mandag 4. juli 2011

Ikke ta sjekkeråd fra Dagbladet!


For all del, samlivseksperter og sexologer kan garantert komme med gode råd iblant, og intensjonen er ihvertfall god. Problemet er bare at det ofte er snakk om såkalte lenestols-teorier. Råd som høres kjempegode ut i hodet på den som gir de, men som er basert på ca. 0 timers praktisk erfaring.

For en liten stund siden var det en stor artikkel om nett-sjekking i Dagbladet. I et forsøk på å lage en slags dating-guide hadde de intervjuet noen "eksperter" på nettsjekking. Det jeg synes var helt utrolig fasinerende er at flesteparten av rådene som ble gitt var diamentralt motsatte av de VÅR nettsjekking-ekspert, Sondre, pleier å gi.Hvis du ikke allerede har lest Sondres mange artikler om nettsjekking og kjenner til hva slags erfaring og resultater han har med nettdatingtjenesten Sukker, så kan jeg fylle deg inn kjapt: Sondre er en gærning. En sånn gærning man er nødt til å ta av seg hatten for når man forstår hvor notorisk dyptgående og perfeksjonistisk han er. Sondre bestemte seg nemlig for å "knekke nettsjekke-koden" en gang for alle, og gikk så vitenskapelig til verks det er mulig å gå: Han intervjuet en haug med jenter for å finne ut NØYAKTIG hvordan utvelgelsesprosessen ved nettsjekking foregår. Han var spesielt interessert i hvilke faktorer som var VIKTIGST, og hvilke som var UVESENTLIGE når jentene bedømte gutteprofiler. Og mange av de tingene han fant ut er ikke ting jenter VET SELV at de gjør engang. Hvis du SPØR en jente hva hun ser etter når hun går igjennom profiler, kan du godt få som svar at hun leter etter en "selvsikker mann med masse humor". Og selv om det selvfølgelig ikke skader om man er selvsikker og morsom i profilteksten, så fant Sondre ut at det er andre faktorer som er MYE MYE viktigere.

Basert på funnene begynte han å bygge en "superprofil" fra bunnen av: Han tok bilder basert på hva han hadde funnet ut at var attraktivt, og han skrev en profiltekst som fokuserte på det han hadde funnet ut at faktisk var viktig for jenter, istedet for alt vi gutter TROR at er viktig.

Resultatet var en profiltekst som PASSIVT genererte dates. Sondre viste meg meldinger fra supermodell-pene jenter som bokstavelig talt spurte om han ville møte de allerede i første melding. Og han viste meg meldinger som ville fått sjømenn til å sette skråtobakken i halsen.

Det første man kan tro er at Sondre er eksepsjonellt kjekk. Nå skal ikke jeg diskutere om det stemmer eller ikke i denne artikkelen, men at det skulle være en viktig faktor kan man kjapt motbevise ved hjelp av følgende faktum: Når vi begynte å tilby Nettprofilpakka vår, og Sondre hjalp menn å lage superprofiler, så var det flere av kundene våre som fikk, om mulig, BEDRE resultater enn Sondre. Og det FAKTISKE UTSEENDET til vedkommende var så og si irrellevant. Den viktigste faktoren var "kjekkhets-inntrykket" vi klarte å få vedkommende gjennom å bruke det Sondre hadde lært om attraktive bilder i studien sin.


Hvilke andre "nettdating-eksperter" er det som kan vise frem lignende resultater? Iblant mistenker jeg en del av Dagbladet-ekspertene for å ALDRI ha prøvd nettdating selv engang. Det samme med samlivseksperter som gir "flørte-råd"; jeg tror vedkommende stort sett har vært i forhold med samme dama i over 20 år, og gir velmenende råd basert på hvordan sjekking BURDE fungere i en ideell verden. Hvis man har vært en del ute på byen og FORSØKT å sjekke jenter, så vet man hvor beinhardt det kan være. Og hvis man kjenner hemmelighetene så vet man samtidig hvor lett og gøy det kan være.

Her er rådene som ble gitt i Dagbladet:


 • "Velg et brukernavn som sier noe om deg og som er lett å huske."
Vår erfaring er at man IKKE burde bruke et profilnavn som "sier noe om deg". Det meste fremstår som at man prøver å projisere ett eller annet om seg selv. Det beste er et så nøytralt brukernavn som mulig. 
 • Skriv en presentasjonstekst som fokuserer på deg, og ikke hva du søker. 
Vår erfaring er det motsatte. Ved å være litt kresen og skrive hva du søker etter kommuniserer du at du har de samme egenskapene som du leter etter selv.
 • Velg et nylig tatt bilde. 
Velg heller et bilde du er mest mulig kjekk på.
 • Ta kontakt med dem du syntes virker interessante. Hver aktiv og ikke vent på at du skal bli oppsøkt.
Eller få hjelp av Sondre til å lage en profil som gjør jobben for deg.
 • Skriv personlige meldinger som viser at du har lest personens profil. Ikke send samme meldingen til flere.
Lange førstemeldinger med henvisning til noe som står i profilen hennes viser for det første alt for mye interesse alt for tidlig, samtidig som det fort kan virke som du er redd for at hun ikke skal like deg, siden du forsøker å "connecte" på noe du har lest i profilteksten hennes.


 • Ikke forvent at du finner noen med en gang. For noen tar det et år, andre en dag.
"For noen kan det ta et ÅR!??! Hvis du ikke får kontakt med NOEN på et år bør du revurdere om profilen du bruker kanskje ikke fremstiller deg optimalt.
 • For menn er det viktig å skrive en god tekst, og vis selvtillit og oppmerksomhet for damers signaler.
Tull og tøys. Måten du fremstår på bildene er viktigst. Deretter profilteksten.


-Andreas

PS: Noen som forresten har forslag til hvordan man kan anvende rådet om å "vise oppmerksomhet for damers signaler" sånn rent praktisk?

5 kommentarer:

 1. hvor finner dere illustrasjonsbildene deres? ler meg ihjel XD
  ...men bra tips...sikkert...min sukkerkarriere varte i ca 3 uker, men beundrer folk som er der i månedsvis UTEN å få svar! håper de leser dette innlegget....

  SvarSlett
 2. Hehe, jeg vet du er gira over å ha oppdaget hvor enkelt nettsjekking kan være Andreas, men dette var vel litt mye praise:)

  Men når det gjelder artikkelen i Dagbladet er jeg helt enig med deg; jeg mistenker at man som så ofte ellers har begått den klassiske tabben hvor man bare ANTAR at en eller annen utdannelse/kvalifikasjon er direkte overførbar til en gitt setting. Eksempelvis; selv om man er utdannet lege betyr ikke det at man automaisk har veldig peiling på trening. Når man imidlertid i TILLEGG til utdannelsen har trent hele livet og gjort mye for å lese spesifikt om trening og for å lære av de som er bedre enn seg selv derimot, DA begynner man å snakke... DA er man blitt ekspert.

  I denne artikkelen skulle jeg gjerne likt å vite hvor mye erfaring de som uttaler seg har med nettsjekking! Det å gi et råd som "velg et nytt bilde" må f.eks. være motivert utifra at man ikke synes folk bør bruke bilder som er tyve år gamle slik at de de møter får sjokk i virkeligheten... kom IGJEN, det sier jo seg selv! Jeg kan ikke forstå annet enn at sånne råd kommer fra en person som egentlig ikke vet helt hva han/hun skal si, da faller man liksom ofte ned på selvfølgelighetene når journalisten står der med notatblokka.

  Dessuten er flere av rådene (velg brukernavn som sier noe om deg, prøv å virke selvsikker, ikke skriv så mye om hva du ser etter) farlige fordi de spiller rett inn i de vanligste tabbene folk gjør på nettet. Det er kanskje det viktigste å kunne noe om for folk som skal gi råd; de vanligste feilene og hvordan man unngår dem.

  Forskjellige mennesker trenger dessuten forskjellige råd og forskjellig type hjelp; en jente som får masse oppmerksomhet på nettet men sliter med å treffe en BRA gutt trenger andre råd enn en gutt som sender ut hundrevis av meldinger uten å få svar, og en person som stadig møter folk fra nettet men aldri klarer å få til noe mer trenger enda noen andre råd.

  Men det var mye hate til Dagbladet; tross alt var det jo en fin og underholdende artikkel. Sjekk ut serien om nettdating på denne bloggen hvis du er mer interessert i våre råd enn i hva vi mener om andres!;)

  SvarSlett
 3. Vi snakker vel om en avis som klarte å levere følgende råd til å overleve kulda i vinter:

  1: Kle på deg godt
  2: Vær inne

  SvarSlett
 4. Hahahha, deres råd er definitivt bedre!
  Og jeg satt og lo mens jeg leste hvordan du plukket hele artikkelen i biter ;)

  SvarSlett
 5. jeg laget en profil på sukker for to uker siden. slettet den etter en.... jeg fikk rundt 50 mail første døgnet og jeg prøvde å være hyggelig å svare på de fleste. det var da jeg lærte hva utrykket "Rekker man fanden lillefingeren, tar han hele hånden." betyr ;)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...