tirsdag 12. juli 2011

Guttene som er kjekke, men som ikke helt vet det selv


Jeg ser at det er et par som har skrevet om "guttene som er kjekke, men som ikke helt vet det selv" i kommentarfeltet, og jeg DIGGER beskrivelsen. I stedet for å skrive om hvordan man blir kjekk (det kan du derimot lese om her), som det allerede er skrevet utallige innlegg om, tenkte jeg å prøve å finne forskjellen på den kjekke gutten som (ser ut som han) vet han er kjekk, og han som ikke vet det.

Arne har akkurat startet å lese på 0330.no. Han kom faktisk over bloggen i dag og kom raskt over dette innlegget. Han leser om hvordan man skal være en sjenert kjekkas og stikker umiddelbart ut for å teste det ut på noen tilfeldig valgte på byen. Det fungerer derimot ikke som beskrevet på bloggen.

Tingen er at dersom du skal kunne bli en "kjekkas som ikke vet det selv" MÅ du først være en kjekkas. Her går skillet mellom en kjekk "sjenert" gutt, og bare en sjenert gutt.


Jeg vil trekke fram to grunner for hvorfor jenter liker bedre disse guttene:
 
1. Å like en kjekk gutt som ikke er eplekjekk i forhold til "kjekkheten" sin er mye mer akseptabelt å like; både ovenfor seg selv (hvor mye man lar seg selv like han), og ovenfor venner (hvor mye det er akseptert for venner å si at denne personen er en alright fyr).
 
2. Kort og konkret så er det ingen som liker å bli avvist, og de aller fleste vil ubevisst unngå det så mye som mulig. En gutt som vet han er kjekk kan fort enten bli sett på som en teit douche, eller en fyr som er "out of her league". Å være litt sjenert kan altså påvirke i hvilken grad hun tør å satse på deg. Å gå for ting man vet at man uansett ikke har sjanse på er det veldig få som gjør.
 

Blir dette brukt i praksis? Oh yes. Sjekk ut hollywoodstjerner og stereotypiske kjekkaser generelt. Hva er det som gjør at det er så sykt mange som liker dem? Jo, de er "legger seg ned" på fansens nivå, det virker som om de ikke er klar over hvor kjekke de er. Dette fører til at gapet mellom dem og fansen ikke lenger er så stort som det først virket som om det var. De er plutselig oppnåelige. Og hva skjer da? Jo, de blir enda mer populære.

Det er flere måter å gjøre dette. Jeg tenkte å vise med to eksempler, og forklare hvilken effekt det ville hatt på den "sjenerte" kjekke gutten, og den sjenerte gutten.

Man sitter rundt et bord og personen lener seg over bordet for å høre hva jenta har å si.
"Sjenert" kjekk gutt vil bli enda bedre likt da han minsker gapet mellom han og jenta.
Sjenert gutt vil virke rar fordi han for tydelig viser at han er interessert.

 
Personen gir jenta et kompliment.
"Sjenert" kjekk gutt vil bli enda bedre likt da jenta begynner å forstå at han liker henne, men hun vet også at det er andre jenter som liker han, så det gjelder å smi mens jernet er varmt.
For sjenert gutt vil dette virke som et forsøk på å få jenta til å like han.

Og slik fortsetter det.

Men som med alt annet gjelder det å finne en gyllen middelvei her. Er den "sjenerte" kjekke gutten alt for PÅ, vil han ikke lenger virke kjekk. Og dersom han er alt for "sjenert" vil han ikke virke oppnåelig.

Mitt tips er å prøve å ikke gå i samme fella som Arne. Dumme, rare Arne altså...

- Andy (for sjenert til å skryte av seg selv i parantes)

8 kommentarer:

 1. Bra post, din kjækkas;)

  SvarSlett
 2. Er veldig enig i det du skriver, men hva mener du da sjenerte gutter som ikke vet om de er kjekke skal gjore?

  Personlig mener jeg at det er best aa bare anta at jenta du snakker med synes du er kjekk og oppfore deg deretter.

  SvarSlett
 3. Det handler vel i bunn og grunn om kalibrering. En kjekkas som vet godt at han er en kjekkas som klarer å kalibrere situasjonene drar masse damer..

  SvarSlett
 4. Og hva gjør man om man ikke er kjekk?

  Then you are fucked. And not in the way WE like to get fucked Lloyd, but the way YOU like to get fucked!
  -Ari Gold

  SvarSlett
 5. Hvordan vet man at man er kjekk? Jeg kan jo tenkte selv at jeg er litt kjekk noen ganger, men det er ikke sikkert andre synes det. Jeg blir ytterst sjeldent sjekket opp av damer jeg selv synes er tiltrekkende så jeg må ta intiativ selv. Da lykkes jeg av og til med å vekke interessen i dama, mens andre ganger merker jeg at dama ikke virker interessert.

  SvarSlett
 6. Dette vil gi lite/ingen mening uten mye erfaring: Å merke at du blir oppfatta som kjekk, å bli oppfatta som kjekk, og å anta at du blir oppfatta som kjekk kommer alt av erfaring.

  Om det er du som sjekker opp jenta eller omvendt har lite å si.

  Sjenerte gutter som ikke vet om de er kjekke burde ikke tenke så mye over det. Jeg var naturlig veldig sjenert før, da tenkte jeg ikke noe over det og alt gikk som smurt. Men etterhvert så merka jeg at det ga seg, og at jeg ikke var sjenert lengre. Da måtte jeg rett og slett "spille" litt sjenert i blant.

  SvarSlett
 7. @Anonym 09:52:
  Kjekk er ikke noe man er født som, det er noe man kan BLI:
  http://www.0330.no/2010/10/pen-er-noe-man-er-fdt-som-kjekk-er-noe.html

  Da ville jeg heller ha unngått Lloyds måte å bli fucked på og heller jobba mot å bli kjekkere=) Akkurat det er faktisk tilfellet med de fleste av oss i GV. Det har vært en prosess for oss.

  SvarSlett
 8. Ser dette stort sett handler om hva gutter skal gjøre for å få godkjenningsstempelet av damene.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...