søndag 10. juli 2011

Nachspiel


En av de vanligste måtene for gutter å prøve å få med seg jenter hjem fra byen på er å friste med et nachspiel. Linjer som "er dere med på nachspiel?", og "det er nachspiel hjemme hos meg, bli med!" er veldig godt brukte, og det med god grunn:

De funker.

Men de av oss som har vært ute en vinternatt før har dratt disse linjene, dratt rett hjem med jentene og aldri starta på nachspielet engang. Det går rett til senga. Jentene har heller ikke etterspurt nachet når man kommer hjem til den av dere "nachet" skulle være hos, men har heller gjort seg klare like fort; de var nemlig allerede innstilt på sex.

"Nachspiel" kan egentlig helt enkelt oversettes til "det er en stor sjangse for at sex kommer til å skje", og dette er noe alle vet på et eller annet nivå. Hvertfall når det er gutt og jente alene sammen, det er flørting inne i bildet og forespørselen om nach kommer opp er det som regel mer enn gratis drikke og dårligere søvn man alene takker ja til.

Det finnes utallige alternativer til invitasjon til nachspiel, både for bruk på byen og på date, og det de alle har til felles er at de er et eller annet påskudd for å få jenta med hjem til en av dere hvor sex er en mulighet. Men dette er da gjerne etter at man er ferdige med selve "sjekkeprosessen"; jenta er da allerede keen.

"Har du lyst til å bli med hjem til meg for å se på frimerkesamlingen min?"

Under har jeg lagt til en video som er veldig fin for å forstå og som forklarer hvorfor "skjulte sexinvitasjoner", som likevel er ganske åpenbare, fungerer som gull. For det er jo ikke setningene i seg selv som er magiske, men psykologien om menneskelig oppførsel som står bak det.
Det mest interessante for oss starter 6 minutter ut i videoen, men jeg anbefaler deg å se på hele.En annen bonus med denne videoen er også å kunne se hvordan subkommunikasjon generelt kan fungere. Hvordan vi snakker og oppfører oss, ja, forholder oss til andre mennesker generelt, forteller andre om hvordan vi føler oss i forhold til dem, f.eks at man er høyere enn den andre i et dominans-hierarki og derfor kommer med en "vennlig befaling" fordi man forventer at andre gjør som en vil, slik som eksemplet med guakamole.

Et ganske fint eksempel fra mine egne erfaringer er historien om min første trekant; måten jeg inviterte jentene hjem på, og hva vi alle "egentlig viste" skulle skje, som nettopp ikke var å bare ta et nach, går på det samme som ble vist i denne videoen.
Og skulle jeg få et nei av dem er ikke kampen tapt heller siden man ikke risikerer å tape ansikt når invitasjonen ikke er så direkte; det offisielle er at de sier nei til nach, ikke nei til å ha sex med deg. Det er da fortsatt muligheter senere.

For jentene sin del(og da mener jeg generelt, ikke bare i forhold til akkurat denne episoden) er det mye lettere å si ja til et "nach" enn å si ja til "hjem å pule", og derfor er slike linjer gode å bruke. Ikke bare for deres egen del, men også i forhold til omgivelsene. Selv om vi alle vet at gutt og jente på nach = sex, er det fortsatt ikke nøyaktig det samme som å faktisk si, så alle hører og vet det, "nå skal vi ha sex".

Enda et eksempel er å se forskjellen i denne historien på å ta med jenter hjem for "nach", og å faktisk ta jenta med hjem for å ta et nach ved å drikke vin. Det er ikke alle som er like rutinerte på hvordan gutt-jente-nach fungerer, men heldigvis er ikke dere som leser denne bloggen noen av dem!

- Lars

10 kommentarer:

 1. Hun vet at jeg vet at hun vet at jeg vet .. :-D

  Hahhahaha!

  Det der var veldig kjent. Skremmende.

  Genialt!

  SvarSlett
 2. hmmm..... jeg har takket ja til nachpielinvitasjoner før uten at jeg har hatt noe som helst ønske om å ha sex. (Men aldri alene- det har alltid vært meg og et par venninner og 2-3 gutter). Dette har ført til at gutta selvfølgelig har prøvd seg fordi de har tenkt at minst en av dem kom til å komme i buksa på minst ev av oss, og blitt avvist. Dette har skapt max klein stemning, hver gang... Etterhvert har jeg skjønt at det er like greit å bare dra hjem å legge seg, og takke nei til naschpiel hos gutter jeg ikke er interessert i. En god idé ettersom de fleste voldtekter skjer på naschpiel.

  Så det finnes en annen side av saken også...

  SvarSlett
 3. Veldig fet video, veldig informativ.

  Har aldri tenkt så detaljert over hvorfor det er bedre å bruke en unnskyldning for å invitere jenter hjem.

  Utrolig nok bruker ikke tyskere nachspiel ofte, jeg har prøvd å invitere tyskere på nachspiel og de bare så rart på meg. Det er da et tysk ord men tydelig at det er lite brukt.

  SvarSlett
 4. Smart!

  Det som også er interessant er hvordan folk rasjonaliserer hva som skjedde i ettertid. Har mange eksempler av venninner som har vært med fyrer hjem og hevdet at de var superinterresert i frimerkene hans, og at de bare plutselig hadde sex. Hun vet ikke hva som skjedde :P

  Også er det alltid gøy med uerfarne folk som ikke helt skjønner hva en invitasjon til "nach" faktisk betyr.

  Uansett, invitasjon til nach med en god film eller bare for å spise er alltid win :)

  SvarSlett
 5. @VB: De har nachspiel og vorspiel, men merkelig nok heter det ikke det samme på tysk.

  Hvis du for eksempel inviterer en tysker på vorspiel så er det ikke så rart om han ser rart på deg, vorspiel betyr det samme som engelsk "foreplay".

  Ordet "nachspiel" for en tysker tolkes som noe ala "kosing etter sex":)

  SvarSlett
 6. Vorspiel heter Vorglühen på tysk:)

  Vet ikke om de har et eget ord for nachspiel, men ordet "Nachspiel" på tysk betyr "rettslig etterspill".

  SvarSlett
 7. Vel vet naa at tyskere bruker det til sex, og naar de snakker om fotball. Overtid blir ofte omtalt som nachspiel.

  Men var ikke klar over det naar jeg flytta hit saa det ble et par merkelige blikk.

  SvarSlett
 8. Fett når man blir invitert på "nachspiel" og stemningen er god, jenta avviser alle de andre gutta som prøver seg på henne... Ikke like gøy når vi er fremme hos henne og det kommer striper med pulver på bordet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet det er gammel post, men hvorfor blir det ikke like gøy da? Skjønner ikke sammenhengen..

   Slett
 9. Hehe, litt kleint å spør jentene direkte om de er keene på forplay ;)
  Men du setter ihvertfall rammesettingen! ;)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...