har sosial verdi.

-Andreas (har mye til felles med jenter).

PS: Har du andre eksempler på områder du mener gutter og jenter er ulike? Eller er vi ganske like? Diskutér i kommentarfeltet.

11 kommentarer:

 1. Mulig vi går etter sosial verdi. Men jeg har store problemer med å tenne på en mann uten muskler og et pent ansikt. Det er noe jeg sliter veldig med i det forholdet jeg har nå. Enda fyren er perfekt på alle andre måter. (Og han forsåvidt et pent ansikt...det er kroppen jeg har problemer med) -Mulig jeg er annerledes ettersom jeg ikke tror på monogame forhold, og dermed føler meg fanget i det jeg har. Dermed mener jeg at jeg i det minste fortjener en fyr som gjør like mye for utseendet sitt som jeg gjør? Jeg vet ikke. Uansett, jeg mener at å la seg selv forfalle (mann eller kvinne) er gir grunn til brudd. Sånn sett er jeg nok voldsomt overfladisk.

  SvarSlett
 2. Andreas, jeg har lest alle innlegg på denne bloggen og er stort sett enig :) MEN (her kommer det) jeg synes dere generaliserer litt vel mye. Greit at det dere kaller sosial verdi- som jeg kaller sjarm, utstråling, humor, være sympatisk- er veldig viktig for å kunne skape tiltrekning hos oss jenter, men jeg synes fortsatt ikke at "Det FYSISKE utseendet ditt har MINIMALT å si". kanskje for noen, (for det finnes alltid unntak), men newsflash: jenter bryr seg også om utseendet!!! Og gutter bryr seg også om personligheten til jenter. Geir med sjarm, humor og utstråling hadde dratt mange flere damer med en veltret kropp og kule klær enn Geir med sjarm, humor og utstråling med ølmage og grilldress. Man må orke å se på fyren også.....
  og dette har jo dere selv også poengtert- derav en egen motespalte- men synes fortsatt at dere legger altfor stor vekt på at "neeei, jenter gir faen i hvordan du ser ut, bare du er kul nok". Feil.
  Og jeg vet at dere sier det basert på egen erfaring, men kanskje dere er penere enn dere faktisk tror?????? :)

  SvarSlett
 3. Jeg er delvis enig i det dere skriver. Selv kan jeg bli betatt av gutter pga. personlighet selv om jeg i utgangspunktet ikke synes de er tiltrekkende. Derimot har jeg og andre klassevenninner erfaring med at en samtale fort blir avsluttet når en gutt oppdager vi har høyere utdannelse i forhold til han.

  SvarSlett
 4. Jeg skriver "minimalt", ikke "ingenting". Men det er en grunn til at Tone Damli synes Aksel Hennie er kjekk. Og her er poenget: Jenter ser gutter gjennom et "filter" av sosial verdi. Det betyr at jenta faktisk synes fyren er kjekk. Altså sier jeg ikke at jenter liker stygge gutter, men at jenters subjektive mening av hva som er "kjekke gutter" blir påvirket av det vi kaller sosial verdi. Med sosial verdi mener jeg ikke bare karisma, kroppsspråk, væremåte osv, men en hel rekke med faktorer vi bruker 15 timer på å forklare på kursene våre.

  Av oss instruktørene er det kun Sondre som har noe som i det hele tatt ligner på muskler, så at det er en dealbreaker for så mange jenter tror jeg rett og slett ikke utfra erfaring.

  Muskler er litt som store pupper hos jenter. De fleste gutter synes det er fint, men de fleste gutter driter litt i størrelsen.

  SvarSlett
 5. @Chic in Cali: Det at du og andre jenter du kjenner har erfaring med at en gutt avslutter samtalen så fort han oppdager at dere har høyere utdannelse kommer (etter min mening) av enten:

  1. At dere "ser" etter faktorer som ut fra jenteperspektiv er mer "logiske" enn at gutten faktisk ikke er så fysisk tiltrukket, eller

  2. At gutten er et sjeldent unntak.

  99.9995% av gutter synes utseende og personlighet er myyyyyye viktigere enn utdannelse. At gutter blir "skremt" av jenter med høy utdannelse er en myte. Jeg kjenner virkelig ingen gutter som tenker sånn.

  SvarSlett
 6. Annet eksempel vil være sex og tennings mønster. Her er det store forskjeller mellom hva kvinner og menn liker, men vi er fortsatt ganske like med tanke på at mental stimulering er mye viktigere enn fysisk stimulering for begge kjønn.

  Dette er noe som irriterer meg med stoffet til David Shade, liker godt sex rådene han gir men han har en tendens til å snakke ned mannlig seksualitet som noe ikke viktig og noe som er langt fra like eksepsjonelt som kvinnelig seksualitet (noe som media også gjør forsåvidt).

  Men nå sporet jeg litt av, er enig med posten din men vil gjerne ha en oppklaring på hva du mener med utseende betyr minimalt. Jeg antar at du mener det fysiske utseende vi alle ble født med som vi ikke kan gjøre noe med, ikke grooming / klær osv...

  Siden klær / bra stelt teller mye inn på din sosiale verdi slik jeg har forstått det?

  SvarSlett
 7. Hvis man er deformert i ansiktet og har pukkelrygg, så vil det naturligvis slå inn på hvor mange jenter som synes at du er tiltrekkende.

  Det som gjør en gutt "kjekk" er andre ting enn det som gjør en gutt "pen." Det finnes mange eksempler på gutter som er "pene," men ikke kjekke, og omvendt.

  Det er nesten utrolig hvor mye man kan forbedre utseende sitt ved hjelp av riktige klær osv, dette gjelder OGSÅ for jenter. Det er ikke bare gutter som kan gjøre seg tiltrekkende for jenter ved å ha god stil og ta vare på seg selv, (nei, man trenger ikke masse muskler)det kan jenter også gjøre.

  Likevel har gutter en tendens til å vektlegge ting som ren og pen hud, kroppsfasong/fettprosent og andre overfladiske ting MYE mer enn jenter.

  En "stygg" gutt slipper lett unna med det ved å kle seg og oppføre seg riktig, mens en "stygg" jente ikke kan bruke disse virkemidlene effektivt. En "pen" jente kan derimot slippe unna med rar oppførsel og ikke så bra stil, mye lettere enn det en gutt kan.

  SvarSlett
 8. Jeg merker mer paa de guttene jeg prater med at de liker at jeg tar h;oyere utdannelse, enn at de mister interessen av det. Jeg tror heller at de guttene som mister interessen f;oler at man ser ned paa dem (fordi man selv har eller skal ta en h;oyere utdannelse), enn at de f;oler seg truet av det og kanskje derfor viker unna?

  -ananas

  SvarSlett
 9. Tror du er inne på noe, ananas.
  Hvis en gutt ikke er interessert i en jente fordi hun har høyere utdannelse, tror jeg det har mer med at de føler seg underlegene side de selv kanskje ikke har det.

  Personlig er det et krav til en potensiell kjæreste at hun har høyere utdannelse. Gjerne noe hardt, som f. eks. lege, psykologi osv.
  Intelligens er hett! :)

  SvarSlett
 10. pene klær og pent utseende er også sosial verdi.

  SvarSlett
 11. For min del er mental stimulering minst like viktig som fysisk stimulering som en person her sa, og det at ei jente har dedikert lang tid på skolegang er sexy! Spesielt om hun er søt/pen :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...